HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#661 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 12. 15:42

Idézet: mikike - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 15:40

hogy a fenébe tudom leválasztani?

fizikailag egy hálózatunk van

Ha BNC-es akkor csak ujra kabelezessel, ha pedig UTP akkor vagy VLAN (altalaban a jobb switch-ek tamogatjak), vagy ket kulon switch nekik.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#662 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:00

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 14:42

Ha BNC-es akkor csak ujra kabelezessel, ha pedig UTP akkor vagy VLAN (altalaban a jobb switch-ek tamogatjak), vagy ket kulon switch nekik.

itt kettőnél jóval több switch van már eleve, szal...
a VPN hogy működik?

Szerkesztette: mikike 2004. 10. 12. 16:01 -kor

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#663 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 16:09

Idézet: mikike - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 16:00

itt kettőnél jóval több switch van már eleve, szal...
a VPN hogy működik?

Hat ha mar sok switch van, akkor ket kulon csoportba lehet oket vonni.

Most egy kicsit megzavartal, VPN vagy VLAN info kell neked? :confused:

#664 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 17:26

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 15:09

Hat ha mar sok switch van, akkor ket kulon csoportba lehet oket vonni.

Most egy kicsit megzavartal, VPN vagy VLAN info kell neked? :confused:

tök mind1, mind2höz ugyanannyira értek
melyikkel lehetne megcsinálni?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#665 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 21:14

Azért egy kórház nem ugyanaz, mint egy pár fős BT. Kezdőként ne akarj nekállni védelmet csinálni egy kórház számára, mert nem biztos, hogy jó vége lesz a dolognak.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#666 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 11:17

Idézet: mikike - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 17:26

tök mind1, mind2höz ugyanannyira értek
melyikkel lehetne megcsinálni?

Roviden es durvan, VPN segitsegevel egy alagutat epitesz ki az internet-en keresztul egy tavoli gep(vagy halozat) es a te LAN-od kozott. Azaz mintha a gep ott lenne a halozatodban.
VLAN a switch a port-okat csoportositani tudja, es barmilyen forgalom van az egyik csoportban, a masik csoport nem "hallja" meg. Mintha tobb kis switch-ed lenne.

#667 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:58

ha valaki itt probalta az ubuntu live-cdt elmondhatna mikepp kell beloni ala az adsl-t
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#668 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 22:52

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 8:14

Szoval valoban tobb megoldas van.

3. tehat ket domain-nel azonos ip, azonos port, csak mondjuk van egy alap default Docroot es egy db Virtual Host kulon log file-okkal.

nagy arc vagy mocsi, köszi a segítséget!
--== envagyok ==--

#669 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 11:50

Üdv

Ért itt valaki Solarishoz?
...'cause shotgun bullets are bad for your health

#670 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:41

Idézet: -=>profile<=- - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 12:50

Üdv

Ért itt valaki Solarishoz?

Ezzel az erővel akár a konkrét kérdésedet is feltehetted volna, mondjuk egy új topic nyitásával  :sandor:
Friczy

#671 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 15:04

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:41

Ezzel az erővel akár a konkrét kérdésedet is feltehetted volna, mondjuk egy új topic nyitásával  :sandor:

kérdés az van bőven, ha valaki tud vmit, inkább PÜ-ben...

#672 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 17:10

Idézet: -=>profile<=- - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 16:04

kérdés az van bőven, ha valaki tud vmit, inkább PÜ-ben...

pedig jo, lenne ha nagy kozoneg is megismerne a problemat, hatha vki kesobb belefut ugyanabba es akkor mar lenne neki megoldas ;)
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#673 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 18:01

Idézet: giotto - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 18:10

pedig jo, lenne ha nagy kozoneg is megismerne a problemat, hatha vki kesobb belefut ugyanabba es akkor mar lenne neki megoldas ;)

jó. kezdésnek:

Hogy a jófrancba kell telepíteni?? Kiválasztok mindent, beállítok hostnevet, jelszavakat, stb. mégse működik. Hol ezzel problémázik, hol azzal (pl hálózattal van problémája meg ilyenek) Ma megint újrainstalláltam, mostmár azt írja ki, hogy a shutdown sequence-t se tudja végrehajtani (=nem lehet kikapcsolni normálisan a gépet) Plusz nehezítésképp a gép, amin futnia kellene egy Sun Blade150 SPARC masina. Gondolkoztam rajta, h rakok rá vmi normális linuxot, próbáltam többfélét (pl UHU-t) de nem akar bootolni a lemezéről. (valami invalid label-re hivatkozik vagy mi)
Amint kiderült nem vagyok vmi nagy ász a témában, de sajna még így is én vagyok az, aki a legjobban ért hozzá a melóhelyen  :lama:
Amúgy kértem segítséget a szervíztől, finoman szólva lesz@rták a fejem.

