HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 22. 03:38

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 0:38

Most pedig szvsz nincs igazad:

avman azt írta, hogy 10K alatt nincs kötelező jótállás, te meg rávágtad példának a hűtőt meg a fagyasztót. :think:

Egész nyugodtan olvasd tovább az írásom az első mondatnál, nem fogok megsértődni érte. ;)

#2502 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 09:09

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 17:33

Ezt viszonylag könnyűnek érzem kijátszani. Hisz ha van egy leleményes kereskedő akkor erre is talál megoldást. Teszemazt mondjuk csinál egy bt-t szlovákiában (nem ismerem az ottani jogszabályokat, de nem is ez a lényeg, hanem az elv), ami üzemeltet pl egy webshopot, aminek papíron semmi köze Magyrországhoz. Namost ha az ottani jogszabályoknak megfelel a 90 nap, onnantól kezdve júzer mehet bárhova az egy éves jótállásával.

Az ilyen határokon átnyúló, távközlő útján köttetett szerződéseket sokminden szabályozhatja, és bonyolult is, de éppen ezért körültekintően kell ilyen helyen megkötni a szerződést.

Amennyiben azonban hazai kereskedőnél vásárolsz, úgy a kötelező jótállásról szóló Korm. rendelet értelmében köteles a kereskedő 1 év jótállást vállalni, amennyiben olyan terméket ad el, amelyik e rendelet mellékletében szerepel. Ha gyártó 5 év garanciát vállalt, úgy a kereskedő köteles továbbadni az általa megkapot jogokat.

A rendeletben egyértelmüen le van írva, hogy a fogyasztó hátrányára eltérni nem lehet, és az is, hogy a jogokat tovább kell adni. A távollévők között kötött szerződésekre eleve más szabályozás is vonatkozik.

#2503 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 09:14

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 4:38

Egész nyugodtan olvasd tovább az írásom az első mondatnál, nem fogok megsértődni érte. ;)

Én tovább olvastam és sztem Sfij is. Ha nem azzal kezded, hogy "DE pl", akkor nem szólunk egy szót sem.

CaptainCrash: Persze tudom, hogy ennyire azért nem egyszerű, csak az elvet próbáltam meg érzékeltetni.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2504 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 22. 13:56

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 10:09

Ha gyártó 5 év garanciát vállalt, úgy a kereskedő köteles továbbadni az általa megkapot jogokat.

nem kötekedni akarok, de ha az importőr, forgalmazó, nakker kevesebbel adja tovább?
pl. a hivatalos importőr stb. szokta csökkenteni a gyártói garanciavállalás időintervallumát? vagy ez csak egyéb úton bekerült termékeknél szopás. ööö szokás-

Szerkesztette: avman 2007. 09. 22. 13:56 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2505 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 14:28

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 23:31

Gondolkozz el inkább azon, hogy mit írtam én és mit írtál te! :rolleyes:

te ökörséget írtál.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2506 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 14:29

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 14:56

nem kötekedni akarok, de ha az importőr, forgalmazó, nakker kevesebbel adja tovább?
pl. a hivatalos importőr stb. szokta csökkenteni a gyártói garanciavállalás időintervallumát? vagy ez csak egyéb úton bekerült termékeknél szopás. ööö szokás-

:up:

#2507 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 22. 15:02

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 10:09

Ha gyártó 5 év garanciát vállalt, úgy a kereskedő köteles továbbadni az általa megkapot jogokat.

A rendeletben egyértelmüen le van írva, hogy a fogyasztó hátrányára eltérni nem lehet, és az is, hogy a jogokat tovább kell adni. A távollévők között kötött szerződésekre eleve más szabályozás is vonatkozik.

Ahamm. Szóval ha a gyártó 90 napot ad, akkor nem térhetek el a fogyasztó hátrányára, mert jár az egy év, de nagyon. Viszont a jogot tovább kell adnom, így ha nem 90 nappal adom tovább, akkor már megsértettem valami kisbetűs paragrafust.

Bár ezt a cuccost nem adom el, meg amúgy is drágább lesz garanciával, mint Pixmánián, csak érdeklődtem.
Make love not Wor.

#2508 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 15:07

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 14:56

Ja, gyártó ott helyben a gyárajtóban adja a garanciát. Esetleg mi van azzal a cuccal, aminek mondjuk területi hatálya van, gyártó csak Szingapúrban vagy mondjuk csak Németországban vállalja a garit?

Hivatalos úton máshonnan jön be hozzánk a cucc, erre van gari, disztribútori hálózat, de ha GipszJakab Bécsben megveszi, idehozza, akkor a gyártó is szét fogja tenni a kezét, vidd vissza Bécsbe. Viszont ha kiderült, hogy a német piacra szánt cucc (hiába EU, nem érdekes) idekerült magyarhonba, akkor azt buktad, területi hatályt sértettél, semmi support, semmi garancia.

