HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:59

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 8:52

kroozo: Véleményem szerint aki 1 kg kenyérre szerződik és 995 g-os kenyeret kap, az igen, kérheti, hogy 1 kg kenyeret kapjon.

kérheti csak az képtelenség, hogy pontosan 1kg-os legyen a kenyér. Az 1kg az csak egy névleges érték, a középértéke a gyártásnak, és nem hibás teljesítés a 995g-os kenyér (hiszen a gyártás tűrésén belül van...régebben még láttam is a kenyér címkéjén, hogy a kenyér 1kg +- x g tömegü)

semmilyen analóg értéket nem lehet pontosan gyártani és mérni, mindig a méret tűrése határozza meg, hogy "OK" vagy "NOK"  és a törvény sem kíván képtelenséget....a fogyasztóvédelmi törvény is egy tűrés, az előírt minimum.

Viszont olyan már volt, hogy a gazdasági versenyhivatal (ha jól emlékszem) megbüntette a gyártót, mert rendre az gyártás alsóhatárát megcélozva csomagolta a cukrot... (szóval csaltak, mert nem 1kg volt a csomagolás névleges értéke)

Szerkesztette: El Kebir 2007. 08. 07. 14:02 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1202 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 14:40

Idézet: El Kebir - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 13:59

kérheti csak az képtelenség, hogy pontosan 1kg-os legyen a kenyér. Az 1kg az csak egy névleges érték, a középértéke a gyártásnak, és nem hibás teljesítés a 995g-os kenyér (hiszen a gyártás tűrésén belül van...régebben még láttam is a kenyér címkéjén, hogy a kenyér 1kg +- x g tömegü)

semmilyen analóg értéket nem lehet pontosan gyártani és mérni, mindig a méret tűrése határozza meg, hogy "OK" vagy "NOK"  és a törvény sem kíván képtelenséget....a fogyasztóvédelmi törvény is egy tűrés, az előírt minimum.

Viszont olyan már volt, hogy a gazdasági versenyhivatal (ha jól emlékszem) megbüntette a gyártót, mert rendre az gyártás alsóhatárát megcélozva csomagolta a cukrot... (szóval csaltak, mert nem 1kg volt a csomagolás névleges értéke)

El Kebir: Amennyire jól tudom a fogyasztóvédelmi törvény nem határoz meg tűrést, illetve nem ír elő minimumot, a címkézést szabályozza bizonyos mértékig. És nem véletlen fogalmaztam úgy, hogy ha valaki "1 kg kenyérre szerződik", és nem pedig úgy, hogy "1 kg-os kenyér vásárlása esetén".

A félreértések természetesen abból adódnak, hogy vannak akik úgy próbálják beállítani a mondanivalómat, hogy az könnyen kifogásolható legyen. Példának okáért egyetlen helyen sem állítottam, vagy mondtam, hogy minden eladott kenyérnek grammra pontosan 1 kg-nak kell lennie, illetve, hogy a törvény megkövetelné ezt. (Törvény alatt értem a Polgári Törvénykönyvet, és nem a Fogyasztóvédelmi tv.-t)

És a pixelhiba tekintében ez a kérdés még mindig irreleváns, de rágódhatunk azon, hogy még valaki megpróbálja megmagyarázni, hogy nem úgy van, amit nem is mondtam. :)

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 07. 14:41 -kor

#1203 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 14:56

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 15:40

El Kebir: Amennyire jól tudom a fogyasztóvédelmi törvény nem határoz meg tűrést, illetve nem ír elő minimumot,

rosszul tudod:

Fehérkenyér (búzakenyér) tömegtűrés: 1000 g-ig: +/- 4% 1000 g felett: +/- 3 %
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#1204 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 15:11

És nem véletlen fogalmaztam úgy, hogy ha valaki "1 kg kenyérre szerződik", és nem pedig úgy, hogy "1 kg-os kenyér vásárlása esetén".

Ha valaki vásárol vmit, főleg fogyasztási cikket, akkor az szerződés a fogyasztó és a kereskedő között. Igaz, hogy nincs hitelesítve mint pl egy adásvételi szerződés, de attól még fennáll.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1205 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 15:37

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 15:11

Ha valaki vásárol vmit, főleg fogyasztási cikket, akkor az szerződés a fogyasztó és a kereskedő között. Igaz, hogy nincs hitelesítve mint pl egy adásvételi szerződés, de attól még fennáll.

Ezt nem is cáfoltam. Szeritnem ez evidens...

#1206 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 15:43

Idézet: El Kebir - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:56

Akkor tárgyaljunk! Fogyasztóvédelmi törvény: http://www.fvf.hu/letoltes.php?filename=fo...=7&local=18.htm

Te milyen Fogyasztóvédelmi törvényről beszélsz?

