HWSW Informatikai Kerekasztal: Mafia 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mafia 2 PC/XBOX360/PS3

#1161 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 23. 02:32

Szerintem meg jogos a kevés pont, elég átlagos lett a cucc. Ezt olyan 6 óra játék után mondom. A fejezetek számából ítélve már elhagytam a kétharmadát de még mindig azt várom hogy mikor indul be. Talán a koherenciával van a legtobb probléma. Nagyon gyorsan váltogat a játék, olyan mintha 30-40 óra sztorit készítettek volna hozzá de a végén valami miatt úgy gondolták hogy 10-zel be kell érnie a népnek ezért minden második és harmadik kuldetést kidobtak. A karakterek (lehet hogy pont ezért) nem igazán szerethetoek és nem is nagyon lehet oket megismerni.

Szinte minden kuldetés fele abból áll hogy át kell kocsikáznom a város másik végébe. Ráadásul ha végeztem eggyel akkor utána haza is kell vezetnem hogy extra módon elunjam magam. Ez tudom hogy normális dolog egy ilyen játékban de az már nem hogy a kuldetés teljesítése kevesebb ideig tart minden odaérni meg vissza. A kocsik tuningolásának, festésének, kosztumizációján zéró értelme van mert - ahogy megjósoltam - kuldetések kozott elveszik, lestrapálódik vagy lecserélodik. Mielott valaki elkezd pénzt harácsolni, megsúgom hogy annak sincs értelme. Felszerelést sem érdemez beszerezni, például a lockpicket kulon boltban lehet venni csak azt nem értem hogy minek mivel soha nem fogy ki. Legalábbis nekem 6 órán át keresztul elég volt amit az elején kaptam. Ráadásul minikuldetések sincsenek, jószerivel csak a foszálat lehet kovetni.

Vannak érdekesebb bugok is de nem zavaróak. Ellenben rendkívul bután néz ki ahogy az NPC-k egy golyó bekapása után a normál sebesség háromszorosával bukdácsolnak vissza a fedezékbe vagy hogy a fegyvereknek néha semmi hatása nincs. A kamera is szar, zárt helyeken nem lehet semmit látni a karaktertol. Az sem rossz hogy egy lovéstol meg lehet halni (normálon). Feltételezem hogy a fejlovés ránk is azonnali halált jelent és ilyenkor ez kovetkezik be. Mivel eloszor nem ismeri az ember a scripteket és az ellenfelek elhelyezkedését ezért picit frusztráló ahogy futsz elore és egyszer csak bejon a "you have died" felirat úgy, hogy elotte meg sem sebzodott a karakter.

Igazából nincs nagy gond a játékkal csak éppenséggel már van egy csokorra való másik ami jobb nála (GTA4, Saboteur, Mafia, Red Dead Redemption meg mindegyiknél jobb szólva fel sem kellett volna hoznom...). Még hátravan a harmada úgyhogy van remény hogy ebbol valami kiemelkedo is lesz de az elozo 6 óráért nem fog kárpótolni. Jelenleg úgy számítom hogy végigjátszás után megy a kukába a DVD és PC-n rá sem nézek.

Szerkesztette: Ilsyde 2010. 08. 23. 02:35 -kor

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1162 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 07:49

en orulnek ha egesz evben ilyen atlagos jatekokat latnank :) saboteur? nemar... hol van az a mafiatol? jo jatek lehetett volna, de total kidolgozatlan ahhoz kepest.
amugy a kidobtak dologban lehet vmi, mert az elozo elkepesztoen hosszu ideig keszult, igy nem csodalkoznek, ha a kedves kiado elobb akart volna penzt latni belole.

