HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3201 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 23. 23:40

Idézet: gemini - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 0:36

volt egy olyan dell, hogy e2009w és az tn paneles volt. nem lehet, hogy ennek a 22-es testvérét árulja az akva?

De lehet... minden lehetséges. :)

#3202 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 04:29

Sőt... megnéztem és ez tényleg E2209W, ami egy TN monitor. Minden csoda 1 napig tart. :D
Szóval az állítás marad, hogy 24" alatt nincs más csak TN ami értelmes vétel. :reklamacio:

#3203 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 10:11

Idézet: gemini - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 23:36

volt egy olyan dell, hogy e2009w és az tn paneles volt. nem lehet, hogy ennek a 22-es testvérét árulja az akva?

Én is ezt írtam ugye mert nekem is úgy rémlett de rákeresve a dell oldalán nem találtam ilyet, szal lehet kifutott modell a sima W-s és tényleg TN-est árulnak Aqua-ék. Azért is furcsa, mert sajnos azóta jobban rákerestem az új jövevényre és csomó helyen azt írták, hogy hogy 1 az 1-ben váltják az Aussie és az USA $-t  :down:  Szal USA-ban 479$ lesz ami ugye már 100 rongy és ha még hozzávesszük nálunk mit szoktak leművelni akkor már inkább csöndben maradok :) Bár a Dell oldalán is 479-et írnak az új moncsira, de a Dell 2408WFP-re meg majd dupláját és az magyarhonban mostanság olya 160-170 körül megy. Azt megfelezve olyan 80-85 jön ki az E2009WA-ra, még az is kedvező lenne.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3204 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 26. 08:18

Sajnos, látom nem tudtok segíteni.

Így kénytelen voltam több mint 5 órát keresgéléssel tölteni, de megérte. Mivel régi tft -ről van szó (nec multisync lcd 1810) IPS panellel szerelt monitor, nehezen találtam meg a szerviz menühöz vezető kulcsot.

De sikerült!!!  ;)  ;)  ;)  ;)  ;) ;)  ;)  ;)  ;)

Akinek segítségre lenne szüksége nec monitorral, tft-vel kapcsolatosan, nyugodtan írjon. Rájöttem a service menü előhívására.

display menü
display mode - proceed -  (azonnal) reset (nyomva tart), és láss csodát.
WARNING ENTERING SERVICE MENU
Csak óvatosan a szervíz menüben! :think:
(régi nec multisync xe15 crt monitornál is működik)

Sziasztok!

Szerkesztette: fine2006 2009. 01. 26. 08:21 -kor

#3205 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 01. 26. 10:57

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 5:29

Sőt... megnéztem és ez tényleg E2209W, ami egy TN monitor. Minden csoda 1 napig tart. :D
Szóval az állítás marad, hogy 24" alatt nincs más csak TN ami értelmes vétel. :reklamacio:

Nana a PHILIPS 200WP7ES-is remek vétel, ha lehet még valahol kapni  ;)

#3206 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 13:10

Pár napja gazdagabb lettem egy nec tft-vel.
Nec multisync lcd1810 boldog tulajdonosa vagyok 10 e Ft-ért. (18" colos). A minőséggel teljesen meg vagyok elégedve.
Igaz a feketéjét egy kicsit gyengének találom, de kárpótol a színhű megjelenítés, a kiváló betekintési szög (170/170 fok) ill. a vibrálás nélküli tft, (sajnos magas válaszidővel 50ms rendelkezik) De ezt leszámítva jó választásnak tűnik. Ráengedtem a monitor tesztelő programot is! Eddig minden rendben van, remélem még bírja egy darabig. És a lényeg MADE IN JAPAN!
Nem mai darab, de bátran mondhatom, hogy nagyon szép képe van. Főleg annak jó választás, aki nem játékra, hanem grafikai programokra akarja használni.
A service menü birtokában el sem tudnék jobbat képzelni ennél a márkánál, persze ennyi Ft-ért.
;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;) .
forever NEC

Nem tudom, hogy a mai tömeggyártás miért őrli az idegeinket, de a régi, minőségi cucokkból összerakott japán termékekben eddig még nem csalódtam. (legyen az fényképezőgép, vagy hifi, mindegy, csak Japán legyen!) Altalános használat kb 10-20 év. De az az igazság, hogy még a nyugat német (NSZK), minőségi cuccai is jók voltak.Saját privi vélemény ;)  ;)  ;)

