HWSW Informatikai Kerekasztal: Aqua, avagy lehúzás magyar módra. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Aqua, avagy lehúzás magyar módra. kerüld, mint a leprást! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 10. 09:20

Az alaptémához:
Nekem is jó véleményem van róluk, de azért egyszer jól összeakasztuttuk a bajuszt. Havernak vásároltunk alaplapot. 2 évesen (3 év gar) egyszercsak elnémult. A szervíznek 2 hetébe került bevízsgálni, hogy tényleg meg se nyekken. Egy harmadikba, hogy beszerezzenek egy másik lapot (ugyanolyat már nem tudtak adni).

Idézet

főiskolai infos diplomával valaki elmegy bolti eladónak?

Kénytelen lesz, mer máshol körberöhögik. GDF végzett kolléganőm az öngyilkosság  módozatait tanulmányozta, amikor kihalt a vindóza. Fogalma nem volt, hogy lehetne újratelepíteni. Informatikusnak vették fel.
Ja: énis járogattam GDF-re, de miután megtanítottak 5 tizenéve elavult programozási nyelvet, elektronikán meg kellett tanulnom a Mo-n akkor már 20 éve nem szabványos DIN rajzjeleket és még egy nyomorult fényképet se mutattak, hogy így néz ki egy gép belülről, feladtam.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#22 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:34

Ez melyik évezredben volt?

#23 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 9:41

ugye tudod, hogy ez nem igaz?

valoban ez volt az allaspontja jopar evig a fogyvednek, de azota, ha jol tudom elmult.. kepesek voltak egy szem mondaton lovagolni, kekeckedni! borzalom.. akkor nem fogyaszto egy ceg, ha tovabbertekesitesre veszi. kulonben az!

http://www.fvf.hu/in...hp?akt_menu=356

Nem tudom. De a linken is ez áll:

"Fogyasztó: az a személy, aki - gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül - árut vesz, "

Tehát ha a cég magának vette mert azt használja, akkor nem fogyasztó.

Ezt a továbbértékesítésre veszi dolgot nem olvastam benne.

#24 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:42

Idézet: avman - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 9:35

akkor rendes görények  :Đ  vagytok. egyébként kis számtechboltokba, normális szakikhoz inkább érdemes járni, nekem spec. soha nem volt gondom még garis cuccal. igaz nem is vertem az ajtót 1,5 hónap után sem. meg én is úgy rakatok nagyobb dolgot, h a gyanú árnyéeka se vetüljön rám
egyébként nyilvánvaló mechanikai sérüléssel már pofa kell bevinni valamit :D. garis laptop + sértett barátnő + olló felálláshoz mit szólnátok...

Szerencsére Jahno nem számtec bolt  :D

A kis boltok meg sorra szűnnek meg.

#25 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:49

pgyafi: a gazdasagi tevekenyseg az mondjuk szamitastechnikai cikk arusitasa vagy fuvarozas. az elobbi ha vesz egy gepet (valojaban 100-at), azt eladni veszi, mert ez a gazdasagi tevekenysege. azaz a vasarlast a gazdasagi tevekenysegi koren belul cselekedte. az utobbi ha vesz egy gepet, azzal nem fog fuvarozni, az csak segiti a mukodeset. azaz a gepvasarlas (maga az aktus!) az a gazdasagi tevekenysegi koron kivuli cselekedet.

azaz a fenti megjegyzes a "vesz" igere vonatkozik, es a vetel modja hatarozza meg, hogy azt az arut mint fogyaszto, vagy mint kereskedo vette meg. az elobbit megilletik a fogyasztoi jogok (kozottuk a jotallas(!!!)) az utobbiakat nem. igy nem lesz jotallasa a kereskedonek (azt kulon szerzodesben szabalyozzak, nem a fogyasztovedelemrol szolo torveny keretein belul)!

van egy masik ok is, ami miatt ertelmetlen lenne ez a megjegyzes. ugyanis szamlara (~= koltsegkent elkonyvelhetoen) csak az vasarolhato, ami segiti a gazdasagi tevekenyseget. ha ezt ertette volna a fentiekben a jogalkoto, akkor azt irta volna bele, hogy fogyaszto csak termeszetes szemely lehet. de nem ez van ott.

Szerkesztette: bogdan 2007. 07. 10. 09:54 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#26 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 10:49

pgyafi: a gazdasagi tevekenyseg az mondjuk szamitastechnikai cikk arusitasa vagy fuvarozas. az elobbi ha vesz egy gepet (valojaban 100-at), azt eladni veszi, mert ez a gazdasagi tevekenysege. azaz a vasarlast a gazdasagi tevekenysegi koren belul tette. az utobbi ha vesz egy gepet, azzal nem fog fuvarozni, az csak segiti a mukodeset. azaz a gepvasarlas (maga az aktus!) az a gazdasagi tevekenysegi koron kivuli cselekedet.

azaz a fenti megjegyzes a "vesz" igere vonatkozik, es a vetel modja hatarozza meg, hogy azt az arut mint fogyaszto, vagy mint kereskedo vette meg.

