HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1661 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 13. 15:15

ÁÁÁÁÁÁ. problem solved!
a .cpp kiterjesztést átírtam .c-re és működik...  :reklamacio:  :mad: Bah, utálom a Unixot...
24 & ReGenesis & Prison Break addict

#1662 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 08:56

Hali!
Topic cim alapjan ez az,amit kerestem :) .
Szeretnek kicsit ismerkedni linuxal,fel is rakok ma egy suse linux 10et,es mellette marad egy xp.Az elso kerdesem az lenne,hogy hogy tudnam azt megcsinalni,hogy a mailjeimet mindket rendszer alatt le tudjam huzni a levelezobe?Tehat xp felol van egy outlokk,suse ala kernek egy ajanlast,es egy tippet,hogy,hogy tudom ezt megcsinalni.

Bocsi,ha elozo 50 oldalban volt mar ilyen kerdes,de meg csak most kezdtem el olvasgatni.

#1663 Felhasználó inaktív   lordrat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:00

Sziasztok!

Hogy lehet az 5 legnagyobb könyvtárat kilistázni?

Köszi!
Csak az ostoba tart rendet, a bölcs átlátja a káoszt.

#1664 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:09

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 9:56

Hali!
Topic cim alapjan ez az,amit kerestem :) .
Szeretnek kicsit ismerkedni linuxal,fel is rakok ma egy suse linux 10et,es mellette marad egy xp.Az elso kerdesem az lenne,hogy hogy tudnam azt megcsinalni,hogy a mailjeimet mindket rendszer alatt le tudjam huzni a levelezobe?Tehat xp felol van egy outlokk,suse ala kernek egy ajanlast,es egy tippet,hogy,hogy tudom ezt megcsinalni.

Bocsi,ha elozo 50 oldalban volt mar ilyen kerdes,de meg csak most kezdtem el olvasgatni.

A jó megoldás, ha elkezdesz imapot használni. A kevésbé, ha maradsz a pop3nál, és egyiknek se mondasz olyat, hogy törölje, amit letöltött, hanem csak mondjuk egy hét után, vagy ilyesmi.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1665 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:23

Idézet: lordrat - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 11:00

Sziasztok!

Hogy lehet az 5 legnagyobb könyvtárat kilistázni?

Köszi!

find /utvonal/a/kezdőkönyvtárhoz  -maxdepth 1 -type d|xargs du -s|sort -n -k 1 |tail -5|cut -f 2 

Vagy használj mondjuk krusadert, abban van ilyen tool...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1666 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 11:21

Sziasztok!

Adott egy Windows hálózat (Windows 2000 Server), kb. 25 géppel, és egy Debian szerver, ami kapcsolódik az internetre, lehívja a leveleket, és szétosztja a userek között. Spamassasin is működik, a spam leveleket spam nevű usernek kézbesíti, amit mutt-tal szoktam megnézni, ha tévesen törölte, akkor egyszerűen bounce-szal átrakom a megfelelő user részére. Spam-szabályokat is tudok létrehozni a /home/user/procmail.rc szerkesztésével. A felhasználók Outlook Express-szel hívják le a leveleket. A helyi gépeken átjárónak és (régebben) proxi-nak van beállítva a linuxos gép.
Ez a gép megkapta a 192.168.2.1 Ip-címet, és az Outlook-ban ő lett a bemenő és a kimenő kiszolgáló. Kb. ez az alaphelyzet, tehát a gép fő feladata a levelezés lebonyolítása, spamek szűrése.

Adva vagyok én, bár nem vagyok teljesen analfabéta a számítgépekhez, de a Linuxban zömében igen. A rendszert nem én telepítettem, nem is értek hozzá, amit fent leírtam, meg tudom csinálni, és ennyi. Ha valami gond van, akkor segítséget nem, vagy csak nyögve-nyelve adnak.