Szerkesztette: fine2006 2009. 01. 26. 13:19 -kor

#3207 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 14:14

Idézet

Nem tudom, hogy a mai tömeggyártás miért őrli az idegeinket, de a régi, minőségi cucokkból összerakott japán termékekben eddig még nem csalódtam. (legyen az fényképezőgép, vagy hifi, mindegy, csak Japán legyen!) Altalános használat kb 10-20 év. De az az igazság, hogy még a nyugat német (NSZK), minőségi cuccai is jók voltak.Saját privi vélemény ;)  ;)  ;)

:offtopic:

Nekünk a Keletnémet (NDK) grillsütő vált be nagyon. Sajnos a sógorom egyszer kölcsönkérte, és összetörte.  :(

Szvsz én nem ájulok el az "eredeti" japántól, mert lehet, hogy a hátulján rajta van, hogy MADE IN CHINA, vagy HONGKONG. 
Ha meg tényleg japán, miért lenne jobb, mint más? Pl. A Philipsben sokkal jobban megbízok, vagy a nagy koreai gyárakban:
LG, Samsung.
Asztalravissza!

#3208 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 14:29

Szia!

Nekem a hp fényképezőgépem a garancia lejárata után megadta magát.(made in china)
A viewsonic 17 colos tft-m meg 3,5 év múlva, megint csak a garancia lejárata után beadta a kulcsot.(made in china)
A hp nyomtatómról már nem beszélek. Még az utángyártott hp6000 akkumról sem!
Az lg valóban elismert általam is, ismerős lg tft-je kb eddig 8000 órát üzemelt, és nincs semmi baja.
De a mostani japán minőséget sem lehet összehasonlítani a korábbival. Sajnos!
A régi 1990-2003 közötti.ill. a még korábbi termékek minőséget tükröztek. Lásd sony. Nem keverendő össze a mostani sony cucokkal! De sorolhatnám tovább. ......

Elnézést kérek a fórumba teljesen nem ide illő témáért.

:think:  :think:  :think:  :think:

Szerkesztette: fine2006 2009. 01. 26. 14:33 -kor

#3209 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 26. 18:43

Havernak kéne ajánlanom egy 22"os wide monitort. Játékra lenne használva 90%ban, szóval TN paneles jó, DVI kell
.
Amit néztem, és ti is ajánlottátok, az a Dell E2209W és a Samu T220.
Van köztük 10k különbség, ér a Dell annyival többet?
KomposztWC

#3210 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:25

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 17:43

Nem.
Asztalravissza!

#3211 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 07:43

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 19:43

Havernak kéne ajánlanom egy 22"os wide monitort. Játékra lenne használva 90%ban, szóval TN paneles jó, DVI kell
.

Szerintem sem éri meg a többlet pénzt. Ennek ellenére azt sem értem, hogy miért van mindenki annyira elájulva a samu T220-tól? Totál átlag paraméterei vannak és még drágább is mint a többi. Ha valaki ragaszkodik a panelhez más is használja ezt a samu panelt, de nem akarok senkit se piszkálni. A fent említett két modellből nyilván az olcsóbb a jobb vétel.
My photos

#3212 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 27. 07:50

Nem ragaszkodom a T220-hoz, csak ezt ajánlották a legtöbben.
KomposztWC

#3213 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 07:51

Idézet: fine2006 - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 15:29

Szia!

Nekem a hp fényképezőgépem a garancia lejárata után megadta magát.(made in china)
A viewsonic 17 colos tft-m meg 3,5 év múlva, megint csak a garancia lejárata után beadta a kulcsot.(made in china)
A hp nyomtatómról már nem beszélek. Még az utángyártott hp6000 akkumról sem!
Az lg valóban elismert általam is, ismerős lg tft-je kb eddig 8000 órát üzemelt, és nincs semmi baja.
De a mostani japán minőséget sem lehet összehasonlítani a korábbival. Sajnos!
A régi 1990-2003 közötti.ill. a még korábbi termékek minőséget tükröztek. Lásd sony. Nem keverendő össze a mostani sony cucokkal! De sorolhatnám tovább. ......

