HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3121 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 16. 23:41

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 21:54

Gondolom biztos, ha a tesztgép Radeon 9200-es kártyája megbírkozott vele, ráadásul multi desktop mellett.  :D

Csak azért kérdem mert alapból nem ajánl fel ilyen felbontást, sőt leírva sem láttam ilyen felbontást sehol mielőtt találkoztam volna ezzel a monitorral. 2048 x 1152 Ok, CRT-n találkoztam 2048x1536-al akkor használtam is néha, de ez. És akkor ha már lúd legyen kövér 1024x576 vajon működhet? Mert akkor az ideális felbontás lenne olyan játékokhoz, amiket nem bír el a vga amúgy.

#3122 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 17. 08:27

Minek egyáltalán a TFT? Miért nem fejlesztették inkább tovább a CRT-t? A CRT sokkal megbízhatóbb, ilyen, hogy pixelhiba, lassú válaszidő, nem teljesen fekete háttér, nem élethű szín (és még sorolhatnám a végtelenig, hogy milyen TFT-s hibák jönnek elő) - CRT-nél NINCS. Crt tökéletesen jeleníti meg a képet, pont úgy, ahogy az kinéz. 3 éve adták el melóban a 20 éves CRT monitorokat és SEMMI bajuk nem volt. Ráadásul a újabb CRT-k már annyira se terhelik a szemet, mint a TFT-k.

Ez valami hatalmas kitolás az emberekkel szemben. Nem lehet CRT-t venni, viszont a 40-50 ezres TFT-k sokkkal gagyibbak, mint a CRT. Többre meg nincs pénze egy átlagembernek...

Ne jöjjön senki ilyen szöveggel, hogy "haladni kell a korral". Mégis miért kell haladni vele, ha a régi jobb? Erre lehet olyan válasz, hogy a TFT ilyen meg olyan szempontból jobb. Na de ha ezt nem veszem észre, akkor mondhat bárki bármit. És ezzel nem vagyok egyedül. CRT-t akarok :(

Tud valaki olyan oldalt, ahol még árulnak a jó öreg CRT-kből újakat?

Szerkesztette: Meridianham 2009. 01. 17. 08:31 -kor

#3123 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 10:00

Na jó azért egy pillanatra azért álljunk meg.

Én nem kevés crt-vel dolgoztam, de olyat még nem láttam, aminek akár 3-4 évesen is olyan éles volt a képe, mint újonnan (hacsak nem hétvégente volt bekapcsolva 1-2 órára).
Pixel hiba meg lassú válaszidő az egy dolog, bár a lassú válaszidő már nem igazán aktuális. Nekem nincs pixelhiba parám, mert az összes tft közül, amihez közöm volt, kb 30-40 db-nál összesen egy subpixel hibát láttam. Az pedig, hogy józsibácsinál, aki megvette a legolcsóbb kapható tft-t, szarok a színek, mert az osd-éig még nem jutott el, hogy beállítsa, talán nem jelenti azt, hogy nem lehet beállítani normálisan.
Képgeometriában össze sem lehet hasonlítani, crt-n még egyiken sem láttam tökéletest, még a baszomdrága Lacie monitorainkon se, amik egyébként a legközelebb voltak a jóhoz.
Nem teljesen fekete háttér, most öszintén, kitérdekel? Mellesleg crt-n se volt tökéletesen fekete a háttér, vagy ha igen, akkor az alsó szín tartomány megkülönböztethetetlen volt. Ez a ledes háttérvilágítással, akár még jobb is lehet majd.
Oldalról más színek, hát bizony, az csak az occsó kategórián olyan, nekem konkrétan csak a notikijelzőm ilyen, minden más monitor, amihez van szerencsém, enélkül a "feauture" nélküli. Jah igen, a 22-es lacie, mikor már elég olcsók voltak a crt-k, akkor 100K körül volt, a minőséget crt-ben is meg kellett fizetni.

Olyan apróságok, hogy egy 19-es crt-nek már nyugodtan lehet számolni egy köbméter helyet, már szinte említésre se érdemesek.

Crt meg azért nincs, mert nincs rá kereslet, max minimális igény lenne rá. Amire meg pici a kereslet, azt nem éri meg gyártani, csak akkor, ha nagyon drágán lehet adni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3124 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 10:30

És, mint fentebb már írtam, a nagy CRT-k rengeteget fogyasztanak!
Amit még tudni kell, hogy a CRt sugároz, tehát előbb-utóbb tönkreteszi az ember szemét.
Az LCD lapos, a CRT-hez meg sok hely kell. 

