Asztali TFT-k VI.
Elküldve: 2009. 01. 28. 19:59
En Analogot hasznalok es nincs DVI a monitoromon. de anno neztem masik tipust amit megneztem az egyik illetve a masik kabellel is es en nem tudtam minosegbelu kulombsget eszrevenni.Most vagy csak en nem vettem eszre vagy ez csak a hosszabb vagy szarul arnyekolt monitorkabeleknel eszreveheto?
Elküldve: 2009. 01. 28. 20:06
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2009. 01. 28. 20:07
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 7:47
Még egy dolog azért érdekelne, bár ez gyártó specifikus. Azt tudjuk, hogy a Samsung az egyik panel gyártó a piacon, ami köré mások építik a monitorokat saját elektronikával. Ehhez képest a samu a saját gyártású S-PVA paneljeiből több típust nem épít be egyik saját monitorába se, vagy ha névleg van olyan termék miért nem lehet sehol kapni? Mégse tud olyan jó elektronikát gyártani hozzá (ezt mondjuk nehéz elhinni), vagy inkább az olcsó TN monitorok kategóriájában halászgat?
Szvsz gyárt, valószínűleg MO-ra nem jut belőle, mert nem piac.
Pl.: a Zöld, kék, stb. színű T220-ak. 1-2 db-ot itt is el tudnának adni belőle.
A másik: TN panelesből eladnak 10.000.000 db-ot, S-PVA-ból meg csak 100.000-et, mi a nagyobb üzlet?
Főleg MO-n. Az átlagjúzernek jó a TN filmes is, abból is - mint itt a fórumon is látni - a legolcsóbbat keressük.
Miért? Mert a gáz, villany, megélhetési költségek ára már meghaladja a nyugati árakat, de a béreink a béka segge alatt vannak. Nem jut több pénz.
Elküldve: 2009. 01. 28. 21:08
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 9:47
Vicces ezt így leírni ugye itt ezekután, de egyszerűen nincs rá jelentős piaci igény világszinten.
A "nép"/piac döntött, inkább veszi az olcsó TN monitort a többség, mint a 2-3x annyiba kerülő jobbminőségű technológiát használó monitort. Egyedül a professzionális piac és az a pár "pénz nem annyira számít inkább a minőség" típusú ember hajlandó megfizetni, nekik továbbra is van jó monitor, de mivel már nem tömegtermék jóval drágábban - jóval rosszabb ár/érték aránnyal emiatt.
Szépen kiszorulnak ezek a megoldások onnan (egyre nagyobb méret), ahová a TN betör.
24" és afölött még azért éri meg csinálni, mert még nem annyira tömeggyártott méret, így eladható versenyképes áron is a jobb monitor (mert nincs, vagy alig olcsóbb a TN is) megfelelő haszonnal.
De már elkezdett a 24" is kopni sajnos... egyre kevesebb az elérhető nem TN monitor.
Elküldve: 2009. 01. 29. 12:48
Azért is tartom érdekesnek, hogy még erődemonstrációként sem tart úgymond dísznek ilyeneket.
Megnéztem, hogy a 22"es 1680x1050 felbontású (LTM220M3) S-PVA Samu panelre az Eizo, HP és a NEC gyárt 1-1 típust, valamint egyszer állítólag bejelntett valamit maga a Samsung is, de még fotót se talált róla a gugli.
Nem mondhatni, hogy valami nagy a választék.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2009. 01. 29. 13:02
Ma volt némi időm ebéd könyékén és benéztem a fukar boltba, ha már ki voltak rakva végignéztem milyen TFT-k figyelnek ott és mit tudnak.
A választék meglepett. Volt egy valag T220 kitéve (hatalmas készletük volt belőle), nyilván fogy, és így játékkal demózva olyan célra el kell ismernem teljesen megfelelő lehet. Kár, hogy mellette nem volt LG 2284, vagy 2252 arra kíváncsi lettem volna összehasonlításként. Fölülről nézve egész jó volt a betekintési szöge, viszont alig egy pár fokot alulról nézve máris átbuktak a szinek.
A rengeteg monitor között összesen 2 db pva panel árválkodott. Egy Eizo s2031w és egy samu XL20. Az Eizot se fogják mostanában elvinni, mert egyrészt nem volt jól beállítva, másrészt jóval az átlagos ár felett kínálták. Az XL20 egy érdekes gyerek. Egyrészt horror áron, ritkaság számba menő 4:3-as képarány és az újdonság varázsa LED-es háttérvilágítás (az újdonságnak igencsak megkérték az árát).