Lásd az 1 év 1 hetes telközpontot, amit USÁban vettünk, mert ugye "bezzeg a nagy vizen túl ott nincs Balkán" dumával jöttetek. Kereskedő megvonta a vállát, nem garis, már az országbólis kivittem, vegyek újat. Meg sem nagyon akarták nézni, esetleg fizetős javítás, vagy bármi, még a rá vásárolt szoftvereket is ki kellett hajítani. Kíváncsi lennék mit szólnátok valami itthoni 1milliós cucchoz, amin még 500ezer értékben van szoftver, meg szogáltatás, aztán ha megdöglik, akkor végy újat...
Make love not Wor.

#2509 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 16:48

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 8:14

Én tovább olvastam és sztem Sfij is. Ha nem azzal kezded, hogy "DE pl", akkor nem szólunk egy szót sem.

Ha továbbolvastátok, akkor csak tudnám miért nem értelmeztétek...talán mert bele lehet kötni, ha csak az első mondatot emelitek ki és úgy tesztek, mintha a többi nem is lenne mögötte?  :rolleyes: Nem fogom magyarázni nektek, hogy mit írtam, mert szerintem akinek írtam, az tökéletesen érti. Ti pedig csak újabb dolgot kerestek a hozzászólásokban, amivel vitatkozni tudtok...SFIJ lépése nem volt meglepő, de azért tőled ennél többet vártam. :respect:

#2510 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 16:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 13:28

te ökörséget írtál.

Azoknak, akik nem akarják, vagy nem képesek értelmezni, bizonyára ökörségnek tűnhet.

#2511 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 16:54

én mondjuk arra vagyok kíváncsi, h pl. a projektorizzók 3 hónapos jótállásához mit szólnak a tanult és világlátott kollegák... lebontva mondjuk az egészbeni, illetve a külön, alkatrészként vett izzókra.
szőrmentén olvasgattam pár horror sztorit jómúltkorjában (főleg gyártói szemétségek, itthon és némethonban), meg nekem idáig nem volt kedvem utánanézni, milyen kategóriába tartozik,  meg akkor azért alapból van-e szavatosság is, ami 1 év és fél éves a bizonyítási kényszere, meg ez az egész hogyan is viszonyul a megadott üzemidőhöz. számomra így elsőre elég kaotikus, meg úgy fogyasztószivatósnak tűnik, ahol éppenséggel a hőn ajnározott gyártó a hunyó...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2512 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 17:27

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 17:54

én mondjuk arra vagyok kíváncsi, h pl. a projektorizzók 3 hónapos jótállásához mit szólnak a tanult és világlátott kollegák...

meg ez az egész hogyan is viszonyul a megadott üzemidőhöz. számomra így elsőre elég kaotikus, meg úgy fogyasztószivatósnak tűnik, ahol éppenséggel a hőn ajnározott gyártó a hunyó...

Ez is olyan, mint az autóalkatrész. Nekem a szerelőnek sem vihetek semmit, mert mondja hiába néz ki jól, meg számlás, ha hamis vagy gyenge minőség, akkor Ő szop vele úgyis, nehéz bizonyítani. Így választhatok, beteszi a gyárit jó pénzért, de akkor ott a papír, hogy anyag+munkadíj garancia van, csókolom, bajom van szólok.

Projektorizzónál is ha gondolom a márkaszerviz teszi be kib. drágán, projektor leplombál, akkor vita nincs, méri az üzemidőt. De reszkíroztatni kell, németből 10 nap alatt itt az új izzó, kb. fél áron, aztán magunk is bele tudjuk csavarozni. Viszont ennek sem egyedi széraszáma nincs, sem semmi, ha 2 nap múlva betojik, vagy alapból szar, akkor érdekes vitatkozni.

Ilyen esetben kérték tőlünk odaát is a Samu monitor eredeti dobozát, oszt tanult kollégák megpróbálhatják magyarázni a dolgot, de ott, akkor azt mondták, ha van beveszik, ha nem, akkor ígyjárás kategória.
Make love not Wor.

#2513 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 18:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 18:27

Ilyen esetben kérték tőlünk odaát is a Samu monitor eredeti dobozát, oszt tanult kollégák megpróbálhatják magyarázni a dolgot, de ott, akkor azt mondták, ha van beveszik, ha nem, akkor ígyjárás kategória.

palláson nekem is gyűlnek a dobozok, úgy kell rajtuk átgázolni. porosodik, más baja tán nem lesz. macska van, egér nincs (hord ide az ajtó elé minden héten párat) elférni meg elfér, ha meg kell, akkor jól jön. bár ugye nem tartozék, meg nem kötelező, de gondolom zökkenőmentesebb a kereskedő élete (meg így az én gariztatásom is talán), bár mostanában nem hallottam, h őrizzük meg a dobozt, ha lehet. 

