HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3841 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 21. 07:41

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 16:54

Annak nem biztos, de kb 95%-ukban nem TN panel van. Ez tény.

Na mégis mekkora? És ha 3m-ről nézed akkor mekkora?  :omg:

Aha. Ami meg nem TN paneles, az meg ennyiért max 1366x768-as felbontást tud maximum.
A full HD-s meg 130-tól, és az már duplája egy átlagos full HD monitor árának.
De nem baj, mennek lefelé az árak.
Van ám, amikor nem kell 32 " monitor, mert nem konzol mellé és játékra kell, hanem csak munkára és internetre. Arra meg szvsz bőven elég egy 24".
Asztalravissza!

#3842 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 07:59

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 8:19

Nocsak ez komoly, hogy van rá 72 órás subpixelgari? Elismerésem!  :respect:

A másikra is volt  ;)

#3843 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 08:43

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 8:41

Aha. Ami meg nem TN paneles, az meg ennyiért max 1366x768-as felbontást tud maximum.
A full HD-s meg 130-tól, és az már duplája egy átlagos full HD monitor árának.
De nem baj, mennek lefelé az árak.
Van ám, amikor nem kell 32 " monitor, mert nem konzol mellé és játékra kell, hanem csak munkára és internetre. Arra meg szvsz bőven elég egy 24".

1. Látod, sebgutkopf is megerősített, hogy TN-es TV ritka mint a fehér holló, akármelyik árkategóriát nézed.
2. Nem monitorként használt TV-ről beszéltünk, hanem arról, hogy monitor helyett használja bizonyos dolgokra... amikben jobb is a TV.
3. FULL HD hype-ot nem bírom... ha nem monitornak használod mennyi értelme van? Felteszem még egyszer a kérdést: milyen távolságról nézel egy TV-t? Egy 32"-est mondjuk - mert 40" körül már alig kapni  HD Ready-t, csak Full HD-t. Tudod milyen távolságból kell nézni egy 32"-est, hogy észrevedd a különbséget?

Én speciel amíg 32"-es TV-t kerestem addig DIREKT 1366x768-ast kerestem. Felesleges a FULl HD, ha arra használod amire való. Amikor nagyobbra váltottam akkor is azon gondolkodtam, hogy ha 37", akkor az már határeset, de inkább még mindig nem Full HD-t keresek... 40"-on már igen. (Bár ott meg a méret és még nagyobb nézési távolság miatt csökken az értelme)

#3844 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 09:56

Nekünk 42-es van, és nem full hd-s. Nem is hiányzik.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3845 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 09:58

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 10:56

Nekünk 42-es van, és nem full hd-s. Nem is hiányzik.

Azé' mondom. :)
A Full HD előnye ilyen méretnél mondjuk 2m-en belül nézve jön ki. felette nem, hacsak nincs vmi szem-rendellenessége az embernek amitől mondjuk sokkal jobban lát. :D

Nekem 40" és Full HD, szintén az esetek 90%-ában nincs rá szükségem... 20%-ban viszont van, mert én közelebbről is nézem, ha játszok rajta ritkán.

#3846 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 10:17

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 6:28

Jó ég szerinted én hol adtam ki 100k-t vgaért?  :omg:  (mert most itt ugye arról van szó h "szar fos TN paneles" monitor vásárlásán töröm a fejem)
Azért ne essünk már át a ló tulsó oldalára emberek.

Goddspeed meg.. Már sokszor mondtam hogy nem mindenkit sponsored by anyuka.. van aki kétkezi munkával keresi a kenyerét, és nem kisírja otthon a több tízezres cuccokat ennyi idős fejjel..

szerk: El is felejtettem amiért valóban "jöttem" :D
Asszem ez lesz :)
Igaz valamivel drágább, de legalább van DVI :)

Én általánosságban beszéltem, nem konkrétan rólad.
Én nem mondtam, hogy a TN szar fos szar és hogy 40k-ért csak szart lehet kapni, de szerintem furán veszi ki magát egy ilyen monitor egy csúcs(közeli) konfig mellett.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#3847 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 12:41

Bocs, megírom őszintén, nem olvastam vissza minden írást, azt hittem, hogy - mint más fórumon is - a monitor helyett való használatról volt szó.

