HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:57

Szerintem k-ra mindegy, hogy sokaig javitotta, vagy sokaig tokolt vele, es emiatt csuszott a javitas, egy a lenyeg, hogy 42 nap mulva nem volt kesz a gep, es ezzel a jogszabalyokban eloirt kotelezettsegeinek a bolt nem tett eleget. Hogy hogyan, mi modon, milyen okbol nem tett eleget, az pedig szinten k-ra mindegy.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1762 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:05

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 8:18

Akkor elmondom, hogy nálunk mit tartalmaz egy átvételi elismervény:
cégünk nevét
átvétel időpontját
termék megnevezését
hiba leírását
sorozatszámot
várható javítási időt
+tartalmazza a jegyzőkönyv szükséges adatait is => ha egy dokumentum mindezen adatokat tartalmazza logikusnak tartom hogy használható mind jegyzőkönyvként mind pedig átvételi elismervényként.
Az, hogy a tv-ben más elnevezésekkel szerepel, attól még lehet egy dokumentum.

Szerk: Ugyanezt az átvételi elismervényt használjuk használt cuccok (nyomtató, monitor stb) javítása esetén is.

A törvényben nem szerepel a fogyasztói szerződések keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézése kapcsán olyan szabályozás, amely átvételi elismervény adását/kiállítását ill. ennek tartalmi és/vagy formai követelményeit írná elő. Az erről szóló rendeletben ellenben pontosan le van írva, hogy milyen kötelezettségei vannak a forgalmazónak.
A jogszabály nem rendelkezik arról, hogy a jegyzőkönyv, ill. kijavításra vonatkozó igény esetén az átvételről kiállított elismervénynek hány papíron kell lennie, vagy, hogy hány dokumentum kell készüljön (kettő, vagy egy). A jogszabály külön szakaszban előírja a jegyzőkönyv és az elismervény kiállítására vonatkozó követelményeket. Ezek az adott esetben nem teljesültek maradéktalanul.

De hogy világos legyen mások számára is: ha a jogszabályt valaki megszegi, az szabálysértésnek minősül, amiért az illetékes hatóság szankcionálhat. Ellenben a polgári jogi szerződéseket nem feltétlen befolyásolja. Így nem befolyásolja például azt sem, hogy az elállási jogát jogszerűen gyakorolta a fogyasztó, vagy sem.

Bizonygathatja a dokumentumról a kereskedő, hogy az átvételi elismervény is egyben, csakhogy erről a kiállított jegyzőkönyvön semmilyen információ nem árulkodik, illetve meg sem felel az elismervény jogszabályi követelményeinek.

A hatóság majd eldönti, hogy lett-e elismervény kiállítva, vagy sem, illetve, hogy történt-e, szabálysértés. Ott majd védekezhet a kereskedő azzal, hogy azt a dokumentumot minek tekinti. Kérdem én, akkor miért nem azt írta rá, amit gondol? Persze ez költői kérdés, a választ tudom...

#1763 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:09

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:57

Szerintem k-ra mindegy, hogy sokaig javitotta, vagy sokaig tokolt vele, es emiatt csuszott a javitas, egy a lenyeg, hogy 42 nap mulva nem volt kesz a gep, es ezzel a jogszabalyokban eloirt kotelezettsegeinek a bolt nem tett eleget. Hogy hogyan, mi modon, milyen okbol nem tett eleget, az pedig szinten k-ra mindegy.

Azért nem mindegy, mert az ügy kimenetele más lehet akkor ha bizonyítható, hogy a javítási idő nem azért volt ilyen hosszú mert ültek a gépen hanem azért mert a hiba olyan természetű volt. Abban az esetben ha bizonyítható, hogy a javításnál maximálisan törekedtek a törvény betartására de a hiba jellege nem tette lehetővé a gyors javítást nem lehet elmarasztalni a céget. Ezért van úgy fogalmazva a törvény ahogy mert nincsenek egyforma garanciális javítások.

#1764 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 8:53

Lényegtelen, mert a sokáig nem javították meg és a sokáig javították között is ott van a "nem" ami a kijelentést viszi el abba az irányba, hogy sokáig nem is kezdték el a javítást  :D

A bíróságon kimentheti a kereskedő magát a tekintetben, hogy miért tartott addig a kijavítás, ameddig, aztán majd a bíróság eldönti, hogy ez befolyásolja-e azt, hogy a jogosult elállása jogszerű volt vagy sem.
Ami tény: a kötelezett a kijavítást nem tudta a jogosult jelentős érdeksérelme nélkül, ésszerű és a jogszabályban előírt határidőn belül elvégezni, a fogyasztó többszöri megkeresése után sem tudta megmondani, hogy mikorra várható a teljesítés, illetve az ügyintézés során a jogszabályi kötelezettségeinek sem tett maradéktalanul eleget, és a jótállási igény teljesítését a jogszabálytól hátrányosan eltérő feltételhez kötötte. Arról nem is beszélve, hogy erősen vélelmezhető, hogy a szerződés teljesítése során az együttműködésre sem törekedett.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 17. 09:13 -kor

#1765 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:18

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:12

Arról nem is beszélve, hogy erősen vélelmezhető, hogy a szerződés teljesítése során az együttműködésre sem törekedett.

