HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3141 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 19. 00:15

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:19

Fura, de jelenleg én sem érzem a minőségi fejlődést a technológiában, már itt nyűglődök hetek óta én is.

Én is, csak read-only módban.  :( :o
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#3142 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 00:26

Visszatérve egy picit a fent említett monitoromra valójában fogalmam sincs, hogy "mennyire" sík ez a képcső, mert szemüvegben kicsit domborúnak látom (25 fok cylinderes szemüvegem van, viszonylag erős minuszos dioptriával), szemüveg nélkül meg homorúnak.  :Đ  Jó gondolom amit az üvegen át látok az a valóság, bár egyszer a geo tanár mondott valami olyasmit hogy a szemüvegesek pl. a villamossíneket sem fogják soha egyenesnek látni  :think:.
1280*960-ban használom 60@72Hz-en, mert 1280/960 = 4/3, míg a max. azaz a 1280/1024=16/9. Nem is értem miért használják sokan a monitor képarányával nem összhangban lévő felbontásban a kijelzőjüket...
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

#3143 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 19. 00:31

Idézet: evone - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 16:56

http://prohardver.hu/hir/led-es_hattervila..._a_samsung.html

Na, ez jó, és jobb lehetne 100x, ha pva paneles lenne.  :up:

Huh, ez 400$-ról fog indulni?  :(  :(  :(
Arra már nem mondhatom azt, hogy drágább mint egy új szemüveg (sorozat).  :Đ
(Ugyanis "folyamatosan" tovább romlik a szemem, és ha összeszámolnám hogy eddig mennyit költöttem összesen szemüvegre + keretre, háááááááát...)

#3144 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 01:48

Idézet: dash - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 0:14

Bezonyám. A szemfáradás tkp. abból áll, hogy azonos távolságra nézel hosszú ideig. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.  :smoker:

Dehogynem. Fel kell állni néha a monitor elől :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3145 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 07:58

Idézet: dash - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 1:26

Visszatérve egy picit a fent említett monitoromra valójában fogalmam sincs, hogy "mennyire" sík ez a képcső, mert szemüvegben kicsit domborúnak látom (25 fok cylinderes szemüvegem van, viszonylag erős minuszos dioptriával), szemüveg nélkül meg homorúnak.  :Đ  Jó gondolom amit az üvegen át látok az a valóság, bár egyszer a geo tanár mondott valami olyasmit hogy a szemüvegesek pl. a villamossíneket sem fogják soha egyenesnek látni  :think:.
1280*960-ban használom 60@72Hz-en, mert 1280/960 = 4/3, míg a max. azaz a 1280/1024=16/9. Nem is értem miért használják sokan a monitor képarányával nem összhangban lévő felbontásban a kijelzőjüket...

A DF-es samuknak az volt asszam a lényegük, hogy egy normál domború képcső, amit az előtte lévő üveglap (felőled sík felülettel) korrigálja ki úgy, hogy a felhasználó síknak látja. Az igazi sík képcsövek a trinitron, a diamondtron és az lg féle flatron volt. Annyit hozzáteszek, hogy valójában ezek se 100%-osan síkok, hanem nagyon minimálisan ugyan, de henger palást alakúak és szintén kapnak egy minimáils korrekciót. A sarkok szempontjából a gömb és a henger között meglehetősen nagy a különbség, ábrákat nincs kedvem razolni :)
Szóval lehet, hogy a szemüveged eltünteti a csalást.  :Đ

Amúgy miért nem 1024x768-ban nyomod a 17-es monitorodat? Ott jobb frissítést bírna és szerintem jobban esne a szemednek is a villogás mentes kép. Szerintem a 72 az elég vibráló.
My photos

#3146 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 08:05

Idézet: dash - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 1:31

Huh, ez 400$-ról fog indulni?  :(  :(  :(
Arra már nem mondhatom azt, hogy drágább mint egy új szemüveg (sorozat).  :Đ
(Ugyanis "folyamatosan" tovább romlik a szemem, és ha összeszámolnám hogy eddig mennyit költöttem összesen szemüvegre + keretre, háááááááát...)

