HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 19:15

Idézet: diegho - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 17:52

na akkor lássuk csak... érdekes hangnemben válaszolgatsz mindenkinek, mindig mindenkibe belekötsz ha valami olyant ajánlunk ami a másik 5 milliárd felhasználónak megfelel. most is itt szenvedsz a 8 centis ventivel, előtte az nvidia lapokkal stb. kell ez nekünk ide ebbe a topicba/fórumba? megválaszolom: NEM! minden oldalon legalább 40-50 sor azzal van tele hogy te itt bizonygatod hogy mindenki hülye aki hardware-t gyárt csak te vagy okos. mindenkinek a saját paraszt stílusodban válaszolgatsz. most már elég ám belőled. menj csinálj magadnak egy fórumot ott nézheted hülyének azokat akik egyátalán hajlandók szóbaállni veled.

szuuszááá :D

én megmondom nem haragszom arra, hogy pite más értékrendet követ. néha van kivetnivaló a nyers fogalmazásában, de ez szerintem mással sincs nagyon másképpen. (velem sem pl) az meg hogy mutat egy másik utat is, az szerintem jó. ha kifejti hogy mit miért, akkor a kérdező eldöntheti, hogy neki melyik a szimpatikusabb. az amit te (vagy bogab, vagy smooth, vagy én, vagy akárki más) leirsz, vagy amit esetleg ő megfogalmaz alternativának. persze nem kell elhinni, hogy az az egyetlen üdvözítő megoldás (mégha pite ugy is adja elő) de nem mondanám hogy nincsenek megfontolásra érdemes ötletei. :up:
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#162 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 31. 19:48

Megkérném a feleket, hogy nyugodtabb stílusban vitassák meg a dolgokat, köszönöm...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#163 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 31. 19:51

Idézet: gemini - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 20:15

szuuszááá :D

én megmondom nem haragszom arra, hogy pite más értékrendet követ. néha van kivetnivaló a nyers fogalmazásában, de ez szerintem mással sincs nagyon másképpen. (velem sem pl) az meg hogy mutat egy másik utat is, az szerintem jó. ha kifejti hogy mit miért, akkor a kérdező eldöntheti, hogy neki melyik a szimpatikusabb. az amit te (vagy bogab, vagy smooth, vagy én, vagy akárki más) leirsz, vagy amit esetleg ő megfogalmaz alternativának. persze nem kell elhinni, hogy az az egyetlen üdvözítő megoldás (mégha pite ugy is adja elő) de nem mondanám hogy nincsenek megfontolásra érdemes ötletei. :up:

nem is ezzel van a gond hanem ahogy előadja... mintha bárki aki kérdez vagy másként látja az egy utolsó nyomorék lenne. valaki kérdez valamit már rögtön le kell ugatni? szerintem több táp járt a kezeim között már most mint neki valaha fog. csak ma kb 10... és totál nem értem miért lenne olyan szar a 12 centis ventis, egy sima 8 centis ventishez képest még jobb is. hő szempontjából. hogy két ugyanolyan tápot hasonlítsak össze. mercury 420W 8centis vs 400W 12centis és a 8 centis melegebb levegőt fúj ki ugyanabból a gépből. igen nekem van időm/lehetőségem ilyen hülyeségekkel szórakozni hogy ezt kipróbáljam. tudo mez csak mercury fos hugy kategória de nem fogok most ezért egy 8centis fsp-t felkutatni. az elöl hátul ventis tápok jobbak mint a 12 centisek ez tény de a sima 8 centis az nem jobb a 12-nél. 3 évig használtam elöl hátul ventis tápot nem kell bemutatni milyen, itt van mellettem a polcon, de akkor is kevés a 12V-os ágon a 15A egy erősebb confighoz és pl 320UP vs 350FSP viszonylatban az UP-nak picit lejjebb esik a 12V-os ága már a mostani gépemen is. persze 3 év alatt a kondik nem 100%-osak, de előző húzott windsor magos procimnál már 11.6-ra is leesett, fsp-vel meg 12-12.1, ha olyan nagyon szar lenne a 12 centis venti akkor nem ilyent csinálnának a gyártók, főleg a nevesebbek nem.

