HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3981 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 09. 08:55

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 9:46

Miért, a PVA hosszú távon rontja a szemet?  :confused:

A TFT monitoroknak nem éppen az egyik sajátossága, hogy nem rontja a szemet még intenzív használat mellett sem?

Félreértetted.
Azért szívna, mert megszokta a PVA képminőségét, és azután elé nagy visszalépés a TN.
Az egyik lenagyobb különbség, hogy a TN betekintési szögei nem jók. Olyan mint a telefon vagy a notebookok kijelzője. Ha alulról belenézel negatív lesz a kép, oldalról nézve is elmásznak a színek, és szerintem még szemből nézve is nagyon látszódik, hogy a betekeintési szögek nem olyan jók. Én szemből nézve pl egy "csikot" látok a TN-ekben, ahol más a kép, más a fekete erősságe, stb.
PVA/IPS panelnél ilyen nem nagyon van, alulról belenézve se lesz negatív, oldalról is jó a képe, szebb a feketéje, jobb a kontrasztja, szebbek a színek, stb.
A katalógusokban lévő monitorokban TN van, az árából ezt azonnal látni. A PVA/IPS minimum 1.5-2x annyia kerül.

#3982 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 08:57

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 8:00

ez egy régebbi iromány uygan, de a lényeg kivehető
Manapság a TN+Film panelek is annyit fejlődtek mint az állat. :) Teljesen jó képe van az ezzel a technológiával szerelt monitoroknak.

Azért ez nem teljesen igaz. Ez a dolog attól függ, hogy kinek milyen igényei vannak.

#3983 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 09. 10:14

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 8:55

A katalógusokban lévő monitorokban TN van, az árából ezt azonnal látni. A PVA/IPS minimum 1.5-2x annyia kerül.

Köszönöm a választ neked is!  :up:

A pénztárca nagy úr. Maximum 40.000 forint van a monitorra. Így PVA/IPS kijelző nem fog kikerülni.

Így az itt: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=6114098 feltett kérdéseim továbbra is állnak.

Szóval melyik típust válasszam?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#3984 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 10:32

Esetleg marseusba vannak használt, de jobb fajta régebbi monitorok, azokból van pva 25 körül, 5:4-es képarányal. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3985 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 09. 10:49

Köszi a tippet, JonesC, de csak székesfehérvári bolt és új monitor jöhet szóba.

Annyira nem vagyunk ám válogatósak. Szóval tisztában vagyok vele, hogy 40.000 forint körüli áron nem a csúcskategóriás TFT monitort fogjuk megvásárolni.  :)

A lényeg, hogy a pénzünkért a lehető legjobbat kapjuk. Azt a modellt, ami ebben az árkategóriában a legjobb vétel.

#3986 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 10:54

Az lenne akkor a legjobb, ha meg tudnád nézni több monitor képét is, valamilyen médijamárkban vagy ilyesmiben. Nem olyan rosszak már amúgy az új tn-ek a netbookom is pl oldalról szinte semmi torzulás nincs alulról-felülről meg nem szabad sokat csúszkálni a székben  :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3987 Felhasználó inaktív   envy06 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 09. 12:38

sziasztok segítenétek 2 monitor közül! Samsung p2350 és 2333sw! meik és miért...
köszönöm

#3988 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 14:38

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. dec. 8., kedd - 8:09

Idővel szerintem lesz ez a cPVA is jobb.
Ha nem jók a színeid jobb, ha rászánod azt a pár ezer forintot és hívsz egy szakértőt, aki műszeresen rendesen bekalibrálja. Szerintem megéri, bár ez igény kérdése is.

Szerintem is.

Ingyenesen (saját magam által) nem lehetne megoldani valahogy? :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#3989 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 16:08

Idézet: envy06 - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 12:38

sziasztok segítenétek 2 monitor közül! Samsung p2350 és 2333sw! meik és miért...
köszönöm

Hát ez alapján szinte nincs is különbség http://href.hu/x/atjw :think:
Az olcsóbbat vedd, vagy amelyik jobban tetszik :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3990 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 16:23

Idézet: envy06 - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 13:38

köszönöm

Ezt még hányszor és hány helyre fogod beírni?  :think:

#3991 Felhasználó inaktív   envy06 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 09. 16:46

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 16:23

Ezt még hányszor és hány helyre fogod beírni?  :think:

már választottam ! köszi! információ információ :)

#3992 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 09. 19:36

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 10:54

Az lenne akkor a legjobb, ha meg tudnád nézni több monitor képét is, valamilyen médijamárkban vagy ilyesmiben.

