Idézet: El Kebir - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 13:59
kérheti csak az képtelenség, hogy pontosan 1kg-os legyen a kenyér. Az 1kg az csak egy névleges érték, a középértéke a gyártásnak, és nem hibás teljesítés a 995g-os kenyér (hiszen a gyártás tűrésén belül van...régebben még láttam is a kenyér címkéjén, hogy a kenyér 1kg +- x g tömegü)
semmilyen analóg értéket nem lehet pontosan gyártani és mérni, mindig a méret tűrése határozza meg, hogy "OK" vagy "NOK" és a törvény sem kíván képtelenséget....a fogyasztóvédelmi törvény is egy tűrés, az előírt minimum.
Viszont olyan már volt, hogy a gazdasági versenyhivatal (ha jól emlékszem) megbüntette a gyártót, mert rendre az gyártás alsóhatárát megcélozva csomagolta a cukrot... (szóval csaltak, mert nem 1kg volt a csomagolás névleges értéke)
El Kebir: Amennyire jól tudom a fogyasztóvédelmi törvény nem határoz meg tűrést, illetve nem ír elő minimumot, a címkézést szabályozza bizonyos mértékig. És nem véletlen fogalmaztam úgy, hogy ha valaki "1 kg kenyérre szerződik", és nem pedig úgy, hogy "1 kg-os kenyér vásárlása esetén".
A félreértések természetesen abból adódnak, hogy vannak akik úgy próbálják beállítani a mondanivalómat, hogy az könnyen kifogásolható legyen. Példának okáért egyetlen helyen sem állítottam, vagy mondtam, hogy minden eladott kenyérnek grammra pontosan 1 kg-nak kell lennie, illetve, hogy a törvény megkövetelné ezt. (Törvény alatt értem a Polgári Törvénykönyvet, és nem a Fogyasztóvédelmi tv.-t)
És a pixelhiba tekintében ez a kérdés még mindig irreleváns, de rágódhatunk azon, hogy még valaki megpróbálja megmagyarázni, hogy nem úgy van, amit nem is mondtam.
Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 07. 14:41 -kor