Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 10:54
Az lenne akkor a legjobb, ha meg tudnád nézni több monitor képét is, valamilyen médijamárkban vagy ilyesmiben.
Megnéztem két ilyen helyen is, sokra nem mentem vele.

Annyira sok monitor van egy darab, rossz minőségű analóg switch-re kötve, hogy mindegyiknek erős szellemképe volt.
(Csak érdekességképpen:
http://www.ipon.hu/elemzesek/full_hd_monit...odik_menet/363/ A tesztben szereplő Fujitsu-Siemens monitor a többi monitorral "sorba kötve" olyan gyenge képet produkált, hogy csakis a teszt megállapításaival ellentétes véleményt tudnék az alapján mondani róla.)
Annyit meg tudtam állapítani, hogy az általam kérdezett LG monitornak szép a színhűsége, a képélessége és a fényereje is jó. A különféle felbontások, valamint az írott szöveg megjelenítése során produkált képminőségét nem tudtam megvizsgálni.
Ellenben képbe került másik két monitor is:
1.
SAMSUNG 2243SN Erről sajnos nem találtam tesztet sehol, de a megadott árkategóriába belefér. A kérdés, hogy milyen a képminősége; elvileg holnap egy boltban meg tudom nézni.
2.
SAMSUNG P2070 Ez ugyan többe kerül valamivel, mint amennyit eredetileg szándékoztunk költeni, viszont fele annyit fogyaszt üzemelés közben, mint a többi monitor. Hosszabb távon ez a villanyszámlán szerintem gazdagon megtérülhet. (Amellett jó érzés környezettudatosnak lenni a vásárlásaim során.

) Ráadásul ezen már van DVI bemenet is.
Sajnos tesztet ezzel kapcsolatban nem találtam. A 2243-as sorozatnak több típusát tesztelték az Ipon-os srácok, de érdekes, hogy a gyári adataik alapján alapvetően minimális különbséget felmutató modellek gyakran mennyire szélsőségesen eltérő eredményt mutattak ugyanazon tulajdonságaikat (fényerő, kontraszt, háttérvilágítás, felbontás skálázhatósága, stb.) összevetve.
Ezek alapján a 2243SN lehet akár a 2243-asok legjobb, de a legrosszabb darabja is.
Ha tudtok ezekről a monitorokról (és a fentebb említett LG modellről) érdemben nyilatkozni, azt nagyon megköszönöm!