HWSW Informatikai Kerekasztal: Aqua, avagy lehúzás magyar módra. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Aqua, avagy lehúzás magyar módra. kerüld, mint a leprást! Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 17. 08:37

3 napos értelmezési válságban szenvelegtek.  :Đ
itten van a jelenleg hatályos jogszabály egyébként

a lényeg, h kérheti a cserét. azaz kérhet egy újat, nem kötelező szervizeltetnie, vagy akár elállhat, ha nem tudják beszerezni pontosan ugyanazt, illetve a beszerzés határideje már jelentős kényelmetlenséget okoz. de ez nem azonnali, h a pult alól most rögtön ide nekem az újat és kalap -kabát. a forgalmazónak joga van bevizsgálni/tatni a terméket, azonban egyértelműen bizonyítania kell, h a vásárláskor még nem volt a hiba a készülékben. csak hát vitás esetben ez nem 2 perc, nem két forint, főleg ha nincs szervize a szomszédban. pár 10e forintos tételnél általában nem szoktak szarozni, főleg ha garmadával áll a polcon. a lényeg, h a szervizeltetéssel, javítással nem kell időt töltetni.

Szerkesztette: avman 2007. 07. 17. 08:41 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#62 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 17. 08:51

a topicnyitó nagyon eltűnt, pedig kináncsi lennék, mire jutott

:up:

#63 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 12:42

Idézet: avman - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 9:37

3 napos értelmezési válságban szenvelegtek.  :Đ

én ugyan nem...  :Đ

ne siessünk az értelmezéssel, várjuk meg Jahno "tecsó" pultos rendeletét is, állítólag az már a módosítása a 151/2003.-nak ;)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#64 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 16:19

Idézet: MarKinG - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 0:06

ja iszonyat gyenge mind, csak utálom amikor ezen lovagolnak h a távos cucc szart sem ér....
a nappalis elég kemény, folyamatosan szigorítanak pont ezért.

:)

lol... :)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#65 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 20:48

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 13:56

Egy apróság:  mi van akkor ha mégiscsak a topicnyitó tette tönkre a lapot?

Mi van, ha végre valaki megnézné azt a qrva lapot, hogy mekkora forrasztási átfolyás van. Nekem magyarázza valaki el, hogyan lehet azt mondani, hogy szerelési hiba, ha látja, hogy egy qrva nagy ónozási hiba díszeleg azon az áramkörön, ahol eldurrant az alkatrész.
:reklamacio:
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#66 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 20:49

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 7:51

a topicnyitó nagyon eltűnt, pedig kináncsi lennék, mire jutott

:up:

Eddig nyaraltam... :D Bocsi. Annyira nem vágott anyagilag hasra... de az elvek! :reklamacio:  Szóval holnap végre fogyasztóvédelem... meg utánajárás. Most kipihenten fogok beindulni!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#67 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 08:09

Idézet: Ladis - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 21:48

Mi van, ha végre valaki megnézné azt a qrva lapot, hogy mekkora forrasztási átfolyás van. Nekem magyarázza valaki el, hogyan lehet azt mondani, hogy szerelési hiba, ha látja, hogy egy qrva nagy ónozási hiba díszeleg azon az áramkörön, ahol eldurrant az alkatrész.
:reklamacio:

pl. az eldurranás közben keletkezett?

#68 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 02. 11:02

Az akkor egyértelműen smt vagy smd gyártási hiba, tehát az a felelős érete aki legyártotta vagy az ottani meos-ok hogy nem vették észre a hibát.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#69 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 10:47

Garanciális ügyintézés...
1 kellemetlen tapasztalat alapján sokan hajlamosak vagyunk negatívan megitélni egy-egy céget, ami nem feltétlenül helyes. Gyakran vásárolok az Aqua-ban, amikor garanciális problémám volt, mindig eltudtam intézni velük. 1év garis alaplapomat 13 hónap után is szó nélkül cserélték, igaz azóta már lecserélődött a gárda nagy része, és lehet hogy a hozzáállás is változott azóta. Ettől függetlenül a topic nyitóval történt események bosszantóak, és én sem hagynám annyiban.
Mondjuk én nem álltam volna le vitázni a szervizes emberrel, főleg ha azt észlelem, hogy semmiképpen nem kíván megoldást találni a problémára. Hasonló esetben a vezetőt kértem volna, vagy annak a helyettesét. Nem kívánom megitélni a szervizes munkáját, hozzáálását, könnyen lehet, hogy neki is egy rosszabb napja volt, vagy éppen egy hasonló eset miatt, amikor cserélte az alkatrészt, lecsíptek az amúgy is karcsú fizujából. Persze ezek már egyéni problémák, amelyeknek nem kellene hatással lenniük az elvégzett munkára, de a gyakrolatban ez szinte kivitelezhetetlen. 

#70 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 13:23

A szavatosság első 6 hónapjában a kötelezettnek kell tudni bizonyítania, hogy az adott hiba oka a nem rendeltetésszerű használat, és hogy az a teljesítés után keletkezett, mivel fogyasztói szerződések esetében a törvényi vélelem az, hogy a hiba már a teljesítéskor jelen volt. A jótállás esetében a jótállás teljes ideje alatt a kötelezetten nyugszik ez a bizonyítási teher.

Olyan, hogy garanciavesztés, meg egyéb kereskedői agyszülemények, nincsenek! Adott hiba tekintetében akkor mentesül a kötelezett a jótállási kötelezettségei alól, ha a törvényi vélelmet megdönti. Addig viszont jótállási felelősség terheli a jogszabályi rendelkezések szerint.

