HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3181 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 21. 11:49

Egy újabb játékos a 22"-os a nem TN-es monitorok piacán ;) Nem is akármilyen.

http://www1.ap.dell.com/content/products/p...dhs1&l=en&s=dhs

http://www.cnet.com.au/desktops/monitors/0...294389-2,00.htm

Hoppácska és az ára a lényeg, ami az ausziknál AU$459.00, hmmm az forintba átszámolva ~66.000. Ha erre rájön még a balkánhatás, áfa meg egyebek akkor is szerintem 100 alatt marad az ára. És akkor viszont best buy lesz ;)

Szal sebgutkopf, lehet kicsit várnék :)

Szerkesztette: Rodrigez07 2009. 01. 21. 12:03 -kor

A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3182 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 12:03

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 9:01

Sajnos a forgalmazása leállt, de ha erős idegzettel rendekezel nézd meg mennyiért vesztegették a vége felé :D

Most miért kellett ezt??? Te szadista! :D

#3183 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 12:09

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 12:03

Most miért kellett ezt??? Te szadista! :D

Tegnap megnéztem otthon a Nem vénnek való vidéket, azóta vagyok ilyen :D Ma reggel is már gázpalackal nyitottam a szobám ajtaját  :Đ

Szerkesztette: Rodrigez07 2009. 01. 21. 12:09 -kor

#3184 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 01. 21. 12:12

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 12:49

Hoppácska és az ára a lényeg, ami az ausziknál AU$459.00, hmmm az forintba átszámolva ~66.000. Ha erre rájön még a balkánhatás, áfa meg egyebek akkor is szerintem 100 alatt marad az ára. És akkor viszont best buy lesz ;)

ijj az új géphez jó lehet majd.

#3185 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 15:20

Idézet: Ignus - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 9:17

Köszi a tippet. És az LG W2452V-PF mi a helyzet? Azt nem ajánlod?

Ha tartod a kritériumodat, hogy 22"-es monitort akarsz, akkor nem ajánlom a 24-est :D

Félretéve a tréfát, a saját véleményem az, hogy a 24-es méret már elég nagy ahhoz, hogy egy TN panel esetében már észrevehető legyen még szemből nézve is, hogy a sarkok/szélek más színekben néz ki, valamint még érzékenyebb lesz a te mozgásodra a képminőség a széleken. Ennek mértékét jobb személyes tapasztalat során megnézni és eldönteni neked mennyire fekszik. Amit leírtam az az elméleti aggályom, amitől tartanék, ezért meg kell nézni milyen a gyakorlat.
My photos

#3186 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 15:46

Még nem szaladtam el a boltba :D

Hallod már utálom magam, de most egy újabb dolgon akadtam fel.  :omg:
A színekkel már kibékültem a HP-ban és Eizoban lévő samu panel rendesen dolgozik. Aztán elkezdtem feszegetni ezt az overdrive témát. Atya ég ez ilyen input lag-eket produkál?
A saját felhasználásom szempontjából az esetek többségében ez nem gond. Már nagy gamernek se tartom magam, mert összesen 1 játékkal játszok RBR-el, már több mint 4 éve. Viszont ez szimulátor és hazai és nemzetközi bajnokságokban versenyzek vele elég jó eredményekkel. Ráadásul ezek díjazott bajnokságok tehát nem csak a dicsőségért megy a küzdelem (mondhatni, ami nagy nemzetközi és magyar bajnokságok voltak mindet megnyertem már). Szóval amikor hetente 2x előveszem a gamát és mondjuk 160-nél murván 2m-re egy fatörzstől hirtelen kitör a kocsi fara annyira nem mindegy, hogy mikor észlelem, hogy korrigálni kéne. Egy sikeres versenyhez, jó helyezéssel (értelem szerűen az első helyre hajtok) nem éppen átlagos reflexekre van szükség és aggaszt, hogy mondjuk 2-3 frame-el is, de a múltat látom.

