HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#81 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 22:25

korántsem kerül fillérekbe. hiszed vagy sem ezmár nem kábel, hanem hangolt tápvonal :D a rendes CAT6-os UTP kábelnek is párszáz forint métere. az modjuk igaz, hogy jobbfajta Cat6-os UT kábel (belkin) 3küvecs (15 méter) aztán 2 ilyenből már megtod barkácsolni a HDMI kábeled. kicsit randa lesz, de negyedáron :D

Akkor varjam meg, h a kinaiak megcsinaljak occoe'?  :D

#82 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 13:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 23:25

korántsem kerül fillérekbe. hiszed vagy sem ezmár nem kábel, hanem hangolt tápvonal :D a rendes CAT6-os UTP kábelnek is párszáz forint métere. az modjuk igaz, hogy jobbfajta Cat6-os UT kábel (belkin) 3küvecs (15 méter) aztán 2 ilyenből már megtod barkácsolni a HDMI kábeled. kicsit randa lesz, de negyedáron :D

igy van, negyede aron, es meg mindig bolti aron vettel minden hozzavolot... ha koveted a logikat mar akkor is rajossz hogy a gyartonak akkor meg tenyleg toredekebe kerul legyartani azt a kabelt. na de kar ezen vitazni, ugysem errol szol a topic :)
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#83 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 13:14

Idézet: kdavidz - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 6:11

szerintem TN paneles es akkor betekintesi szog gondjaid lesznek vele a batarnagy merete miatt...

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 8:48

Hogy 22"os, és akkor ajánlott ha nem zavarnak a 19"esek nagyobb pixelei.
melohelyen van 19"-s 1280x1024-es hape meg 17"-os 1280x1024-es hape. mindeketto fostalicska bleeding van az overdrive miatt de a 19-est kellemesebb nezni...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 09. 13:17 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#84 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:08

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 12:51

MC Pite,

rábeszéltél, meg is rendeltem :)

Köszi a tippet!

Beavatsz hogy hol és mennyiért? (akár priviben is jöhet).

Tapasztalatokat várunk!

Ja, amúgy Dell 2007WFP-ről beszélünk egyáltalán?  :Đ

#85 Felhasználó inaktív   kdavidz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:31

Akkor Ti milyen monitort ajánltok 22" méretben?

#86 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:57

Minden jelenleg kaphato 22"-es TN panellal van szerelve, szal a panellal jaro "betegsegeket" vagy megszokod/elfogadod vagy keresel egy nem TN paneles monitort.

Mire hasznalnad a monitort es mennyi ra a keret?

Szerkesztette: Vortex07 2007. 08. 09. 15:58 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#87 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:59

Azért a 22" wide és a 19" monitorok pixelméretei között van különbség.

Kép

22" méretben csak TN paneles létezik, ha nem profi grafikára kell akkor ok.
Az általad linkelt asus-t minden jóval felszerelték, nagyon jó választás lenne, ha a szinhűsége ne lenne olyan amilyen. klikk.
Persze azt nem tudom ezen javítottak e.
Mivel más gyártók is használnak CMO panelt és ott nem olyan vészes ez a dolog, lehet az asus-nál is állítottak már rajta.
Egyébként szerintem ezek közül érdemes.
LG L226WA
SAMSUNG 226BW
HP Pavilion w2207
Dell E228WFP
egymás mellett.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#88 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 20:36

Idézet: nobela - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 16:08

Beavatsz hogy hol és mennyiért? (akár priviben is jöhet).

Tapasztalatokat várunk!

Ja, amúgy Dell 2007WFP-ről beszélünk egyáltalán?  :Đ

Igen arról beszélünk.

Én kéz alol vettem egy pár naposat (elszállt anyagilag a srác...), hogy biztos a04-es, S-IPS paneleset és pixelhiba menteset kapjak.

85K-t adtam érte, de ujat kapsz már 88 körül is.(csak ugye benn a pakliban, hogy PVA panellel szerlet)

Amúgy nemrég jött meg, most gyönyörködök benne, álitgatom, kóstolgatom, hogy mi milyen rajt....

Filmeket csak jó minőségüeket érdemes nézni rajta, nagyon látszanak a tömörítésből származó misőgveszteségek.

A játékok.... döbbenet, nagyon tetszik a széles látószög. Semmiféle utánhúzást, túllövést.... nem látok.
Mondjuk az érdekes, hogy eddig  1152 x 864-ben meg 1280 x 960-ban játszottam, de most mindent 1680 x 1050, nativra állítottam és így sem lassult be semmi :think: , pedig jóval nagyobb a felbontás. Vagy a DVI miatt van? Nem értem, de tetszik a dolog nagyon!

A szinek gyönyörűek, a képek tűélesek! (a PH-es tesztnek megfelelően állítottam a szineket)

Eddig egy pár óra alatt nagyon pozitiv a véleményem, egyedül a CRT feketéje hiányzik, de a tűéles kép és a widescreen kárpótolni fog úgy látom ;)

Mégegyszer köszönet MC Pite-nek, hogy "rámutatott"  ;)
:respect:

Szerkesztette: ma-Zo 2007. 08. 09. 20:40 -kor

#89 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 19:06

sziasztok!

van egy kérdésem, ami félig-meddig EVO, de inkább Videokártya rovat. amatőr fotós vagyok, sokat masszírozom a képeimet a gépen még az utómunka során. egy ideig notebook felhasználó leszek és ezzel kapcsolatban merült fel kérdés.

a notebook TFT, ráadásul alighanem valami akármilyen gyengébb panel lesz benne. ha szerzek (kölcsönzök mondjuk) egy kalibráló kütyüt, akkor azzal beállítva a panelt be lehet lőni a színeket valamennyire hitelesre?

nem nyomdai előkészítés a cél, de valamennyire közelítse az eredetit. ugyanis ennek hiányában kár is nekiállni a képeken állítgatni, mert totálisan elronthatom őket ha csak úgy szemre állítgatok.

tehát jól gondolkodom?

köszönöm!  :respect:
.
.
.

