HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 23. 08:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 23:58

...hiába magyarázzuk, a pici jogász fejedbe nem akar beleférni, ...

Te nem magyarázol, hanem személyeskedsz, ameddig erről nem vagy képes leszokni, addig hiába jártatod a szád, mert az ilyen személyeskedő megjegyzéseidre az égvilágon senkinek nincs szüksége.

#2542 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 09:13

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 1:30

Továbbadott garhoz: Ezért van az, hogy pl notiknál azt mondja a gyártó, hogyha kell +1 év gar, akkor az +20.000,- (csak írtam egy számot). Vagy ezért van az, hogy a kereskedő azt mondja, hogy 1 év garral adom 25.000,-ért, ha meg kell a 2 év gar, akkor 30.000,-.
Gondoljunk picit bele abba a dologba, hogy mi lenne ha a gyártók többsége mondjuk vérszemet kapna és ráállnának a 90 napos garra.
Az első verzió: Első körben tuti tönkremennének a kereskedők a sok garis csere miatt, mertugye 1 évet kell adni, mert az jár. Ebből ugye rögtön következik, hogy kitől vásárol júzer. És itt jön az, amit Jahno is mondott, hogy lesz majd Pixmánia, mert más forrásból nem lehet majd cuccot beszerezni. Akkormeg ott vagyunk ahol a part szakad és kitörölhetjük a kötelező 1 évvel.
A második verzió: Emelnék a kereskedők az árakat legalább duplájára, hogy nullszaldós legyen a termék, ha 90 nap után és 1 éven belül bedöglik. => Egy idő után senki sem vásárolna a hazai kereskedőktől mert egyéb helyekről olcsóbban jön, igaz, hogy ugyanúgy 90napos gar. Innentől az előző vége jön megint.

Ha talán úgy változna a dolog, hogy kötelező az egy év jótállást vállalni, de csak abban az esetben, ha a gyártó garanciája eléri az 1 évet.

Amennyiben a kereskedő az amúgy kötelező 1 évet ellenszolgáltatás ellenében teszi, jogszerűtlen magatartást tanusít. Az 1 év minden további ellenszolgáltatás nélkül megilleti a fogyasztót. Megvetetni a fogyasztóval azt, ami alapból jár neki...

Amennyiben a gyártók 90 napos jótállást alkalmaznának, úgy a kereskedőknek kutya kötelessége lenne érvényesítenie a törvény biztosította jogaikat velük szemben, amennyiben persze a gyártó az előző kötelezett. Persze ilyenkor jön az, hogy a fogyasztót könnyű elküldeni perlekedni, de nehogy már egy kereskedő is pereskedjen, ha nem bír szépszóval az előző kötelezettel.

Egy tartós használatra rendelt termék esetében ne gondoljuk már, hogy 1 év az sok azért, hogy a termék hibátlanul működjön! Csak azért jogszabályt módosítani, hogy ki lehessen bújni a felelősség alól? Ez abszurd. Inkább a kereskedőknek kellene felnőni a feladathoz és jogaikat érvényre juttatni. De tudom, az már melós...és megmozdulni nehéz ebben az országban...

#2543 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:04

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 5:30

Aki itt önfényezés és mások lejáratásának céljából fórumozik, az te vagy.

az hogy majom módjára megismétled a mondataimat és engem teszel benne alannyá, azmég nem teszi az állításaidat igazzá :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2544 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:06

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 9:53

Te nem magyarázol, hanem személyeskedsz, ameddig erről nem vagy képes leszokni,

szerinted most mi a fenét csinálsz te, pici bogaram?  :Đ

#2545 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:14

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 10:13

Amennyiben a gyártók 90 napos jótállást alkalmaznának, úgy a kereskedőknek kutya kötelessége lenne érvényesítenie a törvény biztosította jogaikat velük szemben, amennyiben persze a gyártó az előző kötelezett.

ehhem. és mit csinálsz egy olyan gyártóval aki magyarországon nem jogalany és a világon mindenhol 90 napos garral árulja a cuccait, te lángész? megsúgom semmit, nemis érdekel, neked az 1év jár, ugye. csak ez az a gondolkodásmód ami a másod/harmadosztályú zugkereskedőket életben tarja, mert normális kereskedő ilyen terméket nem szívesen forgalmaz, a rizikók miatt. és per se te elmész nagy boldogan a zugkereskedőhöz, aztán szépen garanciás pereket nyeregetsz és eljucc oda hogy van a kezedben 1 fizetési meghagyás a cég meg nem fizet vagymár elis tűnt...

