HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:28

Samott nem ilyen egyszeru ez a tortenet. vannak akik a termekhez tartozo szolgaltatsokat nem szivesen fizetik meg, inkabb vesznek 30%-kal olcsobban. ... a szolgaltatas szinvonala meg olyan, amennyit fizetsz erte.

Ezzel most azt mondod, hogy az a ceg amelyik olcson adja a termeket, az szelhamos, hazug, csalo, tolvaj. :) Mintha az ilyesmi minositesek ellen tiltakoztatok volna a topicban targyalt (es a termeket szinten olcson arusito) ceg ugyeben. :)

Nem a vevo a sumak, ha a legolcsobbat veszi meg, hanem az a kereskedo amelyik nem nyujt megfelelo tamogatast a gephez (adja azt barmilyen olcson). Egyszeruen nem normalis az, hogy masfel-ket honap kiesest okoz barmifele hiba, ez megengedhetetlen - ez nem szerviz, ez pofatlansag (es most nem kozvetlenul a kiskert hibaztatom, de rajtuk kell hogy csattanjon az ilyesmi, nem a vevonek kellene emiatt szenvednie))

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2242 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:48

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:31

Amikor még nem volt törölve az volt a kifogás, hogy fenn van, amikor töröltette, akkor az a kifogás, hogy nincs.
nem ertem a felvetest, azt a kijelentest en nem kifogasoltam, elso postom ebbe a topikba egy annal sokkal durvabb kijelentesre tortent. annyit allitottam, hogy a panaszos belatta  hogy meltatlanul viselkedett.

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:31

Ez nem szólt beismerésről, de ettől még te vélelmezheted, hogy igen. De kérdem én, ha ez szolgálta az ellenérdekelt fél érdekeit, akkor ez miért probléma? Ha később letagadná, amit írt, na az lenne a probléma.
visszakerdezek. szerinted a panaszos erdekit szolgalta-e az, amit netszerte elkovetett?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2243 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:43

vannak intolerans zero empatiaval rendelkezo emebrek azok szamara igen, az.

Ne viccelj mar... nem az a nem normalis aki felhaborodik egy 52 napos szervizen, hanem az aki elturi, hogy igy szopassak. Mifele tolerancia, meg empatia kell ennek elturesehez? Ez mar inkabb mazohizmus... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2244 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:51

Idézet: Samott - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:46

Egyszeruen nem normalis az, hogy masfel-ket honap kiesest okoz barmifele hiba, ez megengedhetetlen - ez nem szerviz, ez pofatlansag (es most nem kozvetlenul a kiskert hibaztatom, de rajtuk kell hogy csattanjon az ilyesmi, nem a vevonek kellene emiatt szenvednie))

Samott

És ez még rosszabb lesz mivel a multik szépen sorban vonulnak ki az országból és mennek keletebbre. Kis hazánkban ma már 0% a háttéripar (szétverték) szinte minden műszaki termék import cikk.

#2245 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:51

És ez még rosszabb lesz mivel a multik szépen sorban vonulnak ki az országból és mennek keletebbre. Kis hazánkban ma már 0% a háttéripar (szétverték) szinte minden műszaki termék import cikk.

Persze ma mar a cuccok tobbsege nem vagy csak nehezen javithato. Szoval szinte tokmindegy, hogy van-e hatteripar, foegyseget cserelni, alapveto tipushibakat felismerni, javitani egy "droid" is tud... ;)

Samott

#2246 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:56

Ezzel most azt mondod, hogy az a ceg amelyik olcson adja a termeket, az szelhamos, hazug, csalo, tolvaj. :)
ezt nemtom honnan sikerult leszurnod. a tema megbeszelesenek nem tesz jot a tendenciozus, pejorativ velemenyalkotas.

Mintha az ilyesmi minositesek ellen tiltakoztatok volna a topicban targyalt (es a termeket szinten olcson arusito) ceg ugyeben. :)
eztmost nem ertem.

