HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#1581 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 16:19

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 17:11

én azt a Samut már rég lenyúltam volna előled, ha lehetne kártyával fizetni náluk  :Đ
Szerintem nézzél rá hja teheted, mert azzal az 1 év garival nagyon jó vézel az ha nincs semmi baja!
Mellesleg PH!-n láttam egy két boltot akik A04-es 2007-est árultak szintén 100 alatt!

jah - brekk. csak kicsit problemasabb nala a fizetes, meg a szallitas. iponban most nyomoznak utana.
a samut csak akkor veszem, ha ez kiesik.

#1582 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 04. 24. 17:50

http://prohardver.hu/teszt/24_colos_monito...241h_kulso.html

no comment.

#1583 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 18:28

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 18:50

Ezt már tegnap kitárgyaltuk :)
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#1584 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 19:10

Hi!

22'-os monitort akarok venni max 80E-ig. Szakikat kérdezem, hogy melyiket érdemes?
Főként munkára kellene, ezért fontos lenne, hogy ne csessze szét a szemem.

#1585 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 19:29

Idézet: Gabox - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 20:10

Hi!

22'-os monitort akarok venni max 80E-ig. Szakikat kérdezem, hogy melyiket érdemes?
Főként munkára kellene, ezért fontos lenne, hogy ne csessze szét a szemem.

Üdv. Néked!

Határold be jobban, hogy mit értesz munka alatt! Grafikus munkálatokat akarsz végezni, vagy csak egyszerűen sokat dolgozol géppel és a szemed épségét félted? Mert ha előbbi, akkor nem biztos hogy jó nyomon jársz, mert 22"-os kijelzők között, amik tisztelet 1-2 kivételnek mind TN panellel szereltek nem igen alkalmasok grafikus munkákhoz mint pl. PhotoShop és árfekvésben sem fér bele a 80 ezres keretbe. Ha viszont csak egy jó monitort szeretnél mindennapi munkálatokhoz, akkor én azt javaslom gondold át mennyire van szükséged a 22 col-ra, mert 20"-os-at, aminek ugyanaz a felbontása már-már megkapsz ennyi pénzért valami jobb panellel szerelve. Pl. 86 körül láttam már Dell 2007FP-t, vagy a Philips-nek is van ebben az árfekvésben jó monitora. de majd a szakik megmondják a tutit ;)

Addig is nézegesd meg ezt:
http://www1.euro.dell.com/content/products...c=hu&l=hu&s=bsd

Szerkesztette: Rodrigez07 2008. 04. 24. 19:31 -kor

#1586 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 19:32

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 15:08

Yany hangnemével szerintem nem volt igazán semmi gond, ellentétben ezzel a hányással, amit válaszként előadtál.

persze hogy nem, csak beszolt. vegulis, nincsis ezzel semmi gond, ugye?   :rolleyes:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 24. 19:42 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1587 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 19:36

Idézet: arn - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 15:52

en csak ugy veszem meg, ha a04es s-isp es pixelhibamentes, ha nem sikerul ilyet, akkor marad a 244t.

mindenkepp probald meg ugy megvenni, hogy kiprobalhatod. sajnos van ugy hogy a04-es es megsem az, amire szamitasz :( amugy azt tapasztalom hogy az esetlges pixelhiba mamar csak a nagyon olcso kategoria sajatja.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 24. 19:53 -kor

#1588 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 19:55

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 20:29

Üdv. Néked!

Határold be jobban, hogy mit értesz munka alatt! Grafikus munkálatokat akarsz végezni, vagy csak egyszerűen sokat dolgozol géppel és a szemed épségét félted? Mert ha előbbi, akkor nem biztos hogy jó nyomon jársz, mert 22"-os kijelzők között, amik tisztelet 1-2 kivételnek mind TN panellel szereltek nem igen alkalmasok grafikus munkákhoz mint pl. PhotoShop és árfekvésben sem fér bele a 80 ezres keretbe. Ha viszont csak egy jó monitort szeretnél mindennapi munkálatokhoz, akkor én azt javaslom gondold át mennyire van szükséged a 22 col-ra, mert 20"-os-at, aminek ugyanaz a felbontása már-már megkapsz ennyi pénzért valami jobb panellel szerelve. Pl. 86 körül láttam már Dell 2007FP-t, vagy a Philips-nek is van ebben az árfekvésben jó monitora. de majd a szakik megmondják a tutit ;)

Addig is nézegesd meg ezt:

Mi számít jobb panelnek? A dell bejön, de mindenképp 16:10-es kéne.

#1589 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 20:16

Idézet: Gabox - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 20:55

Mi számít jobb panelnek? A dell bejön, de mindenképp 16:10-es kéne.

