HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3961 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 05. 09:35

Idézet: joshua7 - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 15:08

OK. Hát, nem tudom...
Ezt is nézd, nekem ez is bejön. Samu F2380. FullHD, 23'', c-pva panel. Mondjuk vannak hiányosságai, de 75k és mégsem tn: link

Valdy vett ilyet, és elégedett vele, azt írta :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3962 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 13:53

Idézet: joshua7 - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 15:08

OK. Hát, nem tudom...
Ezt is nézd, nekem ez is bejön. Samu F2380. FullHD, 23'', c-pva panel. Mondjuk vannak hiányosságai, de 75k és mégsem tn: link

Meg nem is kompromisszummentes csúcs PVA, IPS. Állítólag lassabb, stb... aztán mégis 75k. :think:

#3963 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 13:57

A linkelt tesztben a negatívumokat figyeltétek? :confused: Érdekes. :D

Idézet

▪ játékra egyáltalán nem ajánlható

Szerkesztette: Csokis 2009. 12. 06. 13:57 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3964 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 14:05

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 9:35

Valdy vett ilyet, és elégedett vele, azt írta :)

Az a baj, hogy nekem egyáltalán nincs tapasztalatom másik lcd-vel, tehát nekem ez az első és kompromisszumokkal ugyan, de használható.
Szerintem baromi jó a képe, de ez csak az én véleményem - nyilván bármelyik lcd-re ezt mondanám egy fos 17-es crt után - , játékra tényleg kicsit lassú, de engem nem zavar annyira.
Tehát igazából semmi konkrétat nem tudok írni róla, mert nincs összehasonlítási alapom. Feltételezem az a green kb mindenben jobb mint ez ugyanazért az árért. A tn-ekben már nem lennék olyan biztos, de sztem ami tn és ekörül van árban az sem lehet olyan rossz és az biztos h minden játékra is megfelel.

apropó, mindenhol azt írják h ennek a monitornak alapban eléggé el van baszva a szíinprofil. Hogyan, mivel tudnám bekalibrálni?
http://www.prad.de/en/monitore/review/2009...2380-part6.html

Szerkesztette: Valdy 2009. 12. 06. 14:15 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#3965 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 14:11

Nem tom. Nekem az ezekhez az újabb monitorokhoz képest sokkal lassabb 4 éves pva-m is tökéletesen megfelel játékra. Desktopon fekete-fehér váltásoknál téényleg látom a lassú válaszidőt, de játék közben semmi ilyesmit nem láttam. Amikor váltottam a 959NF-et erre, akkor meg kellett kicsit szokni, mert teljesen más fíling volt, de azóta adaptálódtam, és semmi zavaró nincsen. :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3966 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 01:40

A monitorhoz tartozó icm file-t, hogy lehet használni?

#3967 Felhasználó inaktív   envy06 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 07. 01:46

sziasztok! segítségeteket kérném, 2 monitor közül nem tudok választani!
Samsung P2350 v. 2333SW !!

kritikákat előnyöket hártányokat várok!

köszönöm előre is:)

#3968 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 01:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 1:40

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 1:40

Szerintem itten kell hozzáadni:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:cool:

Idézet

#3969 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 10:30

Köszi! :)

#3970 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 12:38

tft beárazásban segít valaki?
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#3971 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 16:38

Idézet: envy06 - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 0:46

sziasztok! segítségeteket kérném, 2 monitor közül nem tudok választani!
Samsung P2350 v. 2333SW !!

kritikákat előnyöket hártányokat várok!

köszönöm előre is:)

Nekem P2470HD van. (TV tuneres) Szeretem, elégedett vagyok vele.

A 2333SW nagy sláger volt tavasszal, most kb. 50 ezer.
A P2350 újabb kiadás, még csinosabb, gyorsabb válaszidő, drágább kb. 6 ezerrel, de én ezt venném meg.

Egyik sem rossz monitor, nehéz választani.
Mindegyik tulajdonképpen ugyanazt tudja, elég jó, TN paneles monitorok, jó színek, kontraszt, éles kép, megbízható minőség.
Fotó- és kiadványszerkesztésre nem jók. (oda úgyse ilyet veszel)
Az Ipon készített tesztet mindegyikről. (hm)
A prohardveres monitor forumon is sok szó esik (főképp a 2333SW volt - tavasszal - emlegetve) róluk.

Szerkesztette: Dzsano 2009. 12. 07. 16:38 -kor

Asztalravissza!

#3972 Felhasználó inaktív   envy06 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 16:50

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 16:38

Nekem P2470HD van. (TV tuneres) Szeretem, elégedett vagyok vele.

A 2333SW nagy sláger volt tavasszal, most kb. 50 ezer.
A P2350 újabb kiadás, még csinosabb, gyorsabb válaszidő, drágább kb. 6 ezerrel, de én ezt venném meg.