Tv-nek persze jobb a TV. Exusé moá.  ;) (Terry P.)
Asztalravissza!

#3848 Felhasználó inaktív   Ignis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 12:52

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 19:38

http://prohardver.hu/tema/milyen_23_24_es_..._4391-4391.html

Na erre kíváncsi leszek :) Elvileg jövő héten lehet majd tudni valamit...

Hát ha tényleg igaz a hír, akkor ez pont hiányt pótol a piacon, és jókora érdeklődésre tarthat számot.
Mondjuk az sem árthat, ha értelmesen néz ki  :)
LGre tippelem én is, lévén rebesgettek is valami értelmes paneles LGről dolgokat.
Desktop: HP Z800 WC, 2xXeon 5645, 16GB DDR3, 2xKingston HyperX 120GB SSD Raid0, 2xMSI TF Radeon 6950, readyNAS 6TB R5, HP LP2480zx, Sharkoon Xstatic, Icon7 Z500
Noti: Toshiba Portege R700 Ci5 M460 CPU, 4GB DD3, 320Gb HDD, 13,3"

#3849 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 21. 18:48

Hát, valami Green lett.  :think:
KomposztWC

#3850 Felhasználó inaktív   Krisz_tb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 23. 07:34

Sziasztok!

Biztosan volt már erről szó, sőt az utolsó hozzászólásokkal is volt már valami perpatvar, de a lényeget kiemelve:

Miért egy 2x " -os (NEM TN) monitor mint egy Full HD LCD TV?

Összespóroltam a pénzt egy DELL U2410 -re. Másfél hét és megérkezik. Csak közben elbizonytalandotam hogy miért nem egy 32" -os Full HD TV-t vettem 130 e. körül. Tele van a net velük..vagy még itt van valami turpisság ezekkel? (A monitort teszem hozzá igen jó áron sikerült megszerezni 115.e egyszeri sosevisszanemtérő alkalom..)

Köszi az okítást...

#3851 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 09:05

Idézet: Krisz_tb - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 8:34

Sziasztok!

Biztosan volt már erről szó, sőt az utolsó hozzászólásokkal is volt már valami perpatvar, de a lényeget kiemelve:

Összespóroltam a pénzt egy DELL U2410 -re. Másfél hét és megérkezik. Csak közben elbizonytalandotam hogy miért nem egy 32" -os Full HD TV-t vettem 130 e. körül. Tele van a net velük..vagy még itt van valami turpisság ezekkel? (A monitort teszem hozzá igen jó áron sikerült megszerezni 115.e egyszeri sosevisszanemtérő alkalom..)

Köszi az okítást...

Nagy okítás nincs, de alapvetően egy monitor és egy tv másra van tervezve és kihegyezve.

Egy monitor menüje arra van kihegyezve, hogy pontos gamma, színhőmérséklet, és színbeállítási lehetőségeid legyenek. TV-n nem olyan sokat foglalkoznak ezekkel, ellenben van egy csomó állítási lehetőség, ami tv-zéshez fontos, de monitorként lényegtelen. Feltételezem, hogy kalibrálni talán egy tv-t is lehet, de tény egy tv-nél sose olyan fontos a színhelyesség.

A tv-k kimondottan nagy fényerővel üzemelnek és nem biztos, hogy le tudod venni úgy a fényerejét, hogy 120cd/m2, vagy épp este sötét szobóban ettől jóval kisebb fényerőt produkáljon, mert ugye a 120 az nappali fényű szobában ideális. Magyarán nagy valószínűséggel a tv szétégeti a szemed, jobb esetben ezt be lehet állítani.

A 32" full hd nem arra való, hogy 50-70cm-ről nézd a képet. Íróasztalon normál felhasználásra a 32" inkább zavaró mint kényelmes, mert pásztáznod kell a közelség miatt a képet nem csak a szemeddel, de lehet a fejeddel is (pl. internet, szövegszerkesztés). A közelség miatt szembesülsz azzal is, hogy a nagy méret miatt a pixelek is jóval nagyobbak, tehát előfordulhat, hogy a te munkatávolságodból kissé pixelesnek érzed a képet, persze 1-1,5m-ről már ez nem igaz, de ki ül ilyen messze a monitortól kezében egérrel és klaviatúrával?