#164 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 20:42

Idézet: diegho - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 19:51

ha olyan nagyon szar lenne a 12 centis venti akkor nem ilyent csinálnának a gyártók, főleg a nevesebbek nem.

ez a lényeg. :up:
ha elvetélt konstrukció lenne, akkor lenne több olyan gyártó, aki a csucs tápjait is elöl-hátul 8 cm ventikkel szerelné. vagy csinálna egy sorozatot, vagy mittudomain. persze a tagan kivétel, de amint megtudtam, a tagan is olyan mint a zalman: sokszor a csomagolásért fizetsz meg a márkanévért, nem a teljesitményért.
a sima 12-esnek a légszállítása a fordulatszámmal jelentősen nő a 8 centishez képest. és csak 350-400w-ig lehet szerintem 8 centis ventivel elegendő hűtést biztositani (emberi zaj mellett)
de szerintem már eléggé eltértünk a topic témájától :)
(bár a tápok felépítése is beletartozik abba, hogy milyen gépet vegyek)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#165 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 31. 21:05

Idézet: gemini - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 21:42

ez a lényeg. :up:
ha elvetélt konstrukció lenne, akkor lenne több olyan gyártó, aki a csucs tápjait is elöl-hátul 8 cm ventikkel szerelné. vagy csinálna egy sorozatot, vagy mittudomain. persze a tagan kivétel, de amint megtudtam, a tagan is olyan mint a zalman: sokszor a csomagolásért fizetsz meg a márkanévért, nem a teljesitményért.
a sima 12-esnek a légszállítása a fordulatszámmal jelentősen nő a 8 centishez képest. és csak 350-400w-ig lehet szerintem 8 centis ventivel elegendő hűtést biztositani (emberi zaj mellett)
de szerintem már eléggé eltértünk a topic témájától :)
(bár a tápok felépítése is beletartozik abba, hogy milyen gépet vegyek)

up-nak van egy 500-550W-os tápja ami elöl hátul ventis és ennyi a nagy tápokról, de még az is régi atx 1.3-as.

#166 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 21:07

Idézet: carr - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 11:09

én is így vagyok ezzel...  :rolleyes:
Azt nem is mondtam, h a prockó vízzel lesz hűtve, de nem tudom van-e az Asus M2N-SLI Deluxe-n lyuk a lefogatónak? Valaki?

Köszi Smooth!

Már ment is bele a 400as FSP, és a Deluxe lap. ;)
Köszi mindnekinek. Kezd kialakulni a kép. :D
:cool:  :respect:

Na ácsi... én nem mondtam, h SLI lapot vegyél.. csak annyit, h amit kinéztél, igen csak gyengus darab (hűtés terén mindenképp).
Ha olcsóbban kapsz M2N-E -t, akkor inkább azt vedd (teljesen ugyanaz a kettő)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#167 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 22:46

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 17:37

Például azt, hogy full dynamic light mellett radeon x1000-eseken totál random fagy valakinél... valakinél meg nem...

Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy vga választásnál az X-Ray nem mérvadó... miatta én nem vennék nvidiát...

Ha neked az eddigi hsz-aimból az jött le, hogy a G8x-re akarom rábeszélni, akkor nem olvastad el rendesen...

Egyébként meg azt a hszt arra írtam, hogy

Ph tesztben a 2600XT-nél 11-ből 4 helyen van AA kapcsolva.

És ha lettél volna olyan kedves és a többi hozzászólásomat is elolvasod, pont azt tanácsoltam, hogy újabb játékokat nézegessen, erre jött a stalkerrel, ami mint leírtam (de még 1x a biztonság kedvéért) nem mérvadó... AA-val és AA nélkül sem...

