HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:54

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:28

Benyelem, és nem rohanok vissza vele reklamálni.
De maradjunk csak a kameránál... Ha kirándulni mész, és viszed a kamerádat, azt mindig az eredeti csomagolásba teszed vissza, mi több, ki sem veszed belőle, mikor használod, nehogy az antisztatikus zacskó hiányában meghibásodjon valami magasfeszültségű vezeték közelében? De az a legjobb, ha a gungarocelt sem veszed le róla, mert ha véletlenül nekiütödne valaminek, akkor nem lesz karcos, horpadt, és nem hibásodik meg olyan könnyen.

Jézusom, most már tényleg kéne történnie valaminek az ügyemben, mert amíg nincs min érdemben vitatkozni, addig csak a szőrszálhasogatás, kekeckedés megy a topicban. :(

tudod erre vannak az un kamerataskak, amik a gyari csomagolassal egyenerteku biztonsagot adnak, de szebbek, kezelhetobbek, kenyelmesek. erdekes. SLR geped van esmeg nem hallottal olyat hogy letezik kamera/fotostaska? es amikor fotozol hol tartod az obikat? azokat is  logatod a nyakadban spargakra kotozv?  :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1342 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:55

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:47

Azt hiszem ez így nem teljesen igaz. Ha teszemazt a kereskedő az adott gyártó HIVATALOS hazai importőrétől vásárol, akkor nem tiszte és nem is dolga ezekre a dolgokra figyelni, hiszen azért vásárol hivatalos márkaképviselettől.
Szürkeimport és társai más tészta.

Félreértettél, nem erről beszéltem, hanem arról, amikor a kereskedő maga importálja a cuccot külföldről, és hozza forgalomba. Ennek szabályaival kell tisztában lennie, s vagy megkérni a gyártót külföldön, hogy lássa el a terméket a szükséges dokumentumokkal, miegymással, vagy ő maga teszi ezt meg. Például lefordíttatja a használati utasítást magyar nyelvre, és kinyomtatva minden termékhez átadja, s nem csak akkor ha a vevőnek nem felel meg a német, angol, szuahéli nyelvű haszutmellémafor.

#1343 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:58

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:55

Félreértettél, nem erről beszéltem, hanem arról, amikor a kereskedő maga importálja a cuccot külföldről, és hozza forgalomba. Ennek szabályaival kell tisztában lennie, s vagy megkérni a gyártót külföldön, hogy lássa el a terméket a szükséges dokumentumokkal, miegymással, vagy ő maga teszi ezt meg. Például lefordíttatja a használati utasítást magyar nyelvre, és kinyomtatva minden termékhez átadja, s nem csak akkor ha a vevőnek nem felel meg a német, angol, szuahéli nyelvű haszutmellémafor.

Jaaa, akkor sorry. Akkor valóban, ez természetes, hisz ő hozza forgalomba legelőször az országban. Ez tiszta ügy. :cool:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1344 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:01

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:19

Tehát, ha van jótállási jegy, csak rosszul van kitöltve, vagy elfelejtik azt neked odaadni, akkor is élnek a fogyasztói jogaid a termékkel kapcsolatban.

Ja, egyszer majdnem jol elhajtott a Display szerviz, amikor Furedrol felcipeltem a konvergenciahibas Samsung 757DFX monitoromat, ugyanis a kozponti Samsung garlevelen a sorozatszam ugyan stimmelt, csak eppen a monitor tipusanak veletlenul az elodmodell 757DF-et irtak. :omg:

Akkor 10 perc uvoltozes, hogy megis mit kepzelnek, azert autokaztam 130km-et, hogy hazakuldjenek a monitorra ranezes nelkul, akkor vegre osszekaptak magukat, aztan par ora mulva elvihettem a muszerrel beallitott kepu monitort.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 09. 11:02 -kor

#1345 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:54

tudod erre vannak az un kamerataskak, amik a gyari csomagolassal egyenerteku biztonsagot adnak, de szebbek, kezelhetobbek, kenyelmesek. erdekes. SLR geped van esmeg nem hallottal olyat hogy letezik kamera/fotostaska? es amikor fotozol hol tartod az obikat? azokat is  logatod a nyakadban spargakra kotozv?  :think:

Természetesen nekem is van megfelelő felszerelésem a fényképezőgéphez, objektívekhez, mert sokáig szeretném használni.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy attól, mert valaki megőrzi az adott eredeti csomagolást, hogy szervizbe szállításkor ne sérüljön meg, attól még ugyanúgy tönkremehet használat közben, mert nem megfelelően szállítottad, vagy rossz helyen, rossz időben használtad.