A topicban leírtak alapján az is vélelmezhető, hogy Maksi sem tanúsított együttműködést. Erről se feledkezz meg.

Szerk:

Idézet

a kötelezett a kijavítást nem tudta a jogosult jelentős érdeksérelme nélkül,

Viszont Maksi sem törekedett arra, hogy ne legyen érdeksérelem. Az nem együttműködés, hogy eleve rosszindulatú feltételezésekbe bocsátkozom és csak azért veszek másutt egy új gépet mert feltételezem, hogy nem tudnak adni. Mint ahogy megtudtuk tudtak volna adni de ugyebár Maksi teljes mértékben elzárkózott és inkább vett egy újat. Szóval az érdeksérelem körül nincs azért minden rendben.

Felkészítetted már Maksit arra, hogy mit válaszoljon arra a kérdésre, hogy a garanciális javítási ügyét miért úgy rendezte, hogy vett egy új gépet? A vásárlási döntésére kellően alátámasztott indok van? Mert ugyebár erről nekünk csak annyi van, hogy elképzelte, hogy nem tudnak adni ami ugye nem jelenthet valóságos tényeket. A másik féltől azt olvastuk, hogy lett volna lehetőség csere készülékre és így nem lett volna érdeksérelem.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 17. 09:33 -kor

#1766 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:06

Idézet: Prodigy, The - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 6:19

Igen érdekesen értelmezi az úr a jogszabályokat. :)
Az nem egy lehetőség, hogy a kereskedő adjon átvételi elismervényt is, az átvett holmiról amellett hogy Jegyzőkönyvben is rögzítik a tényállást a hiba okát, a fogyasztó adatait, hanem KÖTELEZŐ törvényi előírás. Nem lehet választani, hogy vagy ezt adom, vagy azt.
Szvsz sokkal inkább tarthat attól a kereskedő, hogy emiatt is "hátsón fogják billenteni", mint Maksi, hisz ez alapján gondolhatja azt a tisztelt bíróság, hogy ez a mulasztás nem egyedi eset, hanem bevett gyakorlat Megapikszeléknél.  :smoker:

figyu ez nem ilyen egyszerű. ez egzisztenciálisan kavntifikált probléma. ha nincs átvételi elismervény akkor a készüléket nem vették át javításra, ergo nem történt javítás mert ekkor Makis nem bízta meg őket a garanciális javítással. a jegyzőkönyvben rögzítésre került a készülék állapota. ennyi. szóval ha nincs elismervény akkor ügy sincs :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1767 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 8:14

Idézet: SFIJ

ha nincs átvételi elismervény akkor nem történt átvétel.
attol, hogy korusban mondjatok, attol meg hulyeseg marad! :p
vagy azt akarjatok mondani, hogy ha nincs papir, akkor az a valosagban meg sem tortent? (a'la 1984?) ugye nem ezt ertitek alatta..?

nem marad hülyeség. a jog előtt a probléma egzisztenciálisan kavntifikált. ha te a közértestől nem kaptál blokkot vagy számlát akkor te jogilag ott nem vársároltál :D

#1768 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:11

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:09

Akkor itt most ellent mondtál saját magadnak  :Đ
Ha az átvételt tudja bizonyítani a jegyzőkönyvvel, akkor az elfogadható átvételi elismervényként is, ergo megkapta mindkét dokumentumot, csak a két dokumentum egy és ugyanaz.

erről van szó. ellenben ha nem funkcionál a DOKUMENTUM ÁTVÉTELI ELISMERVÉNYKÉNT akkor a készülék ÁTVÉTELÉT SEM BIZONYÍTJA!

#1769 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:14

en nem foglaltam allast abban, hogy ez megfelelo eljaras volt-e, vagy sem, en egyszeruen SFIJ-nek irtam, hogy nem igaz az, hogy Maksi barmikor is allitotta volna, hogy nem kapott semmit. valamit kapott, es most ezt kifogasoljak. a tobbirol ne engem kerdezz, en nem lattam ezeket a papirokat.

én annyit állítottam hogy a vevő azon állítása, miszerint nem kapott átvételi elismervényt, megdőlt.

#1770 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:17

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:57

nembiztos hogy k-ra mind1. lehet hogy a BT/bíróságon-n igenis vizsgálni fogják az SLR kamerák javítási dejének várható értékét...