Azt láttam; de szted carr-nak is ez jött le belőle?
Sorry, csak pont az lett kiemelve hogy de a stalker pont nem fsaa-val lett mérve amit nem igazán tudtam már hova tenni ezért írtam le amit.  Meg persze az sem fekete vagy fehér, csak a jobban megériről elmélkedünk itt, és úgy látom hogy éppen az XT jobban megéri.

Csak nekem is hosszú napom volt és nem voltam olyan türelmes mint kellett volna, és mirko az emberek ne makrnak kicsit sem utánajárni, mindig fél mondatonkánt ahaldnak előre, ahhoz is 2 hsz kell ahelyett 3 percet olvasnának azokat nem szeretem - de ezt tudjátok. :respect:    Ha ott van 2 teszt akkor miért nem tudják végigolvasni hgoy ne kelljen 1-1kiragadott dolgot megrágni megint és megint és megint és megint...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 07. 31. 23:03 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#168 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 23:12

diegho, inkább te kötöttél belém sztem és nem fordítva. Mindegyik gyártónak van ilyen és olyan is; nézeteid szerint például a fényképezőkenk folyamatosan javuliuk kellene. Mert hát ami hülyeség azt nem követeik ugye? Akkor miért van az, hogy a kompaktok egyre rosszabbak pl? Mert a divat viszi el... miért nem halnak ki a sok megás kis vgak? Miért nem hal ki az mp3 meg a zip?

Oldallapos dolog tipikus. Mert te úgy használtad/od attól az jó. Sőt, szinte beszéljük rá a népeket.
8 vs 12 én már mint említettem próbáltam többször, nem nyitott házzal hanem normális körülmények között. Aláírásom látod? Én ezekkel szórakoztam. Én már elmondtam, lerajzoltam, felfestettem, megcsináltam. Te meg azt mondod hogy neked mi a szimpi. OKés, de ez 2 különböző dolog... Azt veszel amit akarsz, azt ajánlasz amit akarsz, de hogy elmondoma  difit és ahelyett hogy a userre hagynál inkább belém kötsz... Nem azt mondom hogy egyik fekete másik fehér - ilyen nincs. De hogy melyiknek mik az előnyei/hátrányai az rendre elfelejted másnál is hangsúlyozni. Kinek mi a fontos. Van akinek a VW az isteni autó van akinek a Citroen - és egyik sem hülye, mindkettőnek más számít az autóban. Persze gondolom ha fogadnánk és lemérnénk az sem változtatna a véleményeden úgyhogy nem foglalkozok ezzel tovább. Ajánlottam 2-3 tápot erre lehurrogtál. Nem én téged, te engem. Nem akarok vitázni, én írom ezt, te azt, veszik amelyiket kapják.

Aki nem olvas vissza, úgyis hogy másnak írja arra morgok. Pláne ha már 3-4 olyan kérdése van ami azon/előző oldalon szerepel.

szerk:nagyobbak közül nem nagyon van 12es. És azok a nagyobbak kinek/mire kellenek? Hogy kiknek nem elég a 400W(quad core+crossfire/sli) és hogy miért van Libertym azt meg már megtárgyaltuk (vizes gépnél mindegy, és ez volt jó áron EPS és 2 PCIE csatis és elég molexes és táp).

Szerkesztette: MC Pite 2007. 07. 31. 23:13 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#169 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:21

egy 8 centis ventis tápot sokkal nehezebb normálisan megtervezni mint egy 12-est. ergó semmi légáramlat nem megy át a tápon, csak a hátsó venti szívja ki a meleget. ha ez olyan házban van ahol nincs a ház tetején venti akkor az ott megrekedt meleg levegő is szépen beáramlik a tápba és a bordák mögött megreked. a 8 centis venti meg nem tudja rendesen kiszívni mindenhonnan a meleget. ezzel szemben ott a 12 centis verzió ami az egész tápon áttolja a levegőt, lehet hogy nem 30 fokos hanem 40 de ez nem számít annyit amíg 65 fokot vagy többet bíró kondik vannak, ugyebár jobbak 105-öset is használnak. más szempontból gondolj a porosodásra. 8 centis ventis tápon semmi légáramlat nem megy keresztül ergó a táp első részében erősen tud porosodni (ugyebár elektromosság révén az vonzza a port), 12 centis ott is átfújja a levegőt ezzel még azt is pucolja valamilyen szinten. nem hülyeségből kezdték ezt el a tápgyártók. egy nagy teljesítményű tápnál a táp elejében esetlegesen megrekedő meleg levegő nagy gondot tud okozni, ezért nincs nagy tápok között szimpla 8 centis. erre lenne jó a 2*8 centi elöl hátul, de nem nagyon foglalkoznak vele.

