HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:35

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 23:20

TFT -t szeretnék venni, lehetőleg 19'' -osat, és minél jobb minőségüt (és nem árt, ha van DVI bemenet rajta), kb. 45 000 Ft -t tudnék rászánni. Mit tudtok ajánlani, vagy nagyon irreális?
Köszönöm a válaszokat.   :)

Ha széles képernyős kell, akkor a madaraszteszkóban 38.990 peták a Samsung 940BW.

#102 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:58

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:35

Ha széles képernyős kell, akkor a madaraszteszkóban 38.990 peták a Samsung 940BW.

Az simán ér annyit. Igaz TN paneles, de szép képe van sztem, volt hozzá szerencsém.
Nem azt mondom hogy a legjobb, de 39-ért nagyon nagyon jó vétel.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#103 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:39

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:35

Az a baj, hogy nem igazán rajongok a széles képernyőért, biztos túl konzervatív vagyok...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#104 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:41

Idézet: tothati - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 8:26

A régi monitorod az milyen volt? :D

Egy 20'' -os CRT, elég jól működik, csak az az egyik fő gondom vele, hogy 31 kg... albérletben lakom, és eléggé meg tudja nehezíteni a költözést. És most be tudok vállani egy cserét, de lehetséges, hogy később jóideig megint nem.
Úgyhogy böngészem tovább a reklámkiadványokat, hátha...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#105 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:42

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 7:11

Ezt az egyet találtam, ne kérdezd, hogy milyen... :think:

Pedig érdekelne, jó boltnak tűnik.

Idézet

[link]

#106 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:49

Amúgy mi lenne a jobb? Egy 19'' -os, ám szerényebb képességű monitor, vagy egy 17'' -os, de minőségibb vétel? Valaki azt mondta nemrég, hogy a 19'' -osnak nincs olyan éles képe, és a 17'' -es is teljesen jól használható 1280x1024 -ben is.
Vélemény?  :)

Szerkesztette: Nevergone 2007. 08. 17. 10:49 -kor

Idézet

[link]

#107 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:56

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:39

Az a baj, hogy nem igazán rajongok a széles képernyőért, biztos túl konzervatív vagyok...  :)

És a keskeny nem gond? Nem kötekszem, csak a 17-19"-osak meg 5:4-esek :fear:
(Aztán hasonló álláspontról a végén én is wide-nál kötöttem ki, jobban zavart a keskeny :think:)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#108 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:04

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 11:56

És a keskeny nem gond? Nem kötekszem, csak a 17-19"-osak meg 5:4-esek :fear:
(Aztán hasonló álláspontról a végén én is wide-nál kötöttem ki, jobban zavart a keskeny :think:)

Értelek én... én igazából amolyan 4:3 -at gondoltam (asszem ennyi a CRT -m), mert izé... azt szoktam meg.  :)

Idézet

[link]

#109 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:56

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 12:04

Értelek én... én igazából amolyan 4:3 -at gondoltam (asszem ennyi a CRT -m), mert izé... azt szoktam meg.  :)

Akkor nincs mese, 21"-ost kell venni... :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#110 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:14

Azért ez túlzás, nem olyan egetverően keskeny az 5:4 a 4:3-hoz képest, vedd úgy, hogy fentre és lentre is raktak pár plusz sort.
Az meg nem igaz, hogy a 19-es képe nem olyan éles.

#111 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 13:15

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 13:14

Azért ez túlzás, nem olyan egetverően keskeny az 5:4 a 4:3-hoz képest, vedd úgy, hogy fentre és lentre is raktak pár plusz sort.

Mennyire torzítja el a képet ez az arányváltozás filmnézés (nincs tv, viszont a gépben van tunerkártya) és munka közben? Ilyen aránynál mi az ajánlott felbontás, az 1280*1024 jól olvasható? Egyáltalán miért kellett változtatni a képarányon?

Természetesen, ha valahol találtok még a leírt paramétereknek megfelelő, korrekt monitort, érdekelne, köszönöm előre is.  :)

Idézet

[link]

#112 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 13:17

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 13:14

Amúgy ez igaz. És szerencsére mióta nvidiám van, a wide-ot is tudom úgy venni, mintha lenne egy 21" 4:3-asom, meg egy kis ajándék fekete, ha épp 4:3-as felbontásban menne valami :)
5:4-nél egyébként majdnem mindegy, ott sokkal kisebb a különbség, mint a 4:3 és a 16:10 között. Én is meglepődtem, de most már van alkalmam mindkettőt rendszeresen látni, szóval tényleg.

