Elküldve: 2009. 11. 20. 22:52
Vettem egy videókártyát a gépembe, egy Sapphire 4670-et, mivel a régi PCI-E videókarim tönkrement már egy jó ideje egy kósza villámcsapástól, és becsíkozódott meg minden. Egy Voodoo Banshee-t használtam hónapokig, ami adott képet, dehát elég gyengus volt, és játszani meg csak max Heroes 3-mal tudtam. Érdekes módon a Voodoo is néha, újraindítás után becsíkozódott, ezért gyanítom, hogy az alaplapom is kaphatott valamit a PCI körül. Közben szereztem egy LCD monitort, amit ugyebár mivel a Voodoon csak VGA kimenet van, arra kötöttem, és volt képe, de már ideje volt valami normális videókártyával meghajtani, ezért is vettem meg az ATI-t.
Az a baj, hogy az új videókártyával nincs kép a monitoron. Direkt vettem hozzá DVI kábelt, de nem érzékeli a videókártya jelét a monitor. VGA kábellel meg nem bírom kipróbálni, mert arról meg letört egy tüske a sok huzavonától, meg már öreg is volt. A DVI bemenet jó lehet a monitoron, mert X-Box-ra kötve HDMI->DVI átalakítóval működik, de számítógépre kötve meg nem, még ha annak a HDMI kimenetére kötöm ugyanazzal a kábellel, akkor sem.
Így most nem tudom, hogy mi a rossz. Lehetséges, hogy az alaplap úgy romlott el, hogy a videókártyának csak a DVI kimenetét nem működteti?
Léci segítsetek, mert már megőrülök, hogy mi lehet a baj.