HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#181 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 18:33

Idézet: nobela - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 19:22

Azért van jópár játék, ahol tényleg semmilyen módon nem lesz widescreen...
Ott marad a képernyő közepe  :down:

A 24" 4:3-as közepe még mindig 21" :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#182 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 18:59

Ezt, hogy 4:3 aránynál a közepén lesz a kép, és nem egy szétnyújtott xart kapok, minden 24"-os cucc tudja?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#183 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 19:03

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 18:34

Áhh thankjú. Látom a config.init kell piszkálni. Mindig tanul ezen a fórumon az ember. :)
Mentség: még csak pár napos "wide"-os vagyok.

Szerkesztette: Brett Shaw 2007. 08. 29. 19:03 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#184 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 22:47

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 19:59

Ezt, hogy 4:3 aránynál a közepén lesz a kép, és nem egy szétnyújtott xart kapok, minden 24"-os cucc tudja?

Szerintem nem, pl. az enyém se. Azért váltottam nvidiára, mert a catalyst se bírtam rávenni, hogy megtegye nekem ezt a szívességet, a forceware meg némi szenvedés árán (mert az újabbakban persze hogy elcseszték :rolleyes:) képes rá...

#185 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 11:30

BenQ FP95G

Kategóriájában igen jó ár/érték arányú monitornak tűnik, valakinek van ilyennel tapasztalata?

800:1
300 cd/m2
5 ms
160/160
DVI

47800 Ft

#186 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:12

Sziasztok!

Beszereztem egy Dell 2007WFP-t. Szép színek, tűéles, meg sorolhatnám. :)
Viszont van vele egy kis gondom.
Adott háttérszínnél láthatóan vibrál a monitor képe, főként az Adobe Acrobat, Adobe Photoshop hátterénél vehető észre, de ott eléggé.. Nem úgy vibrál, mint a CRT, hanem mintha a megvilágítása remegne, a normál fénycsövekhez hasonlóan. Más színeken nem feltűnő, ha használom és több szín van a képernyőn, akkor észre sem veszem. Csak hát egy új monitor, nem kéne ilyet csinálnia. :think:

DVI-vel van összekötve. Lehet, hogy zavarja valami? Netán nem stabil a hálózati feszültség? A videókártya bugos? Vagy más még nem is találkozott ilyennel? Sima VGAval összekötve is olyan.

Thx,

Tomka

#187 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:55

Nemreg egy dell 2007fp tft tulajdonosa lettem.
Több helyen irtak hogy az ujabbak mar minde S-IPS panellal rendelkeznek.
De szerintem en kifogtam egy olyat ami nem ilyen, a dell korabban is mahinalt es mindenfele trukkokkel kiderithető volt hogy milyen panel van a masinaban.

Adatok:

2007 Juli - Czeh
REV A05 !!

A menuben a panel jelzese: HN210 ami korabban S-IPS-re utalalt de szertem A05-nél vmit valtoztattak megint...

Ugyanis ha jól tudom az S-IPS panlek igen jó sotét-fekete értékeket prdukalnak, vagyi a fekete az fekete es nem a háttérvilágitás látszik erőteljesen mint a korabbi pl TN paneles monitoroknal (ugyanis korabban egy LG1710B-m volt aminek a feketeje az inkabb szurkés volt, és nagyon erősen latszodott a feketen a panel hattervilagitasa - csakhogy most ezen a DELL 2007FP-n majdnem tök ugyan ez a helyzet a fekte panel hattervilagitasa erősen latszik, és nem is teljesen homogen a felület - a sarkokban kissé foltosnak tűnik tehát számomra olyan mintha egy TN-es panel lenne benne! ami azert megdöbbentő hisz eddig nem ilyennel csinaltak...)

A kontraszt elég erős, nem latok utanhuzast se tehat gyors és preciz ugyan, nem vibral, nokia monitortestel izelgettem egy ideig, nem pixelhibas stb, de ez hogy vilagit a fekete panel...hat nem erre szamítottam!

Van valkinek hasonlo tapasztalata mostanaban vasarolt dell-el?

#188 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 11:08

Úgy látom, egyre nagyobb lottó egy normális TFT megvásárlása  :confused:

Lehet, hogy én sem szórakozok a különböző panelekkel, veszek olcsón egy olyat, amiről legalább tudom, hogy sz@r...  :down:  de legalább nem érhet meglepetés  :mad:

BenQ FP95G

Ez lenne a kiszemelt, valakinek van róla véleménye?
47 800 Ft-ért legalább nem zsákbamacskát kapok  :(

Ráadásul valami újabb TN panelnak látszik, 800:1 -es kontraszttal.
Ez legalább biztos nem dinamikus  :Đ

#189 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 13:41

Idézet: Engar - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 11:55

Nemreg egy dell 2007fp tft tulajdonosa lettem.
Több helyen irtak hogy az ujabbak mar minde S-IPS panellal rendelkeznek.
De szerintem en kifogtam egy olyat ami nem ilyen, a dell korabban is mahinalt es mindenfele trukkokkel kiderithető volt hogy milyen panel van a masinaban.