Jah, hogy wide kell! Bocsi ez nem jött le! Nah a jobb panel alatt értek mindent ami a TN fölött helyezkedik el :) S-IPS, S-PVA, S-MVA. Ezen belsőkkel szerelt monitorok jóval drágábbaka TN paneles társaiknál, cserébe sokkal jobb képet biztosítanak. Szélesebb betekintési szögek /amiben az S-IPS panel a lehető legjobb/, jobb színhűség, stb. Amit linkeltem Dell annak van 16:10-es változata ami pediglen a Dell 2007WFP, ezt olyan 95-ért vesztegetik kiskerben, vagy van a Philips 200WP7ES ami pedig 90 körül kapható legolcsóbban. sajnos mind2 monitor körül megy a kavarás, ha visszaolvasol 1-2 oldalt akkor rájössz, hogy mi is :) Lényeg hogy mindkettőt szerelik S-ISP illetve S-PVA panellel is, és gyakorlatilag lutri hogy melyiket kapod. Nagyon rosszul egyikkel sem jársz annyi, szent, de azért jobb ha az S-IPS-es verziót vágják hozzád :D PVA-s panelt oldalról nézve kontrasztvesztést vehetsz észre ami az IPS panelnél nincs, vagy nem ennyire. De ettől még nagyon jó a PVA-s is, mert senki nem nézi egyedül a monitorát 170 fokos szögből, de azért mégis bosszantó, hogy kaphatnál ugyanazért a pénzért egy kicsit jobbat is.

Dell 2007WFP:

Philips 200WP7ES:
http://www.consumer.philips.com/consumer/h...MER/200WP7ES-00

#1590 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 20:40

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 21:16

Jah, hogy wide kell! Bocsi ez nem jött le! Nah a jobb panel alatt értek mindent ami a TN fölött helyezkedik el :) S-IPS, S-PVA, S-MVA. Ezen belsőkkel szerelt monitorok jóval drágábbaka TN paneles társaiknál, cserébe sokkal jobb képet biztosítanak. Szélesebb betekintési szögek /amiben az S-IPS panel a lehető legjobb/, jobb színhűség, stb. Amit linkeltem Dell annak van 16:10-es változata ami pediglen a Dell 2007WFP, ezt olyan 95-ért vesztegetik kiskerben, vagy van a Philips 200WP7ES ami pedig 90 körül kapható legolcsóbban. sajnos mind2 monitor körül megy a kavarás, ha visszaolvasol 1-2 oldalt akkor rájössz, hogy mi is :) Lényeg hogy mindkettőt szerelik S-ISP illetve S-PVA panellel is, és gyakorlatilag lutri hogy melyiket kapod. Nagyon rosszul egyikkel sem jársz annyi, szent, de azért jobb ha az S-IPS-es verziót vágják hozzád :D PVA-s panelt oldalról nézve kontrasztvesztést vehetsz észre ami az IPS panelnél nincs, vagy nem ennyire. De ettől még nagyon jó a PVA-s is, mert senki nem nézi egyedül a monitorát 170 fokos szögből, de azért mégis bosszantó, hogy kaphatnál ugyanazért a pénzért egy kicsit jobbat is.

Dell 2007WFP:

Philips 200WP7ES:
http://www.consumer.philips.com/consumer/h...MER/200WP7ES-00

Köszi az infót. Ez a dell jónak tűnik, bár a 16ms nem túl biztató. Ha csak melóra használnám nem érdekelne, de szoktam néha játszani is. Nem kevés ez?

Szerkesztette: Gabox 2008. 04. 24. 20:42 -kor

#1591 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:00

Idézet: Gabox - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 21:40

Köszi az infót. Ez a dell jónak tűnik, bár a 16ms nem túl biztató. Ha csak melóra használnám nem érdekelne, de szoktam néha játszani is. Nem kevés ez?

Nem kevés! Egyes paneloknál másképp értelmezendő a válaszidő! A Dell esetében is a g2g idő 8ms. Többeknek is van itt a fórumon ilyen Dell-jük, köztük addict játékosok is. Jómagam hétfőn megyek az enyémért, bár én addikt semmiképp nem vagyok ;)

#1592 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:04

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 22:00

Nem kevés! Egyes paneloknál másképp értelmezendő a válaszidő! A Dell esetében is a g2g idő 8ms. Többeknek is van itt a fórumon ilyen Dell-jük, köztük addict játékosok is. Jómagam hétfőn megyek az enyémért, bár én addikt semmiképp nem vagyok ;)

Ok, rendelés leadva :)

Honnan tudom majd meg, hogy a jobbik panelest dobta-e a gép?

Szerkesztette: Gabox 2008. 04. 24. 21:05 -kor

#1593 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:12

Idézet: Gabox - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 21:40

Nem. Semmi utánhúzást nem fogsz látni abszolút.

Egyébként én nem vennék így utólag Dell-t... nekem nem jönnek be a feketéi, vagyis annak a hiánya. A munkahelyemen Dell1908FP-kkel dolgozom, amik TN panelesek, de szebb a feketéjük...

Idegesítő, hogy minden második sötétben játszódó játéknál állítgatom a kontrasztot meg a fényerőt, pedig a fless által kalibrált színprofilt használom. Állítottam színhőmérsékletet, Digital Vibrance, mindent. Olyan, mintha az enyém valami lebutított darab lenne... Nem tudok rá magyarázatot. Elvileg ha ugyanaz a panel, akkor nem lehet ilyen defekt, vagy igen? :think: Szerintetek érdemes megpróbálni egy cserét?