Több bajom is van, de maradjunk a legnagyobbnál:
Egyszer csak elkezdtek nem megérkezni a küldött levelek. A kimenő szervert jobb híján átírtam mail.t-online.hu-ra (outlook-ban, tehát az egész linuxos gépet kiktattam a küldésből), mert ha itt beállítom az SMTP authentikációt, akkor rendben mennek a levelek.
Viszont így lassabban mennek a küldött a levelek, meg kell várni, amíg a t-online-os szerver átveszi őket, másrészt a localhost-os címekre nem lehet írni, tehát a belső levelezés megszűnt. Másik nagy probléma, hogy a /etc/aliases file-ban van beállítva, hogy milyen címekre menjeknek a levelek, és ezek között van külső cím is, ahova hol megérkeznek a levelek, hol nem.

Tehát, hol tudom beállítani a linuxos gépen a t-online-os SMTP-t authentikációval együtt?
"Akik mindig hideg vízben fürdenek, sosem lesznek betegek. Viszont mindig hideg vízben fürdenek."

#1667 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 13:47

Idézet: moszat - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 12:21

Sziasztok!

Adott egy Windows hálózat (Windows 2000 Server), kb. 25 géppel, és egy Debian szerver, ami kapcsolódik az internetre, lehívja a leveleket, és szétosztja a userek között. Spamassasin is működik, a spam leveleket spam nevű usernek kézbesíti, amit mutt-tal szoktam megnézni, ha tévesen törölte, akkor egyszerűen bounce-szal átrakom a megfelelő user részére. Spam-szabályokat is tudok létrehozni a /home/user/procmail.rc szerkesztésével. A felhasználók Outlook Express-szel hívják le a leveleket. A helyi gépeken átjárónak és (régebben) proxi-nak van beállítva a linuxos gép.
Ez a gép megkapta a 192.168.2.1 Ip-címet, és az Outlook-ban ő lett a bemenő és a kimenő kiszolgáló. Kb. ez az alaphelyzet, tehát a gép fő feladata a levelezés lebonyolítása, spamek szűrése.

Adva vagyok én, bár nem vagyok teljesen analfabéta a számítgépekhez, de a Linuxban zömében igen. A rendszert nem én telepítettem, nem is értek hozzá, amit fent leírtam, meg tudom csinálni, és ennyi. Ha valami gond van, akkor segítséget nem, vagy csak nyögve-nyelve adnak.

Több bajom is van, de maradjunk a legnagyobbnál:
Egyszer csak elkezdtek nem megérkezni a küldött levelek. A kimenő szervert jobb híján átírtam mail.t-online.hu-ra (outlook-ban, tehát az egész linuxos gépet kiktattam a küldésből), mert ha itt beállítom az SMTP authentikációt, akkor rendben mennek a levelek.
Viszont így lassabban mennek a küldött a levelek, meg kell várni, amíg a t-online-os szerver átveszi őket, másrészt a localhost-os címekre nem lehet írni, tehát a belső levelezés megszűnt. Másik nagy probléma, hogy a /etc/aliases file-ban van beállítva, hogy milyen címekre menjeknek a levelek, és ezek között van külső cím is, ahova hol megérkeznek a levelek, hol nem.

Tehát, hol tudom beállítani a linuxos gépen a t-online-os SMTP-t authentikációval együtt?

Hosszú menet lesz ...

Először is azt kellene tudni, hogy milyen levelezőserver (MTA) van telepítve a Debianra, ugyanis attól függ.

Ezt meg lehet próbálni kiókumlálni a letöltött levelek REceived: headerjeiből (az MTA-k be szokták tenni a névjegyüket), de ha egy kis szerencséd van, akkor vagy exim, vagy postfix (ezek talán a leggyakrabban használt levelezők Debian alatt).

Lépj be a gépre, és szép sorban add ki a
dpkg -s exim
dpkg -s postfix
dpkg -s exim4
parancsokat. Az egyiknél kell olyasmit látnod:

Status: install ok installed

Nos, amelyiknél ezt írja ki, az van feltéve. A többit majd utána. Postfix esetén én is fogok tudni segíteni, exim esetén majd akad más.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1668 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 14:11

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 14:47

Hosszú menet lesz ...

Először is azt kellene tudni, hogy milyen levelezőserver (MTA) van telepítve a Debianra, ugyanis attól függ.

Ezt meg lehet próbálni kiókumlálni a letöltött levelek REceived: headerjeiből (az MTA-k be szokták tenni a névjegyüket), de ha egy kis szerencséd van, akkor vagy exim, vagy postfix (ezek talán a leggyakrabban használt levelezők Debian alatt).