Egyik sem rossz monitor, nehéz választani.
Mindegyik tulajdonképpen ugyanazt tudja, elég jó, TN paneles monitorok, jó színek, kontraszt, éles kép, megbízható minőség.
Fotó- és kiadványszerkesztésre nem jók. (oda úgyse ilyet veszel)
Az Ipon készített tesztet mindegyikről. (hm)
A prohardveres monitor forumon is sok szó esik (főképp a 2333SW volt - tavasszal - emlegetve) róluk.

oké! köszi

#3973 Felhasználó inaktív   envy06 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 18:00

sziasztok! nem tudok választani 2 monitor közül samsung P2350 v. 2333SW , nemigazán külalakra meg árra vagyok kiváncsi hanem grafikai jellemzőkre! Netezésre és főleg Játék-ra használnám! Gtx 260-al hajtanám!

Véleményeteket várom!

Köszönöm! 

#3974 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 08:09

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. dec. 6., vasárnap - 15:05

Az a baj, hogy nekem egyáltalán nincs tapasztalatom másik lcd-vel, tehát nekem ez az első és kompromisszumokkal ugyan, de használható.
Szerintem baromi jó a képe, de ez csak az én véleményem - nyilván bármelyik lcd-re ezt mondanám egy fos 17-es crt után - , játékra tényleg kicsit lassú, de engem nem zavar annyira.
Tehát igazából semmi konkrétat nem tudok írni róla, mert nincs összehasonlítási alapom. Feltételezem az a green kb mindenben jobb mint ez ugyanazért az árért. A tn-ekben már nem lennék olyan biztos, de sztem ami tn és ekörül van árban az sem lehet olyan rossz és az biztos h minden játékra is megfelel.

apropó, mindenhol azt írják h ennek a monitornak alapban eléggé el van baszva a szíinprofil. Hogyan, mivel tudnám bekalibrálni?
http://www.prad.de/en/monitore/review/2009...2380-part6.html

Nem tudom amúgy a greennél azóta tisztázták-e a sávosodás kérdését az átmenetes tesztnél. Ezt az egyet írták hátránynak vele kapcsolatban, ami miatt grafikára nem alkalmas. Meg akarják próbálni másik kábellel, azzal jelentkezik-e, de szerintem ez nem a kábel miatt van, hanem az egyszerűbb vezérlő elektronika miatt, nem véletlen olcsóbb. A TN-ek is mind sávosodnak, ez is egy picit, de minden másban olyan mint a prémium panelek. Otthoni felhasználásra jó.

Idővel szerintem lesz ez a cPVA is jobb.
Ha nem jók a színeid jobb, ha rászánod azt a pár ezer forintot és hívsz egy szakértőt, aki műszeresen rendesen bekalibrálja. Szerintem megéri, bár ez igény kérdése is.
My photos

#3975 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 08. 23:12

Sziasztok!

Előre elnézést kérek a "noob" kérdéseimért! Egy időben naprakész voltam a hardverpiac világának újdonságaival kapcsolatban, de már jó néhány éve nem követem a fejlesztéseket, a számítógépem is meglehetősen "régi motorosnak" számít.

A CRT monitorok működésével elég jól tisztában vagyok, de a TFT monitorok működésében nem merültem el.

A nővérem szeretne vásárolni maximum 40.000 forintos árkategóriában egy megbízható TFT monitort, általános felhasználásra (főleg multimédia, internet).

A reklámújságokat átböngészve az LG W2243S-PF típus tűnt a szimpatikusnak. Jellemzői: 21,6" képátmérő, FULL HD felbontás, 5 ms válaszidő, 300 cd/m2 fényerő, 30000:1 kontrasztarány.

Mi erről a véleményetek? Jó választás ez a monitor?

Összehasonlítottam a szinte egyező árban lévő SAMSUNG S2223NW modellel, aminek 8000:1 a kontrasztaránya...

A gyakorlati használat során van jelentősége a különböző TFT monitorok kontrasztaránya és fényereje közötti különbségnek? Észreveszem én ezt a használat során, vagy gyakorlatilag tök mindegy már ezeknél az értékeknél?

Esetleg a fenti monitor helyett érdemesebb megvenni ugyanannyiért egy 40,6 cm képátmérőjű, ORION LCD T16-DVDC típusú LCD TV-t (beépített DivX DVD lejátszó, USB+SD kiment) monitornak?  :think:

Egy szakmai kérdés:

Mi a különbség a "PVA", az "IPS" és "TN+Film" panalek között?
Honnan tudom meg, hogy a fent említett LG monitor milyen típusú panellal van szerelve?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv: Osprey
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#3976 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 07:00

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 0:12

A reklámújságokat átböngészve az LG W2243S-PF típus tűnt a szimpatikusnak. Jellemzői: 21,6" képátmérő, FULL HD felbontás, 5 ms válaszidő, 300 cd/m2 fényerő, 30000:1 kontrasztarány.

Huhh. Szerintem rossz nem lehet, de kell nektek ekkora felbontás ilyen méretű monitornál? :)  (LG)
Ugyanis a a TFT-nél nem úgy van mint a CRT-nél.. Ha lejebb veszed a felbontást hómályos és pixeles képet kapsz.
Illetve a többiektől azt is meg fogo kapni hogy: "NEM JÓ ME ' NINCS DVI " :Đ

Idézet

Esetleg a fenti monitor helyett érdemesebb megvenni ugyanannyiért egy 40,6 cm képátmérőjű, ORION LCD T16-DVDC típusú LCD TV-t (beépített DivX DVD lejátszó, USB+SD kiment) monitornak?  :think:

Oriontól mentsen meg az Isten!! Dzsunka kínai veszélyes hulladék.

Idézet

Mi a különbség a "PVA", az "IPS" és "TN+Film" panalek között?

ez egy régebbi iromány uygan, de a lényeg kivehető
Manapság a TN+Film panelek is annyit fejlődtek mint az állat. :) Teljesen jó képe van az ezzel a technológiával szerelt monitoroknak.

Idézet

Honnan tudom meg, hogy a fent említett LG monitor milyen típusú panellal van szerelve

Használati útmutató, stb. Meg hát az ára. 40-50 közötti kategóriában ált. mind tn+film paneles monitorokat árulnak.

#3977 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 07:07

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 8., kedd - 23:12

....Mi a különbség a "PVA", az "IPS" és "TN+Film" panalek között?...

50 ezer Ft alatti és egyben 20" feletti monitorok mind TN panelesek...

a dinamikus kontraszt, szvsz, kész átverés....az legyen a legutolsó szempont a vásárlásnál.

paneltipusok

hehehe... M@Xtreme megelőzött 7 perccel...mert béna lassan írok és mindig átszerkesztem mielőtt elküldöm... :D

Szerkesztette: El Kebir 2009. 12. 09. 07:08 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#3978 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 07:14

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 7:00

Manapság a TN+Film panelek is annyit fejlődtek mint az állat.  Teljesen jó képe van az ezzel a technológiával szerelt monitoroknak.

egy elégedett vásárló... :)

nekem meg a S-PVA panelos se elég jó...feketéje kicsit világos és kicsi a kontrasztaránya...  :Đ (samu 215tw)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#3979 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 09. 08:35

Köszönöm a válaszokat!

A különféle panelek közötti különbséget már értem.

Nem feltétlenül szükséges a FULL HD felbontás. Tényleg nagyon homályos lenne ebben a méretben kisebb felbontás mellett a kép? (Egyáltalán ilyen "wide screen" monitorokat milyen felbontásban szoktak használni?)

A VGA DVI kimenete pedig már foglalt, mert a számítógép azon keresztül van összekötve a TV HDMI bemenetével.

Szóval egy hagyományos VGA csatlakozó marad szabadon a TFT monitor számára. Hacsak nincsen olyan megoldás, amivel a DVI kimenetet ketté osztom... Létezik ilyen elosztó?

Egyáltalán tényleg annyival jobb a TFT képe a DVI kimeneten használva, vagy nem érdemes ezzel "vesződnöm", s jó lesz a képe a hagyományos csatlakozóra dugva is?

Ha esetleg nem a fenti LG monitort érdemes megvenni, akkor milyen alternatívákat tudtok javasolni a fent megjelölt célra, s maximum 40.000 forintos árban? Melyik gyártó, melyik típusú monitorát érdemes megvenni? (Az LG egyébként az egyik üzletben 39.900 forint, máshol 42.000, s megint másik helyen 45.000 forint.)

Szerk.: Mi a különbség a "pixelhiba" és a "subpixel" hiba között? Vásárláskor hogyan tudok meggyőződni róla, hogy nincsen a monitornak pixelhibája?

Előre is köszönöm a további segítséget!

Szerkesztette: Piftuka 2009. 12. 09. 08:54 -kor

#3980 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 09. 08:46

Idézet: joshua7 - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 14:15

Közben nézegettem, Ph-n azért eléggé fikázzák a tn-t. Mármint a hozzáértők. Azt mondják 4 év pva bámulás után szívnék. :think: 

Miért, a PVA hosszú távon rontja a szemet?  :confused:

A TFT monitoroknak nem éppen az egyik sajátossága, hogy nem rontja a szemet még intenzív használat mellett sem?

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Utolsó »