Idézet: Spyro - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 14:18
Szoval a FreeSco nevu egyfloppys router linuxrol van szo.
Egy wlan kartya lenne benne. A tipusa atto fugg, mit kezel a FreeSco. Szoval egyelore egy olyan listaval is megelegednek, ami ossze van gyujtve, hogy milyen wlan kartyakhoz _letezik_ egyaltalan linux driver. Mert hogy a hivatalos honlapon egynek sincs. A listabol pedig ki tudnam valaasztani az arban es parameterekben megfelelot, es majd ehhez kellene az a bizonyos driver. Azt hiszem igy mar erthetobb.
Igen így már sokkal jobb. Az igazság az, hogy freescot még nem láttam, de ahogy nézegetem ez alapból még valami 2.0.x es kernellel jön, viszont úgynézem, hogy van lehetőség arra, hogy hack nélkül felmásszon vinyóra (bár igazából akkor lehet hogy meggondolandó valamely nem kicsontozott distro, szigorúan IMHO) tehát érdemes lenne az ő házuktáján is szétnézni, egyrészt a
freesco.org-on, bár ez elég szegényes így első ránézésre, másrészt találtam egy magyar oldalt
itt, és ez már sokkal élőbbnek látszik, ráadásul úgyemlékszem elég frissek még, gondolom buzog bennük a tenniakarás

.
Úgy általában a linux-WLAN témakörben
ezt találtam, de mondom azért ehhez meg kell nézni, hogy freescoban ezek hogy állnak. De ha kiválasztasz párat (teccik-nemteccik-ár stb..), és konkrétan azokra kérdezel, lehet (valószínű) hogy előbb kapsz választ.
Úgy egyébként az a tapasztalat, hogy a gyártók honlapján nem is érdemes keresgélni, mert ha van is, el van dugva, meg akkor a linux-spec írások úgyis megemlítik. Szal inkább google + support, howto, faq, tutorial és hasonló szavak valamelyike szokott célravezető lenni.
Idézet
Es erosen megszivleltem, linuxot akarok hasznalni. Es tolem ilyen kerdesekre ne szamits.
Ne haragudj, nem akartalak lenézni vagy ilyesmi

, nem neked szólt, csak úgy eszembe jutott, azt leírtam. Rossz szokásom :Đ
Egyébként pedig az nagyon tetszik, hogy alapból gondolkodva, és utánanézve indítasz, nem pedig vettem valamit azt majd jó lesz alapon, ahogy sok "elkényesedett" ,windowzhoz szokott ember.

Sok fejfájást lehet megspórolni vele.