Idehaza jelenleg bizonyítási szabadság van, ami annyit tesz, hogy mindenki úgy bizonyít, ahogy tud. De célszerű a független akkreditált laboratóriumi véleményt elfogadni.

A kialakult joggyakorlat és több jogász egybehangzó véleménye alapján fogyasztói minősítés nem természetes személynek is odaítélhető, amennyiben végfelhasználóként jelenik meg az értékesítési lánc végén!

#71 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:02

"kb félperc keresés után rátaláltam egy feszültség stabilizátor IC-re aminek a kollektorát úgy forrasztották rá az alaplapra"

Ettől a csókától ugyan mit vártok? (Vajon az emittere, vagy a bázisa volt a test? :-)) Az ilyen egységsugarú user még az anyját is apának nevezi, aztán hőbörög, hogy nem tud szopni, mi több: őt szopatják... Megérdemli!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#72 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 19:20

valaki meselje mar el, hogy biznic celra mert asrock szarokat vesz, mertnem intelt? az a 2-4 ezer forint amivel az intel a kategoriajaban dragabb meg kell, hogy erje. aki ennyit nem bir kitermelni, az minek vallakozik?  :rolleyes:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#73 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 19:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 20:20

valaki meselje mar el, hogy biznic celra mert asrock szarokat vesz, mertnem intelt? az a 2-4 ezer forint amivel az intel a kategoriajaban dragabb meg kell, hogy erje. aki ennyit nem bir kitermelni, az minek vallakozik?  :rolleyes:

Kb. bruttó 180-ért vettem Core2/2.4-es Delleket, 250G HDD, 2G ram, DVDíró, oszt 3 év helyszíni garancia. Csókolom. Jahh, Vista licensz is benne előtelepítve jól.

De jó 130 körül vannak XPvel a kisebb P4-es kivitelei, 80H HDDvel.
Make love not Wor.

#74 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 19:33

Jó lenne 1 fénykép, a lapról, ill. az érintett területről... Ennek technikai akadálya nincs.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#75 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 15. 09:46

Én is ezt mondom hogy szeretnéklátni egy fényképet rólla.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#76 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 10:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 20:20

Mer 100ft-ért a kecskét is meg....
Kép

Xfire profil

LordRolee

#77 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 21:34

Beleolvasva a topicba en is leirnam a velemenyemet...

Nehanyszor vasaroltam mar ott, es atlagba veve szerintem egy atlagos ceg, kulonosebb szivatast nem vettem eszre, de nehanyszor gyanus bontott/elotesztelt alkatreszeket kaptam (pl. CPUnak en gorbitettem helyre a labat), de szerencsere nem volt gaz veluk. Gari ugyintezes ismeroseimmel volt (altalaba vgakat vettunk ott, es vegul is nem volt sokkal gond), azonnali cserevel nem kapraztattak el minket, de azert a masodik het vege fele azert elokerult a javitott/cserelt peldany (cserenel persze az penzfizzafizetestol ok is odzkodtak, ha nem volt olyan cseredarab)...

Viszont alapvetoen nem preferalom ezt a boltot (csak ha epp nincs mashol valami, es surgos) egy olyan erdekes sztori miatt, hogy reges reg, rogton amikor megnyitott a bolt, es bementem, felismertem az egyik emberket (lehet resztulaj volt?). Nem tudom oreg rokak mennyire emlekeznek a ready "johirere" (mistral k.tya f@xa se volt hozzajuk), szoval felismertem a sracot, hogy O onnan jott at (akkor 2 ember volt az egesz boltban), es emiatt van nemi eloitelet bennem a ceggel szemben...

#78 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 08:25

Udv kollegak!

Adodott egy problemam, es a velemenyeteket szeretnem kikerni.

Szombati vasarlast kovetoen ( Gigabyte GA-P5GZM-S )-es 775 os lap.

Valoszinuleg rossz, 4-5 inditas utan kapcsol be. /Többféle, fajta tap csere, proci, ram cserevel is ezt csinalja/
Bar oszitnen megvallva a lappa nem is nagyonb akarok foglalkozni.

A kerdesem az lenne hogy kotelesek e visszavenni vagy kifizetni az arat munkanapon 3 napon belul?

Akinek van tapasztalata AQUA-val kapcsolatban ilyen tedren,  kerem segitsen!

Me'g annyi.:
Szombaton vasaroltam 12.00-kor, legkorabban holnap tudom visszavinni (12 elott), ez gond e?

koszonom a segitseget
udv
letix

#79 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 10:25

Idézet: letix - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 9:25

Udv kollegak!

Adodott egy problemam, es a velemenyeteket szeretnem kikerni.

Szombati vasarlast kovetoen ( Gigabyte GA-P5GZM-S )-es 775 os lap.

Valoszinuleg rossz, 4-5 inditas utan kapcsol be. /Többféle, fajta tap csere, proci, ram cserevel is ezt csinalja/
Bar oszitnen megvallva a lappa nem is nagyonb akarok foglalkozni.

A kerdesem az lenne hogy kotelesek e visszavenni vagy kifizetni az arat munkanapon 3 napon belul?

Akinek van tapasztalata AQUA-val kapcsolatban ilyen tedren,  kerem segitsen!

Me'g annyi.:
Szombaton vasaroltam 12.00-kor, legkorabban holnap tudom visszavinni (12 elott), ez gond e?

koszonom a segitseget
udv
letix

Persze, hogy ki kell cserélniük. A 3 nap az valójában 3 munkanap.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#80 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 10:32

Idézet: letix - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 9:25

Nem kötelesek, de ha jó fejek, akkor megteszik. De miért nem kicserélteted, miért pont a lóvé kell vissza?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.