Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 17:12
Azt valóban nem tudja sajna, ahogy az én L220x-em sem
A fenti hozzászólásodhoz meg annyit, hogy : menj Te a búsba a centijeiddel együtt :Đ
Mellesleg minden TFT-nek van kisebb-nagyobb input lag-je, ennek mértékét pedig nem igen tüntetik fel sehol, vagyis csak tesztoldalak méréseire támaszkodhatsz. PH!-n szokták mérni a tesztek többségében, esetleg ott körülnézhetsz a már tesztelt példányok körében. De az ilyen frissebb moncsik esetében mint amilyen a kinézett Eizo vagy HP elég lutri...
Itt van egy teszt
HP LP2275W-től. Tény, hogy kihangsúlyozzák benne, hogy a 0,05 sec az a legrosszabb érték benne, itthon aki mérte 0,02-0,025-öt mért átlagban. Csak éppen azt nem tudni, hogy milyen gyakran tér el a moncsi az átlagtól.
A búsban az a gond, hogy itt nem centikről, hanem méterekről beszéltem

Most gondolj bele mit szólnál utazol kocsival az autópályán és nem azt látnád, ami van, hanem egy képernyő vetítené neked a képet arról, hogy mi volt 2m-el előrébb. Aztán hirtelen egy hülye bevág elég 3m-el és mire észreveszed már neki is mentél. Helyszínelők meg kérdezik nem is fékezett? Nem input lag-ben vágott bem nem volt időm fékezni. :Đ
Közben lehet, hogy csak én fogom ezt fel tragédiának, a legjobb az lenne, ha megnézhetnék egy ilyet működés közben.
Amúgy akármilyen monitora van az embernek mindenképpen van késés a megjelenítésben, már csak a grafikus kártya miatt, amíg eljut a jel a monitorig, mire azt értelmezi, utána megjeleníti. Valamint ezzel párhuzamosan megy a fizikai engine léptetése jelen esetben 1/100 sec időzítéssel. Szóval eleve a sima megjelenítés késik egy picit, majd mikor észreveszed csinálsz rá valamit, de megint ott van a controller késleltetése, mire onnan a fizikai engine megkapja a jelet, hogyan avatkoztál be, ami alapján ismét késve látsz valamit. Ilyenek miatt tud indirektté válni egy autó irányítása és érzed úgymond "motorcsónaknak" és kormányozza az ember alul vagy túl, mert nem jön rögtön a te akciódra a reakció. Ezt az érzékelési észlelés és reflex-en kívül a TFT monitor tovább növeli egy CRT-hez képest, aminek már eleve volt csak ez még nagyobb.
Persze, ha a szimulátor helyett többet tudnék élőben amatőr rallyra versenyezni járni leszarnám a szimulációt
Egy szó mint száz ki kéne próbálni.
üdv
Sebi a búsból
Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 01. 21. 17:36 -kor