Lépj be a gépre, és szép sorban add ki a
dpkg -s exim
dpkg -s postfix
dpkg -s exim4
parancsokat. Az egyiknél kell olyasmit látnod:

Status: install ok installed

Nos, amelyiknél ezt írja ki, az van feltéve. A többit majd utána. Postfix esetén én is fogok tudni segíteni, exim esetén majd akad más.

Köszi, megcsináltam,  postfix van rajta.
"Akik mindig hideg vízben fürdenek, sosem lesznek betegek. Viszont mindig hideg vízben fürdenek."

#1669 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 07:22

Idézet: moszat - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 15:11

Köszi, megcsináltam,  postfix van rajta.

Na akkor:
- először készíts egy file-t az /etc/postfix könyvtárban mondjuk
smtppass
néven. Ebben az alábbi legyen:

mail.t-online.hu loginnév:jelszó

A login név ugyanaz, amivel fellépsz a netre, a jelszó szintén. adsl esetén a @.... is kell.

Ezután add ki a
postmap smtppass
parancsot (feltéve, hogy az /etc/postfix könyvtárban állsz.

Aztán szerkeszd a main.cf file-t, írd bele az alábbiakat:

smtp_sasl_auth_enable = yes
smtp_sasl_password_maps = hash:/etc/postfix/smtppass
smtp_sasl_security_options = noanonymous

Ezek után adj ki egy postfix reload parancsot, és ha jól csináltad, menni fognak a levelek.
Friczy

#1670 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:06

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 8:22

...Ezek után adj ki egy postfix reload parancsot, és ha jól csináltad, menni fognak a levelek.

Szia!

Először is nagyon köszönöm, mindent megcsináltam, pont ilyen segítségre volt szükségem! Egyelőre teszteltem mutt-ból küldve, illetve az outlook-ban is átírtam a kimenő szervert, úgy is működik, tehát bízom benne, hogy minden rendben lesz.

Azért egy pár dolgot még kerdeznék:

A  /etc/postfix/main.cf file-ban ez szerepel:

relayhost = mail.adatpark.hu
#relayhost = mail.t-online.hu

Nem kellene itt is átírnom, hogy a t-online-os legyen érvényben? (Nem tudom, mi az a relayhost, de gondolom, célszerű ugyanazt beírni, ami az smtp szerver.)

Más:

A spam leveleket, ahogy írtam a /home/username alatti procmail.rc szerkesztésével tudom szabályozni. Viszont mivel több e-mail címet figyelünk, ezért ezeket e-mailenként kell beírogassam. Pl. „cegnev_01” fiókba érkező leveleket megkapja 10 db user.  - amik az etc/aliases-ben vannak beállítva így:

cegnev_1: cegnev_1,cegnev_ment
cegnev_2: cegnev_2,cegnev_ment
cegnev_3: cegnev_3,cegnev_ment
cegnev_4: cegnev_4,cegnev_ment
cegnev_5: cegnev_5,cegnev_ment
cegnev_6: cegnev_6,cegnev_ment

Na, ezt már nem értem, miért van szükség egy felhasználó leveleit átirányítani saját magának. Az „cegnev_ment” felhasználót azt azért hoztuk létre, hogy egy helyen meglegyen az összes e-mail - ebben benne vannak a spam-ek is -, mert ha rendszer törölt egy spam-et az általam procmail.rc-be írt szabály alapján, annak csak a fejléce maradt meg. Ilyenkor az „email_ment” levelei közül még bármit elő tudok keríteni.

Aztán:

kozpont: admin01,admin06,admin04,admin09,admin08,admin13,felhasznalo@szolgaltato.hu,admin11,admin05,admin10
raktar: admin01,admin17
igazgatosag: admin01,admin15,admin16
titkarsag: admin01,admin06,admin04,admin05
rendszergazda: admin01, felhasznalo@szolgaltato.hu
munkaugy: admin01,admin06,admin04,admin09,admin05,admin10

Ezek a kozpont, raktar, stb... a figyelt e-mail címeket jelentik, ezek úgy látom, hogy pl. a „kozpont” egy olyan felhasználó, akinek nincs saját könyvtára a /home alatt, de van egy „cegnev_1” nevű mappa, és itt, tehát a  /home/cegnev_1/fetchmail.rc-ben vannak letárolva a  tényleges e-mail cím adatai, username, jelszó, stb...  Na most, hogy a „kozpont” hol van összerendelve a „cegnev_1” userrel, arra már nem tudtam rájönni.