#170 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 17:10

Ugye nem hagytad figyelmen kívűl az AA-t. Előző oldalon írtam le :omg:
Ennyire fáj visszaolvasni?
Shaderből nyomja az AA-t, így az eléggé belassítja. De nem a 20-25ezres kártyákkal szoktunk 4/6×os AA-val játszani, de ezt ők is megemlítik ha el is olvasod...
" A HD 2600 XT azon nyomban meghal a terheléstől, ahogy bekapcsoljuk az élsimítást, köszönhetően a shader alapú AA megvalósításnak és a kevés ROP-egységnek. ... Az élsimítás ennél a modellnél is olyan extra, amit nem nagyon tudunk majd kihasználni, de egy 25 000 forint alatt kapható kártyától ne is várjunk csodát."

diegho:
1, Nálunk szép lenne ha ennyi lenen vidéken az fsp, de bp-n is ált drágábban látom. De vegyél évente, átlag user is úgy tenné :omg:
2, REmélem roppant büszke is vagy magadra hoyg lenn a házad oldala... :nevet:
3, 3év helyett 3év 2 nap ramek indok, köszi, el is feljtem az egészet a fenébe :omg:

carr: *kiszerkesztve* OLVASD végig légyszi a teszteket, nézd meg más kártyákkalis a stalkert; és ha megven légszi írd le a konklúziódat. Köszönjük szépen!!!!
Amellett hogy a computerbasen azért van összesített táblázat, hogy ne kelljen játékonként végignézni. Van ami egyik, van ami másik kártyáknak fexik.
Random lehet ám táblázatokat kinézni...
Kép

Igen, figyelembe vettem, h AF miatt olyan lassú. De ha már van, használja ki szvsz!
Másik dolog pedig, h nem a jövőben szeretnék játszani, hanem most.
Lehet, hogy 5 hónap múlva cserélem a karit... :)
Sőt!
Más.
Nem tudok németül, és nem ismerem a computerbase-t...
Most sajna nem tudok utánanézni, de estére belekukk. ígérem. :)

Szerkesztette: carr 2007. 08. 01. 08:56 -kor

#171 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:52

én addig nem cserélem le a 7600gs ddr3-at amíg nem jönnek ki az új középkategóriás kártyák. max egy 2600xt/pro ddr3-at kipróbálok ha 5k ráfizetésből megvan.

#172 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:55

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 22:07

Na ácsi... én nem mondtam, h SLI lapot vegyél.. csak annyit, h amit kinéztél, igen csak gyengus darab (hűtés terén mindenképp).
Ha olcsóbban kapsz M2N-E -t, akkor inkább azt vedd (teljesen ugyanaz a kettő)

Van a deluxe-ból SLI nélküli verzió is? :confused:

#173 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:58

Jön a G9X idén (november), jövőre jön a R700 (amd prezentáció), illetve igértek egy középkategóriás radeont a 2600 és a 2900 közé. Azért ebből a 3ból már csak sikerül valamelyiket időre betartani, addig pedig bármelyik erősebb dx9-es hw elég...

Szerkesztette: BoGab 2007. 08. 01. 08:59 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#174 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 09:01

Idézet: carr - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 9:55

Van a deluxe-ból SLI nélküli verzió is? :confused:

asus am2 felhozatal

Amúgy nincs, mert egy darab 570U alaplapjuk van, az M2N-E.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#175 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:11

Úgy látszik csak én vagyok aki videókártya vásárláskor nem is gondolkozik ATI-ban: amíg nem írnak normális Linux drivert addig bizony bojkottálni kell őket.

