Idézet
Nagykerben rendes ügyintézés? Meg fél óra alatti csere rendezés? hol ez a bolt, had szaladjak arrafelé...
Valószínűnek tartom, hogy szaladgálunk egyfelé.
Ha nem kellett sorban állnod a szervízben, akkor a "három napon belüli" cseréd tovább tartott fél óránál?
A vásárlást követő napon egy epson printert beadtam a szervízbe, mert meg se mozdult. Tiz perc múlva a kocsiban volt a másik. A szervízes csak annyit nézett meg, hogy kb meg vannak e tartozékok. Ki se szedte a dobozból. Ha hiányzik belőle valami, akkor majd legközelebb "leveri" rajtam.
De példának okáért másik nagykerben samu vinyóval dettó. Kattog, nem pörög fel. Papirt megirták, kaptam másik vinyót. Majd kipróóbálja, amikor ráér. Mert elhitte, amit állítottam a vinyóról.
Természetesen a fentieket vonatkoztatni csak az állandó vevőkre lehet. Betérő vendég esetén valószinűleg kissé tovább tart, mert nem elérhető, ha a terméket vélt hibával viszi vissza.
Törekszem a jó kapcsolat kialakítására a szervízesekkel, hiszen a legjobb információ források, és szükség esetén segítséget nyújtanak a gondjaim megoldásában.
Tavaly vettem egy lapot egy procival, amely sajna a legfrisebb bios hiányában meg se mukkant. Én hibáztam a dologban, mert nem jártam utána, hogy az intel által azonos frekvenciára gyártott n+1 tipusból pont az általam vásárolttal vannak gondok. Kisebb procim nem volt közel távol, így nem volt módom átirni a biost. Ráfordultam a szervízre és csak úgy - a nagy semmiért - kihúzott a kakiból, és beirta az új biost.
Természetesen a fentiek céges vásárlásra vonatkoznak.
Előző írásomban is csak arra próbáltam rávilágítani, hogy megfelelő háttér nélkül rizikós gépet építeni.
Nem egy nagy tudomány - csak hét alkatrész összelegózása.
A gázcső se áll sokkal többől, mégsem építek se magamnak, se másnak.
Zárszóként Jahnónak:
Idézet
kereskedhetnén kakár együtt is...
Erre a kérdésre saját szavaiddal válaszolnék:
Idézet
Ettől függetlenül szakmailag elismerlek a hozzászólásaid alapján, bár a stílsodon lehetne igazítani egy flexxel
----------------------
Idézet
A szervízesnek minek kommunikációs képesség? Aligha az ő dolga az ügyféllel a kapcsolattartás.
Szerintem az ő feladata.
A legrosszabb, ha a pult belső oldalán nem maga a szervizes áll, hanem egy képzettség nélküli átvevő - aki példának okáért nem érti amit le kell irni az átvételi lapra.
Minden olyan állásban, ahol két ember között felmerülhetnek érdekkülönbségek szükség van egy higgadtan, szabatosan kommunikáló partnerre - egyébként az érdekeik sosem fognak egymás felé közeledni, vagy közös megegyezéssel megoldódni.
Ennek következménye a vesztes pozicióban levő fél megoldatlan problémája.
Sajna országunkban nem tendencia a megoldásra való törekvés - általánossá vált a marakodás vagy egyenesebben mondva a "szarkenés". És ez nem a számtechre vonatkozik, hanem a magyar mentalitásra.
---------------------------
Egyébként visszaolvasva az előző hozzászólásomat, némileg úgy érezhető ki belőle, hogy a topiknyitó hibája lenne a lap leégése. Ezt nem állítottam - mindenkivel előfordulhatott volna. Bocs a félreérthetőségért.