Bakker, hogy nekem is pont egy ilyen játéknak kellett a szívemben megmaradnia, ahol a direkt irányításban van mindennek a kulcsa.  :reklamacio:

Amúgy még belegondolni és borzasztó, hogy 3 frame-es input lag altt, ami ugye 0,05 másodperc a kocsi 160km/h sebesség esetén 2,2m-t tesz meg!!!  :eek:  Amikor az út szélessége eleve van vagy 3m ott nem tűnik annyira mindegynek, hogy 2,2m-el a múltat látom csak. Nagyobb sebesség esetén meg még nagyobb a vakfolt.

Nem hiszem el megint ott vagyok ahol a part szakad, hogy talán mégse való nekem a TFT.  :lame:  :juggle:

Kérdés:
1. ki lehet kapcsolni az overdrive-ot? ha igen milyen lesz tőle a kép és mennyivel kerülök vele közelebb a real time-hoz?
2. van egyáltalán olyan S-PVA-s monitor ahol az input lag 0,02 sec-nél kisebb? Nem átlagos lag érdekel, hanem maximálisan kimért.

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 01. 21. 15:49 -kor

My photos

#3187 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 15:53

Egy paraméter miatt nálam teljesen kiesett ez a Dell. Nem tud 1:1 méret skálázást.
My photos

#3188 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 16:12

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 15:53

Egy paraméter miatt nálam teljesen kiesett ez a Dell. Nem tud 1:1 méret skálázást.

Azt valóban nem tudja sajna, ahogy az én L220x-em sem :(

A fenti hozzászólásodhoz meg annyit, hogy : menj Te a búsba a centijeiddel együtt  :Đ

Mellesleg minden TFT-nek van kisebb-nagyobb input lag-je, ennek mértékét pedig nem igen tüntetik fel sehol, vagyis csak tesztoldalak méréseire támaszkodhatsz. PH!-n szokták mérni a tesztek többségében, esetleg ott körülnézhetsz a már tesztelt példányok körében. De az ilyen frissebb moncsik esetében mint amilyen a kinézett Eizo vagy HP elég lutri...

#3189 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 17:34

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 17:12

Azt valóban nem tudja sajna, ahogy az én L220x-em sem :(

A fenti hozzászólásodhoz meg annyit, hogy : menj Te a búsba a centijeiddel együtt  :Đ

Mellesleg minden TFT-nek van kisebb-nagyobb input lag-je, ennek mértékét pedig nem igen tüntetik fel sehol, vagyis csak tesztoldalak méréseire támaszkodhatsz. PH!-n szokták mérni a tesztek többségében, esetleg ott körülnézhetsz a már tesztelt példányok körében. De az ilyen frissebb moncsik esetében mint amilyen a kinézett Eizo vagy HP elég lutri...

Itt van egy teszt HP LP2275W-től. Tény, hogy kihangsúlyozzák benne, hogy a 0,05 sec az a legrosszabb érték benne, itthon aki mérte 0,02-0,025-öt mért átlagban. Csak éppen azt nem tudni, hogy milyen gyakran tér el a moncsi az átlagtól.

A búsban az a gond, hogy itt nem centikről, hanem méterekről beszéltem :D Most gondolj bele mit szólnál utazol kocsival az autópályán és nem azt látnád, ami van, hanem egy képernyő vetítené neked a képet arról, hogy mi volt 2m-el előrébb. Aztán hirtelen egy hülye bevág elég 3m-el és mire észreveszed már neki is mentél. Helyszínelők meg kérdezik nem is fékezett? Nem input lag-ben vágott bem nem volt időm fékezni.  :Đ

Közben lehet, hogy csak én fogom ezt fel tragédiának, a legjobb az lenne, ha megnézhetnék egy ilyet működés közben.
Amúgy akármilyen monitora van az embernek mindenképpen van késés a megjelenítésben, már csak a grafikus kártya miatt, amíg eljut a jel a monitorig, mire azt értelmezi, utána megjeleníti. Valamint ezzel párhuzamosan megy a fizikai engine léptetése jelen esetben 1/100 sec időzítéssel. Szóval eleve a sima megjelenítés késik egy picit, majd mikor észreveszed csinálsz rá valamit, de megint ott van a controller késleltetése, mire onnan a fizikai engine megkapja a jelet, hogyan avatkoztál be, ami alapján ismét késve látsz valamit. Ilyenek miatt tud indirektté válni egy autó irányítása és érzed úgymond "motorcsónaknak" és kormányozza az ember alul vagy túl, mert nem jön rögtön a te akciódra a reakció. Ezt az érzékelési észlelés és reflex-en kívül a TFT monitor tovább növeli egy CRT-hez képest, aminek már eleve volt csak ez még nagyobb.

