HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:34

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:59

jaja, bocsánat kihagytam a nagy sietségben, h az iso9xxx sorozatról van szó. egyébként tudtommal a cen/cenelec a szervezet...

ehh, megint figyelmetlenül olvastam. a szabványügyi testület valóban az ISO. aszittem a kidoölgozóra gondolsz. de most hirtelen abban sem vagyok biztos, h a 9xxx sorozat kötődik ahhoz, lévén az z európai szabányügyi testületet takarja.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 07. 10:35 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:38

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:34

a szabványok nem kötelező jellegűek. a jogszabályok igen.

Majd próbálj meg úgy átadni egy épületet, amiben pld. minden jogszabály be van tartva, de pár szabványnál hibáztak. Kb. ennyire kötelező. Épelméjű embernek a szabvány az szentírás, legalábbis nálam erős/gyengeáramban mindenképpen.
Make love not Wor.

#1163 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:44

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 8:36

Jahno: Bár irreleváns, de foglalkozzunk egy kicsit a kólás példáddal: az, hogy egy kenyérnél, vagy egy kólánál a pár grammos eltérés van az tipikusan a jelentéktelen hiba körébe tartozik.

Nekem meg a jump gomb nem működése a jelentéktelen hiba  :cool:
Make love not Wor.

#1164 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:38

Majd próbálj meg úgy átadni egy épületet, amiben pld. minden jogszabály be van tartva, de pár szabványnál hibáztak. Kb. ennyire kötelező. Épelméjű embernek a szabvány az szentírás, legalábbis nálam erős/gyengeáramban mindenképpen.

ennyire csökkentett módban futsz? olvasd már el mit írtam. nem kötelező, de adott esetben bizonyítania kell, h legalább olyan fokú védelmet biztosít. ez pedig költségesebb is, mint ha betartaná. írtam azt is, h a gyakorlatban kikerülhetetlen. nem mellesleg a megfelelőségi tanúsítványok, bizonyítványok, CE jelölés, meg az egész rendszer pl. kötelező jellegű, ami elvileg ezen a termékvonalon is garantál. nem mellesleg az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat (meg a villámvédelem) kötelező jellegű, törvényileg szabályozott.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 07. 10:49 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1165 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:38

meg lasd az elsobbsegadasos peldamat. onkenteskedtek, bebukat de nagyon csunyan. evvan :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1166 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:52

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:47

nem mellesleg az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat (meg a villámvédelem) kötelező jellegű, törvényileg szabályozott.

nem mellesleg az ebben az evtizedben epitett lakoparki hazak 90%-a nulla villamvedelemmel rendelkezik.

#1167 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:52

nem mellesleg az ebben az evtizedben epitett lakoparki hazak 90%-a nulla villamvedelemmel rendelkezik.

az a gond, h a lakossági szférában ez máshogy működik, illetve bizonyos épületmagasság alatt megint máshogy alakul. illetve a villámvédelem bizonyos részei a lakosság felé áramszolgáltatónál kötelezőek. de ebben minimálisan vagyok otthon (vagy inkább semennyire), a tűzvédelmre valamikor a jövőben tervezi a cég, h elküld. és az is csak érintőlegesen fog ezzel foglalkozni. hálistennek.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 07. 10:58 -kor

#1168 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:50

meg lasd az elsobbsegadasos peldamat. onkenteskedtek, bebukat de nagyon csunyan. evvan :D

mint írtam, ezt átemeli a törvény. ebben mit olyan nehéz megérteni?

#1169 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:56

gyorben tortent, hogy egy keresztezodesbe adhoc kihelyeztek egy kismeretu elsobbsegadas tablat enmeg rutinbol vezettem. a vedelmet arra alapoztuk, hogy a szabvany meghatarozza a kresz tala meretet, alakjat, szinet. a kerdeses tabla merete 40%-kal kisebb volt es a szine is eltert. a zsernyakok bebuktak :D

De nem azert, mert a szabvanyban volt valami es a szabvany alapjan buktak be, hanem azert, mert a szabvanyban leirtakat egy torvenybe/rendeletbe foglaltak es ezt (tehat nem a szabvanyt) alkalmaztak ebben az esetben.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1170 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:44

Nekem meg a jump gomb nem működése a jelentéktelen hiba  :cool:

Jahno: Csakhogy nem rólad van szó, ha eddig nem lett volna világos.

#1171 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:50

Ha ennyire akarsz kukacoskodni, akkor te is rosszul írtad, mert a TCP/IP nem egy protokoll, hanem protokollok gyűjtőneve, a szakirodalom TCP/IP protokollcsaládnak hívja. Úgy gondolom, hogy jobban kellene arra figyelned, hogy mit mondunk, és kevesebb energiát a kötekedésre fordítani!

Méltóztass egy kicsit toleránsabban viszonyulni a vitapartnereidhez, szerintem egyikünk sem viszonyul hasonló nehezen tolerálható gesztusokkal irányodba, mint te viszont felénk!

