HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 24. 23:12

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 0:00

asdf: Ha így megmondod mit válaszolok, akkor bocs, de nem akarok rá válaszolni sem, mert számodra lényegtelen a válaszom!

Felhivnam figyelmed a gondolom szocskara... Meg hogy szerintem egyertelmuen nem az a lenyege, es az erdemi resze a hozzaszolasomnak, hogy szerintem mit fogsz valaszolni (hanem abbol a 8 sorbol az a masik 6), ergo en mondjuk ennek megfelelo prioritassal kezelnem.

Szerkesztette: asdf 2007. 08. 24. 23:15 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2282 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 23:12

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:56

Én pedig azon a hozzánemértésen, amit itt Jahno-val produkáltok. Ti akarjátok megmondani, hogy mit kéne csinálni, de a jelenlegi helyzetet sem ismeritek, a módosításaitok következményeiről pedig mégcsak halvány fogalmatok sincs. Talán bízzátok ezt azokra az emberekre, akiknek jogalkotás a feladata...akkor nem lesz ennyire kínos, hogy te ezen már csak kacagni tudsz.

minnél inkább bizonygatni próbálod az igazad annál inkább válik evidensé, hogy a kérdéses social engineeringben alaposan kiveszed a részed. nagyonis tisztában vagyunk a helyzettel és módosítási javaslataink csak tiszta vizet önetnének a pohárba, lényegesen javulna a transzparencia, a foygasztó számára nyilvánvalóbbá válna, nem kicsit, hanem nagyon, hogy a pénzéért milyen szintű szolgáltatást kap. számodra ez előnytelenné válna, abban igazad van - mert eltűnnek egy kiskapu, amit effektíven tudsz kiahsználni jelenleg.

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:56

Talán bízzátok ezt azokra az emberekre, akiknek jogalkotás a feladata...akkor nem lesz ennyire kínos, hogy te ezen már csak kacagni tudsz.
a jogalkotással foglalkozó emberek az országnak tetemes ikerdeficitet okoztak. ennek következtében az állam álatal garantált szolgáltatások szinvonala kezd szépen süllyedni és a reálgazdaság meg persze a lakosság évekig fogja nyögni a következményeket. az, hogy te ezekben az emberekben bízol, nos az szíved joga, az én bizalmam úgy hiszem nagyon sokáig elszállt.

De hadd tegyek fel egy kérdést. Mérvan az, hogy a fogyvédes blogok talkbackjeiben és a nagyobb fórumok fogyvédes topikjaiban te és kapitány úr kivétel nélkül egyszerre jelentkeztek, szinte minden számotokra nem szimpatikus érvet szinkron cincáltok, teljesen azonos tartalommal és mondanivalóval csupáncsak a stiláris elemekben eltérve? :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 24. 23:25 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2283 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 23:17

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:56

a vita során nem a másik legyőzésére törekszik, mint te, ezért lehet nem látod azt a "nüansznyi" különbséget, amire felhívtam a figyelmét. Amit egyébként biztosan tud is. :)

te tévedésben élsz. számomra ez a topik nem háború, nem csata, mégcsak győzni sem akarok benne, hanem egyfajta intellektuális játszma. ha te háborúzni akarsz - nos az szíved joga. bár megjegyzem a fórumok nem eredendően a benned felgyűlt agressziók levezetésére valók :D de meglehet hogy nemis igényli bogdan, hogy a nevében válaszolgass ;)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 24. 23:54 -kor

#2284 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 00:00

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:12

Felhivnam figyelmed a gondolom szocskara... Meg hogy szerintem egyertelmuen nem az a lenyege, es az erdemi resze a hozzaszolasomnak, hogy szerintem mit fogsz valaszolni (hanem abbol a 8 sorbol az a masik 6), ergo en mondjuk ennek megfelelo prioritassal kezelnem.

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 22:58

... akkor ugyan megis mi a banat oka lehet a dolognak, ha nem az ugyeskedes? Ennek az orszagnak kulon gyartanak szart, vagy mi? :) ...
Az általad feltételezésekre alapuló, és képzeletben létező görbe mit mutat? Azt, hogy a jótállási idő vége felé többen érvényesítik a jótállási igényüket, mint az eleje felé.