Ja és ráadásul ez is egy TN-es gagyi. :(

Egy valamit még mindig nem értek. Egyre nagyobbak a TFT monitorok és már a nagyobbakat is többnyire TN panellel szerelik. Ez miért jó? Egy 24-26"-es monitor esetén már szemből nézve is torzulnak a színek a sarkokban, a nagy mériet miatt más a betekintési szög, amiben eleve nem virítanak a TN-ek.
My photos

#3147 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 19. 09:15

Mondom én, hogy inkább a CRT-ket kéne gyártani és el kéne felejteni ezt a TFT-t... Nem igaz, hogy nem lenne rá kereslet, mivel az emberek már megismerték a TFT-ket és látták, hogy mennyivel rosszabb a minőségük és mennyivel több hiba van bennük, mint a CRT-kben.

"geometria torzulás a CRT-kben" - konkrétan azt se tudom, hogy ez mit jelent, ugyanis én nem veszek észre semmilyen torzulást, minden pontosan úgy jelenik meg, ahogy kell neki. (30 ezres monitor volt)

"nagy helyigény" - 40cm a CRT monitorom, ez egyáltalán nem nagy, simán elfér. Egyébként az újabb CRT-k még ennél is kisebbek és ezt még lehetne fokozni, ha nem álltak volna le a gyártással.

"nehéz 24-25-26-os CRT-t beszerezni" - akinek ilyen óriási szem-gyilkos monitor kell, az vegyen TFT-t; én még TFT-ből se vennék 19"-nál nagyobbat.

Egyszóval: a TFT-ket csak azért kezdték gyártani, mert az jobban virít az asztalon és lehet vele vagánykodni; de valójában a 100 ezer Ft alattiak mindegyike silány ócskaság. Ezt lehet ilyen-olyan adatokkal megcáfolni, de egy magamfajta laikus csak azt veszi észre, hogy a TFT-k képét össze se lehet hasonlítani a jó öreg CRT-vel.

#3148 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 09:48

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 9:15

Mondom én, hogy inkább a CRT-ket kéne gyártani és el kéne felejteni ezt a TFT-t... Nem igaz, hogy nem lenne rá kereslet, mivel az emberek már megismerték a TFT-ket és látták, hogy mennyivel rosszabb a minőségük és mennyivel több hiba van bennük, mint a CRT-kben.

"geometria torzulás a CRT-kben" - konkrétan azt se tudom, hogy ez mit jelent, ugyanis én nem veszek észre semmilyen torzulást, minden pontosan úgy jelenik meg, ahogy kell neki. (30 ezres monitor volt)

"nagy helyigény" - 40cm a CRT monitorom, ez egyáltalán nem nagy, simán elfér. Egyébként az újabb CRT-k még ennél is kisebbek és ezt még lehetne fokozni, ha nem álltak volna le a gyártással.

"nehéz 24-25-26-os CRT-t beszerezni" - akinek ilyen óriási szem-gyilkos monitor kell, az vegyen TFT-t; én még TFT-ből se vennék 19"-nál nagyobbat.

Egyszóval: a TFT-ket csak azért kezdték gyártani, mert az jobban virít az asztalon és lehet vele vagánykodni; de valójában a 100 ezer Ft alattiak mindegyike silány ócskaság. Ezt lehet ilyen-olyan adatokkal megcáfolni, de egy magamfajta laikus csak azt veszi észre, hogy a TFT-k képét össze se lehet hasonlítani a jó öreg CRT-vel.