Gyakorlatilag ezeket (cegnev_1 – cegnev_6) vizsgálja a Spamassasin, és innen szórja szét a felhasználóknak a leveleket. Ebben a 6 könyvtárban kell beállítanom a procmail.rc-ben a spam szavakat. Persze ez valószínűleg tovább fog bővülni, ahogyan újabb e-mail címekre lesz igény.

Már bocsánat, ha bonyolultan fejezem ki magam, de nekem ebből ennyi jön le.

Azt szeretném kérdezni, hogy nem lehet -e valahol globálisan készíteni egy listát a spam szavakról, ahonnan a Spamassasin tudja, hogy mit töröljön le még a saját döntésein kívül?

Előre is köszönöm!

#1671 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 17:45

Mégiscsak adódott némi probléma.

Délelőtt ugyan még elmentek a levelek, este viszont nem. Közben kijavítottam a mail.adatpark.hu-t mail.t-online.hu-ra, de ez sem segített. A mail.log-ban ez a hibaüzenet áll:

May 12 18:20:53 ss postfix/qmgr[28022]: 7E5CAC2500: from=<admin01@ss>, size=1636
014, nrcpt=1 (queue active)
May 12 18:20:53 ss postfix/smtp[28107]: warning: smtp_sasl_auth_enable is true,
but SASL support is not compiled in
May 12 18:20:53 ss postfix/smtp[28107]: 7E5CAC2500: to=<xxxxxxxxxx@gmail.com>, re
lay=mail.t-online.hu[195.228.240.8], delay=2, status=bounced (host mail.t-online
.hu[195.228.240.8] said: 554 <dsl51B7D72A.fixip.t-online.hu[81.183.215.42]>: Cli
ent host rejected: Access denied)
May 12 18:20:53 ss postfix/cleanup[28105]: 9F548C2503: message-id=<2006051216205
3.9F548C2503@ss.xxxxxxxxxxx.hu>
May 12 18:20:53 ss postfix/qmgr[28022]: 9F548C2503: from=<>, size=51816, nrcpt=1
 (queue active)
May 12 18:20:53 ss postfix/smtp[28107]: 9F548C2503: to=<admin01@ss>, relay=mail.
t-online.hu[195.228.240.8], delay=0, status=bounced (host mail.t-online.hu[195.2
28.240.8] said: 554 <dsl51B7D72A.fixip.t-online.hu[81.183.215.42]>: Client host
rejected: Access denied)

Nekem ugyan ez sokat nem mond, bár az „smtp_sasl_auth_enable is true, but SASL support is not compiled in” sor elég gyanús...

Teendő?

#1672 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:20

Idézet: moszat - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:06

Aztán:

kozpont: admin01,admin06,admin04,admin09,admin08,admin13,felhasznalo@szolgaltato.hu,admin11,admin05,admin10
raktar: admin01,admin17
igazgatosag: admin01,admin15,admin16
titkarsag: admin01,admin06,admin04,admin05
rendszergazda: admin01, felhasznalo@szolgaltato.hu
munkaugy: admin01,admin06,admin04,admin09,admin05,admin10

Ezek a kozpont, raktar, stb... a figyelt e-mail címeket jelentik, ezek úgy látom, hogy pl. a „kozpont” egy olyan felhasználó, akinek nincs saját könyvtára a /home alatt, de van egy „cegnev_1” nevű mappa, és itt, tehát a  /home/cegnev_1/fetchmail.rc-ben vannak letárolva a  tényleges e-mail cím adatai, username, jelszó, stb...  Na most, hogy a „kozpont” hol van összerendelve a „cegnev_1” userrel, arra már nem tudtam rájönni.