Amúgy meg ha a táskák, zsákok, miegymások ugyanolyan biztonságot nyújtanak, mint az eredeti csomagolás, akkor miért nem vihetnéd vissza abban a szervizbe?

Hozzáteszem, azért csomagolja/szállítja a gyártó a terméket hülyére dobozolva, hogy a szállításkor rakodáskor, amikor esetlegesen többszáz, többezer kilót pakolnak a szerencsétlen DSLR dobozára, akkor ne alkatrészenként vegyék ki a boltban. Nyilván a fogyasztó nem tesz rá 50 kg-ot sem amikor visszaviszi garanciális javításra. De azt hittem ez mások számára is evidens.

#1346 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:38

Boltban így is van, ott a csomagon sem lehet egy folt új korában, de sarkon használtan, meg HWSWről vennének zacsiban. Nem így értették?

nezd sokmindent vettem mar a HWSWs arctoktol. de aki a RAMokat vagy a vinyot nem antisztaikus zacsiban hozta, annal a helysznen alltam el a vasarlastol, azonnal. ha VGA-t vagy alaplapot vettem es nemvolt meg minden tartozek, doboz inkluzive a tisztelt eladonak, nos az egy jelentos arcsokkenesre okot ado dolog.

#1347 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:05

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:01

Ja, egyszer majdnem jol elhajtott a Display szerviz, amikor Furedrol felcipeltem a konvergenciahibas Samsung 757DFX monitoromat, ugyanis a kozponti Samsung garlevelen a sorozatszam ugyan stimmelt, csak eppen a monitor tipusanak veletlenul az elodmodell 757DF-et irtak. :omg:

Akkor 10 perc uvoltozes, hogy megis mit kepzelnek, azert autokaztam 130km-et, hogy hazakuldjenek a monitorra ranezes nelkul, akkor vegre osszekaptak magukat, aztan par ora mulva elvihettem a muszerrel beallitott kepu monitort.

Látod, Te legalább tettél valamit a jogaid érvényesítéséért... De hogy mások példájával éljek:
10 emberből 9 hazament volna a hibás monitorral a hóna alatt, bosszúsággal a lelkében.

#1348 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:06

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:41

A legtöbb gyártónak van az adott országban márkaképviselete, amelyet nyilvánvalóan az adott ország törvényei szerint alapítottak, s ezzel egyúttal elfogadták, hogy az ország törvényei, jogszabályai rájuk is vonatkoznak. Ennek megfelelően kell a termékeiket, csomagolni, felmatricázni, sorszámmal, vásárló-tájékoztatóval, adott országban beszélt nyelvű használati utasítással ellátni. Nem hivatkozhat ilyen baromságokra, hogy márpedig neki miért kellene ismernie az ország törvényeit.
De még ha csak importált áruról van szó, a magyarországi kereskedőnek tisztában kell lennie azzal, hogy mi szükségeltetik ahhoz, hogy az adott terméket, márkát JOGSZERŰEN forgalmazza, legyen rajta szavatossági idő, még ha ezt esetleg más országokban nem is követelik meg, stb.

nos akkor mondok neked valamit. ebben igazad van. ha veszel LG-t, samsungot meg ileyenek, akkor szep szabalyos magyar garipapirt kapsz hozza. meg a PC alkatresz DVD irohoz is. de a NEC-nek mar nincs ilyen, ahhoz nem kapsz. ott a blokk a garancialevel. a cegek tobbsegenek nemhogy markakepviselete demeg hivatalos uzleti kapcsolata sincs magyarorszagon, igy a kerdeses geniusnak sem.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 09. 11:06 -kor

#1349 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:14

Geniusnak van. G. Networks Kft néven futnak.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1350 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:14

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:48

És használat közben mi védi meg a széltől, portól, víztől, hőtől, karcolásoktól? Ne hasogassátok már azt a szőrszálat könyörgöm...

