Idézet: Friczy - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 14:33
Újabb distrib-war a láthatáron?

Válaszod köszönöm, nem akarok flame-t indítani.
Idézet
Nézzük a Debiant:
Relatíve friss: Minden relatív, ezzel az erővel akár friss is lehet (persze nem az, legalábbis a stable). Első pont negatív.
Forrásból telepített csomagokat képes legyen látni, stb (gondolom, nem a disztribúcióhoz tartozó csomagokról van szó):
Igen, valóban nem a disztribúcióhoz tartozó csomagok telepítéséről lenne szó.
Debiant gondoltam én is első körben, mivel szerverről lenne szó, jónéhány szolgáltatás futna rajta, állandóan interneten lógna, a "testing" és "unstable" "jelzők" nem igazán tetszenek nekem, a legutolsó "stable"-t néztem, nem kicsit régi - bármit telepítenék, ezer olyan függőségért kiabál, amiből sokkal újabb kellene neki, mint ami a "stable" Debianban van, eddigi tapasztalataim alapján "tetsing", vagy "unstable" verzióra kellene frissítenem a "stable" verziót ahhoz, hogy feltegyek egy-egy csomagot azok közül, melyet szeretnék. Így ebben a felállásban nem igazán nyerő.
Idézet
- lehet próbálkozni Debian csomag készítésével, van róla jó, bőséges dokumentáció, ezzel együtt időnként fárasztó. viszont:
"- CheckInstall keeps track of all the files created or modified by your installation script ("make install" "make nstall_modules", "setup", etc), builds a standard binary package and installs it in your system giving you the ability to uninstall it with your distribution's standard package management utilities."
Ha jól veszem ki, akkor a disztribúció független forrásban létező csomagot bináris csomaggá fordíthatom, melyet telepítve már látni fog a csomagkezelőm, de továbbra sem lesz képes "update"-elni azt, nemde

Valamint, ha deb csomaggá fordítom is a forrsában létező csomagomat, annak telepítésekor ugyanúgy sikít majd a Debian, hogy ebből, abból, amabból újabb verzióra van szükségem a telepítéshez -> "testing" v. "unstable" Debianra kellene frissítenem a disztribúciómat (eddig jól látom a dolgot

) - sajna megint visszajutunk oda, hogy milyen dolog az, hogy egy internetre szánt, sok fontos szolgáltatást ellátó, 7 nap/24 órában működő szerver gépen "próba", vagy "nem stabil" operációs rendszer működik

:confused: - szóval emiatt nekem a Debian nem nagyon nyerő, bár lehetnek félreértelmezési problémáim is, rossz a gondolat menetem
Idézet
Szerintem ez jó lehet neked, és ha mondjuk kedvenc RedHat (Fedora?)-od alá is van ilyen, akkor még csak új disztribúciót sem kell megtanulnod.
Igen, kétségtelenül ez lenne a legjobb megoldás, ha maradhatnék a Fedoránál, ezt - és előtte Redhatet - használom már jó ideje, jó lenne ennél maradni, amennyiben lehetséges.
Idézet
Ja, mellesleg a Debian elavult volta kiküszöbölhető a testing használatával, persze környezetfüggő, én éles helyzetben kerülném. Viszont ajánlom figyelmedbe az Ubuntu Linuxot (
http://www.ubuntulinux.org/). Debian alapokról kiinduló (az apt-get minden előnyével), fél éves kiadási ciklusú disztribúció, akik eddig próbálták, nagyon dicsérték.
Te is írod itt, hogy kerülnéd a "testing" éles helyzetben való használatát, ebben egyetértünk, viszont erről az Ubuntu Linuxról még csak nem is hallottam, hamarosan ki fogom próbálni, köszönöm!
Gentoo-ról és Slackware-ről mi a véleményed(etek) :confused: Az elsőt még sosem, a Slackware-t emlékeim szerint egyetlen egyszer, 98-ban próbáltam ki, azóta nem, fogalmam sincs, hogy ez a két disztribúció mennyire felelhet meg ezeknek az igényeimnek :confused: