HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#201 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 03. 11:29

Idézet: tthom - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 11:39

Igazából megmondva, csalódott vagyok, tök sokat vártam erre a moncsira, hogy megvehessem, erre ilyen.  :reklamacio:

szerk.: megnéztem fényképezővel.. Inkább ne nézzétek meg. :)

Én is sok helyen utanajartam korabban es igen korrektul "jotte le" ez moncsi, ehhez kepest a valóság egy kisebb pofaraeses volt nalam is, hiaba tul sokat vartam, csodak meg nem leteznek...

A fekete durvan vilagít sotetben, és nem is homogén (a 4 sarok kornyeken meg vilagosabb foltok vannak), meg indigókék az egész oldalrol...17x fok ide vagy oda..., a szurken meg vibrál,  a feher meg csak szemből fehér, kicsit az oldalait nezve "koszosodik" csak szemből jó.

Szoval ha most kene vennem lehet hogy az olcsobb samsung 204B-t vennem, valszeg ugyan igy nez ki az is...

--

A laptopokat mostanaban szerelik ilyen csillogo bevunatu TFT-kkel, ilyen nincs asztali TFT-knel?

#202 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 11:32

Idézet: tthom - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 10:39

Ah, átsiklottam ma-Zo bejegyzésén, hogy neki is szar. Neked is, remek. Ezt bezzeg nem nagyon reklámozzák, csak azt, hogy milyen színes, szagos, gyors.. Ja, a fekete nálam se fekete annyira.

Egyik fórumon olvastam, hogy érdemes kipróbálni, szünetmentesről, hátha nem tökéletes a feszültség jel és az is zavarhatja a monitort.

Igazából megmondva, csalódott vagyok, tök sokat vártam erre a moncsira, hogy megvehessem, erre ilyen.  :reklamacio:

szerk.: megnéztem fényképezővel.. Inkább ne nézzétek meg. :)

Nekem is vibrál szürke háttereknél. Ez van. Nekem már február eleje óta megvan és azóta hozzászoktam. Mostanában elég sokat dolgoztam photoshopban, már szinte fel sem tűnik. Ettől szerintem még mindíg elég jó monitor a 2007wfp.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#203 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 11:43

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 12:32

Nekem is vibrál szürke háttereknél. Ez van. Nekem már február eleje óta megvan és azóta hozzászoktam. Mostanában elég sokat dolgoztam photoshopban, már szinte fel sem tűnik. Ettől szerintem még mindíg elég jó monitor a 2007wfp.

Nekem csak annyi a bajom, hogy az összes teszt, meg mindenki dícséri, hogy milyen hiperszuper és ezt az egy "apróságot" elfelejtik megemlíteni. Direkt azért cseréltem le a CRTt, merthogy az vibrál, meg fárasztja a szemet. Egy TFT képének sztem állnia kéne stabilan...

#204 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:24

Dejó, hogy anno nem gyűjtögettem ilyen dellre. Igaz akkor még 2005-ös volt az aktuális.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#205 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:19

Dell 2007fp sajatossagai:

Dell 2007FP

legalbbis az altalam kifogott modellnel
(REV05 Czeh - HN210 panel)

#206 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 19:09

Köszönjük a beszámolókat! (bocs fiúk...)
De jó, hogy nem tudtak ilyen szerezni, a múlt héten rendeltem, de nem volt  :p

Én is döntöttem, inkább egy olcsó TN, attól legalább nem vár csodát az ember.
Úgyis szinte csak játékra kell, munkára van más.

Már meg is rendeltem:

Samsung 225BW

Ennyiért akár vibrálhat is  :D

#207 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 06:57

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 23:01

Sziasztok!

Az alábbi peremfeltételek mentén keresnék monitort. Aki járt már hasonló cipőben attól szívesen veszek tanácsot, vagy típusokat, hogy nála melyek jöttek számításba. (És melyik lett a végleges döntés  :D )

- felhasználás főleg játékra. Régi és új is, szóval valamilyen módon kell támogassa a "fekete csíkos" megjelenítést is. Stratégia és fps is. Filmezés, komoly grafikai munka nem játszik.
- inputnak kell rá dvi és analog is. Ilyen rgb, svideo, usb hub, ipod dokk, kártyaolvasó meg ezek nem feltétel.
- méret 22" wide (néztem 21" normált is de szerintem annak nagyon kicsi lenne a pixelmérete.)
- nem szükséges forgatósnak lennie, és hangfal sem kell rá.
- keret 100e netto (120 bruttó)
- márka: dell samsung viewsonic preferált

Köszönet a válaszokért előre is.  :respect:

Ezeket érdemes lenne megnézned, talán a 22" wide TN monitorok legjobbjai, mindenfélével felszerelve.  ;)

HP Pavilion w2207 ( felülete tükrözödhet, ha olyan helyen van)
Samsung 226BW ( panel lottó, más gyártótól származó panelt is használnak)
Samsung 226CW ( újfajta háttérvilágítás, olvasni róla jót-rosszat)
Dell E228WFP ( PH-n vettek ilyet páran, esetleg érdemes ott kérdezősködni róla)
LG Flatron L226WA-SN (nehezen beszerezhető)
LG Flatron L227WT ( ez még inkább  :D  )

Egymás mellett, klikk.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#208 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 09:26

Idézet: frankie! - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 21:11

Sziasztok!

Ismeri valaki a Xerox XA7 "17-es monitort? Úgy tudom nem mai darab, de egy ismerős elég jó áron ajánlott raktáron lévőt, garival.
A képe rendben van? Elsősorban a gradiensekre gondolok, hogy sok színt tudjon visszaadni, ill a kontrasztosságra, fekete "feketeségére". Mert ezekben a mostani Philips 170S-em nem jeleskedik.
Mennyit ér most egy ilyen monitor?

:confused:

#209 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 05. 10:35

ACER AL2416WAs - 24'' Wide

24", 1920x1200, 178/178 fok, 6ms

Hmmm. Mennyire jó panel az az "Advanced PVA"???
Miért van az, hogy a gyártó oldalán 300-as fényerő és 800-as kontraszt van, de összes online shopban 500-as fényerő és 1000-es kontraszt van megadva? A gyártó oldalán írja, hogy van HDPC/DVI verziója, de akkor típuson belül ezt nem jelölik?  :think:
Most meg vagyok lepődve, úgy tudtam olcsóbb 24 colosok TN panelesek, ami meg nem az, az nem 100K alatt van árban. Nem vagyok naív a "márkát" illetően, de szerintetek ez mennyire sz*r?  :confused:

Szerkesztette: Inquisitor 2007. 09. 05. 10:36 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#210 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:02

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 11:35

ACER AL2416WAs - 24'' Wide

24", 1920x1200, 178/178 fok, 6ms

Hmmm. Mennyire jó panel az az "Advanced PVA"???
Miért van az, hogy a gyártó oldalán 300-as fényerő és 800-as kontraszt van, de összes online shopban 500-as fényerő és 1000-es kontraszt van megadva? A gyártó oldalán írja, hogy van HDPC/DVI verziója, de akkor típuson belül ezt nem jelölik?  :think:
Most meg vagyok lepődve, úgy tudtam olcsóbb 24 colosok TN panelesek, ami meg nem az, az nem 100K alatt van árban. Nem vagyok naív a "márkát" illetően, de szerintetek ez mennyire sz*r?  :confused:

Hi!

Ez azért olcsó, mert csak VGA csatlakozó van rajta. Gondolom 90e Ft környékén láttad. A tesztek alapján jó, az ACEReket dícsérik, többek szerint ennél van a legkisebb input lag, színei jók.
Én is néztem, csak nem mertem a VGA miatt, nem voltam biztos benne, hogy ekkora felbontásnál elég-e a VGA. De lehet jobban jártam volna. :)

Tomka

u.i.: ELVILEG létezik DVI-s is belőle, gyakorlatban nálunk nincs.. A nagytestvére az 2423w, az is megvehető 120e-ért, de az már tele van csatlakozókkal.. Szóval ha netán ennyit még rá tudsz fordítani, akkor jobban megéri.

Szerkesztette: tthom 2007. 09. 06. 09:03 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 10:27

2423W-t én is néztem, mert valaki jókat írt róla, de én 143K alatt nem találtam. Amit kinti árkeresőbe leltem 2416WAS-ból, azon volt DVI is, bár az 410 euro ami olyan 106K, ami még sem 140K, de több mint a 99K.
Igaziból LG 226-ból nézehgettem a HDMI-s verziót, és annak is lement az ára majd' 20K-t, ezért nézelödtem felette picit és ezt leltem. Mivel még odébb van a vásárlás (sajnos) valószinüleg leg még jobb is, pusztán nagyon vártam NEM TN paneles 100K alatti monitorokra. És eljöttek.  :smoker:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#212 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:24

Idézet: frankie! - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 22:11

Sziasztok!

Ismeri valaki a Xerox XA7 "17-es monitort? Úgy tudom nem mai darab, de egy ismerős elég jó áron ajánlott raktáron lévőt, garival.
A képe rendben van? Elsősorban a gradiensekre gondolok, hogy sok színt tudjon visszaadni, ill a kontrasztosságra, fekete "feketeségére". Mert ezekben a mostani Philips 170S-em nem jeleskedik.
Mennyit ér most egy ilyen monitor?

Tesómnak kinézetre ilyen monitora van (de lehet hogy attól még a típusszám/panel más, 2 éves a kicsike)
Egy semmi extra TN panel van benne, 16ms, játékra OK, utánhúzást nem látott
gradiens meg mittoménmi - f.ngom sincs  :cool: Viszont van rajta DVI, és egész esztétikus (mondjuk a teljes elejét beborító üveglapon minden meglátszik)
40-et ér max, de ennyiért új 19-est is kapsz hasonló paraméterekkel (én ennyit nem adnék érte, az fix)

#213 Felhasználó inaktív   asdf1234 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 06. 23:39

Sziasztok!

