HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:37

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:32

most akkor mi? mert a menők legmenőbbjei, az istenek műszaki hangjai sem értenek egyet látszólag ebben a fontos és totyikbavágó kérdésben.

evvan. rad nezve nem kotelezo, de ne csodalkozz hamajd nem fox tudni szot erteni masokkal. :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1182 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:29

Nem a kukacoskodásért de nem protokollcsalád hanem protokollkészlet  :)

Ezen lehet vitatkozni, amikor írtam, akkor is ezen két megfogalmazáson gondolkodtam, de mivel a protokollcsalád kifjezéssel több helyen találkoztam, így azt írtam. A lényeg, hogy a TCP/IP önmagában nem egy protokoll. Ebben gondolom egyetértünk. :)

#1183 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:37

evvan. rad nezve nem kotelezo, de ne csodalkozz hamajd nem fox tudni szot erteni masokkal. :D

magára a protkollra gondoltam. készlet? csoport? 1 db? idetartozik???
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1184 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:35

Csak a pontosítás végett. Nem 1db protokollról van szó hanem egy több réteget magában foglaló készletről.

en a TCP protokollrol beszeltem a postomban, es annak az RFCjerol. mint nem szabvany ereju dologrol. reszemrol errol az egyrol volt szo. a tobbi jelen esetben hidegen hagy, OSPF-fel, IGMP-vel, ICMP-vel IS-IS, BGP-vel, UDP-vel megemeg vagy 20 egyeb kevesse haznalttal egyutt :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 07. 11:43 -kor

#1185 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:42

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:38

magára a protkollra gondoltam. készlet? csoport? 1 db? idetartozik???

nemigazan. igy aztsem ertem mert erolkodtok vele. :D

#1186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:45

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:34

egyrészt ajánlom jahno régebbi  postjait itten. azok ihlettek.
engem egyszerűen csak az a hozzáállás irritál, amit képviseltek. ex hasra okosnak lenni, jogi és egyéb háttér nélkül folyamatosan belekötni szinte mindenbe. lásd szabvány.

Lehet Te a jogi szöveget fújod jobban, de én meg lehet jobban tudom miképpen működik/működhetne/szokott működni, meg gyakorlatban mit lehet kivitelezni, mi az ami esetleg gazdaságos, meg mi az ami nem. Csak Ti vitatkoztok 70 éves múltra visszatekintő cégek megoldásaival, mert az mert az magyar törvény szerint szar. Felőlem.
Make love not Wor.

#1187 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 9:56

Az ISO/OSI kulonben is nem szabvany, hanem recommendation (javaslat) a TCP/IP protokol specifikacioja (RFCk) meg meg ennel is gyengebbek. raadasul az MSZH 1iket sem lajstromozta/forditotta magyarra/publikalta.

Idézet

en a TCP protokollrol beszeltem a postomban, es annak az RFCjerol.

Valahogy ez nem igaz.

Szerk.: Egy utalás volt arra, hogy a kukacoskodással nem jutunk előbbre.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 07. 11:46 -kor

#1188 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:42

nemigazan. igy aztsem ertem mert erolkodtok vele. :D

izé, ha úgy gondolod, h ők erőlködnek, akkor a mai napnak lett egy sarkalatos pontja, melyben egyetértünk.  :)
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1189 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:37

Baz :Đ elsőre nem esett le, de olyan lesz, mint Bábelben vagy hol, ahol kilopták az anyagot a toronyból vagy mi, aztán mikro számonkéték a jómunkásoktól, akkor mindenki más protokollal kezdett el kommunikálni, így nem értették egymást, zűrzavar lett, jól megűszták a balhét :-)
Make love not Wor.

#1190 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:45

Csak Ti vitatkoztok 70 éves múltra visszatekintő cégek megoldásaival, mert az mert az magyar törvény szerint szar. Felőlem.

Már megint ferdítesz! Többesszám ahol nem kellene...

#1191 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:45

Lehet Te a jogi szöveget fújod jobban, de én meg lehet jobban tudom miképpen működik/működhetne/szokott működni, meg gyakorlatban mit lehet kivitelezni, mi az ami esetleg gazdaságos, meg mi az ami nem. Csak Ti vitatkoztok 70 éves múltra visszatekintő cégek megoldásaival, mert az mert az magyar törvény szerint szar. Felőlem.

rendben, nevezzük azt  az öntömjénező leugatást, ami gyakorta művelsz vitának. de jobbára csak a lex jahno szabályaival sikerült megismertetned a nagyérdeműt. azok meg fogalmam sincs mennyire állnak meg a fületlen magyar bíróságok előtt. de előttem már gyakorta etikailag és morálisan is meginogtak (és gondolom a korrekt kiszolgálás és és udvarias hozzáállás iránti örömükben rántottak rád fegyvert vagy vizipisztolyt)
mellesleg sok mindenben egyetértek az jó pár elhangzott dologgal:
a tudatos vásárlásban, h fontos a nem szürke importos gépek megvásárlása, ha az ember jót akar, illetve vannak gumiszabályok, melyekkel a vásárló adott esetben vissza is élhet. valamint, h a kereskedőn csattan az ostor, és sokszor nem is érdemli meg. sok esetben érdemesebb kompromisszumot keresni, stb.
csak abban nem értek egyet, h a  ebben a konkrét esetben belemagyarázás, kiskapuzás lett volna. elállt hibás teljesítés miatt 42 nap szervizelés után. azt is megértem, h ha ez szokássá válik, akkor alapjaiban inoghat meg a kereskedelem, csak épp nem össze, hanem végre egy normális support is beépülhet az árba. vinnyogás meg mindig is volt a piacon.
de aki korrektül viszonyul a dologhoz, illetve normálisan kommunikál a vevőjével, az ha szürkeimportos is a cucc, valószínűleg nem fenyegeti ez a hibás teljesítás miatt elállás veszély.

#1192 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 12:15

avman: Így így! :) Csak annyit még hozzátéve, hogy évekre visszamenően az a tapasztalat, hogy a kereskedők nagyrésze önkényesen értelmezve a jogszabályokat, jogalkotói szándékkal ellentétesen, gazdasági érdekből folyamatosan megszegi a jogszabályi kereteket és figyelembe sem veszi a fogyasztói érdekeket.

A fogyasztói tájékozatlanság pedig sokrészből tevődik össze, de a kereskedőnek képesnek kell lennie elmondani a fogyasztó számára a jogszabály biztosította jogait. Ameddig az megy, hogy jótállási jegyeken rendre, egymáshoz hasonlóan semmis kikötések/feltételek vannak, addig hogyan várhatjuk el, hogy a fogyasztók az őket megillető jogaikról átfogó képet kapjanak?

Amikor azt mondom/tam, hogy együtt kell tudnunk élni, akkor erre is utaltam.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 07. 12:18 -kor

#1193 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 12:39

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 13:15

Csak annyit még hozzátéve, hogy évekre visszamenően az a tapasztalat, hogy a kereskedők nagyrésze önkényesen értelmezve a jogszabályokat, jogalkotói szándékkal ellentétesen, gazdasági érdekből folyamatosan megszegi a jogszabályi kereteket és figyelembe sem veszi a fogyasztói érdekeket.

talan ennek oka van. talan azert, mert a dolog eletidegen. talan lehet, hogy nem szerencses az, hogy a kereskedo nyakaba van varrva a jotallas, aki ebben nem kompetens, es eszkozei sincsenek igazabol a jotallas ervenyesitesere. sot, meg kevesebb jogi lehetoseg van eteren a nagyker fele mint a fogyasztonak.

mondom lehet ezt eroltetni, de az lesz a vege, hogycsak a pixmania tipusu, itthon nem jogalany webes boltok maradnak majd fenn es azzal szemben barmit eszkozolnod joesetben kulfoldi jogsegelyszolgalaton keresztul fogsz tudni. a mistral se gennyzsaknak nidult, csak kelloen sok ugyesen gariztato ember vitte el oket abba az iranyba, ahova.

#1194 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:39

talan ennek oka van. talan azert, mert a dolog eletidegen. talan lehet, hogy nem szerencses az, hogy a kereskedo nyakaba van varrva a jotallas, aki ebben nem kompetens, es eszkozei sincsenek igazabol a jotallas ervenyesitesere. sot, meg kevesebb jogi lehetoseg van eteren a nagyker fele mint a fogyasztonak.

mondom lehet ezt eroltetni, de az lesz a vege, hogycsak a pixmania tipusu, itthon nem jogalany webes boltok maradnak majd fenn es azzal szemben barmit eszkozolnod joesetben kulfoldi jogsegelyszolgalaton keresztul fogsz tudni. a mistral se gennyzsaknak nidult, csak kelloen sok ugyesen gariztato ember vitte el oket abba az iranyba, ahova.

Vannak kereskedők, akik számára nem életidegen, a jogalkotók számára pedig egyáltalán nem az. A Mistralról pedig annyit, hogy a bíróságon jól elkenték a szájukat...a jogellenes gyakorlatért nem a fogyasztók a felelőssek.

#1195 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:18

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:10

Vannak kereskedők, akik számára nem életidegen, a jogalkotók számára pedig egyáltalán nem az.

a papir mindent elbir. csak kivancsi lennek, milyen kepet fog majd vagni keso osszel az a szamitogep-kereskedo ahova becipelem az egyik elaggot beliena 17"-os CRT-met mert veszek nala egy TFTset es a torveny szerint koteles atvenni a regi hasznaltat :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 07. 13:20 -kor

#1196 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:21

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:21

A Polgári Törvénykönyv határozza meg, hogy mi minősül hibás teljesítésnek, és nem a szabvány. :)

305. §
(1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett
hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban
vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

Ha jól látom itt nincsen semmi olyan dolog, ami konkrétan meghatározza, hogy hogyan kell lemérni a hibát egy lcd panelen.
Ezért írtam azt, hogy konkrétan a monitoroknál, a törvényi szabályozás adja a keretet és az ISO konkretizál.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1197 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:18

a papir mindent elbir. csak kivancsi lennek, milyen kepet fog majd vagni keso osszel az a szamitogep-kereskedo ahova becipelem az egyik elaggot beliena 17"-os CRT-met mert veszek nala egy TFTset es a torveny szerint koteles atvenni a regi hasznaltat :Đ

Átveszi, max nem kapsz érte egy kanyit se. Ennyi erővel magad is elviheted a szeméttelepre, vagy gyűjtőbe.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1198 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:18

Semmi extra, beteszi a sarokba, vagy éppen ha működik, akkor nem fizet 5 rugót a veszélyes hulladék leadásért, hanem 2 sörért kialkudja itt bolhán, azzal meg mindenki jól jár.
Make love not Wor.

#1199 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:44

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:24

Átveszi, max nem kapsz érte egy kanyit se. Ennyi erővel magad is elviheted a szeméttelepre, vagy gyűjtőbe.

de nem erted. nekem jogaim vannak!!! esha jogaim vannak akkor eszem mar nemis kell, hogy legyen :Đ
mellesleg az elektronyika az veszelyes hulladek igy nem viheted csak ugy ell a szemettelepre, kulonleges megsemmisitesi eljarast kovetel (jufennt csak jogilag) :)

#1200 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:44

de nem erted. nekem jogaim vannak!!! esha jogaim vannak akkor eszem mar nemis kell, hogy legyen :Đ
mellesleg az elektronyika az veszelyes hulladek igy nem viheted csak ugy ell a szemettelepre, kulonleges megsemmisitesi eljarast kovetel (jufennt csak jogilag) :)

Jóvannah. Énse úgy gondoltam, hogy átdobod a kerítésen oszt csókolom  :p  :Đ
Kép

Xfire profil

LordRolee

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61