Adatok:

2007 Juli - Czeh
REV A05 !!

A menuben a panel jelzese: HN210 ami korabban S-IPS-re utalalt de szertem A05-nél vmit valtoztattak megint...

Ugyanis ha jól tudom az S-IPS panlek igen jó sotét-fekete értékeket prdukalnak, vagyi a fekete az fekete es nem a háttérvilágitás látszik erőteljesen mint a korabbi pl TN paneles monitoroknal (ugyanis korabban egy LG1710B-m volt aminek a feketeje az inkabb szurkés volt, és nagyon erősen latszodott a feketen a panel hattervilagitasa - csakhogy most ezen a DELL 2007FP-n majdnem tök ugyan ez a helyzet a fekte panel hattervilagitasa erősen latszik, és nem is teljesen homogen a felület - a sarkokban kissé foltosnak tűnik tehát számomra olyan mintha egy TN-es panel lenne benne! ami azert megdöbbentő hisz eddig nem ilyennel csinaltak...)

A kontraszt elég erős, nem latok utanhuzast se tehat gyors és preciz ugyan, nem vibral, nokia monitortestel izelgettem egy ideig, nem pixelhibas stb, de ez hogy vilagit a fekete panel...hat nem erre szamítottam!

Van valkinek hasonlo tapasztalata mostanaban vasarolt dell-el?

Hi!

Oldalról nézve lilás színe van?
Ha igen, azok S-IPS-esek szoktak lenni..

De majd csak jön valami okosabb ember is. :)

Tomka

#190 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 15:55

Idézet: tthom - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 14:41

Hi!

Oldalról nézve lilás színe van?
Ha igen, azok S-IPS-esek szoktak lenni..

De majd csak jön valami okosabb ember is. :)

Tomka

Bent vannak S-IPS monitorok, ahogy mindenféle idétlen szögekből próbálom nézni, tud lila lenni, meg szép aranybarna is :)
Egy valami nem tud lenni, szerintem semmilyen LCD-től ne is várd, legalábbis én olyat még sose láttam: fekete.
(Az acer 2423-asom meg, ami s-pva vagy mi a nyavalya az oldalról tejes-ködös szürke, nem játszik színeket)

(Egyébként érdekes, hogy olyan monitorokat kaptunk (valami IBM 20", hosszan nyomoztam a paneltípusa után...), gondolom az volt akkor belsős elérhető méretes tft, újabban hoznak kommerszebb 19-eseket is (fogalmam nincs, milyenek, rá van írva hogy lenovo, kb. ennyit tudok róla), és örülök, hogy még az előző eresztésből kaptam, a mi munkánkban ugyan a szín kb. annyit számít, hogy az ott ződ vagy piros, de az 1600*1200 nagyon jól tud jönni... )

(Ja, és simán beégtek rajta a sokáig egy helyben tartott dolgok! Szóval azt csinálták, amit a tft-k szoktak, és meglátszanak a betűk a sima egyszínű felületen utána :omg:)

Szerkesztette: alvaro 2007. 08. 31. 16:11 -kor

#191 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 10:41

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 15:55

Egy valami nem tud lenni, szerintem semmilyen LCD-től ne is várd, legalábbis én olyat még sose láttam: fekete.

Hát nem tudom. Szubjektív dolog, hogy mi az a fekete. A Viewsonic VP930-asom NEKEM koromfekete. Késő este a tök sötét szobában is. Műszerrel biztos ki lehetne mérni valami fényt, de akkor a Samsung 959NF-esemnél is. Ha már mindenképpen hibát keres az ember, akkor inkább a nagy felületű homogén színek foltosodását említeném.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#192 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 17:26

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 16:55

(Az acer 2423-asom meg, ami s-pva vagy mi a nyavalya az oldalról tejes-ködös szürke, nem játszik színeket)

Ezt a dell monitort (korabbi ver.) teszteltek es irtak is meg a fotokon is szerintem szembetuno hogy a fekete az fekete, bevallom en dikert ezert palyaztam erre, most akkor tulajdonkeppen az S-IPS-ek sem olyan "feketek"  :rolleyes: ?

Itt egy link (bocs a PH-rol..): Dell 2007WFP

Igaz nem pont ez a monitor hanem a wide, de gondolom uaz a panel csak kisebb a 2007FP.

A képeket nézve ez a REV 03-as WFP abszolut nem "vilagit" feketében.

pl:
Feketében

Nemde?
Az enyem meg indigókék oldalról, és vilagít feketében.

De ha ugy van ahogy irtatok, akkor meggynyugszom, hameg nem akkor eladom :)

#193 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 18:21

huh, ennyire sokféle Dell 2007WFP van? én is ezt néztem ki, bár még nincs meg, de hiába ajánlanak eizot grafikára, túl drága, főleg többihez képest. Még mindig szerencse kell hogy 2007WFP-ből S-IPS panelest fogjak ki? ahogy eddig utána olvastam régebben volt pva panel benne.