#1163 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 17:41

Nem kizárt, hogy félkész a cucc, legalábbis a tuning és a ruhák értelmetlensége miatt erre lehet következtetni. Csak az ilyet sosem értettem. Annak a játéknak megvolt a rajongói tábora... Mondják azt, hogy még 1 év, nem érdekel, addig elvagyok mással, csak tessék befejezni. Azt hiszem egy újabb eset, amikor a kis céget felvásárolja a nagy bálna és utána a húzócímeket ezzel a technikával majd kinyírja. Csak nem értem, hogy ezek a cégek miért nem tanulnak a másik hibájából... Az EA is pont ugyanezt csinálta, aztán persze mire rájöttek, hogy ez nem jó stratégia az összes kreatív csapat lelépett már rég és meg kellett venni a biowaret :omg:

Majd a dlc... - mondják - csak ha valaki csalódott az úgysem vesz dlct...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1164 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 08. 23. 03:32

Szerintem meg jogos a kevés pont, elég átlagos lett a cucc. Ezt olyan 6 óra játék után mondom. A fejezetek számából ítélve már elhagytam a kétharmadát de még mindig azt várom hogy mikor indul be. Talán a koherenciával van a legtobb probléma. Nagyon gyorsan váltogat a játék, olyan mintha 30-40 óra sztorit készítettek volna hozzá de a végén valami miatt úgy gondolták hogy 10-zel be kell érnie a népnek ezért minden második és harmadik kuldetést kidobtak. A karakterek (lehet hogy pont ezért) nem igazán szerethetoek és nem is nagyon lehet oket megismerni.

Szinte minden kuldetés fele abból áll hogy át kell kocsikáznom a város másik végébe. Ráadásul ha végeztem eggyel akkor utána haza is kell vezetnem hogy extra módon elunjam magam. Ez tudom hogy normális dolog egy ilyen játékban de az már nem hogy a kuldetés teljesítése kevesebb ideig tart minden odaérni meg vissza. A kocsik tuningolásának, festésének, kosztumizációján zéró értelme van mert - ahogy megjósoltam - kuldetések kozott elveszik, lestrapálódik vagy lecserélodik. Mielott valaki elkezd pénzt harácsolni, megsúgom hogy annak sincs értelme. Felszerelést sem érdemez beszerezni, például a lockpicket kulon boltban lehet venni csak azt nem értem hogy minek mivel soha nem fogy ki. Legalábbis nekem 6 órán át keresztul elég volt amit az elején kaptam. Ráadásul minikuldetések sincsenek, jószerivel csak a foszálat lehet kovetni.

Vannak érdekesebb bugok is de nem zavaróak. Ellenben rendkívul bután néz ki ahogy az NPC-k egy golyó bekapása után a normál sebesség háromszorosával bukdácsolnak vissza a fedezékbe vagy hogy a fegyvereknek néha semmi hatása nincs. A kamera is szar, zárt helyeken nem lehet semmit látni a karaktertol. Az sem rossz hogy egy lovéstol meg lehet halni (normálon). Feltételezem hogy a fejlovés ránk is azonnali halált jelent és ilyenkor ez kovetkezik be. Mivel eloszor nem ismeri az ember a scripteket és az ellenfelek elhelyezkedését ezért picit frusztráló ahogy futsz elore és egyszer csak bejon a "you have died" felirat úgy, hogy elotte meg sem sebzodott a karakter.

Igazából nincs nagy gond a játékkal csak éppenséggel már van egy csokorra való másik ami jobb nála (GTA4, Saboteur, Mafia, Red Dead Redemption meg mindegyiknél jobb szólva fel sem kellett volna hoznom...). Még hátravan a harmada úgyhogy van remény hogy ebbol valami kiemelkedo is lesz de az elozo 6 óráért nem fog kárpótolni. Jelenleg úgy számítom hogy végigjátszás után megy a kukába a DVD és PC-n rá sem nézek.

Ez a sok órás vezetgetés és 3 perces küldetés engem pont a gta4re emlékeztet, amit kb így untam meg (azóta sem vittem végig).

A boom, headshot meg tiszta stalker... :Đ

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1165 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gt17 - Dátum: 2010. 08. 22. 21:04

Gamestar ugyan má....a Big Big Gyuval.. :Đ.Nekem valahogy nem szimpatikus az egész oldal,de ha mondjuk pl a gametrailers is 9 pont alá értékeli akkor ok :).