Gyakorlatilag ezeket (cegnev_1 – cegnev_6) vizsgálja a Spamassasin, és innen szórja szét a felhasználóknak a leveleket. Ebben a 6 könyvtárban kell beállítanom a procmail.rc-ben a spam szavakat. Persze ez valószínűleg tovább fog bővülni, ahogyan újabb e-mail címekre lesz igény.

Már bocsánat, ha bonyolultan fejezem ki magam, de nekem ebből ennyi jön le.

Azt szeretném kérdezni, hogy nem lehet -e valahol globálisan készíteni egy listát a spam szavakról, ahonnan a Spamassasin tudja, hogy mit töröljön le még a saját döntésein kívül?

Előre is köszönöm!

De igen, a relayhost a mail.t-online hu (legalábbis én pl. arra adtam példát.). Relayhost az a gép, aminek a kimenő leveleket átadja a postfix (leegyszerűsítve a dolgokat: ugyanaz, mint az email kliensedben megadott smtp server).

Az /etc/aliasesban gondolom azért van megadva a saját email is, mert különben ő nem kapná meg :) Ilyet egyébként még nem láttam, vagyis hogy kétfelé illetve szétdobni egy bejövő címet, de biztos jó.

A kozpont is épp az általad említett aliases file-ban van összerendelve a userekkel.

Központi spamlistát sajnos nem tudok neked javasolni, biztos van, de én nem csináltam ilyet.
Friczy

#1673 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:21

Idézet: moszat - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 18:45

Mégiscsak adódott némi probléma.

Délelőtt ugyan még elmentek a levelek, este viszont nem. Közben kijavítottam a mail.adatpark.hu-t mail.t-online.hu-ra, de ez sem segített. A mail.log-ban ez a hibaüzenet áll:

May 12 18:20:53 ss postfix/qmgr[28022]: 7E5CAC2500: from=<admin01@ss>, size=1636
014, nrcpt=1 (queue active)
May 12 18:20:53 ss postfix/smtp[28107]: warning: smtp_sasl_auth_enable is true,
but SASL support is not compiled in
May 12 18:20:53 ss postfix/smtp[28107]: 7E5CAC2500: to=<xxxxxxxxxx@gmail.com>, re
lay=mail.t-online.hu[195.228.240.8], delay=2, status=bounced (host mail.t-online
.hu[195.228.240.8] said: 554 <dsl51B7D72A.fixip.t-online.hu[81.183.215.42]>: Cli
ent host rejected: Access denied)
May 12 18:20:53 ss postfix/cleanup[28105]: 9F548C2503: message-id=<2006051216205
3.9F548C2503@ss.xxxxxxxxxxx.hu>
May 12 18:20:53 ss postfix/qmgr[28022]: 9F548C2503: from=<>, size=51816, nrcpt=1
 (queue active)
May 12 18:20:53 ss postfix/smtp[28107]: 9F548C2503: to=<admin01@ss>, relay=mail.
t-online.hu[195.228.240.8], delay=0, status=bounced (host mail.t-online.hu[195.2
28.240.8] said: 554 <dsl51B7D72A.fixip.t-online.hu[81.183.215.42]>: Client host
rejected: Access denied)

Nekem ugyan ez sokat nem mond, bár az „smtp_sasl_auth_enable is true, but SASL support is not compiled in” sor elég gyanús...

Teendő?

Fel kell tenned a postfix-tls csomagot (apt-get install postfix-tls). Onnantól lesz sasl.
Friczy

#1674 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:35

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 13:21

Fel kell tenned a postfix-tls csomagot (apt-get install postfix-tls). Onnantól lesz sasl.

Szia!

Elkezdtem telepíteni, de erre a kérdésre nem tudtam a választ, itt 'No'-t nyomtam.

Kép

Úgy gondolom, ezzel leállt a telepítés... Mondhatom ennél a kérdésnél azt, hogy igen? Nem akarom, hogy valamit nagyon elállítsak...