#1771 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:18

Felkészítetted már Maksit arra, hogy mit válaszoljon arra a kérdésre, hogy a garanciális javítási ügyét miért úgy rendezte, hogy vett egy új gépet?

Egyrészt nem, másrészt miért kellene? Véleményem szerint jogszerűen gyakorolta az elállási jogát. Együttműködési kötelezettségének pedig maradéktalanul eleget tett, sőt!

#1772 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:22

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:12

illetve az ügyintézés során a jogszabályi kötelezettségeinek sem tett maradéktalanul eleget, és a jótállási igény teljesítését a jogszabálytól hátrányosan eltérő feltételhez kötötte. Arról nem is beszélve, hogy erősen vélelmezhető, hogy a szerződés teljesítése során az együttműködésre sem törekedett.

no igen. lemeradt az átvételi elismervényről a várható kézhezvétel dátuma :D a károsultat megalázta azzal, hogy a készüléket a gyári csomagolásában kért be a garancialevél kíséretében :D vélelmezhető az együtt nem működés természetesen, a készülék meg magától javult meg, miközben a kereskedő nem működött egxütt :D

#1773 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:11

erről van szó. ellenben ha nem funkcionál a DOKUMENTUM ÁTVÉTELI ELISMERVÉNYKÉNT akkor a készülék ÁTVÉTELÉT SEM BIZONYÍTJA!

SFIJ: Azt ne feledd el, hogy szabálysértést azonnal elismeri a kötelezett, amennyiben vitatja az átvétel tényét, hivatkozva az átvételi elismervény hiányára. Azonban a kötelezett nem olyen rosszindulatú, mint te, és eddig nem vitatta.

#1774 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:22

no igen. lemeradt az átvételi elismervényről a várható kézhezvétel dátuma :D a károsultat megalázta azzal, hogy a készüléket a gyári csomagolásában kért be a garancialevél kíséretében :D vélelmezhető az együtt nem működés természetesen, a készülék meg magától javult meg, miközben a kereskedő nem működött egxütt :D

Ez nem érv megint, hanem irónia. Unalmas.

#1775 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:46

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 11:18

Együttműködési kötelezettségének pedig maradéktalanul eleget tett, sőt!

Hát, az eddig leírtakból nem ez látszik. Nem tudom, hogy te mit nevezel együttműködésnek de az amit itt megismertünk az nem az.

Idézet

másrészt miért kellene?

Mondjuk azért, hogy ne ott bukjon el amikor ezt megkérdezik. Esetleg nem ártana egy olyan stratégiát felállítania ami akkor is verhetetlen ha a cég konkrét bizonyítékokat tár elő.

#1776 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:01

Legalább egy csontot vagy vmit dobjatok, ha tudtok konkrétat. Remélem Maksi olvasta az előző hszemet és beszkenneli azt a jegyzőkönyvet amit kapott, hogy mi is láthassuk mi nem stimmelt vele. Vesztenivalója nincsen.

CC: nem te vagy Maksi ügyvédje véletlenül? Egyébként nem válaszoltál egyikünk kérdésére sem, hogy láttad-e a vitatott dokumentumokat. Ha láttad akkor érthető, hogy miért mondod amit, de ha nem láttad, akkor nemértem miért pecsételed már meg rögtön az elején, hogy a jegyzőkönyv nem felel meg a jogi előírásoknak.
Az ironizálást a jogtudorok szították azzal, hogy azt mondták Maksi nem kapott átvételi elismervényt, utána meg azzal érvelt vmelyikőtök, hogy a jegyzőkönyv bizonyítja az átvételt, de nem minősül átvételi elismervénynek  :think: . Ez nekem már magas.

Szerk: Mindössze az a bajom, hogy te nem feltételezéseket teszel, hanem tényként állítasz dolgokat.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 17. 11:09 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1777 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:46

Hát, az eddig leírtakból nem ez látszik. Nem tudom, hogy te mit nevezel együttműködésnek de az amit itt megismertünk az nem az.

Mondjuk azért, hogy ne ott bukjon el amikor ezt megkérdezik. Esetleg nem ártana egy olyan stratégiát felállítania ami akkor is verhetetlen ha a cég konkrét bizonyítékokat tár elő.

A fogyasztó a hibát időben közölte a kötelezettel, a kijavításra átadta, és többször érdeklődött a kijavítás felöl. A szerződés teljesítése érdekében ameddig jelentős érdeksérelem nem érte együttműködött.

Ez nem stratégia kérdése szerintem. A kereskedésnek megvan a lehetősége, ahogy eddig is, hogy képviselje az álláspontját. Én bízok benne, hogy a BT határozata mindkét félnek megnyugtató lesz és nem kell a fogyasztónak a jogait a bíróságon érvényesítenie. Szerintem mindkét fél érdekei ezt szolgálják.