Az eltérő külföldi szokások és a hazai szokások, eltérő jövedelmek, eltérő jogszabályok figyelembe vételével is úgy gondolod, hogy az elméleti statisztikádból egyértelműen az következik, hogy az ügyeskedés az oka? Te azt feltételezed. A feltételezés nem bizonyítja, hogy így is van. Ha már statisztikánál tartunk kérlek vizsgáld meg azt is, hogy hány esetben éltek a kereskedők a törvény által bizotsított kvázi visszkereseti jogukkal, hányszor bizonyították bíróságon azt, hogy a fogyasztó ügyeskedni próbált. Nem hiszem, hogy arányaiban a kereskedők lennének a pernyertesek. De ez sem jelenti azt, hogy akkor biztosan a fogyasztóknak van általában igazuk.
Gondolom segítettem rávilágítani arra, hogy mi a gond azzal, ami mellett érvelsz.

#2285 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 00:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:17

te tévedésben élsz. számomra ez a topik nem háború, nem csata, mégcsak győzni sem akarok benne, hanem egyfajta intellektuális játszma. ha te háborúzni akarsz - nos az szíved joga. bár megjegyzem a fórumok nem eredendően a benned felgyűlt agressziók levezetésére valók :D de meglehet hogy nemis igényli bogdan, hogy a nevében válaszolgass ;)

Idézet: Jómagam

A harcostárs kifejezés pedig akkor lenne helyénvaló, ha itt egy harcról és nem pedig vitáról lenne szó. Tény, hogy a vélemények ütköztetése megtörtént és ezt egyesek harcnak tekintik, de egy vitának sose az a célja, hogy az szereplők valamelyike legyőzze a másikat, hanem az ellenvélemény megismerése. Egy vita attól is lehet sikeres, hogy nem közelednek az álláspontok. De egy vita sose fog sikeres lenni, ha folyton a másik személye van címsoron.

Én korábban is vitapartnerről beszéltem, te harcostársról. Nincsenek bennem felgyűlt aggressziók. Megint ott tartunk, hogy nem a témával, hanem velem foglalkozol. Sebaj, valszeg törölve lesz a topik.

#2286 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 00:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:12

De hadd tegyek fel egy kérdést. Mérvan az, hogy a fogyvédes blogok talkbackjeiben és a nagyobb fórumok fogyvédes topikjaiban te és kapitány úr kivétel nélkül egyszerre jelentkeztek, szinte minden számotokra nem szimpatikus érvet szinkron cincáltok, teljesen azonos tartalommal és mondanivalóval csupáncsak a stiláris elemekben eltérve? :Đ

Mekkora baj, hogy vagyunk páran, akiknek egyezik a véleményük, hát nem szörnyű?! De megint mások személyével foglalkozol...

Igaza van Carmaged-nak, nem szól a vita másról, ennek így nincs értelme.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 25. 00:16 -kor

#2287 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 00:42

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 1:00

Az eltérő külföldi szokások és a hazai szokások, eltérő jövedelmek, eltérő jogszabályok figyelembe vételével is úgy gondolod, hogy az elméleti statisztikádból egyértelműen az következik, hogy az ügyeskedés az oka?

kapitány, kapitányom álmomban sem gondoltam volna hogy egy gyenge pillanatodban ily csúfosan elveszted az általad meghirdetett harcot :Đ
nos kérlek az van, hogy egy tárgy, kizárólagosan a fizika törvényeinek engedelmeskedik, garanciális eseteket vizsgálva szignifikánsan az entrópiának. a tárgy nem érzékeli tulajdonosa emócionális töltetét, kultúrális gyökereit, pláne nem jövedelmi viszonyait. és ezeknek függvényében nem nő vagy csökken az entrópiája (rendeltetésszerű használat mellet) :D Sőt rossz hírem van, a tárgy még a rá vonatkozó jótállási törvénykezéssel sincs tiszában. A tárgy a szavatosságot/jótállást nézve kizárólagosan az entrópiának engedelmeskedik. a tárgyat megalkotó alkotó emberek, nevezzük csak egyszerűség kedvéért mérnököknek őket a gyártó vállakozás által megcélzott várható élettartam figyelembe vételével tervezik meg a tárgyat. persze a várható élettertam egy haranggörbét mutat. és persze azt is roppant egyszerű belátni deduktív okoskodás által, hogy a gyártó gazdaságilag súlyosan ellenérdekelt abban, hogy a termék a jótállási/szavatossági idő letelte előtt hibásodjon meg, mert ez neki veszteség. persze a különböző nációk jogrendszerei eltéréseket mutatnak, de bizonyos államforma, gazdasági viszonyok között ezek a jótállási, szavatossági törvények sok ponton hasonlóak. egy ilyen eklatáns pont tipikusan az 1 évre kiterjedő jótállás. :D