Volt kirakva egy Acer G24, amivel nem tudom mit csináltak, de nyilván a fényerejével akarták eladni (ez lenne a dinamikus kontraszt?), mert messziről virított a többi között. Elsére még teccetősnek tűnhet, de nem valós színek és kiveri az ember szemét. A betekintési szöge amúgy jobbra - balra is egész jónak tűnt, de a lentről nézés neki se kegyelmezett, már pár fok hatására is átfordultak a szinek.
Tulajdonképpen nem sokat változott ilyen szempontból a világ. Az átlag usernek jó az olcsóbb monitor, amiből most már egyre nagyobbat vehet, őt úgy sem fogja érdekelni minden apróság, aki meg jót akar, annak 100e Ft-tól kezdődik a monitor, alatta nincs semmi.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2009. 01. 29. 17:35
Idézet
Úgy őszintén, melyikőtök nézi alulról a képernyőt?
Idézet
A 215TW nem S-PVA véletlenül?
214T. 244T, 245T, 275T...
Elküldve: 2009. 01. 29. 21:56
Elküldve: 2009. 01. 29. 22:02
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 22:56
Szerintem sehol, ha belegondolsz ~160k -ér 32" full HD tévét kapsz (Samu A656).
Ha így nézed a 26" 120-ért teljesen reális.
Folyamatosan esnek ezeknek a cuccoknak az árai... ezért egyre kisebb a haszon és ezért váltanak TN-re, hogy legyen nyereség.
Szerkesztette: ThomasS31 2009. 01. 29. 22:05 -kor
Elküldve: 2009. 01. 29. 22:43
Ez jónak tűnik. A felbontása mondjuk annyi mint a 24-es Widé.
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2009. 01. 30. 07:52
Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 18:35
A 215TW nem S-PVA véletlenül?
214T. 244T, 245T, 275T...
Konkrétan, amikor mondjuk valamit asszonnyal együtt nézünk a gépről, akkor azt nem székből, hanem kényelmesen galád módon fotelból tesszük és olyankor alacsonyabban ülünk mindketten a monitortól. De biztosan én vagyok a hülye, hogy olyan terméket akarok, ami kiszolgálja az igényeimet és nem én igazodom a kínálathoz.
A 214T az 4:3-as monitor, a 215TW pedig 21"-os évén szintén nem 22"-os tehát nem az általam említett samu panelre épül, így az általam felvetett 20 és 22-es méretben valóban alig van jelen. 4:3 képaránynál még persze ott van az XL20 LED-es világítással embertelen áron.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2009. 01. 30. 07:56
Két helyen lehet a trükk. Van ugyanilyen LG, aminek a végéről vagy a P, vagy a H hiányzik és TN paneles, így kérdés összekeverik-e az árakat és nem tévesen tüntetik fel. A másik trükk pedig az, hogy mindenhol csak árlistán van és sehol sincs készleten, kvázi nem megvásárolható. Ennek mondjuk lassan illene változni, de ezt a monitort itthon már elég sokat akarják hónapok óta beszerezni, de hiába rendelhető eddig még tudtommal senki sem jutott hozzá. (a korai szériák se jutottak ki mert visszahívta őket a gyártó, utána meg előbb a tűlünk nyugatra lévők igényét elégítik ki).
Jó lenne, ha valakinél már lenne belőle, mert ha ez az ár és panel így együtt igaz lesz tárgyiasult formában, akkor egyértelműen best buy.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2009. 01. 30. 14:36
TV ként és notebook másodlagos monitorként is használom.
Már a kezdetektől vibrál a kép, ha monitorként használom.
Nincs valakinek tippje, hogyan lehet ezt megszüntetni? Eléggé fárasztja a szemet és idegesítő is egyben.
Néhány infó:
- "analóg" minotorként tudtam felinstallálni a drivereket. Próbáltam unistallall eltüntetni, de frissítéskor újra felrakja
- frissítésként csak 60 Hertz-et tudok kivalasztani, mig a monitor tudná a 75-öt
- amikor rákattintok a tulajdonságokra, a "Default monitor" jelenik meg - arra tippelek, hogy valami miatt annak ellenére hogy a saját drivere van felinstallálva, nem akarja típusként megjegyezni
- a monitor beállítás menüjében (magán a monitoron) van olyan funkció, hogy "Auto konfigurálás". Kiválasztás után két paraméter állítódik be, érdekes módon minden "Auto konfigurálás" után más érték
Ezek: Képfázis (= 20), Órajel (= 50). Próbáltam az órajellel játszani, de azt tapasztaltam, hogy 60-ra állítva a kép szélesebb lesz és néhány pixel kicsúszik jobbra és balra, és a hibajelenség sem szűnik meg. Amikor a képfázist állítottam nagyobbra, a vibrálás sűrűbben jelentkezett. 0-ra állítva azonban nem szűnt meg.