A tv-k azon trükköznek, hogy a mozgóképek minél élesebbek legyenek (ezek a virtuális 100 és 200Hz-ek), míg a monitornál ez inkább zavaró. Az input lag ügyben nincs pontos infóm, hogy egy tv hogyan teljesít, de nyilván más mint egy monitor.

Végül a méret miatt azért van egy elég jelentős fogyasztás beli különbség a kettő között.

Szóval szerintem annyi, hogy mindegyik másra való.
My photos

#3852 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 09:20

Idézet: Krisz_tb - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 8:34

Sziasztok!

Köszi az okítást...

32" már túl nagy ahhoz, hogy 60 centiről nézd.
Egyik rokonom 40-es fullHD TV-t használ a géphez. Jó meg minden, de forgatni kell a fejed össze vissza, hogy rendesen átlásd a képet. Kényelmetlen. Ráadásul közelről nem olyan éles mint egy monitor. Mintha én levenném a sharpness-t. Persze lehet, hogy ez csak beállítás kérdése.

#3853 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 15:00

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 9:20

32" már túl nagy ahhoz, hogy 60 centiről nézd.
Egyik rokonom 40-es fullHD TV-t használ a géphez. Jó meg minden, de forgatni kell a fejed össze vissza, hogy rendesen átlásd a képet. Kényelmetlen. Ráadásul közelről nem olyan éles mint egy monitor. Mintha én levenném a sharpness-t. Persze lehet, hogy ez csak beállítás kérdése.

Nálam a Samsung 40A656-on alapvetően elég éles a kép, de pl. a piros árnyalatok homályosak a széleken. Ezt normál felhasználáskor nem veszed észre, tűélesnek néz ki a kép ezzel együtt, de egy Total Commanderben vagy máshol 1-2 pixel széles vonalaknál sajnos látszik.

Ilyen szempontból más egy monitor, bár lehet, hogy a TV-t is lehetne még kalibrálgatni, de ilyen pontatlanságokra hajlamosabbak szvsz.

#3854 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 16:37

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 16:00

Nálam a Samsung 40A656-on alapvetően elég éles a kép, de pl. a piros árnyalatok homályosak a széleken. Ezt normál felhasználáskor nem veszed észre, tűélesnek néz ki a kép ezzel együtt, de egy Total Commanderben vagy máshol 1-2 pixel széles vonalaknál sajnos látszik.

Ilyen szempontból más egy monitor, bár lehet, hogy a TV-t is lehetne még kalibrálgatni, de ilyen pontatlanságokra hajlamosabbak szvsz.

Ahányszor náluk járok mindig megdöbbenek, hogy monitornak használva milyen nagy a 40. :) Eléüész és forgatnod kell a fejed.
Azt hiszem én maradok a 27-es DELL mellett, de lehet, hogy már az is túl nagy lesz.

#3855 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 16:50

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 16:37

Ahányszor náluk járok mindig megdöbbenek, hogy monitornak használva milyen nagy a 40. :) Eléüész és forgatnod kell a fejed.
Azt hiszem én maradok a 27-es DELL mellett, de lehet, hogy már az is túl nagy lesz.

Monitorként én nem is használom... csak amíg szervízben volt a 19"-es. :)
Filmre, játékra viszont jó. Utóbbinál pont előny, hogy lefedi közelebbről az egész látómezőt. Más a feeling...

#3856 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 23:58

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 17:50

Monitorként én nem is használom... csak amíg szervízben volt a 19"-es. :)
Filmre, játékra viszont jó. Utóbbinál pont előny, hogy lefedi közelebbről az egész látómezőt. Más a feeling...

Biztos jó lehet, de én nem is emlékszem, hogy mikor játszottam utoljára a gépen. A mostani videókártyámmal nem is nagyon lehetne már. :D

#3857 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 11:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 23:58

Biztos jó lehet, de én nem is emlékszem, hogy mikor játszottam utoljára a gépen. A mostani videókártyámmal nem is nagyon lehetne már. :D

Én is elég ritkán játszok... pedig tényleg jó lenne a feeling. :D

#3858 Felhasználó inaktív   Krisz_tb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 21:49

Sziasztok!