Lehet, hogy jobban jár az ember egy PVA paneles darabbal, mert azoknak elvileg erősebb a feketéje. Ugyan a betekintési szög kisebb, de szerintem annak gyakorlati hátránya nincs, ha szemből nézed a monitort. Lebeszélni persze nem akarok senkit, mintha ez egyedi probléma lenne nálam... Nem tudom. A paneltípust a szervízmenüben, illetve talán a dobozon is (L vagy P, asszem) megtalálod.

Szerkesztette: spidey 2008. 04. 24. 21:19 -kor

#1594 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:13

Idézet: Gabox - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 22:04

Ok, rendelés leadva :)

Honnan tudom majd meg, hogy a jobbik panelest dobta-e a gép?

előhívod a szervíz menüjét! Monitor kikapcs, majd nyomva tartod a menü és a + gombot és közben bekapcsolod. Majd megnyomod a - gombot és előjön a szervízmenü. De inkább olvasd el ezt! Fless-ék nagyon korrektül leírták!

Itt megtalálsz minden infót és a szervíz menü előhívását is, meg hogy milyen számot kell nézned ;)

http://prohardver.hu/teszt/szelesvasznu_mo...ll_2007wfp.html

#1595 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:16

Idézet: spidey - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 22:12

Nem. Semmi utánhúzást nem fogsz látni abszolút.

Egyébként én nem vennék így utólag Dell-t... nekem nem jönnek be a feketéi, vagyis annak a hiánya. A munkahelyemen Dell1908FP-kkel dolgozom, amik TN panelesek, de szebb a feketéjük...

Idegesítő, hogy minden második sötétben játszódó játéknál állítgatom a kontrasztot meg a fényerőt, pedig a fless által kalibrált színprofilt használom. Állítottam színhőmérsékletet, Digital Vibrance, mindent. Olyan, mintha az enyém valami lebutított darab lenne... Nem tudok rá magyarázatot. Elvileg ha ugyanaz a panel, akkor nem lehet ilyen defekt, vagy igen? :think: Érdemes megpróbálni egy cserét?

Lehet, hogy jobban jár az ember egy PVA paneles darabbal, mert azoknak elvileg erősebb a feketéje. Ugyan a betekintési szög kisebb, de szerintem annak gyakorlati hátránya nincs, ha szemből nézed a monitort. Lebeszélni persze nem akarok senkit, mintha ez egyedi probláma lenne nálam... Nem tudom. A paneltípust a szervízmenüben, illetve a dobozon is megtalálod.

Nagy eséllyel PVA-sat fog kapni úgy ahogy én is!

#1596 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 22:23

Idézet: Gabox - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 20:40

a válaszidő problémáról itt olvashatsz. hiába megy le a gyártó akár pár ms alá is, a dolog érdemben nem javul, ennek fiziológiai oka van. persze az irtóhosszú válaszidők, amik a 10-16ms-nál hosszabbak már elég nagy bajt okoznak, de attól hogy 2-3 ms-os lesz a válaszidő nem leszel boldogabb.

szóval ha ez nálad kritikus akkor BFI-t tudó monitort kell venned, ami sajnos igencsak drága.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 24. 22:47 -kor

#1597 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 05:36

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 22:16

Nagy eséllyel PVA-sat fog kapni úgy ahogy én is!

pvas lett? a pvas 2007ekrol nagyon rosszakat irtak :( ips paneleseket dicsertek mindenutt (tesztekben is azok szerepeltek jol).

kivancsi leszek, nekem mit mondanak.

#1598 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 05:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 20:36

mindenkepp probald meg ugy megvenni, hogy kiprobalhatod. sajnos van ugy hogy a04-es es megsem az, amire szamitasz :( amugy azt tapasztalom hogy az esetlges pixelhiba mamar csak a nagyon olcso kategoria sajatja.

mit ertesz ez alatt pontosan?
sajnos kiprobalni nem tudom :( gyori vagyok.

nem az a03as es a04es ips panelesek jok?

#1599 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 07:30

Idézet: arn - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 6:36

pvas lett? a pvas 2007ekrol nagyon rosszakat irtak :( ips paneleseket dicsertek mindenutt (tesztekben is azok szerepeltek jol).

kivancsi leszek, nekem mit mondanak.

Félreérthető voltam, bocsi :) Úgy értettem, hogy ő is PVA-sat fog kapni, mint ahogy majd én is. Csak hétfőn megyek érte, de azért gondolom, mert a bolt szerint a vasak zöme PVA-s és kis hányaduk van szerelve ISP-vel. Legalábbis az ő statisztikájuk szerint.

No mind1, tudjuk, hogy a lepényhal ér be elsőnek, a remény hal meg utoljára  :Đ
Ígyis úgyis beszámolok hétfőn.

#1600 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 07:31

es a pvasat is elhozod?

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79