szerk. ha pedig mindenképpen és tényleg 4:3 kell, akkor léteznek 20"-os monitorok 1400*1050-es felbontásban, elég olcsón (bár gyanítom, 45-be sehogy nem férnének azok se már, de az 1600*1200-asoknál jóval olcsóbbak) - mint alternatíva.
Konkrét típust sajna nem tudok mondani, nem néztem azokat, amikor monitor kellett, úgy voltam vele, hogy az 1050 nem szám :Đ (olvasd: semmi köze a hagyományos felbontásokhoz :Đ)

Szerkesztette: alvaro 2007. 08. 17. 13:21 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#113 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 13:45

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 14:17

szerk. ha pedig mindenképpen és tényleg 4:3 kell, akkor léteznek 20"-os monitorok 1400*1050-es felbontásban, elég olcsón (bár gyanítom, 45-be sehogy nem férnének azok se már, de az 1600*1200-asoknál jóval olcsóbbak) - mint alternatíva.
Konkrét típust sajna nem tudok mondani, nem néztem azokat, amikor monitor kellett, úgy voltam vele, hogy az 1050 nem szám :Đ (olvasd: semmi köze a hagyományos felbontásokhoz :Đ)

Kijövök én az 5:4 -el is, valószínűleg jobban, mint a 16:10 -el.  A 45 pedig adott, ennyit tudok most "felszabadítani", viszont szeretném most megvenni, mert nem mindegy, hogy most veszek ennyiért egy monitort, vagy maradok a jelenleginél, és pár éven belül veszek ugyanennyiért egy szemüveget.  :think:
Bevallom, nem vagyok túlzottan jártas a TFT terén (nekem nem volt még), ezért is várom itt a javaslatokat, tanácsokat, tapasztalatokat.  :respect: :)

Szerkesztette: Nevergone 2007. 08. 17. 13:47 -kor

Idézet

[link]

#114 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 17:24

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 19:06

sziasztok!

van egy kérdésem, ami félig-meddig EVO, de inkább Videokártya rovat. amatőr fotós vagyok, sokat masszírozom a képeimet a gépen még az utómunka során. egy ideig notebook felhasználó leszek és ezzel kapcsolatban merült fel kérdés.

a notebook TFT, ráadásul alighanem valami akármilyen gyengébb panel lesz benne. ha szerzek (kölcsönzök mondjuk) egy kalibráló kütyüt, akkor azzal beállítva a panelt be lehet lőni a színeket valamennyire hitelesre?

nem nyomdai előkészítés a cél, de valamennyire közelítse az eredetit. ugyanis ennek hiányában kár is nekiállni a képeken állítgatni, mert totálisan elronthatom őket ha csak úgy szemre állítgatok.

tehát jól gondolkodom?

köszönöm!  :respect:

erre valaki?
.
.
.

#115 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:07

Van itt egy monitor, azt kellene véleményezni, szóbajöhető esélyes:
http://www.gepbolt.h...34656&f=MON&o=0

Idézet

[link]

#116 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:27

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 0:07

Van itt egy monitor, azt kellene véleményezni, szóbajöhető esélyes:
http://www.gepbolt.h...34656&f=MON&o=0

nincs dvi csatlakozó és a szélesvásznú TN+FILM 20" környéki moncsikkal már állandó gondba leszel a betekintési szöggel. emellett 6 bites panel ugye a TN miatt - és ezért szélesvásznúsága ellenére multimédiára kevéssé ajánlott.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 17. 23:28 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#117 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:29

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 22:11

A HDMI hiányzik, azt nem tudom, hogy HDCP kompatibilis e 2007wfp. Amúgy elfogadható.

az. HDCP kompetibilis.

#118 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 23:37

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 18:24

erre valaki?

be lehet lőni közel helyesre. olvasd el felss mester monitortesztjeit a porhardveren. ő kalibrál és mellékeli a monitorokhoz a szükséges profilokat a színhelyes megjelenítéshez. amúgy egy kalibrátor heroinárban van, kb 100 küvecs. vegyél egy dell UltraSharp 2007WFP-t lehetőleg S-IPS-eset és használd a fless által kimért színprofilt.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 17. 23:42 -kor

#119 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 08:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 0:27

nincs dvi csatlakozó és a szélesvásznú TN+FILM 20" környéki moncsikkal már állandó gondba leszel a betekintési szöggel. emellett 6 bites panel ugye a TN miatt - és ezért szélesvásznúsága ellenére multimédiára kevéssé ajánlott.

Köszönöm szépen a választ, egyre inkább azt hiszem, hogy ebből egy 17'' -os Samsung lesz
http://www.depo.hu/samsung/940n

esetleg ezt találtuk most szóbajöhetőnek:

http://www.dana-computer.com/dana_new/inde...emid=26&lang=hu

Szerkesztette: Nevergone 2007. 08. 18. 08:21 -kor

Idézet

[link]

#120 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 09:05

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 9:19

ebből egy 17'' -os Samsung lesz

Jó csak ne felejtsd el otthon kitömöríteni a 19"-os modelleket  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.