#2546 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 10:14

... te lángész? ...

Vannak emberek, akik elsőre felfogják, hogy a mások sértegetése az nem helyénvaló, szerinted neked hányadszorra fog sikerülni ezt felfogni?

#2547 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:38

nem-e lehetne-e érdemben hozzászólni-e vica versa?  :D
én is szeretek szítani, mert az egy bizonyos pontig jó, sőt, szórakoztató, de egy idő után szán- és unalmás, h mindenki beleköt az élő fába is.  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2548 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 10:06

szerinted most mi a fenét csinálsz te, pici bogaram?  :Đ

Szerintem nem vagyunk olyan kontextusban, hogy "pici bogaram"-ozzál. Nem kell mégjobban degradálni a beszélgetést, utoljára szólok: fejezd be a személyeskedést!

A hozzászólásodból kitűnik, hogy nem tudsz különbséget tenni a személyedet, ill. a cselekvésedet érő jelzők között. Te folyamatosan személyemet illeted negatív jelzőkkel, ellenben én azt a cselekedetet, amit művelsz! Azt, amit te csinálsz személyeskedésnek hívják, amit én csinálok, azt nem.

SFIJ: "te, lángész", "te, pici bogaram", "a pici jogász fejed" ... Ezek személyemet érő negatív jelzők, ergo személyeskedések.

#2549 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:52

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 10:38

nem-e lehetne-e érdemben hozzászólni-e vica versa?  :D
én is szeretek szítani, mert az egy bizonyos pontig jó, sőt, szórakoztató, de egy idő után szán- és unalmás, h mindenki beleköt az élő fába is.  :Đ

Érdemben hozzászólni sértegetésre nem lehet. Amint SFIJ felismeri, hogy sértegetéssel csak árt a beszéltgetésgnek és bocsánatot kér, rögtön lesz érdemi hozzászólásom is számára. Azokra a hozzászólásokra, melyekben nem személyeskedés volt a cél és érdemesnek találtam a válaszra, válaszoltam. Esetleg egy kettőre nem.

#2550 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 11:37

Amennyiben a kereskedő az amúgy kötelező 1 évet ellenszolgáltatás ellenében teszi, jogszerűtlen magatartást tanusít. Az 1 év minden további ellenszolgáltatás nélkül megilleti a fogyasztót. Megvetetni a fogyasztóval azt, ami alapból jár neki...

Amennyiben a gyártók 90 napos jótállást alkalmaznának, úgy a kereskedőknek kutya kötelessége lenne érvényesítenie a törvény biztosította jogaikat velük szemben, amennyiben persze a gyártó az előző kötelezett. Persze ilyenkor jön az, hogy a fogyasztót könnyű elküldeni perlekedni, de nehogy már egy kereskedő is pereskedjen, ha nem bír szépszóval az előző kötelezettel.

Egy tartós használatra rendelt termék esetében ne gondoljuk már, hogy 1 év az sok azért, hogy a termék hibátlanul működjön! Csak azért jogszabályt módosítani, hogy ki lehessen bújni a felelősség alól? Ez abszurd. Inkább a kereskedőknek kellene felnőni a feladathoz és jogaikat érvényre juttatni. De tudom, az már melós...és megmozdulni nehéz ebben az országban...