Persze, ha a szimulátor helyett többet tudnék élőben amatőr rallyra versenyezni járni leszarnám a szimulációt :D

Egy szó mint száz ki kéne próbálni.

üdv
Sebi a búsból :D

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 01. 21. 17:36 -kor

My photos

#3190 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 18:33

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 11:49

na ez nekem is tetszik!
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#3191 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 18:58

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 17:34

Itt van egy teszt HP LP2275W-től. Tény, hogy kihangsúlyozzák benne, hogy a 0,05 sec az a legrosszabb érték benne, itthon aki mérte 0,02-0,025-öt mért átlagban. Csak éppen azt nem tudni, hogy milyen gyakran tér el a moncsi az átlagtól.

Rudinak van valami hasonló (szerk: megnéztem: LP2475W) HP-je, nézz be az F1 bajnokság topicba és kérdezd meg...
Ha jól rémlik akkor a vétel körül linkelt vmi tesztet, ami szerint a HP-k (úgy általában) gyengébbek input lagra, mint a többi TFT. :think:

Ettől függetlenül nem hallottam panaszt tőle. Lassabb se lett az F1-ben. Az, hogy lealáztam csak rajtam múlt. :cool: :D

Szerkesztette: vipisrac 2009. 01. 21. 19:51 -kor

#3192 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 19:50

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 19:58

Rudinak van valami hasonló (szerk: megnéztem: LP2475W) HP-je, nézz be az F1 bajnokság topicba és kérdezd meg...
Ha jól rémlik akkor a vétel körül linkelt vmi tesztet, ami szerint a HP-k (úgy általában) gyengébbek input lagra, mint a többi TFT. :think:

Ettől függetlenül nem hallottam panaszt tőle. Lassabb se lett az F1-ben tőle. Az, hogy lealáztam csak rajtam múlt. :cool: :D

Na majd jól betámadom :) Köszi!

De jó lenne azt hallani, hogy csak én rinyálom túl a dolgot és beképzelek minden problémát! (csak azok a fránya számok megijesztettek, ahogy kiszámoltam. A rally meg kevésbé íven autózós ott gyakran kell improvizálni.
Bár tényleg jó lenne ez a moncsi és békében megvehetném :)

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 01. 21. 19:53 -kor

My photos

#3193 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 20:42

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 9:01

hát ugye volt a sokat emlegetett Philips 200WP7ES. Ami S-IPS panellel olt szerelve emlékeim szerint. Sajnos a forgalmazása leállt, de ha erős idegzettel rendekezel nézd meg mennyiért vesztegették a vége felé :D Azért nézz utána hátha lehet még kapni elvétve itt-ott.

http://www.edigital....productid=35148

Ezt már mutatták a Ph-n is. :) Szóval nem volt meglepetés. Hát nem igazán tudom, mit lenne értelme megvenni most...
Semper Fi

#3194 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 22. 07:40

Sziasztok!
A segítségeteket kérem.

Benq, mag, nec multisync tft -k rejtett menüjét keresem.

Sehol nem leltem a nyomukra. Lg-vel, samsung tft rejtett menüjével találkoztam, de a fent említettek közül egyikkel sem.

Főleg a nec multisync lcd1810 rejtett menü kombinációját szeretném megtalálni.
De örülnék, ha a benq fp937s+ titkos menüt is elő tudnám valahogy varázsolni.
Köszönöm :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#3195 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 22. 08:06

Ezt találtam:
"LG monitorok esetén (szervíz menü előhozása):
1. Kapcsold ki a monitort.
2. Tartsd nyomva a "menu" gombot a monitoron és kapcsold be a monitort
3. A monitor bekapcsol, de te csak tartsd benyomva a "menu" gombot, amíg a szerviz menü meg nem jelenik.
4. A monitor ki-, be kapcsolásáig a "menu" gomb a szerviz menüt hozza fel, nem a rendes menüt."