Ennyi lenne egyelőre ;)

Szerkesztette: -=>profile<=- 2004. 10. 21. 18:02 -kor

#674 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 19:20

Idézet: -=>profile<=- - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 19:01

egy Sun Blade150 SPARC masina.
próbáltam többfélét (pl UHU-t) de nem akar bootolni a lemezéről.

Talán olyan oprendszert kéne kipróbálni rajta, ami arra való. Ha jól tudom, az UHU-nak csak x86-os változata készült. Ha van SPARC-ra is, akkor bocsi.

#675 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 20:41

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 20:20

Talán olyan oprendszert kéne kipróbálni rajta, ami arra való. Ha jól tudom, az UHU-nak csak x86-os változata készült. Ha van SPARC-ra is, akkor bocsi.

más disztribúciót is próbáltam (ami fent van a sun oldalán hogy megy vele) asse jó. valami beállítási gond lehet.

#676 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 09:36

Idézet: -=>profile<=- - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 19:01

jó. kezdésnek:

Hogy a jófrancba kell telepíteni?? Kiválasztok mindent, beállítok hostnevet, jelszavakat, stb. mégse működik. Hol ezzel problémázik, hol azzal (pl hálózattal van problémája meg ilyenek) Ma megint újrainstalláltam, mostmár azt írja ki, hogy a shutdown sequence-t se tudja végrehajtani (=nem lehet kikapcsolni normálisan a gépet) Plusz nehezítésképp a gép, amin futnia kellene egy Sun Blade150 SPARC masina. Gondolkoztam rajta, h rakok rá vmi normális linuxot, próbáltam többfélét (pl UHU-t) de nem akar bootolni a lemezéről. (valami invalid label-re hivatkozik vagy mi)
Amint kiderült nem vagyok vmi nagy ász a témában, de sajna még így is én vagyok az, aki a legjobban ért hozzá a melóhelyen  :lama:
Amúgy kértem segítséget a szervíztől, finoman szólva lesz@rták a fejem.

Ennyi lenne egyelőre ;)

Telepítéshez egyrész beteszed a telepítőcd-t és figyelmesen végigmész a telepítési lépéseken. Nekem a Solaris 8 telepítésével nem volt különösebb gondom.

A 'hol ez, hol az a gondja' típusú kérdésekkel pedig senki nem fog tudni mit kezdeni, így ez semmire nem vezet.

A Sunokat többnyire előretelepített Solarissal szállítják, legalábbis amikor hozzánk megérkeztek a SunBlade100-asok, akkor helyből volt rajtuk Solaris.
Ez a 'szerviz lesz@arta a fejem' is érdekes. Nem vettetek supportot?

Ha meg már a bootoláskor gond van, akkor megintcsak olvasás következik, el kell olvasni a géphez adott leírást, hátha van benne valami blade specifikus beállítási rész.
Friczy

#677 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 12:27

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 10:36

Telepítéshez egyrész beteszed a telepítőcd-t és figyelmesen végigmész a telepítési lépéseken. Nekem a Solaris 8 telepítésével nem volt különösebb gondom.

A 'hol ez, hol az a gondja' típusú kérdésekkel pedig senki nem fog tudni mit kezdeni, így ez semmire nem vezet.

A Sunokat többnyire előretelepített Solarissal szállítják, legalábbis amikor hozzánk megérkeztek a SunBlade100-asok, akkor helyből volt rajtuk Solaris.
Ez a 'szerviz lesz@arta a fejem' is érdekes. Nem vettetek supportot?