IGN 70%?? :glare:

#1166 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Az tény, hogy néha kicsit nyögvenyelős a játékmenet...
mgf

#1167 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

GTA4-ben annyira nem bantam a vezetgetest mert mindig talaltam utkozben valamit amit csinalhattam es lehetett hulyulni az utakon (itt mar akkor nekedesnek a rendorok ha gyorsan hajtasz vagy nekikoccansz valakinek). Meg nem ugy ert veget / kezdodott mindig egyes rohadt kuldetes hogy "go home" vagy "go to Joe's" nagyon elegem van mar belole, legalabb a varos ne lenne ennyire inaktiv.

Vegulis a GTA4-ben sem volt sok ertelme a ruhanak (az RDR-ben viszont nagy szerepe van!) csak hogy idonkent megvaltoztasd a karakteredet de ott legalabb mas tevekenysegeket is lehetett csinalni amiert jutalmat kaptal. Itt viszont nem ertem mit akarnak, tobbszaz dollar a kocsi megjavitasa vagy a tuningolas (extra gyorsulas stb.) de sokkal egyszerubb es olcsobb masik autot lopni meg kuldetesek kozben ugyis valtogatni kell ugyhogy nem nohetsz hozza egyikhez sem. A garazs ugyan elmentegeti oket es vegtelen szamu all rendelkezesre (a'la Saboteur) de ugysem ugyanabban ulve fogod vegigtolni a kuldetest.

Penzszerzesre is alig van lehetoseg de ertelme abszolut nincs. Fegyvereket venni nem erdemes mert az ellenfel ugyis eldobalja oket (itt nincs fincsi raketaveto stb. amiert erdemes elslattyogni a boltba mert sehol mashol nem talalsz), ruhakbol is eleg ugy kb. ketto de direkt szopatja a jatek azokat akik be akarnak mindent gyujteni. A fegyvereimet parszor mar elveszitettem (a tortenet miatt), a penzemet is (a tortenet miatt) es a ruhaimat is (a tortenet miatt). Szoval ennyi beintes utan minek torjem magam, egyedul a foszalra kell koncentralni aztan kesz.

Szerkesztette: Ilsyde 2010. 08. 23. 17:55 -kor

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1168 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 08. 23. 18:54

(itt mar akkor nekedesnek a rendorok ha gyorsan hajtasz vagy nekikoccansz valakinek).

Na ezt szomorúan hallom, bár a demoban is tapasztaltam, de azért reménykedtem. Anno a Paralell Linest ez nyírta ki számomra. Egyszerűen semmi vicceset nem lehetett csinálni, mert a fél jard a seggemben lihegett, ha 50 helyett 60-nal mentem. :glare:

#1169 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 08. 23. 19:02

Na ezt szomorúan hallom, bár a demoban is tapasztaltam, de azért reménykedtem. Anno a Paralell Linest ez nyírta ki számomra. Egyszerűen semmi vicceset nem lehetett csinálni, mert a fél jard a seggemben lihegett, ha 50 helyett 60-nal mentem. :glare:

Ez így volt az első részben is! Akinek ez nem tetszik az nem is szereti a Mafiát. Nektek ajánlom a GTA IV-et!

#1170 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 18:21

@Warton azaz, erre gondolok. Lehagyni sem igazan lehet oket mert a legtobb jarganynal gyorsabb a rendorauto es ezerrel beledtunkolodnak hatulrol hogy nekicsapjanak valaminek. A kocsik meg persze 5 masodperc alatt gyorsulnak 0-rol 10-re (oke, nem mai darabok de akkor is kiakaszto mikor menekulni kellene). Autobol lovoldozni szigoruan nem lehet, a rendoroknek viszont szabad meghozza Tommy gunnal ugyhogy ha megallsz akkor pillanatok alatt salatava lonek.
Viszont tankolni nem kell! :-D
De ja, pont az a baj hogy nem lehet baromkodni vagy butulni az utakon, azt vettem eszre hogy allandoan azt a hangyaf*sznyi minimapot kell bujnom rendorok utan (kek nyilak meg teglalapok utan kutatva), nehogy olyan helyen koccanjak vagy hajtsak tul gyorsan ahol meglatnak.