a konkrét esettel kapcsolatban még megemlékeznék arról, hogy nyomógomb meghibásodása rendeltetésszerű használat mellett mechanikai lehet csak, így annak javítása nem lehetséges a firmware frissítésével - amint azt az azóta odébbált panaszosunk feltételezte. Felis horkant, hogy nem érti, mit tudtak 52 napon át szarakodni a javítással, mikor az egy egyszerű szoftverfrissítéssel orvosolható lett volna :Đ

Ha már statisztikánál tartunk kérlek vizsgáld meg azt is, hogy hány esetben éltek a kereskedők a törvény által bizotsított kvázi visszkereseti jogukkal, hányszor bizonyították bíróságon azt, hogy a fogyasztó ügyeskedni próbált.
nagyon jól látod, kvázi az a jog, de ezt egypárszor kitárgyaltuk már. szükösek a csatornák, a beszerzési források. ha összebalhézol a beszállítóddal - egy viszkereset az - akkor többet nem fog téged, kiskereskedőt kiszolgálni. aztán áru nélkül meg becsukhatod a bolotot :D  Az ügyeskedni próbálás bírósági bizonyítása típusú gordiuszi csomót te magad vágtad át azzal még régebben e topikban, hogyha a kereskedő befogadta a terméket garanciális javításra, akkor elismerte *jogilag* hogy a termék nem a fogyasztó hibájából ment tönkre. kapitány, kaputányom! zavart érzek az erőben! :Đ

Nem hiszem, hogy arányaiban a kereskedők lennének a pernyertesek. De ez sem jelenti azt, hogy akkor biztosan a fogyasztóknak van általában igazuk.
még jóhogy. :D a social engineering egy nem zéró összegű játszma ;)

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 1:13

Mekkora baj, hogy vagyunk páran, akiknek egyezik a véleményük, hát nem szörnyű?! De megint mások személyével foglalkozol...

Igaza van Carmaged-nak, nem szól a vita másról, ennek így nincs értelme.
vigyázz, nem kifogásoltam, hanem kérdeztem valamit :D A koincideniciák magas volta netszerte szignifikáns, ami szokatlan és ezért figyelemre méltó :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 25. 00:47 -kor

#2288 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 00:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 0:42

kapitány, kapitányom álmomban sem gondoltam volna hogy egy gyenge pillanatodban ily csúfosan elveszted az általad meghirdetett harcot :Đ

SFIJ: Nem vesztettem semmit, nem hírdettem semmit.

#2289 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 00:54

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 1:46

SFIJ: Nem vesztettem semmit, nem hírdettem semmit.

úgy van. a fundámentum kiüresedett, semmivé vált :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 25. 00:57 -kor

#2290 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 01:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 22:12

minnél inkább bizonygatni próbálod az igazad annál inkább válik evidensé, hogy a kérdéses social engineeringben alaposan kiveszed a részed. nagyonis tisztában vagyunk a helyzettel és módosítási javaslataink csak tiszta vizet önetnének a pohárba, lényegesen javulna a transzparencia, a foygasztó számára nyilvánvalóbbá válna, nem kicsit, hanem nagyon, hogy a pénzéért milyen szintű szolgáltatást kap. számodra ez előnytelenné válna, abban igazad van - mert eltűnnek egy kiskapu, amit effektíven tudsz kiahsználni jelenleg.