Megnéztem két ilyen helyen is, sokra nem mentem vele.  :) Annyira sok monitor van egy darab, rossz minőségű analóg switch-re kötve, hogy mindegyiknek erős szellemképe volt.

(Csak érdekességképpen: http://www.ipon.hu/elemzesek/full_hd_monit...odik_menet/363/ A tesztben szereplő Fujitsu-Siemens monitor a többi monitorral "sorba kötve" olyan gyenge képet produkált, hogy csakis a teszt megállapításaival ellentétes véleményt tudnék az alapján mondani róla.)

Annyit meg tudtam állapítani, hogy az általam kérdezett LG monitornak szép a színhűsége, a képélessége és a fényereje is jó. A különféle felbontások, valamint az írott szöveg megjelenítése során produkált képminőségét nem tudtam megvizsgálni.

Ellenben képbe került másik két monitor is:

1. SAMSUNG 2243SN Erről sajnos nem találtam tesztet sehol, de a megadott árkategóriába belefér. A kérdés, hogy milyen a képminősége; elvileg holnap egy boltban meg tudom nézni.

2. SAMSUNG P2070 Ez ugyan többe kerül valamivel, mint amennyit eredetileg szándékoztunk költeni, viszont fele annyit fogyaszt üzemelés közben, mint a többi monitor. Hosszabb távon ez a villanyszámlán szerintem gazdagon megtérülhet. (Amellett jó érzés környezettudatosnak lenni a vásárlásaim során.  :)  ) Ráadásul ezen már van DVI bemenet is.

Sajnos tesztet ezzel kapcsolatban nem találtam. A 2243-as sorozatnak több típusát tesztelték az Ipon-os srácok, de érdekes, hogy a gyári adataik alapján alapvetően minimális különbséget felmutató modellek gyakran mennyire szélsőségesen eltérő eredményt mutattak ugyanazon tulajdonságaikat (fényerő, kontraszt, háttérvilágítás, felbontás skálázhatósága, stb.) összevetve.

Ezek alapján a 2243SN lehet akár a 2243-asok legjobb, de a legrosszabb darabja is.  :think:

Ha tudtok ezekről a monitorokról (és a fentebb említett LG modellről) érdemben nyilatkozni, azt nagyon megköszönöm!  :respect:

#3993 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 20:12

DVI az nálam mindenképpen szempont, nem szívesen nélkülözném, még ha külön zsebbe is kell nyúlni a tervezetten felül  :)

Idézet

#3994 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 21:00

Idézet: envy06 - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 17:46

már választottam !

Hurrá!

#3995 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 00:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 20:36

2. SAMSUNG P2070 Ez ugyan többe kerül valamivel, mint amennyit eredetileg szándékoztunk költeni, viszont fele annyit fogyaszt üzemelés közben, mint a többi monitor. Hosszabb távon ez a villanyszámlán szerintem gazdagon megtérülhet. (Amellett jó érzés környezettudatosnak lenni a vásárlásaim során.  :)  ) Ráadásul ezen már van DVI bemenet is.

Annyira nem vészes a TFT  fogyastása.
Samsung 19", PVA, 25-26 Watt
DELL 27", S-PVA, 56 Watt
Persze ezek az én beállításaimmal érvényesek, A DELL max fényerőn 110-et fogyaszt, de úgy szerintem senki se használja, mert kiégeti a szemet. :)
A DVI érdekes dolog, én is azt mondom, hogy kell, de az az igazság, hogy az általam próbált összes TFT-nek penge képe volt analóg kábellel is.

#3996 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 10:30

Na gond van...
Bekapcsoltam a gépet, és bootnál nem látom a karakteresk képet. Akkor jön meg a kép, amikor be kell írni a jelszavam a vistának, de utána is csak 1024-be tudom használnia monitort.
Generic, non-plug&play monitort ír ki a vista.
Öteletek?
Nem tudom mi baja. :(

A kettes DVI bementen megy rendesen. Hmmm.

Szerkesztette: Lipton 2009. 12. 10. 11:27 -kor

#3997 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 17:40

segítenétek nekem beárazni ezt a montort: Hanns.G HX191D ?
19", 300 cd/m2, 700:1, 5ms, 150°/135°, 16.2M szín, D-sub, DVI, garancia már nincs rá, pixelhiba-mentes
még annyi hogy hasonló hanns.g modellek 30 körül vannak újonnan, illetve egy bolt 4 hónapja fejezte be a forgalmazását, akkori ára 29 ezer, jelenleg mennyit érhet ez használtan?
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#3998 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 18:07

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 0:15

Annyira nem vészes a TFT  fogyastása.