Már megbocsáss, de ennek a post-nak a java része, úgy 99,9999% ökörség. Én kismillió CRT-t fogyasztottam el az elmúlt 15 során és azt hiszem van összehasonlítási alapom. Kis helyigényű volt a CRT-d? Az igen, gondolom relatív volt kicsi. Mert én, miután lecseréltem az uccsó 19"-os Samsung CRT-met a mostani 22-es Lenovo-ra úgy megkönnyebültem, hogy ihaj-csuhaj. Majd 45 cm mély volt, remélem nem kell ecsetelnem mekkora szorzó van 6cm és 45cm között. Azt hiszem ennyit a nem is olyan nagy témáról.
Geometriai torzulás: A CRT-k legtöbbjét sujtotta, ritkán tudtál olyan darabot kifogni amely minden tekintetben mentes volt ezektől a hibáktól. ezek javarésze a gyártási eljárás miatt volt. Nem egyforma képpont méret, elektronika, stb. Nem láttál még olyan CRT-t ahol a kép jobb vagy bal széle nem nyíl egyenes volt hanem kiflitől kezdve minden volt benne? Mert én nem egyet, volt is nekem nem is egy. És aztán hiába volt a menüjében ennek csökkentésére pár lehetőség, sohasem tudtam tökéletesre belőni. TFT-nél ugye a működési elv miatt ilyen hiba nem lehetséges. Az meg, hogy a 2x"-os TFT-k szemroncsoló szörnyetegek arról annyit, hogy az 1280x1024-ben, 100HZ-en használt síkképcsöves Samsungom előtt úgy elfárdt a szemem, hogy néha frankón fáj a szemgödrömnél, mintha besomtak volna egyet. Érdekes módon a 22-es TFT előtt ilyet még nem tapasztaltam. Sem az irodai notebook-ok előtt, pedig napi 8-10 órát is előttük töltök sajna. Ezt a mennyiséget próbáld leülni a fasza 30 rongyos CRT-d előtt.
Hogy egy jól bekalibrált minőségi CRT-nek jobb a képe mint egy hasonlóan jól bekalibrált szintén minőségi TFT-nek, azt nem vitatom, sőt. De azért nem egy profi stúdió dolgozik már régóta TFT-kkel, szal annyira nem kell túldramatizálni a dolgot. Ez kb. olyan min, hogy sohasem veszek digitális fényképezőt, mert a az szar és csak a filmes a tuti. Ott is megvan az igazság, és mégis a profi fotós haverom mit használ: digitálisat. Van neki filmes is, mégis előbbit nyúzza többet. Különbséget kell tenni digitális és digitális között is. Azt írod 100 rongy környékén vannak csak használható monitorok TFT-k esetében. Megsúgom ez ugyanígy volt a CRT-knél is. A CRT-k fénykorában egy Sony Trinitron képcsöves moncsit sohasem kaptál meg egy Samptron ára + 20%-ért. Hanem biza jóóóócskán 100 rongy fölött. Gondolod aki pl. Photoshop-al bíbelődik nap mint nap annak hugy mindegy, hogy egy 30 rongyos Samptron-on dolgozik, vagy egy Eizo CRT-n? Hát ne hidd...

De erre itt van ez a cikk: http://www.gamechann...na/crtmonitorok

Szerkesztette: Rodrigez07 2009. 01. 19. 09:52 -kor

A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3149 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 09:53

Ez a CRT = jó minőség is hülyeség.
Mondom, nekem már a legutolsó CRT cserémnél (6-7 éve) olyan szar minőségű CRT-ket lehetett kapni a már terjedő TFT-k mellett az árleszorításnak köszönhetően, hogy csak na. Nulla elektronika volt már akkor is bennük.

Az egy dolog, hogy a technológia akkor is jobb színeket/kontrasztot/feketét tudott. Köze nem volt már annak sem egy jól bekalibrált minőségi képhez.

szerk: A méret dologhoz még egy adalék: Az is elég egyéni problémának tűnik, hogy csak ilyen 17-19"-okban gondolkodsz. Ha már filmet nézel rajta és van nagyobb talán logikus lenne 20-22"-ost nézni, nem?

Szerkesztette: vipisrac 2009. 01. 19. 09:57 -kor

#3150 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 10:38

A nagy tft csak akkor roncsolja a szemedet, ha pofán vágnak vele, és a sarkával pont szemen találnak. :Đ

Ha pedig nem látod egy crt-n a geometria hibát (pláne egy 30k-son), akkor ott már amúgy is valami gond van  ;)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3151 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 10:41

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 10:38

A nagy tft csak akkor roncsolja a szemedet, ha pofán vágnak vele, és a sarkával pont szemen találnak. :Đ

Ha pedig nem látod egy crt-n a geometria hibát (pláne egy 30k-son), akkor ott már amúgy is valami gond van  ;)

Gyakorlatilag a kirohanásomat sikeresen öszefoglaltad 2 sorban :D

#3152 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 11:21

Mindig előjönnek ezek a témák, bakelit vagy CD, analóg fotó vagy digitális, CRT vagy TFT, ...  :rolleyes:
Szerintem a felhasználók örülnek, hogy nem egy húsz kilós szörny van az asztalon, és még a százezer alatti TFT-nek is jó minőségű képe van. Valószínűleg a legolcsóbbaknak nem, de $3-400 körül teljesen jó monitorokat lehet venni. Ez a hiszti meg nagyon gyerekes. Ha nem tetszik akkor keresgess régi CRT-t, de ezek az elcsépelt fikázások már nagyon fárasztóak. :p

#3153 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 19. 11:40

Ne már, kit érdekel a méret? :lol: Ott van az asztalomon, nem is látom, hogy mekkora! TFT-sek mindig a mérettel jönnek elő.