Súlyosan félreismered a jelenlegi helyzetet és a kívánt módosításaitok hatásait. De ez a korábban előadott jogi ismeretek tükrében nem meglepő. Bizonyára hihető részedről az a megállapítás is, hogy ismered a jogi kiskapukat, amikről beszélsz és amiket állítólag én ki tudok használni. Főleg annak tükrében hihető, hogy egy 2003-ban hatályon kívül helyezett törvényre hivatkozva oktattál ki másokat a jogi helyzetről 2007-ben. Legalább naprakész vagy ebben is...

Idézet

a jogalkotással foglalkozó emberek az országnak tetemes ikerdeficitet okoztak. ennek következtében az állam álatal garantált szolgáltatások szinvonala kezd szépen süllyedni és a reálgazdaság meg persze a lakosság évekig fogja nyögni a következményeket. az, hogy te ezekben az emberekben bízol, nos az szíved joga, az én bizalmam úgy hiszem nagyon sokáig elszállt.

Persze, keverj ide még néhány másik témát és mondd rám, hogy én terelek. Nemsokára megjelennek a hozzászólásaidban a közszereplők nevei vagy az afrikai menekülteket is bele fogod keverni a témába, csakhogy ez legalább annyira lényegtelen, mint a feltételezéseken alapuló okoskodás.

Idézet

Jahno-t az érdekelte, hogy mit csináltam tíz évvel ezelőtt. Te pedig szintén velem foglalkozol, ahelyett, hogy a témához szólnál hozzá. Nektek hányszor kell felhívni a figyelmeteket, hogy ne személyeskedjetek?

Egyszer hívd már fel a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséget és beszélgess el velük az ötleteidről! Például kérdezd meg, hogy mit gondolnak az "akutális ár" forgalmazói megállapításáról elállás esetén! Sajnos az az érzésem, hogy utána részese leszek egy SFIJ féle összeesküvéselméletnek, aminek a másik alanya a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség. Mondván, hogy gyanúsan egybehangzó véleményen vagyunk...

Tényleg ennyivel jobban érdekel a személyem, mint a téma? :think:

Szerkesztette: Csaba_20 2007. 08. 25. 01:23 -kor

#2291 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 02:13

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 2:21

Súlyosan félreismered a jelenlegi helyzetet és a kívánt módosításaitok hatásait.
szerintem meg nem, de fejtsd ki mire gondolsz.

De ez a korábban előadott jogi ismeretek tükrében nem meglepő.
nem kapcsolódik a javaslataimhoz, így lényegtelen.

Bizonyára hihető részedről az a megállapítás is, hogy ismered a jogi kiskapukat, amikről beszélsz és amiket állítólag én ki tudok használni.
etéren sokat nem kellett küzdenem, te magad prezentáltad a metodikát.

Főleg annak tükrében hihető, hogy egy 2003-ban hatályon kívül helyezett törvényre hivatkozva oktattál ki másokat a jogi helyzetről 2007-ben. Legalább naprakész vagy ebben is...
bevallom nem voltam ennyire, amíg megnem jelenetetek - mostmár tudom az algoritmust amivel visszaszedhető a pénz akereskedőtől - de megvallom nem fogok élni vele, mert részemről az erkölcs határait súrolja. ha 80 napig fogják garanciálisan javítani a cuccomat, akkor addig.

Persze, keverj ide még néhány másik témát és mondd rám, hogy én terelek. Nemsokára megjelennek a hozzászólásaidban a közszereplők nevei vagy az afrikai menekülteket is bele fogod keverni a témába, csakhogy ez legalább annyira lényegtelen, mint a feltételezéseken alapuló okoskodás.
nem én kevertem bele, hanem te, azt javasolva, hogy bízzam a jogalkotókra. :D

Te pedig szintén velem foglalkozol, ahelyett, hogy a témához szólnál hozzá. Nektek hányszor kell felhívni a figyelmeteket, hogy ne személyeskedjetek?
konkrétan nem veled foglalkoztam ezzel kapcsolatban, hanem egy jelenséggel - a jelenség nemcsak nekem, hanem jó 8 embernek is feltűnt már, beszélgettünk is róla püziben. mielőtt még messzemenő következtetésekbe bonyolódnál a 8 ember egyike se szólt hozzá a topikhoz.