Szerkesztette: avman 2007. 09. 22. 18:21 -kor

#2514 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 18:37

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 17:49

Azoknak, akik nem akarják, vagy nem képesek értelmezni, bizonyára ökörségnek tűnhet.

képesek vagyunk értelmezni és ebből szűrtük le, hogy ökörség. ha valaki 10 ezer forintos értékhatár esetén fagyasztószekrényekkel jön arrra tényleg csak azt lehet mondani, hogy  :bolond:

#2515 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 18:38

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 17:48

Nem fogom magyarázni nektek, hogy mit írtam, mert szerintem akinek írtam, az tökéletesen érti. Ti pedig csak újabb dolgot kerestek a hozzászólásokban, amivel vitatkozni tudtok...SFIJ lépése nem volt meglepő, de azért tőled ennél többet vártam. :respect:

öcsi, jöttél belekötni az élőfába. nem sikerült. törődj bele...

#2516 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 18:41

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 17:54

én mondjuk arra vagyok kíváncsi, h pl. a projektorizzók 3 hónapos jótállásához mit szólnak a tanult és világlátott kollegák... lebontva mondjuk az egészbeni, illetve a külön, alkatrészként vett izzókra.
szőrmentén olvasgattam pár horror sztorit jómúltkorjában (főleg gyártói szemétségek, itthon és némethonban), meg nekem idáig nem volt kedvem utánanézni, milyen kategóriába tartozik,  meg akkor azért alapból van-e szavatosság is, ami 1 év és fél éves a bizonyítási kényszere, meg ez az egész hogyan is viszonyul a megadott üzemidőhöz. számomra így elsőre elég kaotikus, meg úgy fogyasztószivatósnak tűnik, ahol éppenséggel a hőn ajnározott gyártó a hunyó...

a projektorizzó egy negyon mélyvíz dolog. és sajnos azt kell mondjam, hogy a hájend projikba való ezer dolláros xbo-kra iscsak 3 hónap a gari. sajnos az izzó egy fogyóeszköz...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 09. 22. 18:42 -kor

#2517 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 18:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 19:37

képesek vagyunk értelmezni és ebből szűrtük le, hogy ökörség. ha valaki 10 ezer forintos értékhatár esetén fagyasztószekrényekkel jön arrra tényleg csak azt lehet mondani, hogy  :bolond:

Pluszban is ki van függesztve, TV, fagyasztó, monitor, PC konfig, estébé. Mondom én elvault szar az a törvény. Mikró még tán lehet újkorában 10 rugó alatt, többi már elég necces.
Make love not Wor.

#2518 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 18:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 18:27

Projektorizzónál is ha gondolom a márkaszerviz teszi be kib. drágán, projektor leplombál, akkor vita nincs, méri az üzemidőt. De reszkíroztatni kell, németből 10 nap alatt itt az új izzó, kb. fél áron, aztán magunk is bele tudjuk csavarozni. Viszont ennek sem egyedi széraszáma nincs, sem semmi, ha 2 nap múlva betojik, vagy alapból szar, akkor érdekes vitatkozni.

nenem ez júzer kezibe adott ficsor - márkaszervíz nem foglalkozik vele, magadnak cseréled. olyan mint a porszívóban a  papírporzsák :D

#2519 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 19:09

Annyi kulonbseggel, hogy a porszivo mukodik porzsak nelkul is, mig a projektor nem megy izzo nelkul...

#2520 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 19:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 19:41

a projektorizzó egy negyon mélyvíz dolog. és sajnos azt kell mondjam, hogy a hájend projikba való ezer dolláros xbo-kra iscsak 3 hónap a gari. sajnos az izzó egy fogyóeszköz...

épp ez érdekel, h ez most itt mi a búbánat, h 3 hónap illetve max x000 óra, az addig rendben van, ha alkatrész, meg mint olyan. de ha én egy komplett gépet veszek, akkor mire hivatkozva veszi ki belőle az izzót a gyártó? (egyáltalán ez akkor most egy vállalt óraszám, vagy csak egy előirányzott?) és ezt így hogy? most akkor ez eu kompatibilis? mert nagyon nem magyar jelenség.
meg a szavatosságot aggyák-é az alkatrészhez, odabelenekiabba.
ezt most totálisan az a téma, amikor a kereskedőt majdnem felesleges anyázni, mert ugye meg van kötve a keze. monnyuk az én garipapíromon nem volt feltüntetve semmi ilyesmi az izzóról (ramirisből jött, kiskeren keresztül, ők gondolom nem kerülgetnek behozatalnál) de  akkor mi van, ha szerviznél mégis beintenek, mondván a gyártó így meg úgy... most akkor rúgjak bele a vétlen kereskedőbe? monnyuk inkább az ő buxtárcája, mint az enyém, meg eggyel több álmatlan éjszaka, de akkor sem szívesen. pláne nem 60 ropiért.

Szerkesztette: avman 2007. 09. 22. 19:35 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.