Ha meg már a bootoláskor gond van, akkor megintcsak olvasás következik, el kell olvasni a géphez adott leírást, hátha van benne valami blade specifikus beállítási rész.

a support úgy néz ki, hogy szólok, hogy valami gáz van és "jó majd jövünk" hozzáállás van. Júniusban szóltam, hogy ez a baj, jó lenne, ha megcsinálnák. Azóta itt áll a gép és nem műxik.
A hol ez a baja, hol az, arra azt értem, hogy ha ki akarom kapcsolni és kiírja, hogy cannot initiate shutdown sequence, akkor honnan tudjam mi a baja? Rossz a power gomb vagy mi?
Ezen is előtelepített solaris volt amikor jött, azóta 2x lett újratelepítve. Legutóbb egyik napról a másikra valami hibaüzenettel elszállt (fatal relocation error: file /usr/lib/libnsl.so.1: symbol _register_forkhandler referenced symbol not found cannot change forkhandler)
Adatok, amik rajta voltak, azokat bebuktuk.

#678 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 22. 20:22

Sziasztok! :)

Ritka láma kérdésem lenne! :)

Keresnék olyan disztribúciót, amely relative friss, van benne grafikus felület is, de ami a lényeg (nem tudom, van-e ilyen egyáltalán :confused: ), hogy forrásból telepített csomagokat is képes legyen látni,  leszedni, telepíteni, függőségeit kezelni, újabb verzióra frissíteni, stb... a csomagkezelője  :think:
Nem tudom, hogy van-e ilyen, de gondoltam megkérdem tőletek. Egy olyan tippet kaptam, hogy talán a Gentoo ilyen :confused: Próbálkoztam már eddig a "pályafutásom" alatt néhány disztribúcióval, de egyik sem volt ilyen (régen SuSE, RedHat, Debian, mostanság Fedora).

Minden segítséget előre is köszönök! :respect: :cool:

Szerkesztette: Mono 2004. 10. 22. 20:25 -kor

Adjon az Isten, szebb jövőt!

#679 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 13:33

Idézet: Mono - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 21:22

Sziasztok! :)

Ritka láma kérdésem lenne! :)

Keresnék olyan disztribúciót, amely relative friss, van benne grafikus felület is, de ami a lényeg (nem tudom, van-e ilyen egyáltalán :confused: ), hogy forrásból telepített csomagokat is képes legyen látni,  leszedni, telepíteni, függőségeit kezelni, újabb verzióra frissíteni, stb... a csomagkezelője  :think:
Nem tudom, hogy van-e ilyen, de gondoltam megkérdem tőletek. Egy olyan tippet kaptam, hogy talán a Gentoo ilyen :confused: Próbálkoztam már eddig a "pályafutásom" alatt néhány disztribúcióval, de egyik sem volt ilyen (régen SuSE, RedHat, Debian, mostanság Fedora).

Minden segítséget előre is köszönök! :respect: :cool:

Újabb distrib-war a láthatáron? :D

Nézzük a Debiant:
Relatíve friss: Minden relatív, ezzel az erővel akár friss is lehet (persze nem az, legalábbis a stable). Első pont negatív.
Forrásból telepített csomagokat képes legyen látni, stb (gondolom, nem a disztribúcióhoz tartozó csomagokról van szó):
- lehet próbálkozni Debian csomag készítésével, van róla jó, bőséges dokumentáció, ezzel együtt időnként fárasztó. viszont:
"- CheckInstall keeps track of all the files created or modified by your installation script ("make install" "make nstall_modules", "setup", etc), builds a standard binary package and installs it in your  system giving you the ability to uninstall it with your distribution's standard package management utilities."

Szerintem ez jó lehet neked, és ha mondjuk kedvenc RedHat (Fedora?)-od alá is van ilyen, akkor még csak új disztribúciót sem kell megtanulnod.

Ja, mellesleg a Debian elavult volta kiküszöbölhető a testing használatával, persze környezetfüggő, én éles helyzetben kerülném. Viszont ajánlom figyelmedbe az Ubuntu Linuxot (http://www.ubuntulinux.org/). Debian alapokról kiinduló (az apt-get minden előnyével), fél éves kiadási ciklusú disztribúció, akik eddig próbálták, nagyon dicsérték.
Friczy

#680 Felhasználó inaktív   Vinszent 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 23. 14:12

Sziasztok! Lenne egy nagy problémám! Win alatt csináltam egy PGP-vel titkosított lemezt, vagyis a rendszer kivételével az egész fennmaradó helyre (150Giga) készítettem egy PGP lemezt  :omg:  Hogyan lehet ezt a lemezt linux alatt "mountolni" ????
Lehet egyáltalán??
keretlen@vinsz.myip.hu Gyertek, gyertek spam levelek, tárt karokkal várlak benneteket. :P

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.