Egyszer hívd már fel a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséget és beszélgess el velük az ötleteidről!
látod ennek nemsok értelme van. ha azt szeretném, hogy az ötletem megvalósuljon akkor nem a jogalkalmazónál kell lobbiznom, hanem a jogalkotónál :)

Például kérdezd meg, hogy mit gondolnak az "akutális ár" forgalmazói megállapításáról elállás esetén!
nem én vetettem fel, nemis alkottam erről véleményt. mindazonáltal  biztos vagyok benne, hogy tudod a választ. de azért jászzunk el egy gondolatkísérlettel :D tfh ma veszel janho-tól egy 320-as merevlemezt, szeptemberben bedől az usák tőzsde emiatt a tőke kimenekül az emerging marketekről, a forint mondjuk decemberre 50%-ot leértékelődik. ezek után a merevlemezed meghibásodik januárban. furdal a kíváncsiság hogy ekkor is az elállás mellett döntenél-e vagy elfogadnád janho 400-as merevlemez ajánlatát :D

Sajnos az az érzésem, hogy utána részese leszek egy SFIJ féle összeesküvéselméletnek, aminek a másik alanya a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség.
nemjött be. őszintén sajnálom

Tényleg ennyivel jobban érdekel a személyem, mint a téma? :think:
vélelmezés...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 25. 02:25 -kor

#2292 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 08:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 0:54

úgy van. a fundámentum kiüresedett, semmivé vált :)

SFIJ: Ha egy pici tiszteletet is tanusítanál vitapartnered iránt, akkor ilyen hozzászólások nem látnának napvilágot.

#2293 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 08:27

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 0:00

asdf: Ha így megmondod mit válaszolok, akkor bocs, de nem akarok rá válaszolni sem, mert számodra lényegtelen a válaszom!

sajnos ez a valasz nem valasz egy vitaban!

az nem baj, hogy felhivod a figyelmet, hogy ne adjanak a szadba szavakat, de valaszolni illene ra!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2294 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 08:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 8:27

sajnos ez a valasz nem valasz egy vitaban!

az nem baj, hogy felhivod a figyelmet, hogy ne adjanak a szadba szavakat, de valaszolni illene ra!

bogdan: Olvass vissza, ott a válasz később. Mellesleg, - mint bárki, én is - arra válaszolok, amire akarok. :) asdf-et elég rég óta ismerem, ha akarom megbeszélem vele a dolgokat.

#2295 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 08:39

Az eltérő külföldi szokások és a hazai szokások, eltérő jövedelmek, eltérő jogszabályok figyelembe vételével is úgy gondolod, hogy az elméleti statisztikádból egyértelműen az következik, hogy az ügyeskedés az oka? Te azt feltételezed. A feltételezés nem bizonyítja, hogy így is van. Ha már statisztikánál tartunk kérlek vizsgáld meg azt is, hogy hány esetben éltek a kereskedők a törvény által bizotsított kvázi visszkereseti jogukkal, hányszor bizonyították bíróságon azt, hogy a fogyasztó ügyeskedni próbált. Nem hiszem, hogy arányaiban a kereskedők lennének a pernyertesek. De ez sem jelenti azt, hogy akkor biztosan a fogyasztóknak van általában igazuk.
Gondolom segítettem rávilágítani arra, hogy mi a gond azzal, ami mellett érvelsz.

sajnos nekem nem sikerult rajonnom, mire kivansz ravilagitani!

tipikusan olyan eszkozokrol beszelunk, ami ha elromlik (merevlemez), akkor a felhasznalo siet kicserelni. nem latok ebben lehetoseget kulfold es magyarorszag kozotti kulonbsegre.

az sem bizonyit semmit, hogy a kereskedok nem eltek visszkereseti jogukkal. ebbol meg semmi nem kovetkezik arra, hogy vajon szandekos rongalas tortent-e. (macera, inkabb az arba van beepitva az ilyen.)

tehat en igenis ugy velem, es velemenyem nem erzes, hanem matematikai/logikai alapu, hogy a statisztikaban fellelheto eltolodas ugyeskedesek kovetkezmenye.

es en is varom a valaszt arra, hogy -- megengedve (es akar kozben el nem fogadva), hogy a statisztika igaz -- mi mas lenne ennek az oka.
a forum ma:

#2296 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 08:43

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:41

A 364. napon is jót kell állnia a kötelezettnek.
nem ertem, ezt miert irod nekem!?! en sem irtam mast.