Azt javaslom, Meridianham, menjél be egy "normálisabb" műszaki áruházba, pl. Saturn, Extremedigital, és nézd meg ezek valamelyikét:
Acer G24,
Samsung T220-240-260,
LG 2252, 2284,
DELL 2408WFP (profi PVA paneles)

Kicsit el fogsz csodálkozni. Csak választani nehéz közülük.  :)
Asztalravissza!

#3125 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 11:02

Ezek 100 ezres kategóriák, ennyi pénzem egyszerre életemben nem lesz.

Amiért leginkább félek megvenni egy TFT-t, az a látószög tényező. Tartok tőle, hogy így a film nézés kilőve.

A SAMSUNG T190 és a SAMSUNG SyncMaster 953BW között hezitálok. Sajnos egyik boltban se találtam meg ezeket a monitorokat, így kipróbálni nem tudom. Ha azt mondjátok, hogy nem feleslegesen dobok ki 1/3 fizetést, akkor az egyiket megrendelem. Melyiket? A T190 újabb, talán jobb is?

#3126 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 11:57

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 8:27

Minek egyáltalán a TFT? Miért nem fejlesztették inkább tovább a CRT-t? A CRT sokkal megbízhatóbb, ilyen, hogy pixelhiba, lassú válaszidő, nem teljesen fekete háttér, nem élethű szín (és még sorolhatnám a végtelenig, hogy milyen TFT-s hibák jönnek elő) - CRT-nél NINCS. Crt tökéletesen jeleníti meg a képet, pont úgy, ahogy az kinéz. 3 éve adták el melóban a 20 éves CRT monitorokat és SEMMI bajuk nem volt. Ráadásul a újabb CRT-k már annyira se terhelik a szemet, mint a TFT-k.

Épp az előző oldalon volt leírva, hogy egyik sem tökéletes. Az a kérdés kit mi zavar.
Én sok évvel ezelőtt vettem a régi CRT-m, amit kb. 2 éve cseréltem TFT-re.

Már akkor, sok évvel ezelőtt olyan gagyi CRT-ket lehetett kapni, hogy az valami borzasztó. Írtam, hogy én akkor kb. 3-at vittem vissza boltba. Mindtől kifolyt a szemem 15 perc alatt olyan szar képük volt. Konvergencia, fókuszhiba, homályos, széteső kép, stb. És akkor azok még a középkategóriások voltak, nem is olcsók.

De ott a többi probléma is, amiről itt írtak: geometria, a frissítés nagyon fontos. Fogyasztás, hely, stb...
De megnézhetjük a méretet is. Ma 19-20-22"-os TFT-ket lehet venni, CRT-ben hol voltak ilyenek? Már ami használható is volt, mert ilyen méretekben egyre inkább előjönnek a hibái.

Egyébként a filmnézés-betekintési szög kérdése nagyon egyszerűen eldönthető. Elmész egy nagy boltba és megnézed az ott kirakott 500 TFT monitort, hogy mennyire zavaró oldalról nézni. Szerintem normál távolságból és szögből nem lesz gond. Amilyen szögben meg gond lesz ott már szerintem inkább zavaró a betekintési szög miatti méret, torzulás.

#3127 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 12:54

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 8:27

Minek egyáltalán a TFT? Miért nem fejlesztették inkább tovább a CRT-t? ...

Előttem már szépen elmondták a lényeget, én a CRT ellen még egy dologra hívnám fel a figyelmet: Sugárzás.

Úgy emlékszem, de javítsatok ki, úgy TCO95 előttig akkora sugárzást kapott a felhasználó, hogy csak na, mindenféle röntgent ésatöbbit... Volt erről egy vicc is, hogy programozónak csak lánya születik, mert az ondólegénykék kevésbé ellenállóak...  :)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3128 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 14:22

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 10:02

Ezek 100 ezres kategóriák, ennyi pénzem egyszerre életemben nem lesz.

Amiért leginkább félek megvenni egy TFT-t, az a látószög tényező. Tartok tőle, hogy így a film nézés kilőve.

A SAMSUNG T190 és a SAMSUNG SyncMaster 953BW között hezitálok. Sajnos egyik boltban se találtam meg ezeket a monitorokat, így kipróbálni nem tudom. Ha azt mondjátok, hogy nem feleslegesen dobok ki 1/3 fizetést, akkor az egyiket megrendelem. Melyiket? A T190 újabb, talán jobb is?

