HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3261 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 02. 19:30

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 14:13

Azt ugye te se gondolod komolyan, hogy egy Kínába, Malájziába kiszervezett gyártás esetén majd pont az "anyaország" 4x akkora gyártási (szakártő) költségével fog besegíteni?
Ahogy te is írod, amikor több kell keresnek valakit aki besegít, keresnek valaki mást akinek van szabad gyártókapacitása szintén egy olcsó országban, ami lehet Románia, India, Kína vagy akármi, de se japán, se német, se angol gyártókapacitást és szaktudást nem fognak lekötni egy filléres termékre. Az, hogy valaminek különböző részegységeit különböző helyen gyártják az teljesen természetes és logikus döntés, de alkatrész kategóriák nem fognak más gazdasági fejlettségű régiók között helyet cserélni.

Ha az nvidiánál maradunk. Ő valóban nem gyárt, őt gyártat. Dolgozik neki a TSMC és még ki tudja, de ezek mind Tajvani gyártók. Ha nem elég a mennyiség persze felkért mást szabad kapacitással, de abban biztos lehetsz, hogy az nem az intel lesz az usa-ból, vagy az amd Drezdai gyárai, hanem egy másik vagy harmadik tajvani gyártó.

Ha autókban kondolkozol, akkor egy magyar beszállítótól származó kütyüt, ha nem bírja a megrendelést nyilván máshonnan is rendelni fognak. De biztosan nem fognak egy "magyar költségen" gyártott alkatrészt egy "német költségen" dolgozó cégtől megrendelni. Főleg azért, mert olyat ott már valószínűleg 5 éve nem gyártanak, mert van más ország ahol olcsóbban csinálják ugyanazt (Románia, Magyarország, Lengyelország, Csehország).

Szóval a lényeg, hogy én gazdasági régiókról és hierarchiáról beszélek, amik miatt van egyáltalán a globalizáció és lehet olcsóbban is termelni, de ennek jelentése nem azonos a mindent mindenhol gyártunk féle katyvasszal.

Na peace! :Đ

PEdig manapság így van! olcsóbb gyártatni, mint gyártani! :) Sőt! Semmi nem készül ott, ahol hiszed. Nem véletlenül van SX4-ből olasz gyártmányú autó is... vagy nem véletlen a nissan, renault, dacia azonossága. Most már a legkevesebbe a szállítás kerül, és gyakran jobban megéri 5000 km-ről hozatni valamit, mint a legközelebbi beszállítótól dupla áron venni. Nem véletlenül élnek meg a szállítmányozó cégek. Egy termék váltás esetén nem az a legolcsóbb, ha a helybeni cégekkel kezdem el kitermelni a terméket, hanem az, amikor a legolcsóbb, hatékonyabb részleghez viszem el. A drágább termelő erőt csak piaci hiány esetén fogom bedobni, és nem amikor a terméken az olcsóbb előállítás miatt nagyobbat tudok nyerni.
Pénz beszél, kutya ugat...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#3262 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 19:57

Idézet: czaki - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 17:33

Az a baj, hogy kellene a SCART/kompozit csatlakozó is, ami a sima T240-en nincs.

http://www.users.hu/...0HP-BF+8ms+wide

Nédda, ezen van ilyen yuv csatlakozás. Utána olvastam. yuv-os eszközt kell ráakasztani, pl tunert oszt jónapot.

Szerkesztette: JonesC 2009. 02. 02. 20:06 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3263 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 23:10

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 19:09

Sőt, Full HD Sonyt 40" alatt is keresgélni kell. 32 alatt szinte biztos nincs egyik márkában sem.

40" alatt is van, ma végigjártam a Fukar boltot és találtam (persze több márkánál, már nem emlékszem, Sharp, LG és Samsung biztosan volt). :) Viszont 32" közelről nézve nagyon fárasztó, meg az már árban sem az igazi. :Đ

Azt meg tudjátok nekem mondani, hogy ami antennacsatlakozás van a tuneres monitorokban, azzal simán tudom nézni a kábeladást? Csak mert van ahol DVB-T tunert ír, van ahol analóg/digitálisat, én meg annyira nem értek hozzá hogy melyik hogyan van. :)
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#3264 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 02. 02. 23:50

http://www.consumer.philips.com/consumer/h...MER/240SW9FS-00

240SW9FS/00

240BW9CS/00

ezekről mi a véleményetek? Milyen pannelel készülnek?