Bevágom még, hogy mi lett a kimenet, talán hasznát veszed:

ss:~# apt-get install postfix-tls
Reading Package Lists... Done
Building Dependency Tree... Done
The following extra packages will be installed:
  adduser postfix postfix-ldap postfix-pcre
The following NEW packages will be installed:
  postfix-tls
4 packages upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 197  not upgraded.
Need to get 1121kB of archives. After unpacking 1233kB will be used.
Do you want to continue? [Y/n] Y
Get:1 http://http.us.debian.org stable/main adduser 3.63 [98.2kB]
Get:2 http://http.us.debian.org stable/main postfix-ldap 2.1.5-9 [35.7kB]
Get:3 http://http.us.debian.org stable/main postfix 2.1.5-9 [802kB]
Get:4 http://http.us.debian.org stable/main postfix-pcre 2.1.5-9 [30.8kB]
Get:5 http://http.us.debian.org stable/main postfix-tls 2.1.5-9 [155kB]
Fetched 1121kB in 9s (124kB/s)
Preconfiguring packages ...
(Reading database ... 24397 files and directories currently installed.)
Preparing to replace adduser 3.47 (using .../archives/adduser_3.63_all.deb) ...
Unpacking replacement adduser ...
Preparing to replace postfix-ldap 1.1.11-0.woody3 (using .../postfix-ldap_2.1.5-9_i386.deb) ...
Unpacking replacement postfix-ldap ...
Preparing to replace postfix 1.1.11-0.woody3 (using .../postfix_2.1.5-9_i386.deb) ...
Stopping mail transport agent: Postfix.
aborting postfix install
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/postfix_2.1.5-9_i386.deb (--unpack):
 subprocess pre-installation script returned error exit status 1
Debian::DebConf::Client::ConfModule is deprecated, please use Debconf::Client::ConfModule instead.
Preparing to replace postfix-pcre 1.1.11-0.woody3 (using .../postfix-pcre_2.1.5-9_i386.deb) ...
Unpacking replacement postfix-pcre ...
Selecting previously deselected package postfix-tls.
Unpacking postfix-tls (from .../postfix-tls_2.1.5-9_i386.deb) ...
Adding `diversion of /usr/lib/postfix/lmtp to /usr/lib/postfix/lmtp.postfix by postfix-tls'
Adding `diversion of /usr/lib/postfix/smtp to /usr/lib/postfix/smtp.postfix by postfix-tls'
Adding `diversion of /usr/lib/postfix/smtpd to /usr/lib/postfix/smtpd.postfix by postfix-tls'
No diversion `diversion of /usr/sbin/postconf to /usr/sbin/postconf.postfix by postfix-tls', none removed
Errors were encountered while processing:
 /var/cache/apt/archives/postfix_2.1.5-9_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
ss:~#

Köszönöm.

#1675 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:05

Mondhatod, hogy igen. Ahogy elnézem, elég régi a mostani telepítésed, ez még okozhat további gondokat is. Ha jól látom, a nálad lévő Linux még Woody (lassan egy éve már, hogy kijött a Sarge), Vagy kéne egy teljes disztribúció-frissítést csinálni, vagy a woody-s postfix-tls-t feltenni. Az utóbbi egyszerűbb, hosszabb távon viszont talán a frissítés célszerűbb.

A következőt kell csinálni a woody-s postfix-tls-hez:

Az /etc/apt/sources.list file-ban a 'stable' kulcsszavakat 'woody'-ra kell cserélned.
Pl:
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ stable main non-free contrib
helyett
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ woody main non-free contrib

legyen.

Ha ez megvan, akkor apt-get update, és utána apt-get install postfix postfix-ldap postfix-pcre postfix-tls

azért kell a postfixet is, mert a mostani apt-get install feltette az újabbat.

Ennek fel kell mennie minden további nélkül, és remélhetőleg működni is fog.
Friczy

#1676 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 07:05

Tisztelettel jelentem, találtam egy nekem való linuxot:) - suse 10 személyében. Viszont van egy aprócska gondom, az ntfs meghajtóimat nem tudom bemountolni, a következő hibaüzenetet kapom:

Idézet

Az eszköz csatlakoztatása (mount) nem sikerült.
A hibaüzenet:
mount: can't find /dev/sda1 in /etc/fstab or /etc/mtab

Tudna valaki valami okosat mondani? Köszönöm!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1677 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 08:15

Idézet: freeone - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 8:05

Tisztelettel jelentem, találtam egy nekem való linuxot:) - suse 10 személyében. Viszont van egy aprócska gondom, az ntfs meghajtóimat nem tudom bemountolni, a következő hibaüzenetet kapom:

Tudna valaki valami okosat mondani? Köszönöm!

