Megapixel - Digitalzoom Kft.
Elküldve: 2007. 09. 22. 20:28
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 09. 22. 20:44
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 21:28
najó, de a kristálycsillárral nem kapsz izzót, mondván, h ez bizony tartozék, méghozzá Xe óra időtartammal. :Đ vagy legalábbis utána cserélendő-
én inkább csak arra vagyok kíváncsi, h másnak mi a véleménye. milyen indoklással teheti meg ezt a gyártó. közben arra jutottam, h alkalomadtán küldök egy fizetési meghagyást a márka magyarországi képviseletének (persze, ha pár ezerből megúszom, nem vágom most fejből a tarifákat)
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 09. 22. 20:51
Elküldve: 2007. 09. 22. 21:10
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2007. 09. 22. 21:17
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 17:37
Továbbolvasni és értelmezni se voltatok hajlandóak(ebből is csak a képességet voltál hajlandó elolvasni, pedig ott volt az akarat hiánya is), ugyanis leírtam még jóval mielőtt visszhangoztad, hogy természetesen az említett termékek nem kerülnek bruttó 10e Ft alatti összegbe és külön kiemeltem helyette a vasalót, tessék megnézni:
Idézet
Igaz ez nem az első mondat, amit olyan örömmel idéztél be tőlem és kritizáltad meg külön a környezetétől, dehát akkor is ott van, ha fejre állsz is. De itt a fontos az volt, hogy a rendelet néhány esetben nem teszi a kötelező jótállást a termék árához függővé. Ilyen termék például a már említett vasaló is. Nézd meg a rendeletben, hogy ez sincs árhoz kötve! Itt meg egy link, amin vannak bruttó 10e Ft alatti vasalók. http://www.argep.hu/kat3-128.html
Úgyhogy aki itt belekötött a másikba az te voltál, én csak a tényeket írtam le. Aztán te meg azt olvastad el és idézted be a hozzászólásomból, amibe jól bele lehetett kötni a többi része nélkül. Ezért írtam, hogy gondolkozz el azon, amit én és amit te írtál, de úgy látszik hiába.
Szerkesztette: Csaba_20 2007. 09. 22. 21:21 -kor
Elküldve: 2007. 09. 22. 21:32
Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 20:34
Nemzetközi. Ezért írtam CCnek, meg a többieknek, hogy egyezkedni kellene a gyártókkal/kereskedőkkel törvényileg, mert van ami gyakorlatban működik, kivitelezhető, meg van amit erőltetünk. Nem lenne jobb megegyezni?
Elküldve: 2007. 09. 22. 21:35
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 19:46
Márkaszerviz is megoldja, hidd el. Mosolyogva írnak akkora számlát, hogy becsinálsz. Lásd Landrover márkaszervizben első fényszóró izzóból van eredeti Landrover, meg ott helyben utángyártott. Egyik 4ezer, másik valami 10ezer. A 4ezres amúgy sima Tungsram, amit párban cserélnek, plusz óradíj :Đ
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:17
Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 13:56
pl. a hivatalos importőr stb. szokta csökkenteni a gyártói garanciavállalás időintervallumát? vagy ez csak egyéb úton bekerült termékeknél szopás. ööö szokás-
A jogalkotói szándék az volt, hogy az értékesítési láncban a gyártó által biztosított jótállási jogokat megkapja a fogyasztó. Kétségtelen, hogy a jogszabályi megfogalmazás e tekintetben is szerencsétlen, de a dobozon, vagy a jótállási jegyen, vagy egyéb helyen amennyiben kedvezőbb feltételek vannak feltüntetve, azt a fogyasztó érvényesítheti.
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:21
Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 0:17
Aztán ha a gyártó 90 napot garantál, akkor miért is kell nekem, mint továbbértékesítőnek minimum 1 évet adni?
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:29
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 15:02
Bár ezt a cuccost nem adom el, meg amúgy is drágább lesz garanciával, mint Pixmánián, csak érdeklődtem.