Nem a vevo a sumak, ha a legolcsobbat veszi meg, hanem az a kereskedo amelyik nem nyujt megfelelo tamogatast a gephez (adja azt barmilyen olcson). Egyszeruen nem normalis az, hogy masfel-ket honap kiesest okoz barmifele hiba, ez megengedhetetlen
persze, hogy nem normalis. ez a tarsadalmi ara annak az idiota gazdpolnak ami a fejlett vilagban a tradeable szektorok leepulesehez vezetett.

- ez nem szerviz, ez pofatlansag (es most nem kozvetlenul a kiskert hibaztatom, de rajtuk kell hogy csattanjon az ilyesmi, nem a vevonek kellene emiatt szenvednie))
en megertem a felhaborodasodat, de kozel az ido amikor kenytelen leszel beletorodni hogy vagy ilyen feltetelek vannak, vagy nem vasarolsz. es tudom, hogy ez nem hangzik felemeloen.

#2247 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:58

Idézet: Samott - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:51

Ne viccelj mar... nem az a nem normalis aki felhaborodik egy 52 napos szervizen, hanem az aki elturi, hogy igy szopassak. Mifele tolerancia, meg empatia kell ennek elturesehez? Ez mar inkabb mazohizmus... :)

Samott

maradjunk annyiban, hogy nekem legkesobb a 20. napon lett volna ettol a cegtol kolcsonkeszulekem amivel elmentem volna nyaralni es az 52.-iken atvettem volna a javitottat. a jogaidnak nincs elezeti erteke, a termeknek viszont van.

#2248 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:28

a javitas pedig megtortent - a szolgaltatas szinvonala meg olyan, amennyit fizetsz erte.

Ezt mondjuk szabályozhatnák a törvényben, hogy a boltoknak kötelező legyen az ilyen feltételeket publikussá tenni. Lásd Londonban Dell laptop webről occsóért, amihez 90 napon belüli gari jár, idehaza sok Dellhez munkanapon belüli, HPhoz 3 munkanapos, 72 órás, vagy vásárolható 4 órás, meg így tovább. Aki ilyet számol bele, az adhassa 3 napon belüli garantált bigyóval, aki meg egyénileg importál nagy tételben Tajvanból, aztán szopós odakifelé a service, annak legyen megengedve a 90 nap.

Aztán kész, ezeket vásárláskor a vevő elfogadja, akkor lehet ugrálni, de ez a 15 npos törekvéss gumiszabály, meg a pár napon belül vizsgálja be típusú dolog ez kvázi vicc. Ha nekem olyan a konstrukcióm, meg a vevő is beleegyezik, akkor miért ne lehetne? Aztán 150ezres fényképező 100 napos szervizléssel 130ezer lenne, munkanapon belüli verzióval 210ezer, 4 órán belüli supporttal +havi 17 ezer.
Make love not Wor.

#2249 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:29

Idézet: Samott - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:55

foegyseget cserelni, alapveto tipushibakat felismerni, javitani egy "droid" is tud... ;)

Elvileg tud ja. Csak képesítés kérdése, folyamatos továbbképzés, gyári szerszámok, teszterek, gyártói support, műszerek hitelesítése.
Make love not Wor.

#2250 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 19:24

Ezt mondjuk szabályozhatnák a törvényben, hogy a boltoknak kötelező legyen az ilyen feltételeket publikussá tenni. Lásd Londonban Dell laptop webről occsóért, amihez 90 napon belüli gari jár, idehaza sok Dellhez munkanapon belüli, HPhoz 3 munkanapos, 72 órás, vagy vásárolható 4 órás, meg így tovább. Aki ilyet számol bele, az adhassa 3 napon belüli garantált bigyóval, aki meg egyénileg importál nagy tételben Tajvanból, aztán szopós odakifelé a service, annak legyen megengedve a 90 nap.