#1778 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:27

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 11:01

Legalább egy csontot vagy vmit dobjatok, ha tudtok konkrétat. Remélem Maksi olvasta az előző hszemet és beszkenneli azt a jegyzőkönyvet amit kapott, hogy mi is láthassuk mi nem stimmelt vele. Vesztenivalója nincsen.

CC: nem te vagy Maksi ügyvédje véletlenül? Egyébként nem válaszoltál egyikünk kérdésére sem, hogy láttad-e a vitatott dokumentumokat. Ha láttad akkor érthető, hogy miért mondod amit, de ha nem láttad, akkor nemértem miért pecsételed már meg rögtön az elején, hogy a jegyzőkönyv nem felel meg a jogi előírásoknak.
Az ironizálást a jogtudorok szították azzal, hogy azt mondták Maksi nem kapott átvételi elismervényt, utána meg azzal érvelt vmelyikőtök, hogy a jegyzőkönyv bizonyítja az átvételt, de nem minősül átvételi elismervénynek  :think: . Ez nekem már magas.

Szerk: Mindössze az a bajom, hogy te nem feltételezéseket teszel, hanem tényként állítasz dolgokat.

A véleményemet írom le az általam megismert információk bírtokában. Az tény, hogy van véleményem. :) Neked is, nem?

Miért fontos, hogy ki Maksi ügyvédje? :) A kérdésekre pedig úgy válaszoltam, ahogy időm és energiám engedte. A jegyzőkönyv és átvételi tekintetében pedig már válaszoltam, bizonyára valamit félreértelmeztél. A félreértések nem hiszem, hogy szítanak iróniát, és egy vitában a másikat nem kezeli egyenlő vitapartnernek au, aki állandóan iróniával válaszolgat. Vagy nem?

#1779 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:48

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 12:27

A véleményemet írom le az általam megismert információk bírtokában. Az tény, hogy van véleményem. :) Neked is, nem?

Miért fontos, hogy ki Maksi ügyvédje? :) A kérdésekre pedig úgy válaszoltam, ahogy időm és energiám engedte. A jegyzőkönyv és átvételi tekintetében pedig már válaszoltam, bizonyára valamit félreértelmeztél. A félreértések nem hiszem, hogy szítanak iróniát, és egy vitában a másikat nem kezeli egyenlő vitapartnernek au, aki állandóan iróniával válaszolgat. Vagy nem?

Én nem vonlak kérdőre sem téged sem senkit azért mert véleményt mondd. Két dologra tudok gondolni. Vmilyen úton/módon részese vagy teis az ügynek és azért közölsz tényként dolgokat, vagy nemis ismered az ügy részleteit és csak mint jogtudor "okoskodsz" és vagdalkozol a jogszabályokkal. Ne érts félre nem akarlak megsérteni.
Nekem egyáltalán nem fontos, hogy ki Maksi ügyvédje, de nemis ezt kérdeztem, ne tessék elterelni a szót.
Az sztem abszolút nem félreértés, hogy már most elásod a kereskedőt mert mocsok szemét, aki ki akart cseszni Maksival. Ha láttad a Maksi által nem megfelelőnek tartott dokumentumokat, vagy ismered azok tartalmát, akkor nem szóltam semmit. Csak akkor jó lenne látni vmi kézzelfogható infót, és nem fellengző hangnemben elküldeni melegebb éghajlatra azt, akinek más a véleménye. Én nem kértem mást, csak annyit, hogy lássuk mi is azt a dokumentumot, amit Maksi sérelmez, ennyi.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1780 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:14

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 11:48

Az sztem abszolút nem félreértés, hogy már most elásod a kereskedőt mert mocsok szemét, aki ki akart cseszni Maksival. Ha láttad a Maksi által nem megfelelőnek tartott dokumentumokat, vagy ismered azok tartalmát, akkor nem szóltam semmit. Csak akkor jó lenne látni vmi kézzelfogható infót, és nem fellengző hangnemben elküldeni melegebb éghajlatra azt, akinek más a véleménye. Én nem kértem mást, csak annyit, hogy lássuk mi is azt a dokumentumot, amit Maksi sérelmez, ennyi.

lordrolee: Folyamatosan tőletek hallani azt, hogy a kereskedőt negatív jelzőkkel illetjük. Szerintem a kereskedő nem mocsok szemét, mint ahogy azt sugaltad, hogy mi ezt állítjuk. Mi nem állítunk ilyet.
Fellengző hangem szerintem nincsen, de sajnálom, hogyha így érezted és elnézést.

A kérésed nekem címezted? :) Csak mert én nem tudom teljesíteni.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.