Elnézést kérek a fórumba teljesen nem ide illő témáért.

:think:  :think:  :think:  :think:

Van valami amúgy ebben a japán fétisben, számomra is jelent valami többletet. Bár a valós oka nem feltétlen a minőség. A nagy gyártók ugyanis a termékciklustól függően osztják be gyártó kapacitásukat. Tehát amíg egy technológia új, nem kiforrott, magasabb a selejt hányad, vagy valami oknál fogva különösen nagy szakmai tudást igényel, addig japánban fogják gyártani. Majd a termelés felfutásával, amint kisebb felügyeletre van szükség és a gyártó berendezés már nem a legdrágább típus, ami kell a cucchoz és felfut a termelés, akkor elkezdik áttelepíteni az adott termék gyártósát kínába. Ezzel párhuzamosan a drágább jobban képzett japán munkaerő már mással foglalkozik az épp akkor csúcs kategóriás drága termékekkel stb...

Az olyan termékek, amik kis mennyiségben készülnek és magas képesítéshez kötött a megfelelő elkészítése azokat nem éri meg áttelepíteni, azok gyártása marad japánban. pl.: míg a legdrágább és legújabb fényképezőgépek is made in china, addig a hozzájuk való igényesebb objektíveket mind japánban gyártják (pedig jóval régebbi konstrukciók).
My photos

#3214 Felhasználó inaktív   fine2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 09:14

Szia!
Teljesen igazad van!
És az sem mindegy, hogy kínai, vagy Kínában gyártott! ;)  ;)  ;)  ;)

A nec multisync lcd 1810 tft-m igazi japán termék (1999). De előbb utóbb biztos ez is tönkre megy.
"murphy törvénye"

Csak az nem mindegy, hogy 1 2 esetleg 5 éven belül romlik el.
Tudom, hogy a mai tömeggyártásnak az a lényege, hogy minél újabb, korszerű termékeket, a bizonyos ideig tartó alkatrészekkel, nagy tételben gyártsanak. Ezért is lesz mégegy tft panelgyár Kínában.
A gazdagabb, ill.a szegényebb réteg is élvezheti az újabb termékeket, mivel elfogadható áron árulják. (Írtad te is, hogy  a kínai munkaerő, sokkal olcsóbb mint a japán, és ennek is köszönhető az olcsóbb ár.)
Gondolom, a kínai szakértelem is olcsóbb,mint a japán. A piaci versenynek köszönhető, hogy most már a szegényebb emberek is hozzájutnak az olcsóbb tft-hez, fényképezőgépekhez, dvd-hez. Példának okáért: nekem van egy panasonic dmc lz3 (2006-ban jelent meg, akkor az ára 68.000 Ftvolt, made in japan, 6x optikai zoom) fényképezőgépem, a tesóm meg most kapott egy panasonic ls80-as (2008-as megjelenés, és 21.000 Ft, made in china, 3x optikai zoom) gépet. Kiváló minőséget tükröz a tesóm kínai gépe is, és mennyivel olcsóbban!!! Most már csak az a kérdés, hogy általános használat mellett mennyit bír az új termék? Mivel panasonic-ról van szó, remélem odafigyeltek a gyártás során itt is.
Én már elmondhatom, hogy több mint 6000 fényképet készítettem pana dmc lz3-al, és még mindig bírja. Kiváncsi leszek a tesóm gépének élettartamára.
A hp r707 gépem 2200 fénykép után megadta magát. (made in china)
Lehetne hosszú sorokat írni a minőségről, de nincs értelme. A tömeggyártás épp azért tömeggyártás mert a termékeknek tönkre kell mennie az előírt határidőn belül, hogy az emberek újból újat vegyenek. A philips égőiről nem is beszélek. (Korábban volt is arról szó, hogy túl sokáig bírták a philips égők, és e-miatt változtattak a minőségen, mert a gyártónak nem volt gazdaságos.) Sajnos az én tapasztaltom elég meggyőző, mivel jó pár kínai cuccom tönkre ment. Aki még nem csalódott, biztos másképp látja. Szia