#3265 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 09:56

Idézet: czaki - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 23:10

40" alatt is van, ma végigjártam a Fukar boltot és találtam (persze több márkánál, már nem emlékszem, Sharp, LG és Samsung biztosan volt). :)

Azért írtam, hogy Sonyban. :)

A méret/ár tekintetében: szerintem egy TV még mindig olcsóbb relatíve (méretarányosan) egy nagy (és normális) monitornál. Hogy mennyire fárasztó... én nem használtam még huzamosabb ideig monitorként, de van aki így használja és nem panaszkodik. Az biztos, hogy a boltban kiállított TV-k képei alapján nem érdemes következtetéseket levonni erre vonatkozóan, mert ott mint írtam, nem kalibrálva futnak, sőt a legtöbb TV-nek van "shop" üzemmódja, ami direkt ilyen látványos, maxra húzott fényerő, kontraszt, stb beállításokkal fut. Azt biztos, hogy nem kényelmes bámulni.

#3266 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 10:09

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 23:50

http://www.consumer.philips.com/consumer/h...MER/240SW9FS-00

240SW9FS/00

240BW9CS/00

ezekről mi a véleményetek? Milyen pannelel készülnek?

Gondolom ha már megtaláltad őket a gyártó honlapján akkor vetted a fáradtságot, hogy rákattints a Termékjellemzők linkre ahol 1 mp alatt kiviláglik a panel tipusa a 160/160-as betekintési szögekből és az 5ms-os válaszidőből...
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3267 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 12:49

Idézet: czaki - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 17:33

Az a baj, hogy kellene a SCART/kompozit csatlakozó is, ami a sima T240-en nincs.

Samsung 2333HD

Bemeneti csatlakozók: 15pin D-Sub, Component, Scart, DVI-D, 2 x HDMI

#3268 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 13:30

Idézet: dash - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 0:11

Namost ha már ennyit írtam akkor megkérdezem hogy ugye egy ilyen 24"-es monitort gondolom már nem fog tudni meghajtani egy Radeon 9200SE... Jól gondolom?

Erre valaki? A megjeleníthető felbontás a monitortól _és_/_vagy_ videókártyától  függ?
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#3269 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 13:43

De meg fog tud hajtani, a monitor mérete nem függ a videókártyától. A felbontás függ, de 1920-as felbontást már jó régóta tudnak a monitorok. Egyékbént a legegyszerűbben úgy tudhatod meg, hogy fogod és kikapcsolod, hogy a nem támogatott felbontások elrejtése, és megnézed, hogy miket enged beállítani akkor.

#3270 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:33

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 12:49

Samsung 2333HD

Bemeneti csatlakozók: 15pin D-Sub, Component, Scart, DVI-D, 2 x HDMI

Köszi, ezt is néztem, bár tudtommal ezen sincs PIP. De kezdek megbarátkozni a hiányának a gondolatával. :Đ Árban barátságosabb, méretben is jó, lehet ez lesz belőle. Viszont ha ki akarom használni a felbontás adta lehetőségeket, nem tudom elég lesz-e az X850XT (játszani nem igazán szoktam :)). :confused:
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#3271 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:16

Idézet: dash - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 14:30

Erre valaki? A megjeleníthető felbontás a monitortól _és_/_vagy_ videókártyától  függ?

Mint pár oldallal ezelött ecseteltem a melóhelyemen az elaott monitorokat egy Radeon 9250 (ugyan az mint 9200SE) teszteljük, ráadásul multimonitoros témában, és eddig csont nélkül ment vele bármilyen 4:3, 5:4, 16:9 és 16:10 felbontás 2048x1152-ig. Teszteltünk már vele Samu 305T-t is (2520!), csak azt nem tudom milyen felbontásban. Nyilván játékot nem hajt meg, de mai játékok még 640-ben se mennének rajta.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3272 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:33

segítsetek légyszi abban, hogy két gépről szeretnék egy monitort használni úgy, hogy mindkét gép működne egyszerre, de elég volna ha csak az egyik kiválasztott gép képét látnám, de szgép újraindítás nélkül át tudnék váltani a másik gépre, megoldható ez?  :confused:  :respect:

#3273 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:39

Idézet: hferi - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 19:33

segítsetek légyszi abban, hogy két gépről szeretnék egy monitort használni úgy, hogy mindkét gép működne egyszerre, de elég volna ha csak az egyik kiválasztott gép képét látnám, de szgép újraindítás nélkül át tudnék váltani a másik gépre, megoldható ez?  :confused:  :respect:

