HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:19

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:02

Ez bizony így működik a gyakorlatban.
:offtopic: Mi van akkor, ha nyereményjáték ajándéka volt egy adott készülék és a szervíz/nagyker csücsül rajta 2 hónapot, majd aszondja, hogy tesztoké, csaképpen nem értesít ki mert nincsen rá "kapacitása".
Ilyenkor mit mond a jog?

Új termék lévén, ugyanúgy vonatkoznak rá a szavatossági jogok, s garancia, mint bármely boltban vásárolt árucikkre, amelyet nyilván ott érvényesíthetsz, ahonnan a nyereméyjáték szervezője beszerezte. Ha ez egy üzlet, akkor ott, ha márkakereskedő, akkor meg nála.
Ha jól tévedek.

#1282 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:21

csak kerdes, hogy a nyertes, vagy a ceg, aki vette ervenyesitheti? szerintem a nyertes nem all jogviszonyban az eladoval..

lordrolee: "Azzal van bajom, hogy nemtudom úgy számonkérni a nagykeren mint ahogy rajtam számonkéri a vevő."
hat a fogyasztoi jog mar csak ilyen.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1283 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 15:52

en errol aszondom, hogy errol elso korben legyen jogeros papir a birosagtol. utana meg meglehet hogy vegrehejtasi hatarozat is kell majd masodik korben :D

Aztán 2 év múlva kurvaanyázva kihajítja a határozatot, mert lehet csak arra lesz jó. OTPben is lehet vitatkozni, hogy addig nem írom alá, hogy átvettem, míg oda nem adják, de ott is úgy műxik, aláírom, beadom a papírt, kiadják a lóvét. Vitatkozni lehet, ha sokáig ott akarunk állni, aztán úgyis megtörünk, mert kell a lóvé  :cool:
Make love not Wor.

#1284 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:18

ertem, tehat ha szerinte nem indokolt, akkor felulirhatja a magyar jogot. :p

Csak úgy bliccre, bemondásra, mert megálmodtam, mert úgy ébredtem nem fognak cserélni.

#1285 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:18

ertem, tehat ha szerinte nem indokolt, akkor felulirhatja a magyar jogot. :p

Ezekben a jogokban benne vannak az értékcsökkent, akciós, egyéb eszközök is? Pld. utolsó darab, nincs doboza, én meg fél év garival, egyedi feltétellel nem adhatom el fél áron, mert vagy betartom a kötelező garikat, vagy inkább kidobom az eszközt?
Make love not Wor.

#1286 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:25

senki nem mondott olyat, hogy bliccre, meg megalmodasra. DE nem is a szerviz fogja megmondani.

hagyjuk a jogi kerdeseket a jogban jaratosakra! es tessek hanyagolni a szavak kiforgatasat, es az olyanok masok szajaba adasat, amit azok nem mondtak.
a forum ma:

#1287 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:25

senki nem mondott olyat, hogy bliccre, meg megalmodasra. DE nem is a szerviz fogja megmondani.

hagyjuk a jogi kerdeseket a jogban jaratosakra! es tessek hanyagolni a szavak kiforgatasat, es az olyanok masok szajaba adasat, amit azok nem mondtak.

Kinek is a feladata megítélni, hogy a hiba amivel a készülék bekerül valóban hiba és javítást vagy cserét igényel? Ugye nem a mezei kereskedőnek. Ez annak a szerviznek a dolga aki szerződésben van a kereskedővel.

#1288 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:29

Jahno: a kerdes nagyon is jo szerintem!
egyfelol tudtommal az ilyen arukra is teljes a fogyasztovedelem. masfelol ilyenkor bejatszik a tajekoztatas kerdeskore is. ha a kereskedo ugy arulja a nadragot, hogy az egyik szara 20 centivel rovidebb, de erre felhivja a vasarlo figyelmet, akkor a vasarlo nem fordulhat panasszal emiatt. de ha csak ugy, akciosan arulja, es nem szol arrol, hogy speciel a nadrag szara a ludas, akkor lehet ervenyesittetni a jotallast (szavatossagot eben az esetben?). ha a kereskedonek utolso darabja volt valamibol, es nem tudja kicserelni, akkor johet az "arleszallitas" vagy a penzvisszafizetes. (tipikusan az arleszallitas mar eredetileg is benne van, mert mondjuk bemutatoi darabrol volt szo, hibatlan, de jelentektelen hibai vannak: karcos pl., ezert lesz olcsobb. ha errol volt eredetileg tajekoztatas, akkor minden OK.

de ettol meg ha az elromlik, akkor ugyanaz ervenyes ra, mint a vadiujra.
a forum ma:

#1289 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:29

Kinek is a feladata megítélni, hogy a hiba amivel a készülék bekerül valóban hiba és javítást vagy cserét igényel? Ugye nem a mezei kereskedőnek. Ez annak a szerviznek a dolga aki szerződésben van a kereskedővel.

na vegre, egy helyes kerdes!

termeszetesen a birosagnak, aki fuggetlen szakertot fog felkerni. :p
ugye egy pillanatig sem gondoltad komolyan, hogy az egyik erdekelt fel (a kereskedo szervizpartnere) fogja megmondani a tutkot??

a kerdes meg egyertelmuen nem arrol szol, hogy mi van akkor, ha a szerviz maradektalanul kijavitja a hibat. a kerdes akkor kerdes, ha a hibat a vevo szerint nem, vagy nem jol javitottak ki, vagy azt mondjak, hogy "de hat ez nem is hiba".

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 08. 15:32 -kor

a forum ma:

#1290 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:25

es tessek hanyagolni a szavak kiforgatasat, es az olyanok masok szajaba adasat, amit azok nem mondtak.

:offtopic:  nincsak, akasztjak a hohert? :Đ

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:31

na vegre, egy helyes kerdes!
termeszetesen a birosagnak, aki fuggetlen szakertot fog felkerni. :p
ugye egy pillanatig sem gondoltad komolyan, hogy az egyik erdekelt fel (a kereskedo szervizpartnere) fogja megmondani a tutkot??
E. zsanett ugyeben a birosag mar a harmadik fuggetlen szakertot fogyasztja. a jelentektelen hiba megitelese akkoris problematikus lehet... vannak emberek, Maksi akik ettol duhbe gurlunak, garis/birosagos huzavonaba kezdenek - en meg az ilyen gombhibakat megjavitom sajat magam, semmint hogy nekialljak emberekkel oberkodni, akik maximalisan ellenerdekeltek az egeszben.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 08. 15:41 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1291 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:29

ha a kereskedo ugy arulja a nadragot, hogy az egyik szara 20 centivel rovidebb, de erre felhivja a vasarlo figyelmet, akkor a vasarlo nem fordulhat panasszal emiatt.

Aztán ha úgy árulja a monitort, hogy akár pixelhibás is lehet, akkor meg élhet panasszal?
Make love not Wor.

#1292 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:17

ideje lenne a write-only modbol atvaltani arra, ahol el is olvasod a masik hozzaszolasait, es megnezni, hogy en mit irtam ebben a kerdeskorben, ha mar tolem kerdezed... ;)

a ket kerdes amugy nem egeszen kapcsolodik ossze. a nadrag szara ugyanis nem "lehet 20 centivel rovidebb", hanem biztosan az. tegyuk tehat jol formalta az analogiat: ha a kereskedo ugy arulja a monitort, hogy ez-meg-ez-es-ez a pixel hibas, akkor, ha en azt megvettem nem mehetek vissza, hogy emiatt cserelje. ez biztos.

ha kozben kieg egy masik pixel, akkor lehet, hogy igen. (biztosat nem mondok, mert nem tudom, hogy a pixel kiegesre milyen gyakorlat ervenyes..)
a forum ma:

#1293 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:50

ugy erzed igazad van. van 1 cd jogtarad abban kotorasztal. nehany jogban jaratos ember meg szepen elmondja hogy bizonybizony igazad van. enmeg voltam mar nem1x birosagon. es lattam olyat is mar hogy a torveny szovegevel formallogikailag ellentetes dontes szuletett. meg tudom hogy a tisztasor ugyek min szoktak bananhejkent elcsuszni. jogokat kaptal, eszt sajnos nem :D

Erre ismerősöm azt szokta mondani, hogy "őszintén, ezt mindenki tudja, ezért jöttél idáig, hogy ezt közöld?".

És még annyit, hogy a "jogokat kaptál, észt sajnos nem" sértegető stílust tessék otthon hagyni, mert már unjuk, érthető voltam?

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 08. 16:32 -kor

#1294 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:24

Ezekben a jogokban benne vannak az értékcsökkent, akciós, egyéb eszközök is? Pld. utolsó darab, nincs doboza, én meg fél év garival, egyedi feltétellel nem adhatom el fél áron, mert vagy betartom a kötelező garikat, vagy inkább kidobom az eszközt?

Saccperkabe ez rahuzhato:

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 8:55

A hibás teljesítés és a kellékszavatosság fogalma

...
Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelkezésektől a fogyasztó hátrányára tér el. A kötelezett a hibás teljesítésért felelősséggel tartozik (kellékszavatosság) . Ha azonban a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett (pl. használt vagy "leértékelt" árut vásárolt), a kötelezett mentesül a szavatossági felelősség alól.

#1295 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:58

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 17:27

sértegető stílust tessék otthon hagyni, mert már unjuk, érthető voltam?

:offtopic:  ez volt az elso a reszemrol ebben a topikban. ti/te csostul toltatok a sertegeteseket. ha meg igyvan akkor egy ironikus kiszolason leszel szives nem felkapni a vizet.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1296 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 17:00

az egy is vegtelenul tobb a nullanal. szerintem a 0 az elfogadhato szint.

szoval nyugodjunk meg, es probaljunk meg a masikat tiszteletben tartva beszelni a kerdesekrol.
a forum ma:

#1297 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:21

lordrolee: "Azzal van bajom, hogy nemtudom úgy számonkérni a nagykeren mint ahogy rajtam számonkéri a vevő."
hat a fogyasztoi jog mar csak ilyen.

:offtopic: on Pont ezzel van bajom. Ha hasonló jogviszony állna fenn kiskereskedő és importőr/nagyker/szervíz között mint kereskedő és fogyasztó között, akkor nemi nagyon lenne szükség olyan szervezetre mint az fvf pl.
:offtopic:  off

Mindenesetre kiváncsi leszek Maksi ügyének végeredményére.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1298 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:05

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:19

Új termék lévén, ugyanúgy vonatkoznak rá a szavatossági jogok, s garancia, mint bármely boltban vásárolt árucikkre, amelyet nyilván ott érvényesíthetsz, ahonnan a nyereméyjáték szervezője beszerezte. Ha ez egy üzlet, akkor ott, ha márkakereskedő, akkor meg nála.
Ha jól tévedek.

Konkrétan nálunk volt a nyereményjáték karácsonykor. :Đ
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1299 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:58

:offtopic:  ez volt az elso a reszemrol ebben a topikban. ti/te csostul toltatok a sertegeteseket. ha meg igyvan akkor egy ironikus kiszolason leszel szives nem felkapni a vizet.

SFIJ: Márpedig iróniának semmi helye egy vitában, azzal nem jutunk előbbre. A sértegetés pedig ezzel társítva már sok volt. Nem érdekel, hogy egyetlen sértegetés volt-e, vagy sem, kezeljük egymást egyenlőként a vitában, és akkor nem bántunk senkit.

Nézeteink, véleményünk eltérhet úgy is, hogy nem próbáljuk meg lépten nyomon kiforgatni a másik hozzászólását, ill. olyanokat írni, hogy "akkor kiröhöglek"...stb. Bántsák mások egymást, szerintem mi maradjunk meg a baráti társalgásnál. Jó lesz így?

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 08. 18:34 -kor

#1300 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 22:34

Ha mar ennyi fogyvedo van itt a topikban, akkor kerdeznek toluk. :Đ

Adott egy tavaly aprilisban 22k-ert vett kavefozo, aminek a jotallasi jegyere 24 honap van irva.

Problema: el van torve a gumitomites, ami meggatolna, hogy a fozofej mellett robbanjon az arcomba a forroviz. Igy most a forroviz+zacc a kavefozo fel meter sugaru koreben mindent beterit, jut boven a keszulo kaveba is, igy azt ivas elott kulon at kell szurnom.

Szerintetek ennek cserejeert fizetni kell a szervizben, vagy fogyoeszkoz?

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.