Szerkesztette: fine2006 2009. 01. 27. 09:16 -kor

#3215 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 11:22

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 6:51

Van valami amúgy ebben a japán fétisben, számomra is jelent valami többletet. Bár a valós oka nem feltétlen a minőség. A nagy gyártók ugyanis a termékciklustól függően osztják be gyártó kapacitásukat. Tehát amíg egy technológia új, nem kiforrott, magasabb a selejt hányad, vagy valami oknál fogva különösen nagy szakmai tudást igényel, addig japánban fogják gyártani. Majd a termelés felfutásával, amint kisebb felügyeletre van szükség és a gyártó berendezés már nem a legdrágább típus, ami kell a cucchoz és felfut a termelés, akkor elkezdik áttelepíteni az adott termék gyártósát kínába. Ezzel párhuzamosan a drágább jobban képzett japán munkaerő már mással foglalkozik az épp akkor csúcs kategóriás drága termékekkel stb...

Az olyan termékek, amik kis mennyiségben készülnek és magas képesítéshez kötött a megfelelő elkészítése azokat nem éri meg áttelepíteni, azok gyártása marad japánban. pl.: míg a legdrágább és legújabb fényképezőgépek is made in china, addig a hozzájuk való igényesebb objektíveket mind japánban gyártják (pedig jóval régebbi konstrukciók).

Már régóta nem így van! Ma már gyártanak mindent össze-vissza, és címkéznek kínában gyártott cumót japán matricával. Lényeg, hogy manapság a piac igényeinek megfelelően dobnak mindent piacra, és ha hiány van, akkor átcsoportosítanak egyik raktárból a másikba. Az egész világ a logisztikára épül, és semmi másról nem szól, mint, hogy a piac ki legyen elégítve.
Éppen ezért japán, és kínai gyártmányú berendezések is lehetnek egy szállítmányon belül. Manapság 1-1 elosztóba gyűjtik össze az összes terméket, és onnan dobálják szét világszerte. Van, hogy hivatalosan ki sem mozdul a termék papíron, de közben körbe járja a világot, de minden terméken valahol vigyorog egy made in china felirat.
Jó példa erre, hogy a cégünk egy adott termékből vásárol nagy mennyiségben. Mikor beér a termék, és nyilvántartásba kerül, a sorozatszám, a gyári azonosító sokszor más. Adott sorozatba több gyáregység termékeit rakják bele.

Tulajdonképpen gyárból kikerül a termék, és máshol lesz piacra bocsájtva. Ez betudható annak is, hogy már nem 1 adott gyártó gyártja a terméket, hanem akár 2-3 másik cég is. Autóelektronikával is ez a helyzet. Magyarországon gyártanak VW, Skoda, Seat, meg sok más típushoz. De nem ez az 1 beszerzési forrása van a cégnek, mert egyrészt mindig kell biztosíték, hogy megfelelő darabszám lesz, másrészt tudja őket versenyeztetni. Mindig a kedvezőbb költséggel gyártottból rendel többet. Többnyire csak a sorozatszámok alapján eldönthető, hol lett a berendezés legyártva!

Nvidia példul nem is rendelkezik önálló gyártósorral! Más cégek, gyártanak chippeket megrendelésre, és azt értékesíti. Ha adott megrendelés nem teljesíti a kívánt darabszámot, akkor küldenek másik beszállítótól! Csak a kereslet-kínálat alapján dől el, mikor mit kapsz.

Sony már régóta dolgozik több beszállítóval. Sony 32x CD meghajtó=Light-on 32x... Vagy Benq tft=acer tft, de példul az Acer AL 1712= Hitachi CML175SXW= Hyundai L72S

1 terméket többen csomagolnak. Már nincsen csak globális termék... Isten éltesse a globalizációt!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#3216 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 13:31

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 6:43

Szerintem sem éri meg a többlet pénzt. Ennek ellenére azt sem értem, hogy miért van mindenki annyira elájulva a samu T220-tól? Totál átlag paraméterei vannak és még drágább is mint a többi. Ha valaki ragaszkodik a panelhez más is használja ezt a samu panelt, de nem akarok senkit se piszkálni. A fent említett két modellből nyilván az olcsóbb a jobb vétel.