#176 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:14

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 9:21

ha ez olyan házban van ahol nincs a ház tetején venti akkor az ott megrekedt meleg levegő is szépen beáramlik a tápba és a bordák mögött megreked. a 8 centis venti meg nem tudja rendesen kiszívni mindenhonnan a meleget. ezzel szemben ott a 12 centis verzió ami az egész tápon áttolja a levegőt, lehet hogy nem 30 fokos hanem 40 de ez nem számít annyit amíg 65 fokot vagy többet bíró kondik vannak, ugyebár jobbak 105-öset is használnak.

Na ja.

Anno megforditottam a Chieftec 340W-ben a ventit, hogy ne a tapbol szivja el a meleget, hanem kintrol tolja a levegot a tapban levo bordakra.
Egybol huvosebb lett a tap, igy az automatika lejjebb szabalyozta a ventit.
Elotte porgott 2700-on a 8 centis, utana 1700-on...

#177 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:57

nem biztos hogy az egész táp lett hűvösebb, lehet, hogy csak az érzékelő és környéke lett hűvösebb, és a tápnak maradtak ugyanolyan meleg részei.

#178 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 11:40

Tap burkolata is erezhetoen hidegebb lett.

#179 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:03

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

unatkoztam, paint-el 5 perc alatt ezt sikerült összehozni. prociventiről a házban hátul lévő tegyük fel 12-es venti húzza kifelé a levegőt, a zöld téglalap a levegőgyűjtési területe, a többi levegő menne felfelé a táphoz, de ott zárva van a doboz, ergó melegíti az alját egy picit, de nagy része a táp elé vándorol és ott reked meg. a megrekedt levegő egy része beáramol a táp elejébe mivel ott vannak kis rések, viszont a táp hátsó ventillátorának halk működés mellet a levegőgyűjtési területe nagyon kicsi, a kondik mögött megreked a meleg levegő, és fűti a tápot. ez lenne egy jó konstrukció? ez inkább egy öngyilkos ötlet. ezen lehetne segíteni egy ház tetején lévő kiszívó ventivel, de az megint plusz egy ventillátor és a táp elejéből ugyanúgy nem húzza ki az ott keletkezett hőt.

#180 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:27

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 13:03

unatkoztam, paint-el 5 perc alatt ezt sikerült összehozni. prociventiről a házban hátul lévő tegyük fel 12-es venti húzza kifelé a levegőt, a zöld téglalap a levegőgyűjtési területe, a többi levegő menne felfelé a táphoz, de ott zárva van a doboz, ergó melegíti az alját egy picit, de nagy része a táp elé vándorol és ott reked meg. a megrekedt levegő egy része beáramol a táp elejébe mivel ott vannak kis rések, viszont a táp hátsó ventillátorának halk működés mellet a levegőgyűjtési területe nagyon kicsi, a kondik mögött megreked a meleg levegő, és fűti a tápot. ez lenne egy jó konstrukció? ez inkább egy öngyilkos ötlet. ezen lehetne segíteni egy ház tetején lévő kiszívó ventivel, de az megint plusz egy ventillátor és a táp elejéből ugyanúgy nem húzza ki az ott keletkezett hőt.

Udv!

Szerintem a fenti rajzon a "levegogyujtesi terulet" csak akkor igaz, ha pl. le van veve a haz oldallapja, vagy a tap is nyitott dobozban van. De mivel zart, a tapbol kifele fujo venti torvenyszeruen sziv a tuloldali pici reseken, kompenzalva a belso nyomascsokkenest, s igy atszelloztetve szinte az egesz terfogatat. A tap alkatreszeinek elhelyezkedese folytan persze lehetnek "szelarnyekos" helyek, de az mar a taptol fugg. Ugyanigy, pl. ha a gephazban csak hatoldali kifele fujo venti van, kezzel is erezni az elolapi reseken, hogy aramlik befele a levego. Igy ez a gyujtoterulet szerintem joval nagyobb.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.