#90 Felhasználó inaktív   kdavidz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 05:05

Mire hasznalnad a monitort es mennyi ra a keret? 

Max. 100 -at akarok monitorra költeni !

#91 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 10:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 18:35

szerintem no para, ez egy wuxga panel de lehet, hogy nem küld EDID-t és elhet hogy nem hajlano szinkront fogni PCs felbontásokon. ekkor a VGA-n varázsolni kell egy 1920x1080@60Hz üzemmódot és az általában jó lesz.  ha mindenképpen para akkor lehet célszerű venned HDCPs VGA-t, azzal nincs mese, mennie kell..

Megvan a megoldas: megy gond nelkul DVI-rol. Win rogton felismerte, h 1080p-s megjelenitot kapott es ennek megfeleloen engedte is az 1920x1080-as felbontast. Csak kihuztam a monitort es raraktam a TV-t.

Egyebkent HDMI-HDMI kabelt vettem es egy DVI atalakitot. 10m-est talaltam 9990-ert. :D

Meg annyi, h a DVD-d kepe szebb igy megjelenitve mint asztali DVD lejatszorol SCART kabelen keresztul. Ha jol sejtem azert mert kimarad egy D/A meg egy A/D atalakitas.

A win desktop kepe viszont kicsit kilog a TV kepernyorol. Ennek mi lehet az oka?? Probaltam nvidia menubol underscant de ugy meg tul kicsi lett. Otlet? :think:

#92 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 06:15

Hi!
Valaki megtudná mondani mit jelentenek ezek a jelölések a tft paneleknél? :think:

Az "S": S-IPS, S-MVA, S-PVA..........
Az "A": A-PVA, A-MVA..........
Az "A-TW": A-TW-IPS......
Üdv:Arsene

#93 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 08:28

Idézet: bbeke - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 11:11

Egyebkent HDMI-HDMI kabelt vettem es egy DVI atalakitot. 10m-est talaltam 9990-ert. :D

Itt van olcsóbban is :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#94 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 15. 09:02

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 8:28

Nem egeszen! "Telefonon rendelhetö"

De ha korabban irod, talan segitett volna. Azert durva amilyen arakon adjak a nagyobb aruhazakban.

Szerkesztette: bbeke 2007. 08. 15. 09:03 -kor

#95 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 17:28

Az "S" megvan:

"Természetesen a paneltípusokon belül sem állt meg a fejlődés. A hátrányok csökkentésére újabbnál újabb technológiákat vonultatnak fel a gyártók, hogy fel tudják venni a versenyt egymással, az egyre élesedő piacon, a vevők kegyeiért. Ilyen, pl. az "Overdrive", technológia MVA/PVA, újabban a TN+Film paneleknél, sőt legújabban az IPS paneleknél is, mely a válaszidő további csökkentését hivatott elérni.
Így jöttek létre újabb elnevezések, ez különösen az *VA panelekterületén jellemző: MVA Premium (Fujitsu), P-MVA (AUO), S-MVA (CMO), S-PVA (Samsung), de így született az S-IPS (Hitachi, LG-Philips)elnevezés is."

Forrás:www.tftpanel.hu

A többi még mindig érdekelne! :)
Üdv:Arsene

#96 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:20

TFT -t szeretnék venni, lehetőleg 19'' -osat, és minél jobb minőségüt (és nem árt, ha van DVI bemenet rajta), kb. 45 000 Ft -t tudnék rászánni. Mit tudtok ajánlani, vagy nagyon irreális?
Köszönöm a válaszokat. :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#97 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 06:11

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 23:20

TFT -t szeretnék venni, lehetőleg 19'' -osat, és minél jobb minőségüt (és nem árt, ha van DVI bemenet rajta), kb. 45 000 Ft -t tudnék rászánni. Mit tudtok ajánlani, vagy nagyon irreális?
Köszönöm a válaszokat. :)

Ezt az egyet találtam, ne kérdezd, hogy milyen... :think:

#98 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 07:26

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 23:20

Köszönöm a válaszokat.   :)

Sok sikert!
Segíteni azt nem tudok. :(
A régi monitorod az milyen volt? :D
Egy barát(nő)i kéz mindig legyen közel hozzád!      :)

#99 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:18

Sajnos a crt-k eltüntetésével a monitor, mint olyan, újra drága lett, a tft-k nem estek azért akkorát, hogy az utóbbi évek crt-áraival versenyzhessenek :(
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#100 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:29

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:18

Sajnos a crt-k eltüntetésével a monitor, mint olyan, újra drága lett, a tft-k nem estek azért akkorát, hogy az utóbbi évek crt-áraival versenyzhessenek :(

Az utóbbi évek CRT árai meg a TFT-k elterjedésének voltak köszönhetők. Előtte a CRT is drága volt.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.