Hi! A SUSE 10.0 nem a /media és nem a /mnt alá mountolja alapból az NTFS meghajtót, hanem van egy /C könyvtár, és nekem az alatt volt az NTFS. A /etc/fstab-ban szerepel? Egyébként 3 napja jött ki a legújabb, Final verzió SUSE-ból, a 10.1, érdemes azt fölrakni, ha már Suse.

#1678 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 10:51

Idézet

Mondhatod, hogy igen.

Most már nem kérdezi, hanem ezt az üzenetet kapom.

ss:~# apt-get install postfix-tls
Sorry, postfix-tls is already the newest version.
You might want to run `apt-get -f install' to correct these:
Sorry, but the following packages have unmet dependencies:
  postfix: Depends: postfix-ldap (= 1.1.11-0.woody3) but 2.1.5-9 is to be installed
           Depends: postfix-pcre (= 1.1.11-0.woody3) but 2.1.5-9 is to be installed
  postfix-ldap: Depends: postfix (= 2.1.5-9) but 1.1.11-0.woody3 is to be installed
  postfix-pcre: Depends: postfix (= 2.1.5-9) but 1.1.11-0.woody3 is to be installed
  postfix-tls: Depends: postfix (= 2.1.5-9) but 1.1.11-0.woody3 is to be installed
E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).

Próbáltam az "apt-get -f install postfix-tls"-t is, mert azt írta, hogy ez segíthet, de ugyanez lett belőle. Bár most látom, hogy "with no packages", ez azt jelentené, hogy csak simán adjam ki az "apt-get -f install" parancsot? Inkább nem kísérletezek vele.

Idézet

Az /etc/apt/sources.list file-ban a 'stable' kulcsszavakat 'woody'-ra kell cserélned.

Nálam ez így néz ki:

#deb cdrom:[Debian GNU/Linux 3.0 r0 _Woody_ - Official i386 Binary-1 (20020718)]/ unstable contrib main non-US/contrib non-US/main
#deb cdrom:[Debian GNU/Linux 3.0 r0 _Woody_ - Official i386 Binary-2 (20020718)]/ unstable contrib main non-US/contrib non-US/main
#deb http://ftp.us.debian.org/debian/ stable main
#deb-src http://ftp.us.debian.org/debian/ stable main

#deb http://security.debian.org/ stable/updates main

deb http://http.us.debian.org/debian stable main contrib non-free
deb http://non-us.debian.org/debian-non-US stable/non-US main contrib non-free
deb http://security.debian.org stable/updates main contrib non-free

Akkor itt 6 sorban szereben a "stable", ezeket kell cserélnem "woody"-ra.

Tehát mielőtt ezt megcsinálom, kell a "apt-get -f install", vagy nem?

Köszi szépen!

#1679 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 11:54

Ja igen, úgy látom, pillanatnyilag nem jönnek a levelek...

Idézet

fetchmail
fetchmail: SMTP connect to localhost failed
fetchmail: SMTP transaction error while fetching from ...
fetchmail: Query status=10 (SMTP)

#1680 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 13:43

Szia Friczy,

na hát úgy voltam vele, hogy aki mer, az nyer. Részben be is jött.

Ez történt:

apt-get -f install

Correcting dependencies... Done
The following extra packages will be installed:
  postfix
1 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 197  not upgraded.
4 packages not fully installed or removed.
Need to get 0B/802kB of archives. After unpacking 561kB will be used.
Do you want to continue? [Y/n] Y
Preconfiguring packages ...
(Reading database ... 24433 files and directories currently installed.)
Preparing to replace postfix 1.1.11-0.woody3 (using .../postfix_2.1.5-9_i386.deb) ...
Stopping mail transport agent: Postfix.
Unpacking replacement postfix ...
Setting up adduser (3.63) ...
Installing new version of config file /etc/deluser.conf ...

