HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#2921 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 04. 21:42

Idézet: Grg - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 22:02

Mivel/hogyan lehet jól megállapítani az utánhúzást?

Megnézed működés közben pl.
Ablakokat húzogatsz kék hátéren.

#2922 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 08:18

Idézet: Grg - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 20:02

Mivel/hogyan lehet jól megállapítani az utánhúzást?

Most itt ülök előtte. Szóval, a kép egész éles, és szép. De ha megfogom az ablakot, és húzom, akkor rezeg, szaggatva megy odébb. Van, hogy az egeret nem azonnal találom meg, mert nem tudja olyan gyorsan megmutatni, csak ha megmozgatom, a mozgatás lassításával tűnik elő. (ez így mondjuk érdekesen hangzik)
Mint írtam, munkahelyen jól beválik, nincs semmi baja, de otthonra én semmiképen sem venném meg, egy Samsung 206BW, vagy ilyesmi, simán űberolja.
Asztalravissza!

#2923 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 09:59

Ja desktop, minél nagyobb kontrasztú tartalom húzása. Pl Fehér háttéren fekete betük. Legjobbak a böngésző kis betűi antialias nélkül, mert az enyhíti az utánhúzást.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2924 Felhasználó inaktív   Grg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 05. 10:25

Csak azért érdeklődtem, mert nekem elvileg a kistestvére a 1742-es van, és eddig semmi ilyesmi nem tűnt fel, illetve az eddigi crt-hez képest sem feltűnő ha van. Pedig TV-t is nézek rajta pl.
Igaz DVI csatlakozással használom, és 1024x768-ban, nem tudom ez számit-e.

#2925 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 11:02

Hátha a natív 1280-as felbontás helyett 1024-en használja valaki, akkor ott már hardvers blur is van.

Tv adásnál, vagy más mozgóképnél pl játéknál, ahol egy pixel színe nem változik nagyon drasztikusan és gyorsan, ott kevésbé látszik az utánhúzás.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2926 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 11:12

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 18:37

Nem vadászok, de ott világít a közepén. ...

Meg lehet próbálni segédprogrammal megvillogtatni a képet. Vannak ilyen dead pixel reanimatorok, különböző eséllyel dolgoznak, ártani nem nagyon tudnak végülis. Egyszer kézzel sikerült egy dead pixel-t kinyomnom. Hónapok óta ott volt (asszem zöld volt a fekete háttéren), körömmel óvatosan, gyengén megnyomtam a kijelzőt (szoktam vele szórakozni néha :) ), erre a dead pixel feléledt... Mák. Azt hittem, leesek a székről. Végülis nagyobb erővel a folyamat megfordul: dead pixel generator lehet... :D
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2927 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 12:30

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 11:12

Meg lehet próbálni segédprogrammal megvillogtatni a képet. Vannak ilyen dead pixel reanimatorok, különböző eséllyel dolgoznak, ártani nem nagyon tudnak végülis. Egyszer kézzel sikerült egy dead pixel-t kinyomnom. Hónapok óta ott volt (asszem zöld volt a fekete háttéren), körömmel óvatosan, gyengén megnyomtam a kijelzőt (szoktam vele szórakozni néha :) ), erre a dead pixel feléledt... Mák. Azt hittem, leesek a székről. Végülis nagyobb erővel a folyamat megfordul: dead pixel generator lehet... :D

Touch the sreen... Heal... :nevet:

Idézet

#2928 Felhasználó inaktív   BullFrog 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 05. 13:36

Üdv
Szeretnék új monitort venni, viszont nem tudom mi a jó.
Ezeket néztem: BenQ E2200HDA, , ami valójában nem HDA hanem HD, legalábbis amit vennék HDA helyett, de gondolom ugyanaz és Samsung 2233BW

Samsung mellett szól, hogy sztem szép, nekem tetszik, és hogy jó a felbontása, kontra háttérvilágítása pocsék
BenQ mellett szól a háttérvilágítása, ellene hogy túl nagy a felbontás (FullHD (1920x1080), és nehezen olvasható (sztem), még nem láttam egyiket sem élőben, így télleg csak elméleti síkon :)

Van esetleg más monitor ötletetek, lényeg a 40-50 ezres max ár. Szép igényes külső, jó kép, jó ár/érték arány.