Bocs, tévedsz, bár van amelyik 100k, sőt több.
ACER G24 = 24'-os "dízájzmonitor" :) = 90.000 Ft (mindig bruttó)
SAMSUNG T220 = 22'-es "dízájzmonitor" = 60.000 Ft
Samsung T240 = 24'-es "dízájzmonitor"= 90.000 Ft
Samsung T260 = 26'-os "dízájzmonitor"= 115.000 Ft
LG W2284F-PF = 22'-es "dízájzmonitor" = 55.000 Ft
DELL  2408WFP = 24' PVA(vagy MVA mittomén) = 157.000 Ft

Árak a DEPO-ból.

Én szvsz bármelyiket elfogadnám. Ha sok pénzem volna, egyértelműen a DELL, és ha kiadvány-fotószerkesztésre kell. Ha csak otthonra, akkor nálam a Samsung T220-240 a szimpatikus, de az LG2284 is klassz, vagy az ACER a különleges kinézetével, és azért igen jó adottságaival. Nekem a választás a nehéz, mert venni én sem 1 évre veszek, hanem sok évre, és pénzem is kevés, jól meg kell gondolni. De a fentebb felsorolt készülékek - és még sok másik is - általános otthoni használatra tökéletesen megfelelnek, sőt ezek már a "prémium" kategória.

Nekem is jobban tetszettek a nem széles monitorok, de mostanra már csak azt tudom tanácsolni, otthonra kocka monitort ne vegyél, mert kiment a divatból. Már a munkahelyemre is wide monitorokat hoztak, és jól meg lehet szokni. Filmnézéshez meg pláne ezek kellenek, nem a régi forma.
A betekintési szögek meg már eléggé tágak azért, össze sem lehet hasonlítani az évekkel ezelőtti vagy a notebook kijelzőkkel.
Asztalravissza!

#3129 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 14:25

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 13:22

Bocs, tévedsz, bár van amelyik 100k, sőt több.
ACER G24 = 24'-os "dízájzmonitor" :) = 90.000 Ft (mindig bruttó)
SAMSUNG T220 = 22'-es "dízájzmonitor" = 60.000 Ft
Samsung T240 = 24'-es "dízájzmonitor"= 90.000 Ft
Samsung T260 = 26'-os "dízájzmonitor"= 115.000 Ft
LG W2284F-PF = 22'-es "dízájzmonitor" = 55.000 Ft
DELL  2408WFP = 24' PVA(vagy MVA mittomén) = 157.000 Ft

Árak a DEPO-ból.

Én szvsz bármelyiket elfogadnám. Ha sok pénzem volna, egyértelműen a DELL, és ha kiadvány-fotószerkesztésre kell. Ha csak otthonra, akkor nálam a Samsung T220-240 a szimpatikus, de az LG2284 is klassz, vagy az ACER a különleges kinézetével, és azért igen jó adottságaival. Nekem a választás a nehéz, mert venni én sem 1 évre veszek, hanem sok évre, és pénzem is kevés, jól meg kell gondolni. De a fentebb felsorolt készülékek - és még sok másik is - általános otthoni használatra tökéletesen megfelelnek, sőt ezek már a "prémium" kategória.

Nekem is jobban tetszettek a nem széles monitorok, de mostanra már csak azt tudom tanácsolni, otthonra kocka monitort ne vegyél, mert kiment a divatból. Már a munkahelyemre is wide monitorokat hoztak, és jól meg lehet szokni. Filmnézéshez meg pláne ezek kellenek, nem a régi forma.
A betekintési szögek meg már eléggé tágak azért, össze sem lehet hasonlítani az évekkel ezelőtti vagy a notebook kijelzőkkel.

Sőt, itt a "legújabb" kedvenc, a T sorozatú Samsung fekete "verziója" a Samsung 2233BW. Jól néz ki, jó és olcsó, most ez az egyik slágermonitor. Depo ára ~ 48.500 Ft.
Asztalravissza!

#3130 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 14:59

Mivel lehet TFT monitorokat tisztogatni. Az addig oké, hogy a port letörlöm róla, de vannak ujjlenyomatok is. Ahhoz kell valami speckó anyag, vagy neki lehet menni a Domestossal is? :think:

#3131 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 15:06

http://www.pixmania.com/hu/hu/597413/art/e...ztitokendo.html

#3132 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 17:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 0:41

És akkor ha már lúd legyen kövér 1024x576 vajon működhet? Mert akkor az ideális felbontás lenne olyan játékokhoz, amiket nem bír el a vga amúgy.