Akkor félreértettél. Nem azt írtam, hogy az egy évet kell külön megvenni, hanem lehet plusz garit venni. Acernél van erre lehetőség, gyakorlatilag gar. bővítés. Nagy különbség, ne tessék kiforgatni.
Szal ha 90 napos gar-t adna az összes gyártó, akkor 1 éven belül nem lenne semmilyen belföldi kereskedelem, de ezt már leírtam fentebb hogy miért.
Nézd. Ha én megveszem xy cég termékét és ő ad 90 nap gart, és én azzal továbbítom a végfelhasználónak, akkor nem bújok ki semi alól. Jelenleg, egy ilyen terméket ma magyarországon minimum 2x-es áron kell értékesíteni. Ilyenkor meg háborog júzer, hogy dehát mér ilyen drága. Azt ne mondja nekem senki, hogy hosszú távon hasznos az, hogy ilyen merev a kötelező jótállás jogi szabályozása. Ezért írtam a módosítást mert ez mindkét oldalnak jó. A júzernek már csak azértis, mert lehet, hogy ezáltal még mérséklődnek az árak is, ami ugye valljuk be nem egy utolsó szempont.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 09. 23. 11:44 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#2551 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 11:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 11:14

ehhem. és mit csinálsz egy olyan gyártóval aki magyarországon nem jogalany és a világon mindenhol 90 napos garral árulja a cuccait, te lángész? megsúgom semmit, nemis érdekel, neked az 1év jár, ugye. csak ez az a gondolkodásmód ami a másod/harmadosztályú zugkereskedőket életben tarja, mert normális kereskedő ilyen terméket nem szívesen forgalmaz, a rizikók miatt. és per se te elmész nagy boldogan a zugkereskedőhöz, aztán szépen garanciás pereket nyeregetsz és eljucc oda hogy van a kezedben 1 fizetési meghagyás a cég meg nem fizet vagymár elis tűnt...

Hát igen. Ez az amiről már régebben is beszéltünk, hogy az emberek többsége 500 ft-ért a kecskét is. Mi sem szeretjük a gagyi szar termékeket, de a júzer inkább megveszi egy tízessel olcsóbban a fost 1 év garral, minthogy megvenné a minőségit 2 év garral. Számomra ezek érthetetlen dolgok.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2552 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 23. 12:59

Amennyiben a kereskedő az amúgy kötelező 1 évet ellenszolgáltatás ellenében teszi, jogszerűtlen magatartást tanusít.

Nem is a gariért kér pluszt, hanem felszorozza a terméket. A júzerek nagy része egyből köcsögnek tartja érte, meg amúgy is, Pixmániánál occsóbban meg lehet venni.

Egyik élő példa lehetett kb. olyan 6-7 éve a Macroda, aki ugye Asus képviselet volt szépen, mindenféle vevői seggnyalással, durva garanciával, supporttal, dobozos termékekkel, magyar leírással. 2x áron. Én rácsodálkoztam, majd elmesélték, nem ebből élnek, mert heti pár vevőből képzeljem el, mennyit lehet. Közben a többi bolt kamionszámra tolta piacra az Asus lapokat, közvetlen Szingapúrból ugye.
Make love not Wor.

#2553 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 13:16

Azt se felejtsuk el, hogy a gyartoi gari se mindig annyi, amennyi, hanem egyedi alku kerdese.

Pl. regebben a Quantum weblapjan viritott nagy betukkel, hogy 3 ev gyari gari, aztan amikor bepotyogtel egy Magyarorszagon vett vinyo sorszamat a keresojukbe, hogy mikor jar le a gyari gar, akkor erdekes modon arra csak 1 jart, mert a magyar importor kialkudta maganak, hogy 3 ev helyett 1-gyel kapja, olcsobban.
Vevo meg pofaraesett, amikor 1.5 evesen megadta magat a vinyo, aztan nem volt ra gyari gar.