Nem ájultunk el tőle, de szvsz az legjobb ilyen monitor. Pár külföldi oldalon is néztem, és a toplistában a t220-240-260 általában szerepel. Valószínűleg azért, mert jó. Én láttam működni, engem meggyőzött, kristálytiszta, éles kép, és telített színek mindenütt.
A jó minőségű TV tuneres verzió is sokat dobott rajta.
Van már T220P is! T220P

Meg szép is, ami sokat jelent, főleg, amikor a feleségednek magyarázod, hogy megint zsíros kenyér lesz 2 hónapig, mert új monitort vettél.  ;)

A 2233BW is jó, meg szép, de ha már monitort veszünk, akkor a T időtállónak tűnik, a 2233BW pl. billeg, és gagyi az összeszerelése.
Asztalravissza!

#3217 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 15:13

Idézet: Ladis - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 12:22

Már régóta nem így van! Ma már gyártanak mindent össze-vissza, és címkéznek kínában gyártott cumót japán matricával. Lényeg, hogy manapság a piac igényeinek megfelelően dobnak mindent piacra, és ha hiány van, akkor átcsoportosítanak egyik raktárból a másikba. Az egész világ a logisztikára épül, és semmi másról nem szól, mint, hogy a piac ki legyen elégítve.
Éppen ezért japán, és kínai gyártmányú berendezések is lehetnek egy szállítmányon belül. Manapság 1-1 elosztóba gyűjtik össze az összes terméket, és onnan dobálják szét világszerte. Van, hogy hivatalosan ki sem mozdul a termék papíron, de közben körbe járja a világot, de minden terméken valahol vigyorog egy made in china felirat.
Jó példa erre, hogy a cégünk egy adott termékből vásárol nagy mennyiségben. Mikor beér a termék, és nyilvántartásba kerül, a sorozatszám, a gyári azonosító sokszor más. Adott sorozatba több gyáregység termékeit rakják bele.

Tulajdonképpen gyárból kikerül a termék, és máshol lesz piacra bocsájtva. Ez betudható annak is, hogy már nem 1 adott gyártó gyártja a terméket, hanem akár 2-3 másik cég is. Autóelektronikával is ez a helyzet. Magyarországon gyártanak VW, Skoda, Seat, meg sok más típushoz. De nem ez az 1 beszerzési forrása van a cégnek, mert egyrészt mindig kell biztosíték, hogy megfelelő darabszám lesz, másrészt tudja őket versenyeztetni. Mindig a kedvezőbb költséggel gyártottból rendel többet. Többnyire csak a sorozatszámok alapján eldönthető, hol lett a berendezés legyártva!

Nvidia példul nem is rendelkezik önálló gyártósorral! Más cégek, gyártanak chippeket megrendelésre, és azt értékesíti. Ha adott megrendelés nem teljesíti a kívánt darabszámot, akkor küldenek másik beszállítótól! Csak a kereslet-kínálat alapján dől el, mikor mit kapsz.

Sony már régóta dolgozik több beszállítóval. Sony 32x CD meghajtó=Light-on 32x... Vagy Benq tft=acer tft, de példul az Acer AL 1712= Hitachi CML175SXW= Hyundai L72S

1 terméket többen csomagolnak. Már nincsen csak globális termék... Isten éltesse a globalizációt!

Azt ugye te se gondolod komolyan, hogy egy Kínába, Malájziába kiszervezett gyártás esetén majd pont az "anyaország" 4x akkora gyártási (szakártő) költségével fog besegíteni?
Ahogy te is írod, amikor több kell keresnek valakit aki besegít, keresnek valaki mást akinek van szabad gyártókapacitása szintén egy olcsó országban, ami lehet Románia, India, Kína vagy akármi, de se japán, se német, se angol gyártókapacitást és szaktudást nem fognak lekötni egy filléres termékre. Az, hogy valaminek különböző részegységeit különböző helyen gyártják az teljesen természetes és logikus döntés, de alkatrész kategóriák nem fognak más gazdasági fejlettségű régiók között helyet cserélni.