Ha használtan vesz az ember valamit, akkor fel kell készülnie rá, hogy az adott termék: kopott, nincs meg minden hozzá, hiányzik a doboza, kifakult a színe, de persze ez nem törvényszerű, hogy így legyen. Ezért híjják használt terméknek... ezért olcsóbb, ezért vásárolja meg olyasvalaki, aki nem tudja/akarja kifizetni a vadiújat az üzletben, amit szép dobozban adnak, újszagú, csillog-villog, és van rá garancia.. Már ha ismeri a fogyasztó a jogait, és megfelelő módon érvényesíteni is tudja azokat. :D

A topic elején az volt a benyomásom, hogy több vagy mint egy hobby fotós. Ugye nem akarod ezt most lerombolni?  :)
Természetesen amikor használom a kamerát akkor kiveszem a táskából  :D  De amikor éppen nem kell akkor megyen vissza a biztonságot nyújtó táskába  :D

Idézet

Ezért híjják használt terméknek... ezért olcsóbb, ezért vásárolja meg olyasvalaki, aki nem tudja/akarja kifizetni a vadiújat az üzletben, amit szép dobozban adnak, újszagú, csillog-villog, és van rá garancia..

:omg:
Azért hívják használt terméknek mert már nem 0 óra az üzemidő. Használt termék az is amit a vásárlást követő 4. órában adsz el úgy, hogy 1 órát nyúztad.
Használt terméket nem mindenki azért vesz mert nem tudja vagy nem akarja kifizetni az újnak az árát. Van akinek pld. elromlott a VHS-C kamerája és már nem éri meg a javítés de nem akar most egy hiper szuper DV-be beinvesztálni hiszen rogyásig van VHS-C kazettákkal meg neki az a minőség elegendő ezért néz használtan egyet (csak megjegyzem, hogy VHS-C formátumú kamerát már nem gyártanak ezért újat nem lehet venni).
Nekem pld. az év elején kellett egy miniDV kamera de nem akartam 240.000Ft-t beruházni egy 3CCD-sbe viszont a ma kapható 1CCD-sek minősége nekem nem jön be ezért inkább vettem használtan egy 2003-ban fejlesztett félprofi kategóriába tartozó típust 70.000Ft-ért mely jobb képet produkál mint a ma kapható 130.000-100.000Ft közötti új kamerák.

#1351 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:16

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:01

Arra próbáltam rávilágítani, hogy attól, mert valaki megőrzi az adott eredeti csomagolást, hogy szervizbe szállításkor ne sérüljön meg, attól még ugyanúgy tönkremehet használat közben, mert nem megfelelően szállítottad, vagy rossz helyen, rossz időben használtad.

nem teccel erteni. persze hogy tonkremehet. de a gyartoi *GARANCIA* arra a csomagolasra ervenyes. ha abban a csomagolasban megy tonkre, akkor az a gyarto hibaja. ha viszont te rossz csomagolasban adtad be szervizelesre es a termeket szallitani kellett es a szallitaskor a nem megfelelo csomagolas miatt a temek megserult, akkor az a te sarad.

nezdcsak meg lordrolee esetet az i.Link kabellel. tutira biztos, hogy a a kamera tervezesi hibas es sony kabellel pontosan ugy meghibasodott volna mint gagyi kabellel. csakhogy a sony kabel valszeg 10x annyiba kerul es a sony tudja, hogy senki sem fogja megvenni.

#1352 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:19

Amúgy meg ha a táskák, zsákok, miegymások ugyanolyan biztonságot nyújtanak, mint az eredeti csomagolás, akkor miért nem vihetnéd vissza abban a szervizbe?

termeszetesen abban is beadhatod. dehattod en nem fogom nekik odaadni az 50 ezer forintos bor fotostaskat, majd ludtoll a seggukbe. :D megkapkjak az 50Ft erteku genuine csomagoloanyagukat.

#1353 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:19

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 9:58

A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. Ez számomra annyit jelent, hogy érvényesíthető vele, lehetőség van rá, de nem elégséges feltétele annak.

Számodra annyit jelent, amennyit gondolsz, jogi szempontból azonban nincs igazad.

#1354 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:22

Te bevinnél pld. egy sok ezer forintos samsonite táskát?  :D  És akkor a kamera tartozékaival melyek ottan pihennek a táska fakjaiban mit teszel?

#1355 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:23

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:19

Számodra annyit jelent, amennyit gondolsz, jogi szempontból azonban nincs igazad.

tudod meglehet, hogy jogi szempontbol egyikunknek sincs igaza.

#1356 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:10

de ertsd meg kerlek, azt hogy mi kepezi a termek integrans reszet azt nem a jogaszok dontik el, hanem a gyarto. :D elavultak a joxabalyaink. evvan.  :smoker:

Jogszabályaink nem olyan elavultak, ahogyan Te azt látod, de ezt Te is tudnád, ha ezzel foglalkoztál volna már legalább 3-4 éve. :) A jelenleg készülőben lévő változtatások sem az irányba mennek, amit elképzelsz. :) Hanem pont a szerinted elavult irányba...