#1207 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 16:05

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 16:43

Beleolvastam:

"V. Fejezet

A fogyasztók oktatása

17. § (1) A fogyasztóval iskolai és iskolán kívüli oktatás keretében meg kell ismertetni az igényei érvényesítéséhez szükséges jogszabályokat.

(2) A fogyasztóvédelmi oktatás elsősorban állami feladat.

(3) Az iskolai fogyasztóvédelmi oktatás a Nemzeti Alaptanterv részét képezi. A Nemzeti Alaptanterv fogyasztóvédelemmel kapcsolatos követelményeinek a Kormány részére történő benyújtása előtt be kell szerezni a fogyasztói érdekek országos képviseletét ellátó társadalmi szervezetek véleményét is.

(4) A Nemzeti Alaptanterv elvei és követelményei szerint az ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter (a továbbiakban: miniszter) közreműködik a közoktatás intézményei számára készülő fogyasztóvédelmi tantervi követelmények meghatározásában.

(5) Az állam az iskolai fogyasztóvédelmi oktatással kapcsolatos feladatait az oktatási intézményeken keresztül, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel és a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezetekkel együttműködve látja el."

Pereljuk be az allamot, mert nem oktatja... Meg igy tovabb, amit az alkotmanyrol irtam, eleve bele lehet kotni, kerdes melyik jogasz milyen oldalrol fogja magyarazni.
Make love not Wor.

#1208 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 16:06

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 16:11

naez latod erdekes. majkremek szerint ha vindozt veszel akkor veluk szerzodsz nem a kereskedovel...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1209 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 16:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 17:05

Pereljuk be az allamot, mert nem oktatja... Meg igy tovabb,

:up:  :respect:  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1210 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 16:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 17:06

naez latod erdekes. majkremek szerint ha vindozt veszel akkor veluk szerzodsz nem a kereskedovel...

De ott nem veszel, licenszelsz. Ha ugy tetszik berelsz, azt hiszem azert az egesz mas :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1211 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 16:36

El Kebir: Amennyire jól tudom a fogyasztóvédelmi törvény nem határoz meg tűrést, illetve nem ír elő minimumot, a címkézést szabályozza bizonyos mértékig. És nem véletlen fogalmaztam úgy, hogy ha valaki "1 kg kenyérre szerződik", és nem pedig úgy, hogy "1 kg-os kenyér vásárlása esetén".

A félreértések természetesen abból adódnak, hogy vannak akik úgy próbálják beállítani a mondanivalómat, hogy az könnyen kifogásolható legyen. Példának okáért egyetlen helyen sem állítottam, vagy mondtam, hogy minden eladott kenyérnek grammra pontosan 1 kg-nak kell lennie, illetve, hogy a törvény megkövetelné ezt. (Törvény alatt értem a Polgári Törvénykönyvet, és nem a Fogyasztóvédelmi tv.-t)

És a pixelhiba tekintében ez a kérdés még mindig irreleváns, de rágódhatunk azon, hogy még valaki megpróbálja megmagyarázni, hogy nem úgy van, amit nem is mondtam. :)

Nem, en alapvetoen meg mindig a hibas teljesites jogi definicojara vagyok kivancsi, mert ha tenyleg olyan gumi, mint aminek eddig latszik, akkor bizony jozan paraszti eszemre hagyatkozva tovabbra is ugy latom, hogy a

-Hibasan teljesitett az elado birour!
-De nem, birour, az ugy jo!
-De nem!
-De igen!
-De nem!
...
ervrenceru vitakat a biro a hatalyos muszaki eloirasok (aka szabvany) megvizslatasaval fogja eldonteni konkret esetre vonatkozo szabalyozas hianyaban. Es erre meg nem lattam cafolatot azon kivul, hogy

-De nem!

:)

(tenyleg tolhatna valaki egy kopipasztot, mert a magyarorszag.hu innen iszonyatosan rozzant :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1212 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 18:54

Az elelmiszertorvenyben lesz az a kilos kenyer, az fvf oldalan csak tajekoztato van. Szerintem :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1213 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:43

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:47

nem mellesleg a megfelelőségi tanúsítványok, bizonyítványok, CE jelölés, meg az egész rendszer pl. kötelező jellegű, ami elvileg ezen a termékvonalon is garantál.

Erre mondta a penztargepunket bevizsgalo MEEI-s csoka (*), hogy a CE matrica addig "China Export"-ot jelent, amig be nem mutatod nala a komplett CB/EMC meresi jegyzokonyveket, utana elhiszi, hogy az adott kutyu megfelel az europai szabvanynak.

Nem volt eleg a nemzetkozi szabvanyoknak megfelelest tanusito bizonyitvany/oklevel, a komplett jegyzokonyv kellett neki...
(Meg szerencse, hogy a beszallitoink nem neztek minket hulyenek, aztan pdf-ben megkuldtek az osszes nagyobb darabra kulon-kulon.)

(*) Eloszor azt hittem, hogy direkt szivat minket, de aztan rajottem, hogy a MEEI elominosites utan kovetkezo Penztargep Bizottsag meg aktakukacabb jogaszokbol all.

Kedvencem az volt, amikor a vevokijelzon csupa nagybetus tesztstringkent a kovetkezo felirat jelent meg, mert a tajvaniak erdekesen rajzoltak meg a karakterkeszletet: "áRVíZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGéP".
Erre kaptam az arcomba, hogy "hatezigynemjo,nemfelelmegazeloirasoknak. Javitsak ki, aztan ha kijavitottak, johetnek a kovetkezo vizsgara."
Erre rakerdeztem, hogy konkretan mi a bajuk vele, hiszen a Penztargep rendeletben ez sehol nincs szabalyozva. Kulonben masik opcio a kalapos ekezet lenne, de szerintem az megrondabb.
Erre viszontvalasz: tobbi magyar torvenyt is be kell tartani, nem csak a rendeletet.
En: Ez megis hol van szabalyozva?
Valasz: Magyar helyesiras szabalyaiban.
Puff :omg: :banghead: meg amit akartok, allamat kerestem a padlon.

3MB-nal kiirando hibauzenet afferunkat mar meg sem merem emliteni. Ott szerintem 2kg-t leizzadtam 5 perc alatt.

Egyebkent betarthatatlan rendeletekben ok viszik a palmat: tavalyi AFA atallitas
Rank az 1.3/b vonatkozott, vagyis addig nem hasznalhato a penztargep, amig a szerviz (mi) at nem programozza. Viszont nyugtat adni kotelezo, igy nem lehetett augusztus 30 zaras elott elintezni az atallitast, viszont ha szeptember 1 nyitasra nem volt atprogramozva, akkor nem volt a helyszinen penztargep, ami ugye megint nem szabalyos, APEH buntet erte...
Fonokom fel is hivta az bizottsag elnoket, hogy megis hogy gondoljak, hogy 1 ejszaka alatt jarjuk vegig az orszagot atallitani az osszes videkre eladott gepet?
Igen, ugy gondoltak, ahogy le van irva, be kell tartani...
Aztan megnyugtattak, hogy nem o az elso telefonalo, kb. 80-an kerdeztek ugyanezt...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 07. 21:41 -kor

#1214 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:58

Idézet: El Kebir - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:59

Nekem valami olyan remlik, hogy a Bakonytejet huztak meg, mert a literes dobozos tej az valojaban csak 9 deci volt.

#1215 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 08. 01:12

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:43

Erre mondta a penztargepunket bevizsgalo MEEI-s csoka (*), hogy a CE matrica addig "China Export"-ot jelent, amig be nem mutatod nala a komplett CB/EMC meresi jegyzokonyveket, utana elhiszi, hogy az adott kutyu megfelel az europai szabvanynak.

mi Chinese Electric -et mondunk rája.  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1216 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 01:49

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 19:54

Az elelmiszertorvenyben lesz az a kilos kenyer, az fvf oldalan csak tajekoztato van. Szerintem :)

Hagyjuk mar a kenyeret. :) Azt mutassa meg nekem valaki, hogy mi az alatalanos megfogalmazas. :)

#1217 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 05:27

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 2:12

mi Chinese Electric -et mondunk rája.  :Đ  

Na ja, mivel a kicikinaiak valogatas nelkul mindenre ranyaljak a CE logot, meg az egyik szabvanynak sem megfelelo, spontan ongyulladasban szenvedo karacsonyfadiszekre is...

#1218 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 07:22

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 16:43

elnézést, én erről beszéltem:

Idézet

2003. évi LXXXII. törvény
az élelmiszerekről

17. § (1) Az élelmiszerekre vonatkozó kötelező előírásokat és ajánlásokat a Magyar Élelmiszerkönyv tartalmazza.

Az előző hozzászólásomban az Magyar Élelmiszerkönyv tartalmából volt idézve. (kötelező előírások)
F. Schiller

#1219 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 07:24

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 1:49

Hagyjuk mar a kenyeret. :) Azt mutassa meg nekem valaki, hogy mi az alatalanos megfogalmazas. :)

Öcsém, nem lehet igaz, hogy itt példáloztok a google-el és annyira se vagytok képesek, hogy a hibás teljesítésre rákeressetek!
Hibás teljesítésről.

#1220 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 07:32

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 8:24

Öcsém, nem lehet igaz, hogy itt példáloztok a google-el és annyira se vagytok képesek, hogy a hibás teljesítésre rákeressetek!
Hibás teljesítésről.

Ocsem, nem igaz, hogy nem fogod fel, hogy a magyaroszag.hu innen shanghaibol iszonyatosan kiba lassu 300 byte/sec kornyeken mozog :)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.