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam lentebb...

Az általam említett és kinézett Samsung 2243SN és LG W2243S-PF modellekhez viszonyítottam a Samsung P2070 fogyasztását, ami csaknem a fele az előző kettő modellének.

Ez bizony rengeteget számít manapság, amilyen energiaárak vannak. (Persze ha valaki milliomos, s megteheti, hogy ne nézegesse a havi villanyáram-fogyasztást...)

Szóval egyelőre 99%, hogy a P2070 lesz a befutó a takarékosság elvét figyelembe véve (és a DVI csatlakozó miatt). Ráadásul nem is FULL HD a felbontása (tényleg jogos, hogy ilyen felbontású monitort csak extra nagy - 26-27" körüli, vagy annál nagyobb - méretben érdemes választani), hanem kisebb, szóval alacsonyabb felbontásban is talán jobb lesz a képe.

Idézet

A DVI érdekes dolog, én is azt mondom, hogy kell, de az az igazság, hogy az általam próbált összes TFT-nek penge képe volt analóg kábellel is.

Talán valóban nem érdemes az analóg adatátviteltől félni. Én is így fogom használni most a monitort mindenképpen, mert nem akarom a VGA egy szem DVI csatlakozóját mindig ki-be húzkodni, ha a monitort, vagy éppen a TV-t használom.

Majd később úgyis tervezek egy újabb konfigurációt venni, s abban már úgyis olyan VGA lesz, amin nincsen D-SUB kimenet (a jövő ebbe az irányba mutat), akkor pedig már a TFT-t használhatom majd digitális jelátvitellel is.  ;)

#3999 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 18:27

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 19:07

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam lentebb...

Az általam említett és kinézett Samsung 2243SN és LG W2243S-PF modellekhez viszonyítottam a Samsung P2070 fogyasztását, ami csaknem a fele az előző kettő modellének.

Ez bizony rengeteget számít manapság, amilyen energiaárak vannak. (Persze ha valaki milliomos, s megteheti, hogy ne nézegesse a havi villanyáram-fogyasztást...)

Szóval egyelőre 99%, hogy a P2070 lesz a befutó a takarékosság elvét figyelembe véve (és a DVI csatlakozó miatt). Ráadásul nem is FULL HD a felbontása (tényleg jogos, hogy ilyen felbontású monitort csak extra nagy - 26-27" körüli, vagy annál nagyobb - méretben érdemes választani), hanem kisebb, szóval alacsonyabb felbontásban is talán jobb lesz a képe.

Talán valóban nem érdemes az analóg adatátviteltől félni. Én is így fogom használni most a monitort mindenképpen, mert nem akarom a VGA egy szem DVI csatlakozóját mindig ki-be húzkodni, ha a monitort, vagy éppen a TV-t használom.

Majd később úgyis tervezek egy újabb konfigurációt venni, s abban már úgyis olyan VGA lesz, amin nincsen D-SUB kimenet (a jövő ebbe az irányba mutat), akkor pedig már a TFT-t használhatom majd digitális jelátvitellel is.  ;)

Már a DVI-t is cserélik Displayportra, az új monitorokn már ilyen is van.

A2243 24" a P2070 medig csak 20? Nem néztem utána de a nevéből erre gondolok.
Az a 2" elég sokat számít, +10% átlóban.

Szerkesztette: Lipton 2009. 12. 10. 18:45 -kor

#4000 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 10. 22:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 18:27

Már a DVI-t is cserélik Displayportra, az új monitorokn már ilyen is van.

Na, hát a dolgok ezen részébe nem gondoltam még bele. De egyelőre nem is akarok.  :)

Idézet

A2243 24" a P2070 medig csak 20? Nem néztem utána de a nevéből erre gondolok.
Az a 2" elég sokat számít, +10% átlóban.

A 2242 gyárilag megadott képátmérője 21,5 coll, a 2070-esé pedig 20 coll. Engem pedig meggyőztek azok az érvek, hogy a FULL HD natív felbontású monitorok ilyen kis méretben nem ideálisak.

A 2070-es monitor natív felbontása 1600x900. Azt talán majd könnyebben skálázhatom be a mindennapi használat során gyakran használt felbontásokra.  :)

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Utolsó »