#2929 Felhasználó inaktív   gorgo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 00:19

'Estét!

~80K körül létezik 21" vagy 22" wide MVA vagy S-MVA vagy S-PVA vagy P-MVA paneles monitor?
Nem érdekel, hogy a káva milyen színű, stb., stb., lényeg a képminőség!
Képbuzerálás/film/általános felhasználáshoz szeretném használni.

Köszönöm a segítséget!

ps. ehh, ezek ugye szeretnek fogyasztani?

#2930 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 06. 01:44

Idézet: gorgo - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 23:19

'Estét!

~80K körül létezik 21" vagy 22" wide MVA vagy S-MVA vagy S-PVA vagy P-MVA paneles monitor?

Köszönöm a segítséget!

általános használatra én nagyobbat vennék mint egy 21 colos fost
szerintem nézz meg élöben egy nagy  tn filmeset , böven jo
a nagyobb mindig jobb

a 26 colosom 30 wattot zabál...
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#2931 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 08:42

Idézet: vers - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 1:44

általános használatra én nagyobbat vennék mint egy 21 colos fost
szerintem nézz meg élöben egy nagy  tn filmeset , böven jo
a nagyobb mindig jobb

a 26 colosom 30 wattot zabál...

Volt szerencsém irodánkban egy egész jónak kikiáltott 24-es TN paneles Samsunghoz. Akárhonnan néztem más színben pompázott. Jónak semmiképp nem nevezném. Az meg, hogy a 26-os moncsid 30W-ot eszik össze-vissza, arra csak azt tudom mondani, hogy hiszi a piszi és akkor még finoman is fogalmaztam :)

A Samsung 2693HM a gyártó adatai szerint is 110W-ot fogyaszt, szal azért előtte gondolkodjunk, mielőtt két kézzel szórjuk a jobbnál-jobb tanácsokat. Másrészről a srác kimondottan a képminőséget helyezte előtérbe amit egy TN-es ilyen nagy képátlós monitor BIZTOS, hogy nem nyújt.

Szerkesztette: Rodrigez07 2008. 12. 06. 08:46 -kor

A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#2932 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 08:54

Idézet: gorgo - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 0:19

'Estét!

Köszönöm a segítséget!

Ha ragaszkodsz a nem TN-es képminőséghez a 178 fokos betekintési szögekhez, akkor a megcélzott képátló és rászánt összeg nem biztos, hogy találkozni fog. Ezért az összegért + 10 rongy ellenben tudok Neked javasolni egyet.

http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/leno...-p20771254.html

Ilyet használok én is. Hátulütője, hogy bár "csak" 22-es a monitor a natív felbontása 1920*1200, vagy a 24-es monitorok natív felbontásával bír. Ennek eredménye képp, picit kisebbek a betűk ugyebár. Hogy ez hátrány-e vagy sem, ezt embere válogatja. + nekem nem sikerül kifognom egy pixelhibamenteset anno és többen is voltak így vele. De ezek leszámítva én nagyon-nagyon elégedett vagyok vele. Bekalibrálva piszok jó a képe, de ár gyári beállításai is meglepően jók. Nem úgy mint a gyári beállítású Samuk, meg LG-k és a többi. Tesztet is olvashatsz róla, amit egyik fórumtársunk rittyentett!!!

http://logout.hu/ira...akukktojas.html

szerintem ebben nem csalódnál ;)