Ha az nvidiánál maradunk. Ő valóban nem gyárt, őt gyártat. Dolgozik neki a TSMC és még ki tudja, de ezek mind Tajvani gyártók. Ha nem elég a mennyiség persze felkért mást szabad kapacitással, de abban biztos lehetsz, hogy az nem az intel lesz az usa-ból, vagy az amd Drezdai gyárai, hanem egy másik vagy harmadik tajvani gyártó.

Ha autókban kondolkozol, akkor egy magyar beszállítótól származó kütyüt, ha nem bírja a megrendelést nyilván máshonnan is rendelni fognak. De biztosan nem fognak egy "magyar költségen" gyártott alkatrészt egy "német költségen" dolgozó cégtől megrendelni. Főleg azért, mert olyat ott már valószínűleg 5 éve nem gyártanak, mert van más ország ahol olcsóbban csinálják ugyanazt (Románia, Magyarország, Lengyelország, Csehország).

Szóval a lényeg, hogy én gazdasági régiókról és hierarchiáról beszélek, amik miatt van egyáltalán a globalizáció és lehet olcsóbban is termelni, de ennek jelentése nem azonos a mindent mindenhol gyártunk féle katyvasszal.

Na peace! :Đ
My photos

#3218 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 21:39

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 8:43

Azért mert nem minden a panel, a többi elektronika és paraméter is számít... a Samsungnak sem minden 22" monitora ugyanolyan, mégha papíron ugyanazt is tudják közel.
Egyszerűen a házi szórakozáshoz/multimédia/játék...stb ez az egyik legjobban belőtt monitor képességek és paraméterek és gyári beállítások alapján. A másik amit még sokan szeretnek az Acer hasonló kategóriájú monitora... a legtöbb helyen ezt ajánlják most.

Tegyél egy irodai/üzleti Samsung monitort ("B" sorozat) meg egy T sorozatút egymás mellé, nézz meg rajtuk 1-2 videót meg játssz pár játékkal és tudni fogod miért kerül többe. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 01. 27. 21:41 -kor

#3219 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 08:47

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 22:39

Azért mert nem minden a panel, a többi elektronika és paraméter is számít... a Samsungnak sem minden 22" monitora ugyanolyan, mégha papíron ugyanazt is tudják közel.
Egyszerűen a házi szórakozáshoz/multimédia/játék...stb ez az egyik legjobban belőtt monitor képességek és paraméterek és gyári beállítások alapján. A másik amit még sokan szeretnek az Acer hasonló kategóriájú monitora... a legtöbb helyen ezt ajánlják most.

Tegyél egy irodai/üzleti Samsung monitort ("B" sorozat) meg egy T sorozatút egymás mellé, nézz meg rajtuk 1-2 videót meg játssz pár játékkal és tudni fogod miért kerül többe. :)

Na végre egy válasz! Ilyet vártam, hogy mi az amit nem látok az adatokból, szóval a panel vezérlő elektronika jelentősen eltér és jobb.

Még egy dolog azért érdekelne, bár ez gyártó specifikus. Azt tudjuk, hogy a Samsung az egyik panel gyártó a piacon, ami köré mások építik a monitorokat saját elektronikával. Ehhez képest a samu a saját gyártású S-PVA paneljeiből több típust nem épít be egyik saját monitorába se, vagy ha névleg van olyan termék miért nem lehet sehol kapni? Mégse tud olyan jó elektronikát gyártani hozzá (ezt mondjuk nehéz elhinni), vagy inkább az olcsó TN monitorok kategóriájában halászgat?
My photos

#3220 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 08:54

Saját nyűglődésem úgy néz ki véget ért. Megrendeltem a HP LP2275W-t.
Először az Eizo S2031-et néztem ki magamnak, de közben képbe került a nyertes modell azonos áron és ugye 22-es méretben, majd megnézem a konkurensét az Eizo S2231 illetve a héten boltokba kerülő S2232-t, de sajnos azért a 2" többletért az 50% felárat sokallom házon belül és nyert az egyszerűbb kivitel a HP, ami amúgy ugyanazt a panelt használja mint az Eizo némileg butább elektronikával, de a sok jó vélemény és teszt után úgy tűnik, hogy azért 50%-al nem rosszabb. :)
Szóval hamarosan kiderül hozza-e amit elvárok. A természetes, hogy kalibráltatom és személyesen kipróbált pixel hiba mentesen veszem.
My photos

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.