Az addig jó. Csk ott van az is, hogy szakmai. Nekem is az jön le abból a mondatból, hogy a tisztelt fogyivédelem sz*rik a cégekre.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#27 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:57

a szakmai azert van ott, mert nem minden jogi szemely vegez gazdasagi tevekenyseget.

egyebkent igazad van, a tortenelem valoban hasonloan folyt le a fogyasztovedelmi fofelugyelosegnel. regen foglalkoztak a cegekkel, majd kitalaltak, hogy megsem szeretnenek (ekkor jott el a Mistral aranyelete!), majd sokan panaszkodtak emiatt, es most mar, ha jol tudom, ismet foglalkoznak cegekkel.
a forum ma:

#28 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 10:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 10:49

...

Szerintem az is gazdasági tevékenység, ha megírsz egy számlát  vagy írsz egy céges levelet. Vagy talán jobb példa egy bróker, aki a gépén "keresi" a pénzét.

#29 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 10:55

nem, a "gazdasagi tevekenysegi kor" az a ceg alapitookirataban felsorolt tevekenysegek, amiknek TEAOR szamuk van. ez biztos. (vigyazz, nem "gazdasagi tevekenyseg" hanem "a ceg gazdasagi tevekenysegi kore" a megfogalmazas!!)

a kerdes a "belul/kivul" ertelmezese. szerintem amit Te irsz, az nem a ceg "gazdasagi tevekenysegi koren" beluli cselekedet, hanem a gazdasagi tevekenyseget segito cselekedet. persze ettol meg nem trivialis az ertelmezes, ezt elfogadom. de szerintem a "kore" a fontos szo itt. ha az nem lenne, akkor valoban lehet, hogy igazad lenne.
a forum ma:

#30 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 11:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 11:55

nem, a "gazdasagi tevekenysegi kor" az a ceg alapitookirataban felsorolt tevekenysegek, amiknek TEAOR szamuk van. ez biztos. (vigyazz, nem "gazdasagi tevekenyseg" hanem "a ceg gazdasagi tevekenysegi kore" a megfogalmazas!!)

a kerdes a "belul/kivul" ertelmezese. szerintem amit Te irsz, az nem a ceg "gazdasagi tevekenysegi koren" beluli cselekedet, hanem a gazdasagi tevekenyseget segito cselekedet. persze ettol meg nem trivialis az ertelmezes, ezt elfogadom. de szerintem a "kore" a fontos szo itt. ha az nem lenne, akkor valoban lehet, hogy igazad lenne.

az utóbbi 10 évben így volt, én nem olvastam arról, hogy a fogyvéd foglalkozna céges vevőkkel

#31 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 11:26

Nem értem miért ezen az egy darab szón lovagoltok, amikor ott az van, hogy gazdasági vagy szakmai... A gazdaságival a viszonteladót kizártam, a szakmaival pedig azt, aki munkához vett gépet.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#32 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 11:42

azert, mert a "gazdasagi/szakmai tevekenysegi kor" az teljesen mast jelent!
a forum ma:

#33 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 11:50

Azért tették közéjük a vagy kapcsolatot :D

Mindegy próbááljuk meg ezen túllépni, nem erről szól a topik :D

Szerkesztette: BoGab 2007. 07. 10. 11:56 -kor

#34 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 11:57

miert is?

ettol meg marad a "tevekenysegi kor". a munkahoz gepet hasznalni nem resze a tevekenysegi kornek. nezz meg egy alapito okiratot!
a forum ma:

#35 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 10. 12:39

Idézet: MarKinG - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 23:47

csak hülyeségeket irsz. :)
főiskolai infos diplomával valaki elmegy bolti eladónak? aligha.
amugy meg a rendes nappali müinfos gdf diploma van olyan erős mint a neumann csak úgy szólok...

én eljöttem főiskolás mérnök infós diplomával boltba dolgozni :D és miért? mert ezt szeretem csinálni (szervízelni bütykölni stb) és kb ott van a fizetésem mint haveromnak rendszergazadként máshol... (konkrétan én többet keresek nála)

#36 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 10. 12:44

az aqua beszállítója a dotcomp

06-1-273-2424 és röviden meséld el a történetet nekik, hogy az aqua mit okoskodott nektek, szerintem lesznek olyan rendesek hogy kicseréljék, akár soron kívül is.

#37 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 10. 13:34

tökmindegy, mert a fogyvédelem gyakorlati működése  vitás jótállási esetben szinte semmit sem ér. egyébként a fogyasztói jogok (köztük a jótállás is ) egy megvásárolt számítástechnikai vagy bármely egyéb cucccal ugyanúgy megilletnek bármely jogi személyt, legyen az természetes vagy természetellenes  :Đ . maximum annyi a különbség, h nincs békéltető testület, hanem egyből lehet menni a bíróságra.

Szerkesztette: avman 2007. 07. 10. 13:35 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#38 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 14:55

Idézet: diegho - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 13:44

az aqua beszállítója a dotcomp

06-1-273-2424 és röviden meséld el a történetet nekik, hogy az aqua mit okoskodott nektek, szerintem lesznek olyan rendesek hogy kicseréljék, akár soron kívül is.

Ez nem egy cég?    Valami közük van egymáshoz, nem teljesen függetlenek.

De teljesen felesleges felhívni..

#39 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 14:56

Egy apróság:  mi van akkor ha mégiscsak a topicnyitó tette tönkre a lapot?

#40 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 10. 15:29

hát ha teljesen felesleges lenne nem írtam volna... de nekem mindegy...

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó