HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:58

Te még nem hallottál arról, hogy a dobozokat összehajtva is lehet tárolni?  :D
Egyébként is ha egy műszaki terméket a későbbiekben el szeretnél adni jó ha megvan az eredeti csomagolása. Vagy te vennél használtan úgy pld. kamerát, hogy nesze itt van nájlonzacskóban azt vigyed? :D

Na, visszatértünk a régi kerékvágásba... :omg:

Ésszerűtlen a dobozokat összehajtva tárolni, mert ez azt jelenti, hogy megbontod a doboz staikai állapotát, így már nem fogod tudni eredeti csomagolásban szállítani benne a termékkel, ha szükség lenne rá. Feltételezem, hogy nem pontosan ugyanolyan ragasztószalaggal rendelkezel otthon, amilyennel a doboz eredetileg volt összeragasztva, esetleg a tűzőgépedben lévő kapcsok is kisebbek, mint amit iparilag belelőttek a vastag kartonba. Nem is beszélve a benne lévő, formázott hungarocelekről, amiket sem összehajtogatni nem könnyű, sem ugyanúgy visszapakolni a dobozba, ahogy volt...
Pár szekrény összehajtogatott dobozával teleraktunk pár hete egy komplett konyhát, hogy mozdulni sem lehetett. Ezt most nem azért hoztam fel példaként, hogy dobjátok ki mindennek a dobozát, hogy ne foglalja a helyet. Őrizzétek meg mindennek a dobozát, mert ha másra nem is lesz jó, majd az iskolások elvisziik papírgyűjtéskor.

Válasz: Igen, én vennék nejlonzacskóban kamerát.

#1322 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:19

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:58

Ez ok, csak nagyon sok esetben a termék azonosításához szükséges dolgok (sorozatszám, gyártási szám) nem található meg a készüléken csak a csomagoláson. Ha így viszi be vhova a cuccot, akkor elhajtják jó messzire, mert nem igazolható, hogy az valóban az az áru. Pl a logitech z5400-as házimozi egyetlen egységén sem szerepel a sorozatszám. Ergo ha jótállást szeretnék érvényesíteni, kell hozzá a doboz is, mert azon van az azonosítószám, és abban biztonságos a szállítása, nomeg a csomagolás is a termék részét képezi.
Amúgy a jogszabály sem egyértelmű.
A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. Ez számomra annyit jelent, hogy érvényesíthető vele, lehetőség van rá, de nem elégséges feltétele annak.

Szerk: számomra evidens és egyértelmű, hogy a cuccaim gyári dobozát megtartom, és azt hiszem józan paraszti ésszel belátható a dolog előnye.

Kicsit téves a jótállási jeggyel kapcsolatos megállapításod, ugyanis a jogszabályok azt is kimondják, hogy hibásan kiállított jótállási jegy birtokában, vagy annak a kereskedő által elmulasztott átadása esetén is ugyanúgy megilletik a fogyasztót a garanciális javításhoz, jótálláshoz kapcsolódó jogok.
Tehát, ha van jótállási jegy, csak rosszul van kitöltve, vagy elfelejtik azt neked odaadni, akkor is élnek a fogyasztói jogaid a termékkel kapcsolatban.

A sorozatszámokra meg inkább a gyártónak kellene figyelnie, mert saját magával cseszik ki, ha olyat követel a vásárlótól, amihez nincs joga a törvény szerint. Esetleg annyit mindenki megtehet, hogy a szorszámokat, vonalkódokat lefénymásolja a doboz oldaláról, hogy biztos meglegyen, de mint azt már annyiszor elmondták itt többen is, nem kötelezhető a fogyasztó mindenféle dobozok, s egyebek megőrzésére.

#1323 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:21

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:12

Én se el nem adnék se nem is vennék nájlonzacskóban.
Egyébként ha teszem azt a nájlonzacskó sztatikus feltöltődése miatt mire hazaérsz elszáll valamelyik funkciója akkor rohansz vissza reklamálni vagy benyeled mivel a magyar jog nem kötelez a csomagolás megtartására ezért az akitől vetted eldobta a csomagolást?

#1324 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:23

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:12

szerintem 10 emberbol 9 nem, vagycsak nagyon jelentos arengedmennyel.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1325 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:11

Számomra is. Kurvára dühös lennék magamra ha mondjuk lakásfelújítás vagy költözés, miatti pakoláskor, szállításkor megsérülni valamelyik eszközöm (nekem az is elég lenne a dühöngésre ha mondjuk a DVD felvevőm kijelzője megkarcolódik)

Én már akkor dühöngenék ha a kedvenc trilógiám egyik dvd-jén akár egy karc is lenne :D
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1326 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:28

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:19

A sorozatszámokra meg inkább a gyártónak kellene figyelnie, mert saját magával cseszik ki, ha olyat követel a vásárlótól, amihez nincs joga a törvény szerint.

Szóval akkor egy franciaországi gyártónak akinek fingja sincs, hogy az általa gyártott rádiót hol fogják értékesíteni külön be kell magolnia a magyar törvényeket?  :omg:
A gyártó szerinted tudja előre, hogy hűha megy az áru Magyarországra is tehát óvakodjunk mert a magyar jog az a seggünkre koppint? Vagy te úgy gondolod, hogy egy termék gyártójának ismernie kell a világ összes országának a hatályos jogszabályait?

#1327 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:21

Én se el nem adnék se nem is vennék nájlonzacskóban.
Egyébként ha teszem azt a nájlonzacskó sztatikus feltöltődése miatt mire hazaérsz elszáll valamelyik funkciója akkor rohansz vissza reklamálni vagy benyeled mivel a magyar jog nem kötelez a csomagolás megtartására ezért az akitől vetted eldobta a csomagolást?

Benyelem, és nem rohanok vissza vele reklamálni.
De maradjunk csak a kameránál... Ha kirándulni mész, és viszed a kamerádat, azt mindig az eredeti csomagolásba teszed vissza, mi több, ki sem veszed belőle, mikor használod, nehogy az antisztatikus zacskó hiányában meghibásodjon valami magasfeszültségű vezeték közelében? De az a legjobb, ha a gungarocelt sem veszed le róla, mert ha véletlenül nekiütödne valaminek, akkor nem lesz karcos, horpadt, és nem hibásodik meg olyan könnyen.

Jézusom, most már tényleg kéne történnie valaminek az ügyemben, mert amíg nincs min érdemben vitatkozni, addig csak a szőrszálhasogatás, kekeckedés megy a topicban. :(

#1328 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:33

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:19

Kicsit téves a jótállási jeggyel kapcsolatos megállapításod, ugyanis a jogszabályok azt is kimondják, hogy hibásan kiállított jótállási jegy birtokában, vagy annak a kereskedő által elmulasztott átadása esetén is ugyanúgy megilletik a fogyasztót a garanciális javításhoz, jótálláshoz kapcsolódó jogok.
Tehát, ha van jótállási jegy, csak rosszul van kitöltve, vagy elfelejtik azt neked odaadni, akkor is élnek a fogyasztói jogaid a termékkel kapcsolatban.

A sorozatszámokra meg inkább a gyártónak kellene figyelnie, mert saját magával cseszik ki, ha olyat követel a vásárlótól, amihez nincs joga a törvény szerint. Esetleg annyit mindenki megtehet, hogy a szorszámokat, vonalkódokat lefénymásolja a doboz oldaláról, hogy biztos meglegyen, de mint azt már annyiszor elmondták itt többen is, nem kötelezhető a fogyasztó mindenféle dobozok, s egyebek megőrzésére.

Ez adott, és ez érthető is, hisz ha a kereskedő nem vagy rosszul tölti ki a jótállási jegyet ahhoz semmi köze a fogyasztónak, de ez le van írva egyértelműen fehéren/feketén. Csomagolásról azonban szó sem esik, vagy arról, hogy mi képezi a termék szerves részét.
Sztem világviszonylatban bevett gyakorlat, hogy a műszaki cikkeket vagy eredeti csomagolásában vagy annak 100%-osan megfelelő csomagolásban szállítjuk. Az, hogy nincsen pontosan ugyanolyan ragasztószalag, az belefér, maximum 2x-3x kell körbetekerni, hogy ne legyen gond.  Én mindig elmondom a vásárlóknak, hogyha nagyobb cuccot vesznek (monitor, kamera, digitfényképező, hangrendszer), hogy rakják el a dobozt, ha neadjisten gond van vele egyszerűbb és biztonságosabb a szállítás. Ha mégis eldobja, visszahozza, szépen ráírom az átvételi elismervényre a látható külsérelmi nyomokat (lekopott festék, repedt, megnyomott oldallap stb stb).

Vásárláshoz: Az az eladó aki bármit is egy zacskóban kínál komolytalan. És ha már ilyen körülmények között hozza eladásra a terméket, akkor arról csak azt tudom mondani, hogy az eszközt sem kezstyűs kézzel használta. Anno elpasszoltunk egy jvc gr-pd1-es hdv kamerát, egy idényt esküvőztem le vele, és a vevő már azt is kifogásolta, hogy a lencsevédőről lekopott a jvc felirat.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1329 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:36

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:28

De maradjunk csak a kameránál... Ha kirándulni mész, és viszed a kamerádat, azt mindig az eredeti csomagolásba teszed vissza, mi több, ki sem veszed belőle, mikor használod, nehogy az antisztatikus zacskó hiányában meghibásodjon valami magasfeszültségű vezeték közelében? De az a legjobb, ha a gungarocelt sem veszed le róla, mert ha véletlenül nekiütödne valaminek, akkor nem lesz karcos, horpadt, és nem hibásodik meg olyan könnyen.

Ha kirándulni megyek akkor a kamerát egy külön erre a célra drága pénzért vásárolt táskában viszem mely víz, ütés, por, sztatikus feltöltődés ellen védi a szerkezetet.
Egyébként otthon is a kamera ebben a táskában pihen amikor használaton kívül van.
Tudod ezek a táskák azok melyeket direkt azért gyártanak, hogy megvédjük a szerkezetet a káros külső behatásoktól  :D

#1330 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:38

Jézusom, most már tényleg kéne történnie valaminek az ügyemben, mert amíg nincs min érdemben vitatkozni, addig csak a szőrszálhasogatás, kekeckedés megy a topicban. :(

Nem a használatról hanem a szállításról van szó.
Mert ha a szervíz azt mondja, hogy mondjuk az eszköz hibáját statikus kisülés okozta, mert nem az eredeti csomagolásban (antisztatis zacskó, doboz, hungarocel) történt a szállítás, akkor az ember bukja a mutatványt.
Sajnos hasonló helyzetben már megjártam.
hdr-hc1-es kamera, egyszercsak nem ismerte fel a számítógép (nem működött firewire port).
Fel szervízbe, telefonálnak, hogy sorry, de mivel nem SONY kábelt használtam, (300 ft-osat használtam) a kábelben vmi statikus visszacsatolás történt és alaplapot kell cserélni. Javítás 180.000,-Ft. Nem egészen egy éves volt a kamera. Ez idén volt februárban.
Tanulva az ügyből, hogy ne kössenek belém megvettem a Sony 7.000ft-os kábelét. Ennyit számít a gyártó által megadott dolog, ami a kézikönyvben is szerepel.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1331 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:23

szerintem 10 emberbol 9 nem, vagycsak nagyon jelentos arengedmennyel.

Boltban így is van, ott a csomagon sem lehet egy folt új korában, de sarkon használtan, meg HWSWről vennének zacsiban. Nem így értették?
Make love not Wor.

#1332 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:39

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:38

Fel szervízbe, telefonálnak, hogy sorry, de mivel nem SONY kábelt használtam, (300 ft-osat használtam) a kábelben vmi statikus visszacsatolás történt és alaplapot kell cserélni.

Baz. Erre mondtam volna, hogy de, Sony kábelt használtam  :Đ
Make love not Wor.

#1333 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:40

Ha kirándulni mész, és viszed a kamerádat, azt mindig az eredeti csomagolásba teszed vissza, mi több, ki sem veszed belőle, mikor használod, nehogy az antisztatikus zacskó hiányában meghibásodjon valami magasfeszültségű vezeték közelében?

Ja, ütésálló laptopot meg a kereskedő odabassza a vevő elé. Kérdés, ha ilyen hurcibálós kamerát veszünk, akkor a gyártónak/boltnak miért kell jól becsomagolnia, ha utána úgyis kidobod, meg nem is kell, meg csak akadék.
Make love not Wor.

#1334 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:38

Boltban így is van, ott a csomagon sem lehet egy folt új korában, de sarkon használtan, meg HWSWről vennének zacsiban. Nem így értették?

Részemről mindent csak eredeti csomagolásban, lehetőleg minden tartozékkal.
:offtopic:
Sikerült már elpasszolnom gamepadot, kormányt meg apróságokat és az eladáskor sokat számított, hogy megvan a dobzoa+tartozékai.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1335 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:28

Vagy te úgy gondolod, hogy egy termék gyártójának ismernie kell a világ összes országának a hatályos jogszabályait?

Ha Te elmész a föld bármelyik országába, nem tájékozódsz előtte arról, hogy mit szabad bevinni, mit nem, milyen oltásokat kérj, hogy megelőzd az ott gyakran előforduló betegségeket, milyen hagyományai, tradíciói, öltözési szokásai vannak az adott régióban? Vagy majd ha levágják a fejedet, mert főbenjáró bűnt követsz el, akkor majd azt mondod az utolsó szó jogán, hogy Bocsánat, de nekem miért kellene ismernem az összes ország, összes törvényét, szokásait, stb-t?

A legtöbb gyártónak van az adott országban márkaképviselete, amelyet nyilvánvalóan az adott ország törvényei szerint alapítottak, s ezzel egyúttal elfogadták, hogy az ország törvényei, jogszabályai rájuk is vonatkoznak. Ennek megfelelően kell a termékeiket, csomagolni, felmatricázni, sorszámmal, vásárló-tájékoztatóval, adott országban beszélt nyelvű használati utasítással ellátni. Nem hivatkozhat ilyen baromságokra, hogy márpedig neki miért kellene ismernie az ország törvényeit.
De még ha csak importált áruról van szó, a magyarországi kereskedőnek tisztában kell lennie azzal, hogy mi szükségeltetik ahhoz, hogy az adott terméket, márkát JOGSZERŰEN forgalmazza, legyen rajta szavatossági idő, még ha ezt esetleg más országokban nem is követelik meg, stb.

De ha ez nem fekszik a gyomrodnak, akkor írj nyugodtan a GKM-nek, hogy változtassák meg a törvényeket, hogy a külföldi cégek, gyártók a saját belátásuk szerint forgalmazhassák a termékeiket, s ne kelljen pár jogszabályhoz alkalmazkodniuk minden egyes országban, ahol el akarják adni a dolgaikat.

#1336 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:39

Baz. Erre mondtam volna, hogy de, Sony kábelt használtam  :Đ

Próbálkoztam vele, de annyi volt a válasz, hogy ez a hiba tipikusan akkor van, ha nem sony kábelt használnak  :confused: . Mind1 mert nem én fizettem, hanem akitől vettem.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1337 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:46

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:41

Ha Te elmész a föld bármelyik országába, nem tájékozódsz előtte arról, hogy mit szabad bevinni, mit nem, milyen oltásokat kérj, hogy megelőzd az ott gyakran előforduló betegségeket, milyen hagyományai, tradíciói, öltözési szokásai vannak az adott régióban?

