HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 29. 10:56

közben eszembe jutott egy jobb: csatornázás, építési munkaterület, de ez max néha annyit jelent h félméteres árkot ásol vagy temetel be. zárt munkaruha, orrmerevítéses bakancs, és védősisak. utóbbi a gyakorlatban nem kell, mert minek, mégis mi esne a fejedre??? mitől védhet meg?? de a törvény ezt írja elő. ha nincs rajtad kobak, 10 ropi neked, esetleg 30 a cégnek. ha többeken nincs, akár az egész építési területet le lehet záratni és a munkát felfüggeszteni. előbbi jogosságát soha, semmikor, semmilyen formában nem lehet megkérdőjelezni, bármekkora értelmetlen baromság is tud lenni, hiába szükségtelen gyakorlatilag és a munkavállalók 60%-a önszánátúból, és mert sokkal nagyobb könnyebbség neki, nem tartja be. vagy akár boldogan aláírna bármilyen felelősségvállalással kapcsolatos papírt. biztosítani kell a védőeszközt és be kell tartatni az előírásokat a munkaadó részéről, illetve a munkavállaló köteles viselni. törvény előírja? igen. nincs apelláta. az utóbbi húzás meg egy szükségtelen és adott esetben szemét túlkapás, de a törvénnyel még az is igazolható.
szerk: az a 60 az inkább 90%.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 29. 11:21 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2362 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 15:10

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 11:32

a jogszabály azért jogszabály, mert aszerint fognak eljárni minden vitás esetben, bíróság előtt. persze lehet csűrni, csavarni, de azért egy bizonyos határon nem lehet túlmenni és a szart maradéktalanul visszalapátolni a lóba. főleg nem, ha egyértelmű a jogszabály és kőkemény tényekkel lehet mindent alátámasztani.

o j simpsonnak sikerult :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2363 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 15:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 15:10

Simpson bácsi más jogállam szülöttje és ebből kifolyólag például ott többnyire precedens jog van, amíg itt ugye nem. :) És ne keverjük szerintem a polgári joghoz a büntetőjogot.

#2364 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 15:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 16:10

ez is igaz, meg a fenti is, mellesleg polgári perben meg bűnösnek találták, jopártíz millája bánta- csak asszem esküdtszéki tárgyalás és felmentés után nem lehet még egyzser büntetőperbe fogni ugyanazért senkit a tengerentúlon, meg a ködös albionban, stb.
itthon is lehetne sorolni ügyeket, tocsik, stb. vagy a testvérpárt aki emberölést úszott meg, ahol érdekesen dobálták a labdát a családtagra nem kötelezhető vallani senki módozatban. vagy az agyonvert focista esetét (borítékolom a tanár ügyében is hasonló fog születni és nem politikai alapon)
el lehet lavírozni nagyon jól a törvények között, főleg ha okos az ember, a magyar meg különösen jó ilyenben. 
de ez nem ilyen szintű ügy. ez egy tyúkper. van pár jogszabály, amely aránylag jól tisztázza a dolgokat, meg vannak tények, melyeket nem nagyon lehet többféleképpen előadni, legfeljebb színezni, szagosítani. de  nem a kifestőkönyvet ütik fel, ha döntést kell hozni, hanem a jogszabályt nézik meg és értelmezik.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2365 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 16:19

Igen leült a topik. Maksiról van vkinek infója? Mert nagyon eltűnt, és érdekel a kimenetele a dolognak.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2366 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 22:20

Gondolom eloszor papirba ontik a tortenteket, nem megy az azonnal ott helyben :) A posta sem a gyorsasagarol hires... :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2367 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 08:39

Természetesen a határozat megszületett, nyilvánosságra hozatala azonban attól függ, hogy az abban foglaltaknak a kötelezett eleget tesz-e vagy sem. Úgy gondolom, hogy a fogyasztó mindenben kimerítette a lehetőségeket, amivel elkerülhető lett volna a polgári per.

#2368 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 11:31

régebben láttam fent egy csomó határozatot (asszem iparkamarás oldalakon), ezek már nem kerülnek fel automatikusan, vagy azelőtt is szelektív volt?

#2369 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 11:38

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 9:39

Természetesen a határozat megszületett, nyilvánosságra hozatala azonban attól függ, hogy az abban foglaltaknak a kötelezett eleget tesz-e vagy sem. Úgy gondolom, hogy a fogyasztó mindenben kimerítette a lehetőségeket, amivel elkerülhető lett volna a polgári per.

Ettől függetlenül remélem azért megtudjuk, hogy mi lett a döntés. Nem csak azt, hogyha a fogyasztó felé billentették a mérleget, hanem azt is hogyha a kereskedőnek ítéltek igazat.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2370 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:46

lordrolee: A BT gyorsaságán, a postán, és a kötelezett magatartásán múlik, hogy megtudod-e az eredményt, és hogy mikor. De úgy gondolom, hogy nem csak a fogyasztótól lehet kérni, hogy hozza nyilvánosságra a határozatot, hanem a kereskedőtől is, nosza! :)

#2371 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:55

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 11:31

régebben láttam fent egy csomó határozatot (asszem iparkamarás oldalakon), ezek már nem kerülnek fel automatikusan, vagy azelőtt is szelektív volt?