Azért nem veszek 22-24 colosat, mert nem csak filmet nézek rajta és nem kényelmes mindig akkora monstrumot bámulni.

Szerk.: ejtsük a témát, valószínűleg nem tudtok meggyőzni - bakelitom van :D

Szerkesztette: Meridianham 2009. 01. 19. 11:48 -kor

#3154 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 12:37

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 11:40

Ne már, kit érdekel a méret? :lol: Ott van az asztalomon, nem is látom, hogy mekkora! TFT-sek mindig a mérettel jönnek elő.

Azért nem veszek 22-24 colosat, mert nem csak filmet nézek rajta és nem kényelmes mindig akkora monstrumot bámulni.

Szerk.: ejtsük a témát, valószínűleg nem tudtok meggyőzni - bakelitom van :D

Ha viszont egy megrögzött "csakazértsem" ember vagy akkor ezt a topicot eltévesztetted. Van külön CRT topic, ennek a címe: Asztali TFT-k.

#3155 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 13:29

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 10:15

Azt mondjuk én elismerem, hogy a CRT mint technológia felett eljárt az idő. Viszont a TFT sem egy olyan technológia ami méltó a leváltására. Egyszerűen tovább kéne már kérem lépni a TFT-n és a next gen-re koncentrálni.
Ott van a SED, OLED, meg Laser TV technológia. Mindegyik helyes színeket produkál, egyiknek sincs fix háttérvilágítása, egyik se érzékeny a betkintési szögre, egyiknek sincs utánhúzása. Ezekkel kéne foglalkoznia a gyártóknak.
Szóval nem a lapos meg a nagy mérettel van a gond, hanem azzal, hogy egyes sajátosságai folytán életképtelen és máris elavult, vagy még mindig nem kellően kiforrott technológiát akarnak a gyártók ránk erőltetni a TFT-kkel.

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 01. 19. 13:38 -kor

My photos

#3156 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 13:34

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 10:48

Megsúgom ez ugyanígy volt a CRT-knél is. A CRT-k fénykorában egy Sony Trinitron képcsöves moncsit sohasem kaptál meg egy Samptron ára + 20%-ért. Hanem biza jóóóócskán 100 rongy fölött. Gondolod aki pl. Photoshop-al bíbelődik nap mint nap annak hugy mindegy, hogy egy 30 rongyos Samptron-on dolgozik, vagy egy Eizo CRT-n? Hát ne hidd...

De erre itt van ez a cikk: http://www.gamechann...na/crtmonitorok

Hajajj, egy jó trinitron 19"-es crt bizony 150-200 körül ment bizony és ott van a rák és baktérítő :)

Tulajdonképpen igazad van, ha jót akar az ember ma is 150-200-ért kell monitort venni, ebben nem történt változás, bár ennyiért már nagyobb és laposabbat lehet venni, ami nem éppen hátrány.
My photos

#3157 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 14:46

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 11:40

Maradjunk annyiban, hogy eltérőek az igényeid az átlagtól. Azt írtad főleg filmnézés. Én pl. meghalnék, ha 19" 1/3 felületén kéne a nagyrészt 2.35:1 arányú filmeket néznem...

És akkor meg azon tombolnék, hogy miért nem tudnak mondjuk kihajtható TFT-t gyártani. Ha másra használom 19", ha filmre akkor meg 32". :D :D

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 13:29

Azt mondjuk én elismerem, hogy a CRT mint technológia felett eljárt az idő. Viszont a TFT sem egy olyan technológia ami méltó a leváltására. Egyszerűen tovább kéne már kérem lépni a TFT-n és a next gen-re koncentrálni.
Ott van a SED, OLED, meg Laser TV technológia. Mindegyik helyes színeket produkál, egyiknek sincs fix háttérvilágítása, egyik se érzékeny a betkintési szögre, egyiknek sincs utánhúzása. Ezekkel kéne foglalkoznia a gyártóknak.
Szóval nem a lapos meg a nagy mérettel van a gond, hanem azzal, hogy egyes sajátosságai folytán életképtelen és máris elavult, vagy még mindig nem kellően kiforrott technológiát akarnak a gyártók ránk erőltetni a TFT-kkel.