A vibrálás érdekes jelenség: 5-10 másodpercenként jelentkezik, és hasonló hatása van, mint amikor az "Auto konfigurálás" menüpontot választom ki: meg-megremeg a kép vízsyintesen néhány pixelt. Az "Auto konfigurálás"-nál pedig konstans rángatja a képet, 3-4 másodpercig.
Arra tippelek, hogy valami rosszul van beállítva, és emiatt a monitor állandóan próbál alkalmazkodni.
Még néhány kérdés: igazából nem tudom, mi a képfázis, és abban sem vagyok biztos, hogy az órajel egyezik a képfrissítés órajelével.
Elküldve: 2009. 01. 30. 15:12
benq fp937s+ tipusra vonatkozó rejtett menüre lenne szükségem.
Köszönöm
Elküldve: 2009. 01. 30. 21:26
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 8:56
...
Jó lenne, ha valakinél már lenne belőle, mert ha ez az ár és panel így együtt igaz lesz tárgyiasult formában, akkor egyértelműen best buy.
Akkor már értem a fickó miért úgy távozott a pénztártól, mintha lopta volna.
Nem volt elírás vagy 5x néztem meg a típúst, az árat, meg az LG oldalán az infókat, mert nem hittem el.
Elküldve: 2009. 01. 31. 02:21
Viszonylag olcsó 22"-os wide TFT-t vennék otthonra. Játékra, böngészésre, filmnézésre használnám.
Pl. az Aqua-ban láttam két megfelelőt, a Samsung 2243NW és 2243BW típusokat, és kb. 7e forint árkülönbség van köztük, a BW a drágább. Ahogy nézem, a kettő között a különbség csupán annyi, hogy a 2243NW-n csak D-SUB van, míg a másikon DVI is.
Kérdésem: kell-e egyáltalán a DVI csatlakozó, számít-e valahol valamit, tehát megéri rászánni a plusz pénzt? Most egy Samsung 959NF CRT-t használok, ami egy DVI-re átalakítóval van rákötve egy HD 3870-re... szóval nem tudom, elég-e nekem a sima D-SUB csatis 2243NW is, átalakítóval?
Elküldve: 2009. 01. 31. 02:37
Idézet: rulla - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 2:21
Viszonylag olcsó 22"-os wide TFT-t vennék otthonra. Játékra, böngészésre, filmnézésre használnám.
Pl. az Aqua-ban láttam két megfelelőt, a Samsung 2243NW és 2243BW típusokat, és kb. 7e forint árkülönbség van köztük, a BW a drágább. Ahogy nézem, a kettő között a különbség csupán annyi, hogy a 2243NW-n csak D-SUB van, míg a másikon DVI is.
Kérdésem: kell-e egyáltalán a DVI csatlakozó, számít-e valahol valamit, tehát megéri rászánni a plusz pénzt? Most egy Samsung 959NF CRT-t használok, ami egy DVI-re átalakítóval van rákötve egy HD 3870-re... szóval nem tudom, elég-e nekem a sima D-SUB csatis 2243NW is, átalakítóval?
Hát, ha megvan rá a zseton, akkor a dvi-s szerintem jobb. Nekem személy szerint jobb a kép dvi-n.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2009. 01. 31. 02:47
Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 2:37
Azt hiszem, az menni fog, csak feleslegesen nem akartam volna többet kiadni ezért. Mert ugye a a 959NF-et átalakítóval használom, és szerintem (egyelőre) nagyon jó képet ad.
Vagy talán a DVI/D-SUB viszonylat a TFT-knél számít inkább?
Elküldve: 2009. 01. 31. 08:07
Idézet: rulla - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 3:21
Ilyen felbontásokban már jobb a DVI/HDMI mindenképp, plussz elkerülöd az olyan szinkronizációs hibákat, mint amiben emzéperiksz is szenved...
Elküldve: 2009. 01. 31. 15:56
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 22:26
Nem volt elírás vagy 5x néztem meg a típúst, az árat, meg az LG oldalán az infókat, mert nem hittem el.
Időközben láttam, hogy egy kedvenc megbízható kereskedőmnél (tőle veszem a HP 2275-öt) megjelent készleten a monitor 135 ért. Ennyit nagyon megér egy H-IPS panel, ráadásul az input lag-je TN paneleket megszégyenítő és ugye a színek és betekintési szög. Egyetlen gond van vele, hogy a prad teszt szerint a fényerőt nehéz jól beállítani rajta, túl fényes. Grafikai célra ezért nem ajánlott, de szerintem ezt igazán megoldhatná az LG egy újabb fw-el.
Csak azért nem módosítom a rendelésemet erre, mert a 26-os méret sajna nem fér el az asztalomon, pedig ezzel a képmérettel még az 1920x1200-as felbontásnak se mütyür pixeljei vannak.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos

Súgó
A téma zárva.