A BT akkor hozza általában nyilvánosságra, ha a kötelezett a határozatban foglaltaknak nem tett eleget.

#2372 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 14:25

vagy igen vagy nem :)

#2373 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 14:45

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 13:46

lordrolee: A BT gyorsaságán, a postán, és a kötelezett magatartásán múlik, hogy megtudod-e az eredményt, és hogy mikor. De úgy gondolom, hogy nem csak a fogyasztótól lehet kérni, hogy hozza nyilvánosságra a határozatot, hanem a kereskedőtől is, nosza! :)

Az az érzésem, hogy ennek sunnyogás lesz a vége, függetlenül az ügy kimenetelétől.
Ha Maksi már megkapta a határozatot, vagy ismeri annak tartalmát, akkor elég lenne egy pár szavas hsz is a részéről, hogy mi lett az ügy vége. A kötelezettet most hagyjuk ki ebből, hisz a topikot Maksi indította.
Félreértés ne essék, nem akarok én kényszeríteni senkit semmire, csak furcsállom a nagy csendet.

:offtopic:
pár topikban olvastam hasonló esetekről, ahol voltak gondok a szolgáltató és a szolgáltatást igénybevevő között, és a panaszos az esetek többségében közzétette a hivatalos és nemhivatalos levélváltásokat, sőt a hivatalos határozatot is (amennyiben bíróság vagy BT elé került az ügy).

Szerkesztette: lordrolee 2007. 09. 06. 14:46 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#2374 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 16:30

csatlakozom, amíg nem látok scannelt jpg-t (természetesen a testületen kívül minden személyes adatok satírjával, mert akkor nem lehet senkinek semmi szava), addig részemről az állítólag többen látták kategória.

#2375 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 06. 17:59

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 15:45

Félreértés ne essék, nem akarok én kényszeríteni senkit semmire, csak furcsállom a nagy csendet.

Azért szerintem nem 2 napos lesz az ügy leforgása.
Make love not Wor.

#2376 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 18:31

en azert mondtam a "vagy igen vagy nem"-et mert nagyjabol semmi jogunk a dolgot eroltetni, szerintem CC-nek sem kellene semmitmondo verifikalhatatlan nyilatkozatokat tenni. Maksi vagy a DIGITALZOOM kft nyilvanossagra hozza az ugy kimenetelet ha akarja, hameg nem akkor nem :)

#2377 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 19:55

Jó ezis igaz, de sztem elvárható, hogy legalább az eredményt közlik az emberrel, ha már aktívan hozzászóltunk a topichoz. Ahogy nézegettem más fórumokon nem élt meg ennyit ez a téma :D.

Meg azt is tudom, hogy nem 2 nap, de ha itt már szóbahozta CC kolléga a postát, meg a kötelezett hozzáállását, akkor akarva akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy hoppá, lehet hogy már van fejlemény az ügyben...
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2378 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 06:32

Szerintem soha nem fogjuk megtudni, hogy mi lett az ügy kimenetele mert ugyebár Maksi besértődött és közölte, hogy a továbbiakban nem hajlandó velünk szóba állni.

Idézet

Nos, mivel úgy látom, hogy a fórumban az ügyre vonatkozóan semmiféle segítő szándék nincs meg az idelátogatókban, majd mindenkitől az ellenséges indulatok, támadások fröcsögnek felém, úgy döntöttem, hogy a továbbiakban tartózkodok a további fejlemények nyilvánosságra hozatalától.

#2379 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 08:27

Ilyen az, amikor valaki nem bírja elviselni, hogy lehetséges, hogy tévedett, vagy hogy más ember hogyan mer az övétől eltérően vélekedni a dolgokról.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 09. 07. 08:28 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#2380 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:03

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 8:27

Ilyen az, amikor valaki nem bírja elviselni, hogy lehetséges, hogy tévedett, vagy hogy más ember hogyan mer az övétől eltérően vélekedni a dolgokról.

Vélekedni sokféleképpen lehet, de bármilyen véleménynek az elfogadása függ annak komptenciájától, vagy inkompetenciájától is. Lehet dilettánsan is azt bizonygatni, hogy márpedig akkor is igaza van valakinek, csak attól még senkinek sem lesz kötelező elfogadni azt, hogy ez így is van.
És korábban nem az ellenvéleménnyel, nem is csupán a hozzászólók inkompetenciájával - mert ettől még emberek - hanem Maksi vagy a kötelezett negatívként való beállításával, amit itt folyamatosan jelzőkkel igyekeztek egyesek bizonygatni. Mondhatnám, hogy hozzászólások némelyikéből áradt a rosszindulat.

És aki úgy érzi nem így volt, az nem veszi magára! De szerintem vannak itt páran, akik pontosan tudják miről beszélek.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 09. 07. 09:03 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.