Csak az ugye horror pénz és jelenleg nem is alkalmas még nagyon tömeggyártásra/felhasználásra.
A TFT-nek is vannak hátrányai, de azt el kell ismerni, hogy az átlag felhasználóknak teljesen jó kompromisszumot nyújt. Nem véletlenül cserélte le mindenki. Pár éve még lehetőség lett volna megtartani a TFT-t... Egyszerűen több az előnye (lásd előző oldal) a tömegek számára, mint a hátránya.

Sőt, már nem csak átlagjúzereknek megfelelő, munkára is vannak megfelelők jó árban.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 01. 19. 14:49 -kor

#3158 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 16:53

Idézet

És akkor meg azon tombolnék, hogy miért nem tudnak mondjuk kihajtható TFT-t gyártani. Ha másra használom 19", ha filmre akkor meg 32"

A Philips kijött, ha nem is összehajtható monitorával.
(nem találom a hírt, de jópofa 56'-os...)
Asztalravissza!

#3159 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 18:17

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 15:46

Csak az ugye horror pénz és jelenleg nem is alkalmas még nagyon tömeggyártásra/felhasználásra.
A TFT-nek is vannak hátrányai, de azt el kell ismerni, hogy az átlag felhasználóknak teljesen jó kompromisszumot nyújt. Nem véletlenül cserélte le mindenki. Pár éve még lehetőség lett volna megtartani a TFT-t... Egyszerűen több az előnye (lásd előző oldal) a tömegek számára, mint a hátránya.

Sőt, már nem csak átlagjúzereknek megfelelő, munkára is vannak megfelelők jó árban.

Ez a baj, hogy horror pénz és a fejlesztés helyett inkább csak ülnek a seggükön és nyomják a TFT-t. Amúgy egyre jobban kacérkodom az Eizo S2031W-vel, bár jobb lenne a 22"-os verzió. Ezekben már bízom annyira, hogy talán már csak szőrszálhasogatásként kötnék bele.
My photos

#3160 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 18:26

Azért érdekes, hogy valaki ennyire a tft ellen legyen. (általánosságban mondom, az utolsó pár oldalt olvastam vissza, csak) Biztos én vagyok igénytelen, de az "olcsó" (2.5 éve volt 55.000) tft monitoromat amikor megvettem, azóta nekem majdnem minden szempontből jobban tetszik, mint egy crt. Pedig filmeket és sorozatokat és a tv-t is ezen nézem, amikor egyáltalán tv-t nézek.

Pedig csak 17" és 5:4-es a monitor. Eleve éles minden mint a franc, ami nálam sokkal többet számít, mint az, hogy nem színhű a monitor. (eleve csak 18 bites tn paneles). Okés, a filmeknél az alsó-felső fekete csík nem teljesen fekete, ez néha zavaró, de kb ennyi ami "zavar". Mellesleg ezt úgy tompítom, hogy a monitor mögött van egy 5 wattos energia takarékos lámpa, ami ilyen "ambilight" funkciót tölt be nálam és így kevésbe üt el a nem fekete a fekete dolog. (tök sötétben sokkal jobban látszik) Meg így jobb is ,ha van egy kis fény a monitor mögött, kellemesebb a monitort nézni és még az asztalt és billentyűt is látom. :D

Sőt, az egyik subpixelem is kiment, a screen közep részénél, de ezt csak mondjuk 2 havonta veszem észre. De ez sem zavar nagyon.

Egyébként nekem a wide monitorok nem nagyon jönnek be. Nézek ugyan filmeket, de engem nem zavar, hogy felül és alul ott a csík ha pl 5:4-en nézem. Viszont a 4:3-nak jobban örülnék, mint az 5:4-nek. Nem is értem miért ez terjedt el.

Szerkesztette: des 2009. 01. 19. 18:29 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.