#2933 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 06. 11:58

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 7:54

Ha ragaszkodsz a nem TN-es képminőséghez a 178 fokos betekintési szögekhez, akkor a megcélzott képátló és rászánt összeg nem biztos, hogy találkozni fog. Ezért az összegért + 10 rongy ellenben tudok Neked javasolni egyet.

http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/leno...-p20771254.html

Ilyet használok én is. Hátulütője, hogy bár "csak" 22-es a monitor a natív felbontása 1920*1200, vagy a 24-es monitorok natív felbontásával bír. Ennek eredménye képp, picit kisebbek a betűk ugyebár. Hogy ez hátrány-e vagy sem, ezt embere válogatja. + nekem nem sikerül kifognom egy pixelhibamenteset anno és többen is voltak így vele. De ezek leszámítva én nagyon-nagyon elégedett vagyok vele. Bekalibrálva piszok jó a képe, de ár gyári beállításai is meglepően jók. Nem úgy mint a gyári beállítású Samuk, meg LG-k és a többi. Tesztet is olvashatsz róla, amit egyik fórumtársunk rittyentett!!!

http://logout.hu/ira...akukktojas.html

szerintem ebben nem csalódnál ;)

22"-ban 1920-as???? vazze neked sasszemeid lehetnek
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#2934 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 14:46

Az a Lenovo megmozgatja a fantáziánkat.
A betűméretet meg szvsz minden oprendszerben simán be tudjuk állítani ízlés szerint, nem?
Asztalravissza!

#2935 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 15:32

firefoxban control plusz egér görgő előre és egyből nagyobbak a betűk.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2936 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 15:36

Nekem a notbook-ok mostanában divatos 15.4" / 1280x800-as felbontásánál ismert betűméretek sem okoznak gondot. Napi 8-9 órát progrmozok ilyen betűméret mellett. de erre írtam, hogy embere válogatja.

#2937 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 15:51

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 15:36

Nekem a notbook-ok mostanában divatos 15.4" / 1280x800-as felbontásánál ismert betűméretek sem okoznak gondot. Napi 8-9 órát progrmozok ilyen betűméret mellett. de erre írtam, hogy embere válogatja.

szintén zenész.
napi 8 órában bámulom én is a dellemet, és kajak megszokja az ember.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2938 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 18:16

Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni. Vettem ma egy Benq E2200HD monitort a MediaMarktban. Az aláírásomban szereplő Nvidia 8800 GTS 640 MB videókártyával szeretném használni, de natív felbontás mellett (1920 x 1080) nagyon erősen vibrál a kép. Megnéztem és 60 Hz-nél nagyobb frissítést nem enged ennél a felbontásnál. Ha kisebb felbontást választok (pl. 1440 x 900), akkor megjelenik a 75 Hz választható képfrissítés és megszűnik a vibrálás - de ezzel együtt romlik a képminőség, hiszen nem a natív felbontást használom. Fontos lehet, hogy a videókártyán csak DVI kimenet van, a monitor pedig csak D-SUB-ot fogad, így kénytelen voltam egy átalakítót beiktatni a videókártya kimenete és a monitor kábele közé. Okozhatja az átalakító a vibrálást?

Mit tegyek? Vigyem vissza három napon belül a monitort és válasszak egy másik típust? Mert a jelen felállásban mindenképpen kompromisszumot kell kötnöm a képminőség és a vibrálás között.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#2939 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 19:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 13:30

Touch the sreen... Heal... :nevet:

Jóvan... Kézrátétel...  :) én lepődtem meg legjobban, franc se gondolta, hogy ez lesz az eredmény. Látszik, milyen szakbarbár vagyok. :cool:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2940 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 19:22

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 15:46

...
A betűméretet meg szvsz minden oprendszerben simán be tudjuk állítani ízlés szerint, nem?

A betűméret nem feltétlenül oprendszerfüggő, hanem alkalmazásfüggő. Nopersze vannak system fontok, de ezek is választható méretben (pl. tt fontok).

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.