Attól, hogy a gyártó 90 nap jótállást vállal, a fogyasztói forgalomba hozni csak kötelezően 1 év jótállással lehet. És amennyiben a gyártó kedvezőbb feltételeket vállal, akkor bizony, azokkal a feltételeket is tovább kell adnod.
"kisbetűs paragrafust"..... Egy Korm. rendelet szakaszai és bekezdései nem különböznek egymástól, nincs kisebb-, vagy nagyobb betűs szakasz, feleslegesen próbálod elbagatellizálni a jótállási felelősség kérdéskörét.
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:30
Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 22:17
Igaz ez nem az első mondat, amit olyan örömmel idéztél be tőlem és kritizáltad meg külön a környezetétől, dehát akkor is ott van, ha fejre állsz is. De itt a fontos az volt, hogy a rendelet néhány esetben nem teszi a kötelező jótállást a termék árához függővé. Ilyen termék például a már említett vasaló is. Nézd meg a rendeletben, hogy ez sincs árhoz kötve! Itt meg egy link, amin vannak bruttó 10e Ft alatti vasalók. http://www.argep.hu/kat3-128.html
Úgyhogy aki itt belekötött a másikba az te voltál, én csak a tényeket írtam le. Aztán te meg azt olvastad el és idézted be a hozzászólásomból, amibe jól bele lehetett kötni a többi része nélkül. Ezért írtam, hogy gondolkozz el azon, amit én és amit te írtál, de úgy látszik hiába.
tehát árnyékra vetültél, mostmár beláttad. belenyomtál valamit egy gondolatsorba pusztán önfényezés célzatával, ami teljesen irreveláns volt ott. ezen nincs mit értelmezni. mostmár mentegetőzöl a vasalóval látom. De akkor mért a kombinált fafyasztószekrénnyel nyitottál, te szencsétlen...
Szerkesztette: SFIJ 2007. 09. 22. 23:31 -kor
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:36
Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 0:29
Ha a gyártó területi hatállyal Németországban árul valamit 5 év garival, ahol én kiskerben megveszem 2 év garival, oszt félszürkén behozom, akkor mi a pálya? Gondolom 1 év, de akkor már csaltunk odavissza. Azt tudod, hogy gyártói gari minden országban más lehet, vagy csak a disztribútir hálózatra vonatkoznak? Innentől nem sok értelme lehet az 5 év gyártói garis Seagate HDDkre, csak ugye könnyű rá verni a nyálunkat.
Fujitsut bezzeg adják 5 évvel, mert nem sok helyen forgalmazzák hivatalból, meg aki megvesz ilyen kategóriás bigyót az nem GipszJakab, oszt romlik el a 11. hónapban. Többinél iszonyat nem gazdaságos ilyenekkel foglalkozni, főleg ha maga a gyártó is leírja, oszt később szarik rá.
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:37
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 23:21
Tudod baromi egyszerű, de hiába mondom már régóta neked, hogy jogállamban be kell tartani a jogszabályokat. És a jogszabályok értelmében, ha fogyasztói forgalomba hozod, akkor 1 év jótállást kötelezően kell vállalnod.
Amúgy meg téged senki sem kötelezett, hogy hozd fogyasztói forgalomba azt, amire a gyártó 90 napot vállal, tehát felelősségteljesen dönthetsz, hogy tudod-e/akarod-e teljesíteni a jogszabályokban foglaltakat, vagy sem.
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:41
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 23:30
Elnézést, hogy közbeszólok, de visszavehetnél a bunkó stílusból, unalmas vagy!
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:46
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 22:35
nem állítom hogy nem csinálja meg jó pénzért, de az izzócsere nem garis esemény. egyébként a manualban benne van, hogyan kell elvégezni, ergo e rendeltetésszerű használat része az izzócsere.