Végigolvastam a topicot, de egy valami nem egészen világos a képponttávolság és az "olvashatóság" kapcsolata között. Minél nagyobb a kptávolság annál szögletesebbek a betűk, emiatt nehéz őket olvasni, ha viszont kicsi a kptávolság akkor meg a kis betűméret miatt nehéz olvasni???
(gondolok itt pl egy word-ben írt 10-es vagy kisebb betűméretre, vagy a webet böngészve fellelhető egyéb méretű és stílusú betűtípusokra).
Ami igazán érdekelne, az ennek a problémának a megjelenése a különböző méretű kijelzőknél:
19"es sima - 19"es wide - 20"as sima - 20"as wide.
Melyiknél a legjobb, illetve a legrosszabb az olvashatóság?

Egy ismerősömnek LG L194WT-SF 19" wide típusú monitora van, és elmondása szerint böngészésnél a betűméretet néha nagyobbra kell állítani, hogy kényelmesen olvasható legyen a szöveg.
Mivel monitor vásárlás előtt állok, és nálam ez sem utolsó szempont, így valaki, nálam okosabb kérem segítsen! (ha meg hülységeket írtam akkor sorry;))

Köszi előre is,
Bye!

#214 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 23:55

Idézet: asdf1234 - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 23:39

19"es sima - 19"es wide - 20"as sima - 20"as wide.
Melyiknél a legjobb, illetve a legrosszabb az olvashatóság?

Kérdésedben ügyesen elrejtetted a választ.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#215 Felhasználó inaktív   asdf1234 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 16:28

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 23:55

Kérdésedben ügyesen elrejtetted a választ.

Szóval akkor pont fordítva van, mint ahogy írtam, mármint minél nagyobb a kptávolság annál olvashatóbb a szöveg. Ez alapján sajnos a 20"as wideokat kihúzhatom a listáról, mivel majd 0.04 mm kölönbség van egy 19es sima közt.
Van valakinek esetleg 20"as wide-ja, és ha igen milyen tapasztalatokkal?
Legszívesebben kipróbálnám az összeset, de erre itt Pécsen alig ha látok lehetőséget.

#216 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 16:44

Idézet: asdf1234 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 16:28

Szóval akkor pont fordítva van, mint ahogy írtam, mármint minél nagyobb a kptávolság annál olvashatóbb a szöveg. Ez alapján sajnos a 20"as wideokat kihúzhatom a listáról, mivel majd 0.04 mm kölönbség van egy 19es sima közt.
Van valakinek esetleg 20"as wide-ja, és ha igen milyen tapasztalatokkal?
Legszívesebben kipróbálnám az összeset, de erre itt Pécsen alig ha látok lehetőséget.

Ha nem törpéletes a szemed, akkor 22"-os moncsit vegyél, mert annak alig kisebb a pixele, mint a 19"-osénak. Lapozz vissza, és találsz valahol egy táblázatot a pixelméretekről.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#217 Felhasználó inaktív   asdf1234 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:17

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 16:44

Ha nem törpéletes a szemed, akkor 22"-os moncsit vegyél, mert annak alig kisebb a pixele, mint a 19"-osénak. Lapozz vissza, és találsz valahol egy táblázatot a pixelméretekről.

Hehe, a pixele valóban alig kisebb, de az ára jóval nagyobb, de ha finaszírozod a vásárlást még azt is megmondhatod, hogy melyik típust válasszam ;)

#218 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:43

A 20"-as széles monitor tulajdonképpen egy kigyúrt normál 19-esnek felel meg. Kb ugyanolyan magas, és erre +26 pixel jut (1024 vs 1050) csak szélesebb (nem kicsit 400 pixellel) 1680.

Szal nem kisebb rajta a pixel mint a 19-esen.

Szerk: a böngészőn nyomtam két "ctrl -"-t, és még mindig olvasható rajta a szöveg. Mondjuk nekem tökéletes a szemem.

Szerkesztette: JonesC 2007. 09. 07. 18:45 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#219 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:45

angliában a 215tw 88k huf-nak megfelelő összegért elhozható.
elgondolkoztam rajta :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#220 Felhasználó inaktív   asdf1234 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 19:33

Idézet: JonesC - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 18:43

A 20"-as széles monitor tulajdonképpen egy kigyúrt normál 19-esnek felel meg. Kb ugyanolyan magas, és erre +26 pixel jut (1024 vs 1050) csak szélesebb (nem kicsit 400 pixellel) 1680.

Szal nem kisebb rajta a pixel mint a 19-esen.

Szerk: a böngészőn nyomtam két "ctrl -"-t, és még mindig olvasható rajta a szöveg. Mondjuk nekem tökéletes a szemem.

Ez biztos, hogy így van? Attól, hogy nagyobb a kijelző mérete még nem feltétlenül csak a plusz pixeleknek köszönhető, nem?

konkrétan erre gondolok

Neked milyen típusú 20"osod van?

Szerkesztette: asdf1234 2007. 09. 07. 19:35 -kor

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13