Persze, hogy meglehet ;)

Annyi a lényeg, hogy egy olyan monitor legyen a birtokodban, melynek van legalább 2 bemenete, hogy mind2 számítógépet rá tudd dugni. Plusz a monitornak képesnek kell arra lennie, hogy a források (gép1, gép2) között tudjon gombnyomásra váltani. De egy szintén lehetséges alternatíva, ha veszel egy monitor átkapcsoló dobozt. Abba belemegy mind2 videokártyának a jele és egy kapcsolóval váltod, hogy melyik jelet fogadja a monitor. Ez akkor jó megoldás, ha mondjuk öregebb CRT vagy TFT monitorod van ami csak egy jelet tud egyszerre fogadni. tehát először nézd meg mik a lehetőségeid a monitoroddal és utána dönts :)

#3274 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:48

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 20:39

Persze, hogy meglehet ;)

Annyi a lényeg, hogy egy olyan monitor legyen a birtokodban, melynek van legalább 2 bemenete, hogy mind2 számítógépet rá tudd dugni. Plusz a monitornak képesnek kell arra lennie, hogy a források (gép1, gép2) között tudjon gombnyomásra váltani. De egy szintén lehetséges alternatíva, ha veszel egy monitor átkapcsoló dobozt. Abba belemegy mind2 videokártyának a jele és egy kapcsolóval váltod, hogy melyik jelet fogadja a monitor. Ez akkor jó megoldás, ha mondjuk öregebb CRT vagy TFT monitorod van ami csak egy jelet tud egyszerre fogadni. tehát először nézd meg mik a lehetőségeid a monitoroddal és utána dönts :)

hálás kösz a gyors válaszért  :respect:

nem akarom külön dobozzal megoldani a dolgot, hanem inkább vennék egy 19" TFT monitort ami ezt tudja ha tudja és jól értem, hogy az a tulajdonság elég egy (tft) monitornál, hogy van rajta analóg és mondjuk DVI-D bemenet?

#3275 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:59

Ha Samsung SyncMaster XL24 pl. ennyibe kerül, akkor mi a trükk a P2370L 400$-jával?  :think:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#3276 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:47

Idézet: dash - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 20:59

Ha Samsung SyncMaster XL24 pl. ennyibe kerül, akkor mi a trükk a P2370L 400$-jával?  :think:

Szép kis monitor ... link  :eek:

A csel? Az, hogy ebben az országban a duplájáért se kapjuk meg?  :reklamacio:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3277 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 23:02

Idézet: hferi - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 19:48

hálás kösz a gyors válaszért  :respect:

nem akarom külön dobozzal megoldani a dolgot, hanem inkább vennék egy 19" TFT monitort ami ezt tudja ha tudja és jól értem, hogy az a tulajdonság elég egy (tft) monitornál, hogy van rajta analóg és mondjuk DVI-D bemenet?

az hogy 2 bemenet van rajta az majdnem biztos siker. mikor megveszed kérdezz azért rá, hogy a moncsin van-e ilyen forrásválasztás gomb, vagy a menüjében van-e valami ilyen opció. Haverom 19-es nemtom milyen márkájú moncsija pl. nem tudja, de az van vagy 3 éves. Ott az ad képet amelyiket hamarabb rádugod a másikat leszarja. Ha lehúzod az 1-t, akkor megjelenik a 2. képe. Az én Lenovom pl. tudja, van rajta egy gomb amit megnyomva átvált a másik jelforrásra.

#3278 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 23:37

Nagyon gagyinak kell lennie annak a monitornak, amelyiken nem lehet gombbal vagy szoftverből választani. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3279 Felhasználó inaktív   emzeperiksz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 05. 03:37

Idézet: fine2006 - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 9:14

A hp r707 gépem 2200 fénykép után megadta magát. (made in china)

a hápé hirhedt arrol, hogy gond van a digitalis fenykepezoivel
sajnos ez igy volt mar 6-7 eve is
az en Canon A80-asom (Made in China) mar 5 eves, 8000 kepet csinaltam vele es nem cserelem le, "amig lelegzik", utana meg megy a muzeumba :)

#3280 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 07:58

Idézet: dash - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 20:59

Nincs itt semmi csel. A P2370L az egy LED háttérvilágításos TN panel (2ms). Ennyi.
Az XL-ről meg ugye tujuk, hogy milyen panelje van.
My photos

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.