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:48
Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 0:41
a kollega úr nem kevésbé az, sőt!
Elküldve: 2007. 09. 22. 23:58
Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 0:37
valahogy van kongeuencia aközött hogy az ilyen termékeket kizárólagosan noname kicsiny cégecskék hozzák forgalomba, de facto zéró garival. mert igény az ugye van rá, de komolyabb cég meg aszondja, 90 napot ad rá a gyártó - és ő meg nem reszkírozza meg a 270 napot.
hiába magyarázzuk, a pici jogász fejedbe nem akar beleférni, hogy a garancia az egy termékkel adott szolgáltatás a világ fejlettebb részén. csak abszurdisztánban van az, hogy a kererskedő nyakába lőcsölték a dolgot - aztán vannak az anomáliák, meg a szemétrohadtkereskedőzés...
Elküldve: 2007. 09. 23. 00:05
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 0:58
Ja, komoly cégnek kinéztem pld. egyet, ami pár cuccra életfogytig, esetrleg 15 év garanciákat ad az átlagos cuccokra is, aztán nyilván üzemeltet disztribútori hálózatot, szigorú isoval, meg belső minősítéssel is.
Erre magyar hálózat valamelyik ok miatt törvénytelen vagy nem megfelelő lehet, ha gyártó 90 napot ad, ezt garantálja és várja el a disztribútoroktól is, aki vagy a magyar törvényt nem tartja be, vagy egy gyártói szigorú előírást hágnak át. Ilyenkor megy a kummantás meg a jópofi a gyártó fele, oszt ja.
Elküldve: 2007. 09. 23. 01:30
Vagy ottvan pl ASUS notiknál, hogy az akksira 6 hónap gar, többi cuccra, főalkatrészre 2 év.
Továbbadott garhoz: Ezért van az, hogy pl notiknál azt mondja a gyártó, hogyha kell +1 év gar, akkor az +20.000,- (csak írtam egy számot). Vagy ezért van az, hogy a kereskedő azt mondja, hogy 1 év garral adom 25.000,-ért, ha meg kell a 2 év gar, akkor 30.000,-.
Gondoljunk picit bele abba a dologba, hogy mi lenne ha a gyártók többsége mondjuk vérszemet kapna és ráállnának a 90 napos garra.
Az első verzió: Első körben tuti tönkremennének a kereskedők a sok garis csere miatt, mertugye 1 évet kell adni, mert az jár. Ebből ugye rögtön következik, hogy kitől vásárol júzer. És itt jön az, amit Jahno is mondott, hogy lesz majd Pixmánia, mert más forrásból nem lehet majd cuccot beszerezni. Akkormeg ott vagyunk ahol a part szakad és kitörölhetjük a kötelező 1 évvel.
A második verzió: Emelnék a kereskedők az árakat legalább duplájára, hogy nullszaldós legyen a termék, ha 90 nap után és 1 éven belül bedöglik. => Egy idő után senki sem vásárolna a hazai kereskedőktől mert egyéb helyekről olcsóbban jön, igaz, hogy ugyanúgy 90napos gar. Innentől az előző vége jön megint.
Ha talán úgy változna a dolog, hogy kötelező az egy év jótállást vállalni, de csak abban az esetben, ha a gyártó garanciája eléri az 1 évet.
Szerkesztette: lordrolee 2007. 09. 23. 01:32 -kor
Elküldve: 2007. 09. 23. 04:30
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 22:30
Aki itt önfényezés és mások lejáratásának céljából fórumozik, az te vagy. Nincs miért mentegetőznöm, mert a tények magukért beszélnek. Már az elejétől kezdve elmondtam azokat(érdekes, hogy bár avman-hoz szóltam, most mégse jöttél a kényszeres dumáddal
Idézet
Erre csak azt tudom válaszolni, amit Csortos Gyula mondott a primadonnának, amikor az kolléga úrnak nevezte.

Súgó
A téma zárva.