Aztán kész, ezeket vásárláskor a vevő elfogadja, akkor lehet ugrálni, de ez a 15 npos törekvéss gumiszabály, meg a pár napon belül vizsgálja be típusú dolog ez kvázi vicc. Ha nekem olyan a konstrukcióm, meg a vevő is beleegyezik, akkor miért ne lehetne? Aztán 150ezres fényképező 100 napos szervizléssel 130ezer lenne, munkanapon belüli verzióval 210ezer, 4 órán belüli supporttal +havi 17 ezer.

szerintem is kene. ez a binaris 15 napra torekedni kell, utana leallok dolog necces. egy olyan teljesen - amugy az uzleti eletben bevett - gyakorlatra gondolok, mint a kotberezes. a forgalmazo a 15. nap utan kotbert fizet. a kotbert deduktive a termek arabol es a kesedelem idejebol kell meghatarozni.

meg persze ezt a 15 napot is lehetne liberalizalni, a keresekedo alakithasson ki termekspecifikus garanciat, amit a vevo szamara kozol a vasarlas elott - ekkor a vevo merlegel, megeri-e neki az adott kondiciok mellett a vasarlas vagy sem. a bankonal isincs egyenkolcson vagy egyenbefeketetes.

#2251 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 19:32

amit a vevo szamara kozol a vasarlas elott - ekkor a vevo merlegel, megeri-e neki az adott kondiciok mellett a vasarlas vagy sem.

Ja, de csomóan meg fogják venni a legolcsóbbat, aztán majd anyáznak  :Đ
Make love not Wor.

#2252 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:46

Mondjuk a 90 nap abszurd, de max 30 nappal en se vitatkoznek, SFIJ kotberes otlete is jo irany szerintem. Azzal nincs gond, ha a vasarlaskor tisztazzuk hogy mennyi az annyi... es annak a tudataban dont a vasarlo, hogy megeri-e az uzlet. Es ha jol latom, ez mind kedvezobb, mint a jelenlegi szabalyozas.

Samott

#2253 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 19:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 0:06

a statisztika pedig tudomány. pont arra jó, hogy tendenciákat kimutasson. persze ehhez nem kell értened, de akkor ne szólj bele. és bizony van olyan, hogy hipotéziseket statisztikával igazolunk. lásd statisztikus fizika. tudom, a jogi egyetemeken nem oktatják :D

A statisztikai értékekbe nem én próbáltam belemagyarázni dolgokat. Úgyhogy a címzettet eltévesztetted.

#2254 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 19:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 0:01

digyu. te ehhez a topikhoz csúsztatásokon és személyeskedésen kívül nem tettél hozzás semmit. most se teszel mást. A végletek embere pontosan hogy te vagy. olvasd magad vissza.

Ha így gondolod, talán neked kéne visszaolvasnod. Például azt a részt ajánlanám figyelmedbe, ahol többekközt téged is rádöbbentettelek arra, hogy hibásan értelmezted a kicserélésére vonatkozó fogyasztói jogokat és forgalmazói kötelezettségeket. Nem hat meg az sem, ha ezt sose fogod beismerni, mert aki figyelmesen olvasta a topicot az látta.

#2255 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:24

Ha nekem olyan a konstrukcióm, meg a vevő is beleegyezik, akkor miért ne lehetne?

A jogszabálytól eltérni csak a fogyasztó hátrányára nem lehet. Tehát kedvezőbb jótállási feltételeket lehet ma is alkalmazni, és éppen ez is a cél, a jogszabályok csak a minimumot fogalmazzák meg. És ne felejtsük el, hogy a hibás teljesítés jogkövetkezményéről, és annak ügyintézéséről beszélünk, nem a szerződési feltételekről.
A jogszabályilag kógens kikötésektől pedig nem lehet eltérni, egyező akarattal sem. Fogyasztói szerződések esetében van egy pár kógens szabályozás, de a fogyasztó minőség ilyen széles értelmezésével én sem feltétlen értek egyet. :) A fogyasztói minőség odaítélése kapcsán éppen most zajlik egy felülvizsgálat majd, de addig a hatályos jogszabályoknak kell tudni megfelelni.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 24. 20:12 -kor