Vagy vegyuk a WD uzletpolitikajat: ha bedoglik a vinyod, minden figyelmeztetes nelkul refurbishedet adnak helyette, csokkentett garral.
Aztan ha az is bedoglik, meg az eredeti vinyo 3 even belul, akkor IJ, masodszor mar nem cserelik...
(Ezt meg 95-ben szoptam be, 3 honapos koraban elhullott vinyom helyett kaptam egy tokugyanolyan gyari csomagolasut, aztan 1.5 ev mulva az importor szettarta a karjat, mondvan a gyartasi datum utan van egy "A" jelzes, ez azt jeloli, hogy refurbished, reg lejart garral...)

Regebben mi is 1 ev garral vettuk a tajvani beszallitonktol a komplett vasakat, iden ujra lettek targyalva a feltetelek, mert a fo-fo-fonokunk kitalalta, hogy konkurencianak viszonteladni is szeretne, nem csak vegfelhasznaloknak szerelni.
Azota 3 evvel jonnek a cuccok, valamivel dragabban.

Aztan tavasszal belefutottunk egy tavaly gyartott gepnel egy alaplaphibaba, le is jelentettuk, erre siman lepattintott minket a gyarto, mondvan 1 ev 1 hettel azelott hagyta el a gyarkaput az a gep, nem garis.
Cserealaplapot, ha kerjuk, termeszetesen hozzacsapja a kovetkezo szallitmanyhoz, de 250$ aron.
Kozben persze mi a sajat szakallunkra kicsereltuk az alaplapot, hiszen az ugyfel 11 honappal azelott kapta a rendszert... (eleve 2 het a legi szallitas+vamkezeles, meg nem aznap vittuk a rendszert, ahogy elhoztuk a repterrol.)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 09. 23. 13:20 -kor

#2554 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 13:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 14:16

(eleve 2 het a legi szallitas+vamkezeles, meg nem aznap vittuk a rendszert, ahogy elhoztuk a repterrol.)

Az a két hét csak pár nap, megmondták már itt a topik elején.
Make love not Wor.

#2555 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 13:52

Ja tenyleg. :omg:
Ok jobban tudjak. :D

#2556 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 14:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 9:04

az hogy majom módjára megismétled a mondataimat és engem teszel benne alannyá, azmég nem teszi az állításaidat igazzá :D

Állításaimat a tények teszik igazzá, amiket persze te előszeretettel megpróbálsz görbe türkön keresztül előadni, kiválogatva a komplett hozzászólásaimból a mondatokat és "értelmezni" a saját szájízed szerint. Nem baj, engem nem keserít el, hogy most is az a bizonyos rutinod győzött. :respect:

#2557 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 14:47

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 2:30

Vagy ottvan pl ASUS notiknál, hogy az akksira 6 hónap gar, többi cuccra, főalkatrészre 2 év.

Na ilyet pl rogton nem lehet. Nem egy notebookot es egy akksit vettel, hanem egyben a kettot, az akksira is jar az eloirt egy ev teljeskoru gari. Imho.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2558 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 15:01

Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 15:47

Na ilyet pl rogton nem lehet. Nem egy notebookot es egy akksit vettel, hanem egyben a kettot, az akksira is jar az eloirt egy ev teljeskoru gari. Imho.

Hálistennek akksival eddig nem volt gond, meg úgy általában az asus notikkal. Acerrel meg fusival igen, de asussal még nem.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 15:10

Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 15:47

Na ilyet pl rogton nem lehet.

Én nem tudom lehet-e, vagy nem lehet, de akkor az Asut is felírtam az országból kiüldözendők listájára. Bár én az autót is egyben vettem, ott még érdekesebb a garis feltétel, mert vannak "fő alkatrészek", meg az alváz, amire sok jár, de fékdob/fékpofa, ékszíjakra kapásból nulla év a garancia, meg sorolhatnám a többi fogyóeszközt.
Make love not Wor.

#2560 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 15:12

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 16:01

Hálistennek akksival eddig nem volt gond, meg úgy általában az asus notikkal. Acerrel meg fusival igen, de asussal még nem.

Asus notesznél volt nekem kivitelezési hibám. Legjobban az a cég szopott, aki flottában vette, aztán széthullottak:

Kép

Vitatkozni lehet, de sajna nem érdemes.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130