Ma végre megérkezett az U2410 -es. Első benyomás: hatalmas:)

Egy Acer 6935g -vel használnám. Xp alatt simán vette az 1920x1080-as (laptop max) felbontását.
Viszont W7 (végleges, eredeti) alatt csak 1600 -as felbontást tudok beállítani. Jelenleg csak VGA -n van összedugva. Holnap veszek egy HDMI kábélt.

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond W7 alatt? Adnátok néhány tanácsot, hogy érhetem el a legjobb beállításokat a monitorral? Színek stb...
A monitor cd-n levő drivert - inf, icm fájlokat érdemes feltennem? A windwos színkezeléshez hozzáadtam. Ilyenkor csak a Dell -en használja ezt a beállítást? Vagy a laptop kijelzőjéhez is?

Tudnátok egy kis felhomályosítást adni, hogy működnek ezek a dolgok?

Köszi

#3859 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 07:51

Idézet: Krisz_tb - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 22:49

Sziasztok!

Ma végre megérkezett az U2410 -es. Első benyomás: hatalmas:)

Egy Acer 6935g -vel használnám. Xp alatt simán vette az 1920x1080-as (laptop max) felbontását.
Viszont W7 (végleges, eredeti) alatt csak 1600 -as felbontást tudok beállítani. Jelenleg csak VGA -n van összedugva. Holnap veszek egy HDMI kábélt.

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond W7 alatt? Adnátok néhány tanácsot, hogy érhetem el a legjobb beállításokat a monitorral? Színek stb...
A monitor cd-n levő drivert - inf, icm fájlokat érdemes feltennem? A windwos színkezeléshez hozzáadtam. Ilyenkor csak a Dell -en használja ezt a beállítást? Vagy a laptop kijelzőjéhez is?

Tudnátok egy kis felhomályosítást adni, hogy működnek ezek a dolgok?

Köszi

Először az inf fájlt tedd fel, hogy a monitor képességeit ismerje a rendszer és akkor a nevét és típusát is látod rendesen. Utána a színprofilt a színbeállításoknál alapértelmezetté teszed, ha több monitorod van, akkor mindegyik kijelzőhöz külön lehet profilt beállítani. Más kérdés, hogy gyári profilnak vajon van-e értelme, ugyanis csak akkor lesznek ponotos színeid, ha a monitort kalibráltatod, és a kalibráció pedig adott vga - monitor párosra igaz. Tehát másig géppel hiába teszed be nem lesznek jók a színeid.
My photos

#3860 Felhasználó inaktív   t.imi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 13:05

Sziasztok.

Nem tudom volt-e már kérdés, nem sokat találtam itt a fórumon.
Moncsit vennék, de a tesztek 60%-ban homlok egyenest mást írnak. Ha valakinek van a felsoroltak közül, megköszönném ha leírná a véleményét pár szóban.

Jelenleg egy LG 226wtq.t használok 1650x1050-ben, aminek tökéletesen meg vagyok elégedve a képminőségével.Nem grafikázok, stb...

Mivel csak netezni,játszani használom, nem 100%-ban fontos a tökéletes képminőség, de nem szeretnék homályos, életlen képű monitort.
Az LG 1900x1080 nativ felbontása mellett lehet nyomni a gamekat rendesen? Én nem látok 1900x1080 csak 1900x1200 felbontást egy pár játékban (sorry, ha lúzer kérdés volt)

Ezek lennének a kiszemeltek:

HannsG HG281DJ 28" hannsg

LG W2753 V-PF 2753v&model=Select+a+model#

LG M2762 D-PZ 2762d

LG M2794DP-PZ 2794d

LG W2600 H-PF w2600h

Köszönöm előre is mindenkiek.

Szerkesztette: t.imi 2009. 11. 06. 13:06 -kor

Csak szőrmentén :) Nekem van mobilszámom és NEKED?

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.