HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#191 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 01. 10:41

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 15:55

Egy valami nem tud lenni, szerintem semmilyen LCD-től ne is várd, legalábbis én olyat még sose láttam: fekete.

Hát nem tudom. Szubjektív dolog, hogy mi az a fekete. A Viewsonic VP930-asom NEKEM koromfekete. Késő este a tök sötét szobában is. Műszerrel biztos ki lehetne mérni valami fényt, de akkor a Samsung 959NF-esemnél is. Ha már mindenképpen hibát keres az ember, akkor inkább a nagy felületű homogén színek foltosodását említeném.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#192 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 17:26

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 16:55

Egy valami nem tud lenni, szerintem semmilyen LCD-től ne is várd, legalábbis én olyat még sose láttam: fekete.
(Az acer 2423-asom meg, ami s-pva vagy mi a nyavalya az oldalról tejes-ködös szürke, nem játszik színeket)

Ezt a dell monitort (korabbi ver.) teszteltek es irtak is meg a fotokon is szerintem szembetuno hogy a fekete az fekete, bevallom en dikert ezert palyaztam erre, most akkor tulajdonkeppen az S-IPS-ek sem olyan "feketek"  :rolleyes: ?

Itt egy link (bocs a PH-rol..): Dell 2007WFP

Igaz nem pont ez a monitor hanem a wide, de gondolom uaz a panel csak kisebb a 2007FP.

A képeket nézve ez a REV 03-as WFP abszolut nem "vilagit" feketében.

pl:
Feketében

Nemde?
Az enyem meg indigókék oldalról, és vilagít feketében.

De ha ugy van ahogy irtatok, akkor meggynyugszom, hameg nem akkor eladom :)

#193 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 18:21

huh, ennyire sokféle Dell 2007WFP van? én is ezt néztem ki, bár még nincs meg, de hiába ajánlanak eizot grafikára, túl drága, főleg többihez képest. Még mindig szerencse kell hogy 2007WFP-ből S-IPS panelest fogjak ki? ahogy eddig utána olvastam régebben volt pva panel benne.

Egyéb ellenvetés vagy érv a monitoról? (olvastam a topicot, az előzőt is)

(Debrecenben, valaki tud rá lehetőséget megszemlélni?)

#194 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 18:28

Idézet: Engar - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 18:26

Ezt a dell monitort (korabbi ver.) teszteltek es irtak is meg a fotokon is szerintem szembetuno hogy a fekete az fekete, bevallom en dikert ezert palyaztam erre, most akkor tulajdonkeppen az S-IPS-ek sem olyan "feketek"  :rolleyes: ?

Bocs, de fotóztál már életedben?
Ne hidd, hogy azokról a képekről bármit meg tudsz ítélni :eek:
Ugyanazt a felületet bármikor leexponálom neked feketére és világosszürkére is... hidd el, NEM információ. Maximum annyira, hogy egymáshoz képest mennyire sötét/világos...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#195 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 19:41

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 19:28

Bocs, de fotóztál már életedben?
Ne hidd, hogy azokról a képekről bármit meg tudsz ítélni :eek:
Ugyanazt a felületet bármikor leexponálom neked feketére és világosszürkére is... hidd el, NEM információ. Maximum annyira, hogy egymáshoz képest mennyire sötét/világos...

Persze...de az ember konnyen elbizza magát.
Majd belinkelem hogy nez ki az enyém...miutan megtalaltam a gépem  :rolleyes:

Őszinten szólva nem is a képeken buktam ki, hanem azert mert nekem előtt egy LG1710B-volt, amit több mitn 4 éve vettem, és az is ilyen fekete-szukre vilagító volt - gondoltam hogy 4 év alatt és a hangzatos "panelnevek" alatt ezt mar kikuszoboltek, de ugylatszik kifogtam egy proli-panelt...

#196 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 19:47

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 19:45

freeone, (vagy akinek ilyen dell-je van)

neked nincs olyan problémád, hogy egy szürke felületen(, pl a Nero7 alapszine), ha nincs megnyitva benn a filekereső, és kiteszed full képernyőre, akkor vibrál egy kicsit a kép?

Vagy pl ezen a képen a kocsi alatti szürke résznél?

Normál használat mellett nem venni észre, sehol, se játéknál, se filmnél.... én a Nero-nál figyeltem fel rá és engem zavar.

Másik gépen néztem, ugyanaz,
Analóg bemeneten is néztem, ugyanaz.

Mi lehet ez?

:(

Most néztem.
20077FP-n: VIBRÁL!!

:eek:

#197 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 13:29

a 2007fp-ben és a wfp-ben nem ugyanaz a panel van.
a 2007fp-t is csinálták többféle (nem s-ips) panellal:
16ms S-IPS (LG.Philips LM201U04)
8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM201U1)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#198 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 21:11

Sziasztok!

Ismeri valaki a Xerox XA7 "17-es monitort? Úgy tudom nem mai darab, de egy ismerős elég jó áron ajánlott raktáron lévőt, garival.
A képe rendben van? Elsősorban a gradiensekre gondolok, hogy sok színt tudjon visszaadni, ill a kontrasztosságra, fekete "feketeségére". Mert ezekben a mostani Philips 170S-em nem jeleskedik.
Mennyit ér most egy ilyen monitor?

#199 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 02. 22:01

Sziasztok!

Az alábbi peremfeltételek mentén keresnék monitort. Aki járt már hasonló cipőben attól szívesen veszek tanácsot, vagy típusokat, hogy nála melyek jöttek számításba. (És melyik lett a végleges döntés  :D )

- felhasználás főleg játékra. Régi és új is, szóval valamilyen módon kell támogassa a "fekete csíkos" megjelenítést is. Stratégia és fps is. Filmezés, komoly grafikai munka nem játszik.
- inputnak kell rá dvi és analog is. Ilyen rgb, svideo, usb hub, ipod dokk, kártyaolvasó meg ezek nem feltétel.
- méret 22" wide (néztem 21" normált is de szerintem annak nagyon kicsi lenne a pixelmérete.)
- nem szükséges forgatósnak lennie, és hangfal sem kell rá.
- keret 100e netto (120 bruttó)
- márka: dell samsung viewsonic preferált

Köszönet a válaszokért előre is.  :respect:
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#200 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 10:39

Idézet: Engar - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 20:47

Most néztem.
20077FP-n: VIBRÁL!!

:eek:

Ah, átsiklottam ma-Zo bejegyzésén, hogy neki is szar. Neked is, remek. Ezt bezzeg nem nagyon reklámozzák, csak azt, hogy milyen színes, szagos, gyors.. Ja, a fekete nálam se fekete annyira.

Egyik fórumon olvastam, hogy érdemes kipróbálni, szünetmentesről, hátha nem tökéletes a feszültség jel és az is zavarhatja a monitort.

Igazából megmondva, csalódott vagyok, tök sokat vártam erre a moncsira, hogy megvehessem, erre ilyen.  :reklamacio:

szerk.: megnéztem fényképezővel.. Inkább ne nézzétek meg. :)

Szerkesztette: tthom 2007. 09. 03. 10:44 -kor

#201 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 11:29

Idézet: tthom - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 11:39

Igazából megmondva, csalódott vagyok, tök sokat vártam erre a moncsira, hogy megvehessem, erre ilyen.  :reklamacio:

Én is sok helyen utanajartam korabban es igen korrektul "jotte le" ez moncsi, ehhez kepest a valóság egy kisebb pofaraeses volt nalam is, hiaba tul sokat vartam, csodak meg nem leteznek...

A fekete durvan vilagít sotetben, és nem is homogén (a 4 sarok kornyeken meg vilagosabb foltok vannak), meg indigókék az egész oldalrol...17x fok ide vagy oda..., a szurken meg vibrál,  a feher meg csak szemből fehér, kicsit az oldalait nezve "koszosodik" csak szemből jó.

Szoval ha most kene vennem lehet hogy az olcsobb samsung 204B-t vennem, valszeg ugyan igy nez ki az is...

--

A laptopokat mostanaban szerelik ilyen csillogo bevunatu TFT-kkel, ilyen nincs asztali TFT-knel?

#202 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 11:32

Idézet: tthom - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 10:39

Ah, átsiklottam ma-Zo bejegyzésén, hogy neki is szar. Neked is, remek. Ezt bezzeg nem nagyon reklámozzák, csak azt, hogy milyen színes, szagos, gyors.. Ja, a fekete nálam se fekete annyira.

Egyik fórumon olvastam, hogy érdemes kipróbálni, szünetmentesről, hátha nem tökéletes a feszültség jel és az is zavarhatja a monitort.

Nekem is vibrál szürke háttereknél. Ez van. Nekem már február eleje óta megvan és azóta hozzászoktam. Mostanában elég sokat dolgoztam photoshopban, már szinte fel sem tűnik. Ettől szerintem még mindíg elég jó monitor a 2007wfp.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#203 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 11:43

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 12:32

Nekem is vibrál szürke háttereknél. Ez van. Nekem már február eleje óta megvan és azóta hozzászoktam. Mostanában elég sokat dolgoztam photoshopban, már szinte fel sem tűnik. Ettől szerintem még mindíg elég jó monitor a 2007wfp.

Nekem csak annyi a bajom, hogy az összes teszt, meg mindenki dícséri, hogy milyen hiperszuper és ezt az egy "apróságot" elfelejtik megemlíteni. Direkt azért cseréltem le a CRTt, merthogy az vibrál, meg fárasztja a szemet. Egy TFT képének sztem állnia kéne stabilan...

#204 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:24

Dejó, hogy anno nem gyűjtögettem ilyen dellre. Igaz akkor még 2005-ös volt az aktuális.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#205 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:19

Dell 2007fp sajatossagai:

Dell 2007FP

legalbbis az altalam kifogott modellnel
(REV05 Czeh - HN210 panel)

#206 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 19:09

Köszönjük a beszámolókat! (bocs fiúk...)
De jó, hogy nem tudtak ilyen szerezni, a múlt héten rendeltem, de nem volt  :p

Én is döntöttem, inkább egy olcsó TN, attól legalább nem vár csodát az ember.
Úgyis szinte csak játékra kell, munkára van más.

Már meg is rendeltem:

Samsung 225BW

Ennyiért akár vibrálhat is  :D

#207 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 06:57

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 23:01

Sziasztok!

Az alábbi peremfeltételek mentén keresnék monitort. Aki járt már hasonló cipőben attól szívesen veszek tanácsot, vagy típusokat, hogy nála melyek jöttek számításba. (És melyik lett a végleges döntés  :D )

- felhasználás főleg játékra. Régi és új is, szóval valamilyen módon kell támogassa a "fekete csíkos" megjelenítést is. Stratégia és fps is. Filmezés, komoly grafikai munka nem játszik.
- inputnak kell rá dvi és analog is. Ilyen rgb, svideo, usb hub, ipod dokk, kártyaolvasó meg ezek nem feltétel.
- méret 22" wide (néztem 21" normált is de szerintem annak nagyon kicsi lenne a pixelmérete.)
- nem szükséges forgatósnak lennie, és hangfal sem kell rá.
- keret 100e netto (120 bruttó)
- márka: dell samsung viewsonic preferált

Köszönet a válaszokért előre is.  :respect:

Ezeket érdemes lenne megnézned, talán a 22" wide TN monitorok legjobbjai, mindenfélével felszerelve.  ;)

HP Pavilion w2207 ( felülete tükrözödhet, ha olyan helyen van)
Samsung 226BW ( panel lottó, más gyártótól származó panelt is használnak)
Samsung 226CW ( újfajta háttérvilágítás, olvasni róla jót-rosszat)
Dell E228WFP ( PH-n vettek ilyet páran, esetleg érdemes ott kérdezősködni róla)
LG Flatron L226WA-SN (nehezen beszerezhető)
LG Flatron L227WT ( ez még inkább  :D  )

Egymás mellett, klikk.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#208 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 09:26

Idézet: frankie! - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 21:11

Sziasztok!

Ismeri valaki a Xerox XA7 "17-es monitort? Úgy tudom nem mai darab, de egy ismerős elég jó áron ajánlott raktáron lévőt, garival.
A képe rendben van? Elsősorban a gradiensekre gondolok, hogy sok színt tudjon visszaadni, ill a kontrasztosságra, fekete "feketeségére". Mert ezekben a mostani Philips 170S-em nem jeleskedik.
Mennyit ér most egy ilyen monitor?

:confused:

#209 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 05. 10:35

ACER AL2416WAs - 24'' Wide

24", 1920x1200, 178/178 fok, 6ms

Hmmm. Mennyire jó panel az az "Advanced PVA"???
Miért van az, hogy a gyártó oldalán 300-as fényerő és 800-as kontraszt van, de összes online shopban 500-as fényerő és 1000-es kontraszt van megadva? A gyártó oldalán írja, hogy van HDPC/DVI verziója, de akkor típuson belül ezt nem jelölik?  :think:
Most meg vagyok lepődve, úgy tudtam olcsóbb 24 colosok TN panelesek, ami meg nem az, az nem 100K alatt van árban. Nem vagyok naív a "márkát" illetően, de szerintetek ez mennyire sz*r?  :confused:

Szerkesztette: Inquisitor 2007. 09. 05. 10:36 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#210 Felhasználó inaktív   tthom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:02

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 11:35

ACER AL2416WAs - 24'' Wide

24", 1920x1200, 178/178 fok, 6ms

Hmmm. Mennyire jó panel az az "Advanced PVA"???
Miért van az, hogy a gyártó oldalán 300-as fényerő és 800-as kontraszt van, de összes online shopban 500-as fényerő és 1000-es kontraszt van megadva? A gyártó oldalán írja, hogy van HDPC/DVI verziója, de akkor típuson belül ezt nem jelölik?  :think:
Most meg vagyok lepődve, úgy tudtam olcsóbb 24 colosok TN panelesek, ami meg nem az, az nem 100K alatt van árban. Nem vagyok naív a "márkát" illetően, de szerintetek ez mennyire sz*r?  :confused:

Hi!

Ez azért olcsó, mert csak VGA csatlakozó van rajta. Gondolom 90e Ft környékén láttad. A tesztek alapján jó, az ACEReket dícsérik, többek szerint ennél van a legkisebb input lag, színei jók.
Én is néztem, csak nem mertem a VGA miatt, nem voltam biztos benne, hogy ekkora felbontásnál elég-e a VGA. De lehet jobban jártam volna. :)

Tomka

u.i.: ELVILEG létezik DVI-s is belőle, gyakorlatban nálunk nincs.. A nagytestvére az 2423w, az is megvehető 120e-ért, de az már tele van csatlakozókkal.. Szóval ha netán ennyit még rá tudsz fordítani, akkor jobban megéri.

Szerkesztette: tthom 2007. 09. 06. 09:03 -kor

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.