Hát igen, ez az ami nagyon érdekelne engem is, de még nem volt módom kipróbálni.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3133 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 18:51

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 11:02

Emiatt nem kell aggódni. Az én olcsó LG-m ha alulról nézed, kicsit sötétedik, ha feljebbről, akkor világosodik, de nem fehér a fekete meg ilyesmi, mert manapság már ezt megoldották nagyjából. Oldalról pedig már ha csúnyán torzul perspektívikusan, még akkor sem látszik a képen, max. egy kis fényerőcsökkenés. Filmet viszont a viszonylag kis kontraszt miatt tényleg nem akkora élmény rajta nézni, mint a nagy Trinitron képcsöves SONY TV-nken.

#3134 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 17:59

Ami meg a nem natív felbontásban való használat miatti mosódást illeti, a modern videókártyák mindegyike támogatja azt, hogy a videókártya átméretezi a képet a monitor felbontására és úgy küldi a monitorra amivel jelentősen jobb minőséget lehet elérni.

Erre felkaptam a fejem. Ez egy jó módszer.

Ilyet hol/illetve hogyan lehet beállítani (mondjuk ati vga-kon)?
My photos

#3135 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:19

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 22:19

Most lesz egy nagyon idióta kérdésem. Ez egy CRT monitor? http://olcsobbat.hu/...ok/acer_v173ab/

Nekem egyre inkább az a nagy problémám, hogyha oldalról nézek rá a TFT monitorra, akkor rossz a kép, megnéztem egy párat. Szeretnék inkább CRT-t venni, mert engem tényleg az érdekel elsősorban, hogy oldalról, alulról, felülről ránézve is ugyanolyan legyen a kép, mint szemből, mert családi filmnézésnél a legkülönbözőbb helyekről nézik a monitort.

Ha használt crt is érdekel nézz be az apróba itt a fórumon. Valaki árul Samu 959NF-et. Diamondtron sík képcső 19"
Egy hátulütője azért van. Nagy a mérete hátrafelé, tehát kérdés elfér-e az asztalodon. Ha elfér, akkor ennek a képével max a 200e + -os Eizo félék tudják felvenni a versenyt (talán). Fura, de jelenleg én sem érzem a minőségi fejlődést a technológiában, már itt nyűglődök hetek óta én is.
My photos

#3136 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:25

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 11:00

Na jó azért egy pillanatra azért álljunk meg.

Én nem kevés crt-vel dolgoztam, de olyat még nem láttam, aminek akár 3-4 évesen is olyan éles volt a képe, mint újonnan (hacsak nem hétvégente volt bekapcsolva 1-2 órára).
Pixel hiba meg lassú válaszidő az egy dolog, bár a lassú válaszidő már nem igazán aktuális. Nekem nincs pixelhiba parám, mert az összes tft közül, amihez közöm volt, kb 30-40 db-nál összesen egy subpixel hibát láttam. Az pedig, hogy józsibácsinál, aki megvette a legolcsóbb kapható tft-t, szarok a színek, mert az osd-éig még nem jutott el, hogy beállítsa, talán nem jelenti azt, hogy nem lehet beállítani normálisan.
Képgeometriában össze sem lehet hasonlítani, crt-n még egyiken sem láttam tökéletest, még a baszomdrága Lacie monitorainkon se, amik egyébként a legközelebb voltak a jóhoz.
Nem teljesen fekete háttér, most öszintén, kitérdekel? Mellesleg crt-n se volt tökéletesen fekete a háttér, vagy ha igen, akkor az alsó szín tartomány megkülönböztethetetlen volt. Ez a ledes háttérvilágítással, akár még jobb is lehet majd.
Oldalról más színek, hát bizony, az csak az occsó kategórián olyan, nekem konkrétan csak a notikijelzőm ilyen, minden más monitor, amihez van szerencsém, enélkül a "feauture" nélküli. Jah igen, a 22-es lacie, mikor már elég olcsók voltak a crt-k, akkor 100K körül volt, a minőséget crt-ben is meg kellett fizetni.

Olyan apróságok, hogy egy 19-es crt-nek már nyugodtan lehet számolni egy köbméter helyet, már szinte említésre se érdemesek.

Crt meg azért nincs, mert nincs rá kereslet, max minimális igény lenne rá. Amire meg pici a kereslet, azt nem éri meg gyártani, csak akkor, ha nagyon drágán lehet adni.

Ezek mind igazak, a minőségi CRT-k is rohadt drágák voltak.
Amúgy ebben a LED dologban még bízom hátha hoz valami javulást. Örökké az én moncsim se fogja bírni.
My photos

#3137 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:30

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 13:54

Előttem már szépen elmondták a lényeget, én a CRT ellen még egy dologra hívnám fel a figyelmet: Sugárzás.