Idézet

Ezért mondom a többieknek is, hogy azzal a statisztikával, hogy mikor történt a kifogás jelzése - jótállási idő végén, vagy sem - nem bizonyítják, hogy az azért van, mert vki ügyeskedni akart.
pedig de, pontosan azt bizonyitja, hogy valakik (de nem tudjuk kik) ugyeskedtek.

Idézet

Az említett példádban is szerződésmódosítás az útja annak, hogy a kereskedő csökkentse az árat. A megrendeléssel kapcsolatosan egyébként több más dolog is van még.
beszeljunk eloszerzodesrol akkor. ezekszerint, ha nekem egy eloszerzodes utan olcsobban szallitottak le valamit, akkor en attol a szerzodestol -- szerzodes egyoldalu, altalam el nem fogadott volta miatt -- helyben elallhatok??

mellesleg a regi szabalyozasban hatarozottan benne volt az "azonos vagy jobb" kitetel. ez hogy lehet, ha ez explicite ellentmond a szerzodes eredeti allapotanak visszaallitasa elvnek?
a forum ma:

#2297 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 08:45

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:34

Ha statisztikára hivatkozol, akkor olyanra hivatkozz, aminek a tartalma közismert, vagy megismerhető. Ellenkező esetben hiába is hivatkozol rá. Ezen nincs mit nem érteni.
ez hulyeseg. max nem fogadod el. eszrevetted, hogy ugyanazt jatszod, mint SFIJ a meg nem ismert szereplok kapcsan?

Idézet

A te alapfelvetésed az, hogy a "kicserélés" azt jelenti, hogy ugyanolyanra, vagy jobbra cserélik a terméket. Pedig a "kicserélés" helyes értelmezése nem ezt jelenti. A helyes értelmezésből adódik az is, hogy nem lehet használtra cserélni a hibásat.
hogy jott ide a hasznalt, konyorgom???
amugy bocs, de nem latom mi a HELYES ertelmezes. miert a Tied a helyes?
a forum ma:

#2298 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:01

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 23:41

A jótállási idő után pedig szavatossági igényét is érvényesítheti.

Na, ezügyben volt egy notebookunk, amiről a hülye is látta, hogy el van barmolva a tervzés, aztán azért esett szét. Ügyvéd meg beletette a bogarat júzerem fülébe ezzel a szavatossággal, meg hú de jó, kaphat új noteebookot, félvér kurvát, meg amit akar. 3 évig húzódott az ügy, szakértő hegyek voltak, aztán bíróság széttette a kezét.

Ilyenekbe biztos nem mernék belvágni, mint egyszeri júzer, mert sikerülni még nem láttam, de ha jó az ügyvéd, meg elvárom a foglalkozást, meg szakértő, akkor csak tolni kell bele a lóvét látatlanban.
Make love not Wor.

#2299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 9:45

hogy jott ide a hasznalt, konyorgom???

Úgy, hogy az előző júzer cucca pont ideért az importőrtől megjavítva, mikor a mostani júzeré elromlott. A mostani júzer meg persze nem fogadja el, mert új kell, de különben is kérem a pénzem vissza.
Make love not Wor.

#2300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 3:13

tfh ma veszel janho-tól egy 320-as merevlemezt,

320-ast ne vegyen, az gazdaságtalan, 400-as Smu kell 30 küvecsért, vagy aki WD buzi annak 40-ért, akinek occsó kell, de legalább nagy, az kap Samu 500-ast 40-ért.

Bár júzertől függően lehetnek ezek occsók is, nálam eredeti Samu van, ha én megszűnök akkor sem ide kell visszahozni gariban, Samu meg többnyire polcról cseréli, azok nem szórakoznak. WD már nálam garis, de első körben nem szokott elromlani, második körben ilyen Raptor/raid edition cuccokat az vesz, aki komolyan gondolja, így fél napot sem bír diszk nélkül, itt már hoztak vissza hozzám 74-es Raptort, aminek aztán semmi baja nem volt, de júzer mégis kapott helyette másikat. WD-t hivatalos forrásból szintén 3-5 év garikkal veszem, ami szintén működik, de ez rajtam keresztül.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.