Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 10:02
Ezek 100 ezres kategóriák, ennyi pénzem egyszerre életemben nem lesz.
Amiért leginkább félek megvenni egy TFT-t, az a látószög tényező. Tartok tőle, hogy így a film nézés kilőve.
A SAMSUNG T190 és a SAMSUNG SyncMaster 953BW között hezitálok. Sajnos egyik boltban se találtam meg ezeket a monitorokat, így kipróbálni nem tudom. Ha azt mondjátok, hogy nem feleslegesen dobok ki 1/3 fizetést, akkor az egyiket megrendelem. Melyiket? A T190 újabb, talán jobb is?
Bocs, tévedsz, bár van amelyik 100k, sőt több.
ACER G24 = 24'-os "dízájzmonitor"

= 90.000 Ft (mindig bruttó)
SAMSUNG T220 = 22'-es "dízájzmonitor" = 60.000 Ft
Samsung T240 = 24'-es "dízájzmonitor"= 90.000 Ft
Samsung T260 = 26'-os "dízájzmonitor"= 115.000 Ft
LG W2284F-PF = 22'-es "dízájzmonitor" = 55.000 Ft
DELL 2408WFP = 24' PVA(vagy MVA mittomén) = 157.000 Ft
Árak a DEPO-ból.
Én szvsz bármelyiket elfogadnám. Ha sok pénzem volna, egyértelműen a DELL, és ha kiadvány-fotószerkesztésre kell. Ha csak otthonra, akkor nálam a Samsung T220-240 a szimpatikus, de az LG2284 is klassz, vagy az ACER a különleges kinézetével, és azért igen jó adottságaival. Nekem a választás a nehéz, mert venni én sem 1 évre veszek, hanem sok évre, és pénzem is kevés, jól meg kell gondolni. De a fentebb felsorolt készülékek - és még sok másik is - általános otthoni használatra tökéletesen megfelelnek, sőt ezek már a "prémium" kategória.
Nekem is jobban tetszettek a nem széles monitorok, de mostanra már csak azt tudom tanácsolni, otthonra kocka monitort ne vegyél, mert kiment a divatból. Már a munkahelyemre is wide monitorokat hoztak, és jól meg lehet szokni. Filmnézéshez meg pláne ezek kellenek, nem a régi forma.
A betekintési szögek meg már eléggé tágak azért, össze sem lehet hasonlítani az évekkel ezelőtti vagy a notebook kijelzőkkel.