Végül is ezt a rejtett menüt keresem, csak
nec multysinc lcd1810 típus esetén ill.
benq fp937s+ tipusnál.

Köszönöm

#3196 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 14:22

Ha lehet hinni az árgépnek, akkor már 68 ezertől kapható is. :)

http://www.aqua.hu/2...itor-58808.html

Sajnos nincs másik olcsó alternatíva, ez is meglepő hogy van. :D

Épp most olvastam az Xbitlabs-os összefoglalót ( http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/...-2008-2009.html ) és elég elkeserítő, hogy 24" alatt nincs "nem TN" monitor. Csak professzionális cuccok vannak méregdrágán, meg 1-2 hébe hóba fellelhető régi monitor, amik meg messze középszerűek a "nem TN"-ek között (lásd Lenovo és tsai amik problémásak néha/többnyire).

#3197 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 16:30

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 14:22

Ha lehet hinni az árgépnek, akkor már 68 ezertől kapható is. :)

http://www.aqua.hu/2...itor-58808.html

Sajnos nincs másik olcsó alternatíva, ez is meglepő hogy van. :D

Épp most olvastam az Xbitlabs-os összefoglalót ( http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/...-2008-2009.html ) és elég elkeserítő, hogy 24" alatt nincs "nem TN" monitor. Csak professzionális cuccok vannak méregdrágán, meg 1-2 hébe hóba fellelhető régi monitor, amik meg messze középszerűek a "nem TN"-ek között (lásd Lenovo és tsai amik problémásak néha/többnyire).

Váááárjááááá :)
Ez a sima W-s végű, az TN-es nem S-IPS-es. Az S-IPS-es az a 2209WA ;)
Szerk. : Hülyeséget beszélek, nincs is olyan, hogy 2209W, szal az Aqua-nál ha az csak elírás, hogy 160/160 és 5ms akkor ennyiért ez több mint remek lenne ;)

:offtopic:
Amit most kérdeznék az totál off topic ami nem erősségem, de idegileg meg vagyok viselve ezért ráfanyalodom :D Szal mivel elég sok okos ember megfordul itt és meglehet, hogy 1-2nek Samsung mobilja van, hátha meg tudja válaszolni a kérdésem. Van egy U800-as mobilom amiben egy számot tiltólistára tettem, mert próbálgattam a telót, de istennek sem tudom feloldani, mert ilyen menüpontot nem találtam. Hozzáadni újra nem lehet, mert mondja, hogy már a listában van, de hogy hol ez a lista azt a f@szom se tudja. Gyűlölöm a mobilokat és megfogadtam, hogy soha többet nem megyek mélyebbre mint a telefonkönyv, de most a segítslg jól lenne :D Kitöröltem az emberkét és felvettem új néven, de úgy sem jó, mert biztos szám alapján csinálja nem névhez köti. Bárki tud valamit az légyszi jelezze mondjuk priviben.
előre is Domo arigato ...
:offtopic:

Szerkesztette: Rodrigez07 2009. 01. 23. 16:34 -kor

#3198 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 20:01

Próbáld meg *31# vagy #31# előtaggal menteni a számát, hátha így elfogadja. Bár nem biztos.

Egyébként FDN lista szok lenni angol nyelvű szoftvernél.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3199 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 22:46

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 17:30

Váááárjááááá :)
Ez a sima W-s végű, az TN-es nem S-IPS-es. Az S-IPS-es az a 2209WA ;)
Szerk. : Hülyeséget beszélek, nincs is olyan, hogy 2209W, szal az Aqua-nál ha az csak elírás, hogy 160/160 és 5ms akkor ennyiért ez több mint remek lenne ;)

Szerintem is elírás... és tényleg jó ára van nagyon ahhoz képest hogy nem TN monitor.
Majdnem ennyi a Samsung T220 ami csak TN monitor, mégha a legjobbak közül is való. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 01. 23. 22:47 -kor

#3200 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 23:36

volt egy olyan dell, hogy e2009w és az tn paneles volt. nem lehet, hogy ennek a 22-es testvérét árulja az akva?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.