Úgy emlékszem, de javítsatok ki, úgy TCO95 előttig akkora sugárzást kapott a felhasználó, hogy csak na, mindenféle röntgent ésatöbbit... Volt erről egy vicc is, hogy programozónak csak lánya születik, mert az ondólegénykék kevésbé ellenállóak...  :)

és mi van a tco99-es CRT-kkel ami mondjuk 100-120hz-es frissítéssel üzemel?  :think:

A túl nagy fényerejű TFT-k ugyanúgy fárasztják a szemet. Kis fényerőnél már elmegy, de az is fárasztó hosszú távon.
My photos

#3138 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:51

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:15

Erre felkaptam a fejem. Ez egy jó módszer.

Ilyet hol/illetve hogyan lehet beállítani (mondjuk ati vga-kon)?

Ugyanott, ahol a fix 1:1 mappinget, amiről én írtam.
Ha natív felbontásnál (mondjuk 1280x1024) alatt (1024x768) hajtod akkor akkor be lehet lőni, hogy:
1. a monitor skálázza - ekkor gondolom kiadja az adott felbontást (1024x768), amit a monitor automatikusan felskáláz
2. a vga skálázzon - ilyenkor átskálázza (1280x1024-ba) és már natívban küldi ki
3. skálázás nélkül - ilyenkor meg kitölti fekete kerettel és natívban küldi ki.

Illetve annyi plusszt tud még a 2. mód, hogy lehet aránytartóan és teljes kitöltéssel skálázni.

De ez az, ami nálam ATI-n nem működik normálisan.
NV-n ment, de ott meg nem láttam különbséget. (Bár lehet, hogy rossz helyen néztem. Desktopon valszeg úgysem segít, játékban, mozgásban talán van különbség.)

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:25

Ezek mind igazak, a minőségi CRT-k is rohadt drágák voltak.
Amúgy ebben a LED dologban még bízom hátha hoz valami javulást. Örökké az én moncsim se fogja bírni.

MM-ben meg lehet nézni a Samsung LED-es háttérvilágítású LCD TV-it. Brutális jó a feketéje és a kontrasztja.

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:30

és mi van a tco99-es CRT-kkel ami mondjuk 100-120hz-es frissítéssel üzemel?  :think:

A túl nagy fényerejű TFT-k ugyanúgy fárasztják a szemet. Kis fényerőnél már elmegy, de az is fárasztó hosszú távon.

A szemfáradás vs villogás/frissítés és a sugárzás két különböző dolog.

#3139 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 00:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:51

MM-ben meg lehet nézni a Samsung LED-es háttérvilágítású LCD TV-it.

Jah, ellenben a kirakott monitorokon a "Hirdessen itt" reklám villog, nehogy normálisan megnézhesd őket.  :reklamacio:
Ki vannak rakva a fentebb már ajánlott Samsung monitorok + a Benq is, de egyáltalán nem győztek meg színhűségben és kontrasztarányban. Szerintem melléjük rakva a lassan 3 éves SyncMaster 793DF (17") -met, simán veri mindegyiket. (Egyébként ez meg valami Dynaflat síkképcsöves.) 
A már szintén belinkelt ledes háttérvilágítású Samsung maradt az utolsó reménységben ha megjelenik és eltelik egy kis idő, olcsóbb lesz.
Egyelőre csak annyit tudok hogy mindenképp Samsungot fogok venni, és abból is 24"-es wideot, mert annál kezdődik a felbontás >=1920*1080-ban (filmnézés elsőrangú szempont nálam.) Durva váltás lesz a 17" (látható 16"/40.6cm) --> 24".  :Đ
Namost ha már ennyit írtam akkor megkérdezem hogy ugye egy ilyen 24"-es monitort gondolom már nem fog tudni meghajtani egy Radeon 9200SE... Jól gondolom?
(Egyébként meg jelenleg ugyan még csak 720p-t tudok nézni akadásmentesen, aztis éppenhogy egy 2,66-os Celeronnal + CoreAVC-vel, és bár gép upgrade csak később lesz, de a monitort már szeretném ha most full hd lenne, mert a gépvásárlással egyidőben tuti nem lesz annyi pénzem rá mint most, illetve akkor amikor bejönnek végre a ledesek.)
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#3140 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 00:14

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:51

A szemfáradás vs villogás/frissítés és a sugárzás két különböző dolog.

Bezonyám. A szemfáradás tkp. abból áll, hogy azonos távolságra nézel hosszú ideig. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.  :smoker:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.