Egyéb ellenvetés vagy érv a monitoról? (olvastam a topicot, az előzőt is)

(Debrecenben, valaki tud rá lehetőséget megszemlélni?)

#194 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 18:28

Idézet: Engar - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 18:26

Ezt a dell monitort (korabbi ver.) teszteltek es irtak is meg a fotokon is szerintem szembetuno hogy a fekete az fekete, bevallom en dikert ezert palyaztam erre, most akkor tulajdonkeppen az S-IPS-ek sem olyan "feketek"  :rolleyes: ?

Bocs, de fotóztál már életedben?
Ne hidd, hogy azokról a képekről bármit meg tudsz ítélni :eek:
Ugyanazt a felületet bármikor leexponálom neked feketére és világosszürkére is... hidd el, NEM információ. Maximum annyira, hogy egymáshoz képest mennyire sötét/világos...

#195 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 19:41

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 19:28

Bocs, de fotóztál már életedben?
Ne hidd, hogy azokról a képekről bármit meg tudsz ítélni :eek:
Ugyanazt a felületet bármikor leexponálom neked feketére és világosszürkére is... hidd el, NEM információ. Maximum annyira, hogy egymáshoz képest mennyire sötét/világos...

Persze...de az ember konnyen elbizza magát.
Majd belinkelem hogy nez ki az enyém...miutan megtalaltam a gépem  :rolleyes:

Őszinten szólva nem is a képeken buktam ki, hanem azert mert nekem előtt egy LG1710B-volt, amit több mitn 4 éve vettem, és az is ilyen fekete-szukre vilagító volt - gondoltam hogy 4 év alatt és a hangzatos "panelnevek" alatt ezt mar kikuszoboltek, de ugylatszik kifogtam egy proli-panelt...

#196 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 19:47

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 19:45

freeone, (vagy akinek ilyen dell-je van)

neked nincs olyan problémád, hogy egy szürke felületen(, pl a Nero7 alapszine), ha nincs megnyitva benn a filekereső, és kiteszed full képernyőre, akkor vibrál egy kicsit a kép?

Vagy pl ezen a képen a kocsi alatti szürke résznél?

Normál használat mellett nem venni észre, sehol, se játéknál, se filmnél.... én a Nero-nál figyeltem fel rá és engem zavar.

Másik gépen néztem, ugyanaz,
Analóg bemeneten is néztem, ugyanaz.

Mi lehet ez?

:(

Most néztem.
20077FP-n: VIBRÁL!!

:eek:

#197 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 13:29

a 2007fp-ben és a wfp-ben nem ugyanaz a panel van.
a 2007fp-t is csinálták többféle (nem s-ips) panellal:
16ms S-IPS (LG.Philips LM201U04)
8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM201U1)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#198 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 21:11

Sziasztok!

Ismeri valaki a Xerox XA7 "17-es monitort? Úgy tudom nem mai darab, de egy ismerős elég jó áron ajánlott raktáron lévőt, garival.
A képe rendben van? Elsősorban a gradiensekre gondolok, hogy sok színt tudjon visszaadni, ill a kontrasztosságra, fekete "feketeségére". Mert ezekben a mostani Philips 170S-em nem jeleskedik.
Mennyit ér most egy ilyen monitor?

#199 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 02. 22:01

Sziasztok!

Az alábbi peremfeltételek mentén keresnék monitort. Aki járt már hasonló cipőben attól szívesen veszek tanácsot, vagy típusokat, hogy nála melyek jöttek számításba. (És melyik lett a végleges döntés  :D )

- felhasználás főleg játékra. Régi és új is, szóval valamilyen módon kell támogassa a "fekete csíkos" megjelenítést is. Stratégia és fps is. Filmezés, komoly grafikai munka nem játszik.
- inputnak kell rá dvi és analog is. Ilyen rgb, svideo, usb hub, ipod dokk, kártyaolvasó meg ezek nem feltétel.
- méret 22" wide (néztem 21" normált is de szerintem annak nagyon kicsi lenne a pixelmérete.)
- nem szükséges forgatósnak lennie, és hangfal sem kell rá.
- keret 100e netto (120 bruttó)
- márka: dell samsung viewsonic preferált

Köszönet a válaszokért előre is.  :respect:
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#200 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 10:39

Idézet: Engar - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 20:47

Most néztem.
20077FP-n: VIBRÁL!!

:eek:

Ah, átsiklottam ma-Zo bejegyzésén, hogy neki is szar. Neked is, remek. Ezt bezzeg nem nagyon reklámozzák, csak azt, hogy milyen színes, szagos, gyors.. Ja, a fekete nálam se fekete annyira.

Egyik fórumon olvastam, hogy érdemes kipróbálni, szünetmentesről, hátha nem tökéletes a feszültség jel és az is zavarhatja a monitort.

Igazából megmondva, csalódott vagyok, tök sokat vártam erre a moncsira, hogy megvehessem, erre ilyen.  :reklamacio:

szerk.: megnéztem fényképezővel.. Inkább ne nézzétek meg. :)

Szerkesztette: tthom 2007. 09. 03. 10:44 -kor

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.