Setting up postfix (2.1.5-9) ...
Installing new version of config file /etc/init.d/postfix ...
Installing new version of config file /etc/ppp/ip-up.d/postfix ...
Installing new version of config file /etc/ppp/ip-down.d/postfix ...
Installing new version of config file /etc/postfix/postfix-script ...
Installing new version of config file /etc/postfix/post-install ...
Installing new version of config file /etc/postfix/postfix-files ...
Adding tcp map entry to /etc/postfix/dynamicmaps.cf
Adding ldap map entry to /etc/postfix/dynamicmaps.cf
Adding pcre map entry to /etc/postfix/dynamicmaps.cf
Adding mysql map entry to /etc/postfix/dynamicmaps.cf
Adding pgsql map entry to /etc/postfix/dynamicmaps.cf
Adding sdbm map entry to /etc/postfix/dynamicmaps.cf
attempting conversion of hash:/etc/aliases
  saving old db in /etc/aliases.db.db3
attempting conversion of hash:/etc/postfix/smtppass
  saving old db in /etc/postfix/smtppass.db.db3

Postfix configuration was untouched.  If you need to make changes, edit
/etc/postfix/main.cf (and others) as needed.  To view Postfix configuration
values, see postconf(1).

After modifying main.cf, be sure to run '/etc/init.d/postfix reload'.

adding missing entry for proxymap service
  adding missing entry for trace service
  adding missing entry for verify service
  adding missing entry for relay service
Running newaliases
Starting mail transport agent: Postfix.

Setting up postfix-ldap (2.1.5-9) ...

Setting up postfix-pcre (2.1.5-9) ...

Setting up postfix-tls (2.1.5-9) ...

Aztán az /etc/apt/sources.list javítását csináltam meg a "woody" kulcsszavakkal.

Majd:
apt-get update

Get:1 http://security.debian.org woody/updates/main Packages [252kB]
Get:2 http://non-us.debian.org woody/non-US/main Packages [44.6kB]
Get:3 http://http.us.debian.org woody/main Packages [1773kB]
Get:4 http://non-us.debian.org woody/non-US/main Release [102B]
Get:5 http://non-us.debian.org woody/non-US/contrib Packages [926B]
Get:6 http://non-us.debian.org woody/non-US/contrib Release [105B]
Get:7 http://non-us.debian.org woody/non-US/non-free Packages [2804B]
Get:8 http://non-us.debian.org woody/non-US/non-free Release [106B]
Get:9 http://security.debian.org woody/updates/main Release [113B]
Get:10 http://security.debian.org woody/updates/contrib Packages [2399B]
Get:11 http://security.debian.org woody/updates/contrib Release [116B]
Get:12 http://security.debian.org woody/updates/non-free Packages [1626B]
Get:13 http://security.debian.org woody/updates/non-free Release [117B]
Get:14 http://http.us.debian.org woody/main Release [95B]
Get:15 http://http.us.debian.org woody/contrib Packages [49.2kB]
Get:16 http://http.us.debian.org woody/contrib Release [98B]
Get:17 http://http.us.debian.org woody/non-free Packages [65.7kB]
Get:18 http://http.us.debian.org woody/non-free Release [99B]
Fetched 2193kB in 16s (133kB/s)

Végül:
apt-get install postfix postfix-ldap postfix-pcre postfix-tls

Sorry, postfix is already the newest version.
Sorry, postfix-ldap is already the newest version.
Sorry, postfix-pcre is already the newest version.
Sorry, postfix-tls is already the newest version.
0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 25  not upgraded.

Itt ugye semmi sem történt.

A levelek most már lejönnek, bár volt néhány ilyen üzenet:

reading message ....@... :25 of 26 (18458 octets) fetchmail: message delimiter found while scanning headers
..................fetchmail: SMTP listener refused delivery
 flushed

Bár a "flushed" minden sor végén szerepelt, akkor az üzenetek lejöttek, ugye?

Viszont a küldés még mindig nem megy:

May 14 14:28:12 ss postfix/smtp[30033]: warning: SASL authentication failure: No
 worthy mechs found
 [...]
relay=mail.t-online.hu[195.228.240.8], delay=0, status=deferred (Authentication fa
iled: cannot SASL authenticate to server mail.t-online.hu[195.228.240.8]: no mec
hanism available)

Tovább hogyan?

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.