#1172 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:22

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:57

az a gond, h a lakossági szférában ez máshogy működik, illetve bizonyos épületmagasság alatt megint máshogy alakul. illetve a villámvédelem bizonyos részei a lakosság felé áramszolgáltatónál kötelezőek. de ebben minimálisan vagyok otthon (vagy inkább semennyire), a tűzvédelmre valamikor a jövőben tervezi a cég, h elküld. és az is csak érintőlegesen fog ezzel foglalkozni. hálistennek.

ertem. tehat a torveny se kotelezo ereju? :Đ

#1173 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:23

4/2001. (I. 31.) KöViM rendelet a közúti jelzőtáblák méreteiről és műszaki követelményeiről
de már nagyon unom, h az ex hasból okoskodó handabandának (lásd, eleje, aztán jött valaki c.c szemályében aki próbált tiszta vizet önteni a pohárba) mindig mások kotornak elő mindent, max arra képesek, h azok alapján okoskodjanak valami szánalmasat (itt általában az következik, h a másik érveit, ésatöbbijét kifordítja), h az öntömjénező, platón szállított egó nehogy egy kicsinykét megsérüljön azzal, h legalább részben igazat ad bárki is valakinek, aki érvekkel próbál valamit alátámasztani.
ha meg nem műszaki, hanem polgárjogi szabályok kerülnek elő, akkor meg egyből pfúj, csúnya ember, milyen kicsinyes és ostoba dolog élni a jogaiddal, sőt nem is élsz vele, hanem visszaélsz, egyébként is bebebebe, nincs is igazad, mert csak. meg én jártam már bíróságon, ott csúnya ügyvédek vannak, aki olyanokkal barátkozik, az jó ember nem lehet. meg egyébként is, én annyira menő vagyok, h félmilla alatt szó sem lehetne ilyesmiről. mellébeszélés, terelés. ennek így itt már semmi értelme nincs egy jó ideje, sokak részéről. mert nem arról szól, h a téma felvetőjének igaza van-e, hogyan járt, miként lehetett volna kivédeni (meg élből a nagyhangú ledurrogása ment az elején, ez változott, csak rengeteg lett a zacc), csak a vita kedvéért csépeljük a billentyűt.

#1174 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:22

ertem. tehat a torveny se kotelezo ereju? :Đ

a törvény nem írja elő a külső villámvédelmet pl. a családi házakra. nézz utána, ha ennyire érdekel.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 07. 11:25 -kor

#1175 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:25

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:21

Ha ennyire akarsz kukacoskodni, akkor te is rosszul írtad, mert a TCP/IP nem egy protokoll, hanem protokollok gyűjtőneve, a szakirodalom TCP/IP protokollcsaládnak hívja.

legfeljebb a hujemagyaroknal. ez ugyanis pontosan egy azaz egy darab protocol. Transmission Control Pprotocol.

#1176 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:29

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:21

Ha ennyire akarsz kukacoskodni, akkor te is rosszul írtad, mert a TCP/IP nem egy protokoll, hanem protokollok gyűjtőneve, a szakirodalom TCP/IP protokollcsaládnak hívja.

Nem a kukacoskodásért de nem protokollcsalád hanem protokollkészlet  :)

#1177 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:31

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:23

ha meg nem műszaki, hanem polgárjogi szabályok kerülnek elő, akkor meg egyből pfúj, csúnya ember, milyen kicsinyes és ostoba dolog élni a jogaiddal, sőt nem is élsz vele, hanem visszaélsz, egyébként is bebebebe, nincs is igazad, mert csak.

egybaj van. annyi, hogy ilyet senki sem allitott, es erre nem eloszor hivjuk mar fel a figyelmed. jelenleg ott tart ugye a dolog, hogy hatra lehet dolni, mert a hiba "nem jelentektelen" megmar eleve ugyis "hibas teljesites". na ezek akkor vannak, ha a birosag kimondja jogerosen a fennforgast. addig meg nincsenek. esha a birosag nem allapitja ezt meg, akkor ugye fellebbezel, kozepfok felsofok, stb. a jatszma egyre jobban dragul. de mindegy mert a jogaim uber alles. gondolkodni sem kell tudni, termekismeret se kell meg a piac ismerete sem mert a jog mindezt megoldja. persze. todmit? get a life :Đ

#1178 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:32

most akkor mi? mert a menők legmenőbbjei, az istenek műszaki hangjai sem értenek egyet látszólag ebben a fontos és totyikbavágó kérdésben.

#1179 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:31

egybaj van. annyi, hogy ilyet senki sem allitott, es erre nem eloszor hivjuk mar fel a figyelmed. jelenleg ott tart ugye a dolog, hogy hatra lehet dolni, mert a hiba "nem jelentektelen" megmar eleve ugyis "hibas teljesites". na ezek akkor vannak, ha a birosag kimondja jogerosen a fennforgast. addig meg nincsenek. esha a birosag nem allapitja ezt meg, akkor ugye fellebbezel, kozepfok felsofok, stb. a jatszma egyre jobban dragul. de mindegy mert a jogaim uber alles. gondolkodni sem kell tudni, termekismeret se kell meg a piac ismerete sem mert a jog mindezt megoldja. persze. todmit? get a life :Đ

egyrészt ajánlom jahno régebbi  postjait itten. azok ihlettek.
engem egyszerűen csak az a hozzáállás irritál, amit képviseltek. ex hasra okosnak lenni, jogi és egyéb háttér nélkül folyamatosan belekötni szinte mindenbe. lásd szabvány.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 07. 11:37 -kor

#1180 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:25

legfeljebb a hujemagyaroknal. ez ugyanis pontosan egy azaz egy darab protocol. Transmission Control Pprotocol.

Csak a pontosítás végett. Nem 1db protokollról van szó hanem egy több réteget magában foglaló készletről.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.