Szerkesztette: Ilsyde 2010. 08. 23. 18:21 -kor

#1171 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: seci92 - Dátum: 2010. 08. 23. 19:19

Ez így volt az első részben is! Akinek ez nem tetszik az nem is szereti a Mafiát. Nektek ajánlom a GTA IV-et!

Sőt ha átmentél a piroson a gyalogos járőr még szaladt utánad füttyögve pár sarkot :)

#1172 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 08. 23. 18:54

ez most kicsit fajt. Hmm, lehet megse lesz olyan jo :(
JóSebesség

#1173 Felhasználó inaktív   X360_FaNbOy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 08. 23. 17:54

Áúúccss..Kiváncsi vagyok Daksék mennyire értékelik.. :unsure:
Kép

#1174 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 19:02

kotaku, joystiq is lehuzta... :D
forradalom elnapolva :D
JóSebesség

#1175 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 19:11

Heh, engem ki ne felejts, en is lehuztam! :-D Vegulis nem rossz am ez, csak... nem is tulsagosan jo. Azert sirok ennyit mert a tobbi hasonlo jatekhoz hasonlitom, egyebkent atlagos vagy afolotti. Nem hittem volna hogy tulszarnyalja az elso reszt de ennel azert jobbra szamitottam. Legalabb nem vagyok egyedul, ez azert megnyugtat.

#1176 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 19:16

Ne a Maffia 1-hez mérjétek. Akkor el lehet lenni vele. Azt a 10-12 órát gyorsan le lehet zavarni. :laugh:
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1177 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 19:19

Csalódás az eddigi tapasztalat :/ Kár érte, ennyi halasztás után is ide jutott. Mindenképp megnézem mert a személyes tapasztalat az igazi.
Amúgy lehet amikor a többféle befejezést kivágták azok magukkal vittek több küldetést és ezek okozzák a "lyukakat" a sztoriban.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1178 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 19:57

Egyébként a CDgalaxisban még mindig 13k a becsült ár. Szerintem még egy-két ilyen 7.0 és bőven beesik 10 alá. :laugh:

Amúgy így olvasgatva az értékeléseket most már kijelentem, hogy biztosan nem fogja megváltani a sandbox műfajt. Pedig jó lenne már valami, ami hozza a GTA-k grafikáját, irányítását és a Saints row 2 agyamentségét egyszerre. Mondjuk ezt erről a játékról nem is feltételeztem, mert ez eleve egy túl komoly kiindulási pontról indult. És ebben eleve nem volt várható, hogy szippantós kocsival terítsük be Empire Bay-t. :laugh:

#1179 Felhasználó inaktív   Blint19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 23. 20:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 08. 23. 20:57

Egyébként a CDgalaxisban még mindig 13k a becsült ár. Szerintem még egy-két ilyen 7.0 és bőven beesik 10 alá. :laugh:

Amúgy így olvasgatva az értékeléseket most már kijelentem, hogy biztosan nem fogja megváltani a sandbox műfajt. Pedig jó lenne már valami, ami hozza a GTA-k grafikáját, irányítását és a Saints row 2 agyamentségét egyszerre. Mondjuk ezt erről a játékról nem is feltételeztem, mert ez eleve egy túl komoly kiindulási pontról indult. És ebben eleve nem volt várható, hogy szippantós kocsival terítsük be Empire Bay-t. :laugh:

Hát a snadbox műfajt nem is váltja meg, mivel a játék sem sandbox! :) Egyébként nincsenek rossz értékelések, a leggyakoribb pontszám a játékkal kapcsolatban a 85%, ami nagyon jónak mondható!
Visca el Barça!
PS3: dgabor6243

#1180 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 20:12

Hát az eddigiek alapján az induló árnak 7990-nak kellene lennie... Pláne ha utána beállnak dlc gyártásra a'la bioware.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.