Azt, hogy jótállási igényt hogyan lehet érvényesíteni azt nem a gyártó szabja meg kötelező jótállás esetében, hanem a hatályos jogszabályok, ezt jobb, ha tudod. Mistral-t is ezért érték meglepetések...tudod a főügyészség nem véletlen lett 100%-os pernyertese az ellenük indított közérdekű keresetben. ;)

#1357 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:30

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:19

Jogi szempontból az számít, ami a tv-ben le van írva nem?
Ha úgy lenne leírva, hogy a jótállás érvényesítéséhez elégséges a jótállási jegy, nem szólok egy szót sem.
Bár nem értek a joghoz, de azt tudom, hogy egy-egy szó hinyábán vagy meglétében egy tárgyaláson fordulhat az ügy kimenetele.
Ügyes jogászok úgy forgatják a tv-ek és rendeletek szavait ahogy jól esik.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 09. 11:31 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1358 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:23

tudod meglehet, hogy jogi szempontbol egyikunknek sincs igaza.

Ezzel egyet kell értsek, azonban azt nem tudod elvitatni, hogy több jogász egybehangzó szakvéleménye, és a bírói gyakorlat sokszor azzal egyezik, amilyen álláspontot én is osztok. :) Ha gondolod beleáshatod ezekbe a dolgokba magad. :)

#1359 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:16

nem teccel erteni. persze hogy tonkremehet. de a gyartoi *GARANCIA* arra a csomagolasra ervenyes. ha abban a csomagolasban megy tonkre, akkor az a gyarto hibaja. ha viszont te rossz csomagolasban adtad be szervizelesre es a termeket szallitani kellett es a szallitaskor a nem megfelelo csomagolas miatt a temek megserult, akkor az a te sarad.

nezdcsak meg lordrolee esetet az i.Link kabellel. tutira biztos, hogy a a kamera tervezesi hibas es sony kabellel pontosan ugy meghibasodott volna mint gagyi kabellel. csakhogy a sony kabel valszeg 10x annyiba kerul es a sony tudja, hogy senki sem fogja megvenni.

Én azt értem, hogy Te mit mondasz, de nem erre szerettem volna rávilágítani, hanem arra, hogy ugyan mivel bizonyítod, hogy a például magasfeszültség okozta meghibásodás nem akkor következett be, amikor a szervizbe szállítottad a gépet, rendeltetésszerű csomagolásban, hanem akkor, amikor kivetted a táskából, és 20 percet használtad valamikor? Nem valószínű, hogy bármelyik fél tudná bizonyítani, hogy mikor is romlott el a készülék e tekintetben. Nem arra gondoltam, hogy használat közben leejtetted, vagy ilyesmi..

És hogy a konkrét kérdésedre is válaszoljak. A legtöbb kereskedő, szerviz nem tart igényt sem a fotós táskádra, sem a nejlonszatyrodra, amikor beviszed a készüléket garis javításra. Elveszik magát a gépet, és szakszerűen csomagolva továbbküldik a gépet a szervizbe, vagy maguk javíták, viszont tárolni is úgy kell nekik, hogy ne legyen baja. Tehát, ha leverik a polcról, és tönkremegy, az NEM a Te sarad, mert nem vittél dobozt neki, hanem az övék, mert nem úgy tárolták, szállították, hogy az ne sérülhessen. Vagy úgy gondolod, hogy a példa esetében azt mondják, hogy nem az eredeti dobozban hoztad be, és amikor leesett ezért ment tönkre, úgyhogy nem javítják, mert a Te hibád, és viheted isten hírével? :p

#1360 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:22

Te bevinnél pld. egy sok ezer forintos samsonite táskát?  :D  És akkor a kamera tartozékaival melyek ottan pihennek a táska fakjaiban mit teszel?

HOHÓÓ, itt nem arról van szó, hogy a szervizben hogy veszik át, hanem, hogy hogy viszed el a szervizig és nem tovább. Onnantól kezdve, hogy ott van a kereskedőnél, szervizben, már nem a Te felelősséged, hogy az eredeti fizikai állapota megmaradjon. Nem fogják elvenni az 50k-s táskádat sem, mert NEKIK kell gondoskodni az esetleges továbbszállításról, s aszállítás biztonságosságáról.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.