#2256 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:17

nem ertelek! ha EZT meg lehet csinalni, akkor a szimpla 15 napos hataridot beepiteni a gep araba miert ne lehetne? az itt leirtak alapbol ellentmondanak azon altalanos (altalad is osztott!) allitasnak, hogy a 15 nap hulyeseg, mert nem tarthato. qed. :p

amugy CC a 11. honapbeli statisztikat en is hallottam, konkretan kereskedotol. tehat igenis kijelenthetjuk, hogy JOPARAN ugyeskednek, es szandekosan elrontjak a gari ido vegen a keszuleket. igaz ebbol NEM kovetkezik, hogy akinek elromlott, az ugyeskedo, de szerintem ilyet senki nem is allitott.

a 200-ast 250-esre cserelesben meg nem ertem, hogy kerhetne a vevo vissza a penzt!?! a csere az azonos, vagy jobbra ertelmezett, nem? a 250-es (ha masegyebben egyertelmuen azonos vagy jobb) az jo csere, ott NEM kerheti a penzt. de javitsatok ki, ha tevedek.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2257 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 21:17

nem ertelek! ha EZT meg lehet csinalni, akkor a szimpla 15 napos hataridot beepiteni a gep araba miert ne lehetne?

a 200-ast 250-esre cserelesben meg nem ertem, hogy kerhetne a vevo vissza a penzt!?! a csere az azonos, vagy jobbra ertelmezett, nem?

Mert aki konkrétan beépíti, az utána már nem nagyon fog tömeges mennyiségben szimplán utcára árulni. Ha még nem esett volna le.

Nyilván betartható, ha azonnal leveszek a polcról 1 újat, de az már nem javítás, meg bigyó, hanem komplett csere, egy ilyen masinánál meg esetleg 80ezer forintos kár a kereskedőnek. De akár lehet totálkár + projektmanagement is, ha mondjuk egyenest külföldről származik, a júzer belemókolt, FW-t csereberélgetett, mert ezt a kereskedő nem fogja tudni megállapítani.

A 200 kontra 250-esben meg a vevő szépen azt mondja, hogy ez nekem nem felel meg, mert csak... Aztán kinek van kedve vitatkozni?
Make love not Wor.

#2258 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:42

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 20:50

Ha így gondolod, talán neked kéne visszaolvasnod.

nem kell messzire mennem, csak elég az előzö postodra rápillantanom.

#2259 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:43

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 20:40

A statisztikai értékekbe nem én próbáltam belemagyarázni dolgokat. Úgyhogy a címzettet eltévesztetted.

naaa, tudsz te ettől jobbat is :D

#2260 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 19:17

amugy CC a 11. honapbeli statisztikat en is hallottam, konkretan kereskedotol. tehat igenis kijelenthetjuk, hogy JOPARAN ugyeskednek, es szandekosan elrontjak a gari ido vegen a keszuleket. igaz ebbol NEM kovetkezik, hogy akinek elromlott, az ugyeskedo, de szerintem ilyet senki nem is allitott.

Ha létezik az említett statisztika, akkor annak pontos részleteit is megismerhetjük. Hallottam már én is sok dolgot a kereskedőktől. Úgyhogy ha a statisztikával(SFIJ kedévért nem általánosságban statisztika, hanem konkrétan a Jahno által is említett) szeretné valaki alátámasztani mondandóját, akkor prezentálja azt.

Idézet

a 200-ast 250-esre cserelesben meg nem ertem, hogy kerhetne a vevo vissza a penzt!?! a csere az azonos, vagy jobbra ertelmezett, nem? a 250-es (ha masegyebben egyertelmuen azonos vagy jobb) az jo csere, ott NEM kerheti a penzt. de javitsatok ki, ha tevedek.

A kicserélés esetén a kötelezett, aki hibásan teljesített újból megkísérli az eredeti szerződés teljesítését. Ha 200-as helyett 250-est ad, akkor már szerződést módosít, ezt pedig nem teheti meg.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.