Idézet: Janadai - Dátum: 2010. 11. 20. 21:57
Szemezek egy ilyen monitorral,Samsung SyncMaster FX2490HD .... Mi a véleményetek erről a cuccosról?
Hi,
Nemrég én is vettem egy ilyet. Mit is mondhatnék róla?
- mindent egybe funkciót teljesíti, azaz Tv és monitornak is jó
- játékoknál szvsz ok, de azért minden hátrányát hozza amit egy TN hozhat
- színei csak szemből jók, ha eltérsz ettől akkor bizony szar. Én Dell IPS moncsit cseréltem vele,
de színhűség miatt nagyon megbántam. Ha lenne a Dellnek digituneres hibrid moncsija, kidobám a Samsungot.
- ami nagyon negatívum: nem lehet magasságot állítan, nem lehet dönteni
- távirányítója szvsz ok, de nincs háttérvilágítása
- PCMCIA kártyahelyre éppen befért a kártyaolvasó és a kódkártya, de remekül működik.
Én T-Home digi kábeltv csomagját használom rajta, olyan csomagot is látok vele amire nincs előfizum. :o
- TV része nagyon jó. Áttekinthető menük, bár azért lehetne javítani még rajta.
- PIP része egy használhatatlan fos (nem lehet méretet állítani -túl kicsi-, csak TV és PC viszonylatban működik)
- multimédia: USB-ről pendrive-okat (4-32GB) és HDD-ket (1TB) teszteltem, remekül lejátszik róluk bármit.
Persze azt hozzá kell tennem, hogy ez nem egy csúcskategóriás mindent lejátszó eszköz. TruHD nincs, és egyéb megkötések is vannak.
De ehhez Samsung fórumokat kell olvasni. TV-jét lehet hekkelni, ezen moncsihoz még nem találtam semmit.
Összegezve: hibrid eszköznek kiváló, de ha nincs szükséged digi TV tunerre (IPTV-hez amúgy is külön box kell), akkor jobban jársz egy
IPS, HIPS, EIPS moncsival. Szerintem. Engem a színhűség hiánya jobban zavar, mint hogy 2 v 6 ms a válaszideje a moncsinak.
Zoli_The_Hun
Szerkesztette: Zoli_The_Hun 2010. 11. 21. 11:16 -kor