A legtöbb gyártónak van az adott országban márkaképviselete,

De még ha csak importált áruról van szó, a magyarországi kereskedőnek tisztában kell lennie azzal, hogy mi szükségeltetik ahhoz, hogy az adott terméket, márkát JOGSZERŰEN forgalmazza,

Bocsmá, de ezt igen. Már csak saját érdekemben is, hogy iható-e a víz, meg ilyenek. De ezt megelőzvénnem sűrűn járok Afrikában, Egyiptomban, meg a többi helyen. Esetleg van ismerős Venezuelában, ott megint más a törvény, ki lehet próbálni.

Márkaképviselet más, azok rendben vannak, import áru manapság nem is mindig létezik, ha Megapixel is EUban vásárolja. ezeket kiveséztük, nem kell elölről kezdeni.

Akit zavar, kérdezze már meg, hogy miért így működik, vagy külfödön miképpen működik. Nekem úgysem hinnétek, de írassunk róla cikket HWSW-n :-)
Make love not Wor.

#1338 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:47

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:41

De még ha csak importált áruról van szó, a magyarországi kereskedőnek tisztában kell lennie azzal, hogy mi szükségeltetik ahhoz, hogy az adott terméket, márkát JOGSZERŰEN forgalmazza, legyen rajta szavatossági idő, még ha ezt esetleg más országokban nem is követelik meg, stb.

Azt hiszem ez így nem teljesen igaz. Ha teszemazt a kereskedő az adott gyártó HIVATALOS hazai importőrétől vásárol, akkor nem tiszte és nem is dolga ezekre a dolgokra figyelni, hiszen azért vásárol hivatalos márkaképviselettől.
Szürkeimport és társai más tészta.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1339 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:36

Ha kirándulni megyek akkor a kamerát egy külön erre a célra drága pénzért vásárolt táskában viszem mely víz, ütés, por, sztatikus feltöltődés ellen védi a szerkezetet.
Egyébként otthon is a kamera ebben a táskában pihen amikor használaton kívül van.
Tudod ezek a táskák azok melyeket direkt azért gyártanak, hogy megvédjük a szerkezetet a káros külső behatásoktól  :D

És használat közben mi védi meg a széltől, portól, víztől, hőtől, karcolásoktól? Ne hasogassátok már azt a szőrszálat könyörgöm...

Ha használtan vesz az ember valamit, akkor fel kell készülnie rá, hogy az adott termék: kopott, nincs meg minden hozzá, hiányzik a doboza, kifakult a színe, de persze ez nem törvényszerű, hogy így legyen. Ezért híjják használt terméknek... ezért olcsóbb, ezért vásárolja meg olyasvalaki, aki nem tudja/akarja kifizetni a vadiújat az üzletben, amit szép dobozban adnak, újszagú, csillog-villog, és van rá garancia.. Már ha ismeri a fogyasztó a jogait, és megfelelő módon érvényesíteni is tudja azokat. :D

#1340 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:53

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:48

És használat közben mi védi meg a széltől, portól, víztől, hőtől, karcolásoktól? Ne hasogassátok már azt a szőrszálat könyörgöm...

Sztem te hasogatod a szőrszálat, mert itt most nem a használatról van szó, hanem arról, hogy hogyan ajánlott odaszállítani a szervízbe/kereskedőhöz a hibás terméket. De ha bárkinek is megéri a kockázatot, hogy a csomagolás miatt lehetséges, hogy ugrik a gari, annak gratulálok.
Ennyi erővel ne használd a jump gombot, mert elromlik, vagy ne egyél mert úgyis kisz*rod.
Kép

Xfire profil

LordRolee

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69