Mafia 2 PC/XBOX360/PS3
Elküldve: 2010. 08. 10. 20:59
Érdekes páran itt a terminátor zsarukat fikáztátok... Loptam egy kocsit, bunyóztam az utcán, a rendőr csak a fejemhez szegezte a pisztolyt, nem lőtt (mint az összes gtaban), elkezdtek letartóztatni, de lefizettem őket. Lopott kocsival száguldoztam, jöttek utánam, de egy lövés nem dördült el.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2010. 08. 10. 21:00
Idézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 08. 10. 21:42
@Csokis az addig rendben van hogy a D2D arul nehany Steames jatekot de az oldalukrol nezve nem tul elonyos dolog hogy a vasarlok egy kompetitiv ceg klienset hasznaljak, foleg hogy ugyanezek az emberek szepen elnezelodnek a Steam honlapjan es elkezdenek onnan is aztan csakis onnan vasarolni. Mert Steam-only jatek van de D2D-only az nincs es nem is lesz.
@vipi Mumia a Read Dead Redemptiont is kormannyal jatszana. Bocsi, muszaj volt...
Egyebkent en sem ertem azt a reszt hogy mikent mukodik a kormany -> bill+eger atmenet. Lenyomod a kormanyon a kiszallas gombjat aztan gyorsan odavetodsz az billentyuzet ele majd sebteben vissza ha hirtelen vezetned kell?
@vipi Mumia a Read Dead Redemptiont is kormannyal jatszana. Bocsi, muszaj volt...
Egyebkent en sem ertem azt a reszt hogy mikent mukodik a kormany -> bill+eger atmenet. Lenyomod a kormanyon a kiszallas gombjat aztan gyorsan odavetodsz az billentyuzet ele majd sebteben vissza ha hirtelen vezetned kell?
Red dead redemption = gta4 with horses?
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
Elküldve: 2010. 08. 10. 21:21
RDR = GTA4 on crack
Vannak benne egy-ket kezdetleges jarmukezdemeny is - de fene adna fel ertuk a lovakat
Szorend edit. Also, a DLC-k fizetosek lesznek vajon? Lesz valami Jimmy's Vendetta PC-re, a The Betrayal Of Jimmy meg PS3 ekszkluzive.
Vannak benne egy-ket kezdetleges jarmukezdemeny is - de fene adna fel ertuk a lovakat
Szorend edit. Also, a DLC-k fizetosek lesznek vajon? Lesz valami Jimmy's Vendetta PC-re, a The Betrayal Of Jimmy meg PS3 ekszkluzive.
Szerkesztette: Ilsyde 2010. 08. 10. 21:44 -kor
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2010. 08. 10. 21:28
Idézet: BoGab - Dátum: 2010. 08. 10. 21:59
Érdekes páran itt a terminátor zsarukat fikáztátok... Loptam egy kocsit, bunyóztam az utcán, a rendőr csak a fejemhez szegezte a pisztolyt, nem lőtt (mint az összes gtaban), elkezdtek letartóztatni, de lefizettem őket. Lopott kocsival száguldoztam, jöttek utánam, de egy lövés nem dördült el.
szinttol fugg
jo lesz ez... de rajottem, hogy mi hianyzik. a gtakban sem szerettem ezt az eroltetett radiozast, nekem jobban tetszett, hogy az egyes varosreszekben masmas zene van. a mafiaban tokre beleivodott az ember fulebe az adott muzsika, hiaba hallottam 100x ugyanazt. ill ott szerettem meg django reinhardtot
Szerkesztette: arn 2010. 08. 10. 21:32 -kor
Elküldve: 2010. 08. 10. 21:30
Cuccok, amik a teljesben is lesznek.
Lesz egy két jó dolog. 
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2010. 08. 10. 21:45
MP40, Garand meg naci granat?
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2010. 08. 10. 21:51
Idézet: dareal - Dátum: 2010. 08. 10. 20:46
tjames-nek írtam, leírom nektek is:
na, a játék elég baba, a hangulat hibátlan! nagyon jól visszaadja a kor hangulatát. az npc-k valóban érdekes dolgokat művelnek, ám azt nem tartom olyan vészes dolognak, mivel szerintem az első patch-ben zömében ezeket fogják javítani.
azért is gondolom így, mert az engine baszott jó (már bocsánat
), nagyon jól muzsikál, így azon nem sokat kell piszkálniuk (nyilván azért van mit, de nem igen találkoztam még buggal)
na, a játék elég baba, a hangulat hibátlan! nagyon jól visszaadja a kor hangulatát. az npc-k valóban érdekes dolgokat művelnek, ám azt nem tartom olyan vészes dolognak, mivel szerintem az első patch-ben zömében ezeket fogják javítani.
azért is gondolom így, mert az engine baszott jó (már bocsánat
Kicsi a valószínűsége, hogy patch ezen változtatna. Az NPC-k viselkedésén utólag változtatni nagyon nehéz rengeteg galibával jár, gondolj bele, erre épülnek a küldetések, ehhez az agresszióhoz van belőve a küldetések nehézsége, ha csak nem előre scriptelt a játékban az összes autós üldözés (nagyon remélem, hogy nem) akkor ha megváltoztatják az ai-t az összes küldetést felül kell vizsgálniuk nehogy túl könnyűek vagy épp túl nehezek legyenek emiatt.
Idézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 08. 10. 21:42
A játék első részében még tökéletesen működött a kormány, sőt máig az egyik legélvezetesebb szimuláció kormányróól játszva, a legjobb FF effektek vannak benne korabeli autós játékok között. Sőt még 3. pedált is be lehetett állítani kuplungnak, és az is működött benne, ilyet az nfs széria álmában sem tudott soha, de a mafia tudta.
Egyébként milyen átmenet vagy ugrálás nem értem, előttem van a billentyűzet és az egér a kihúzható billentyűzet polcon és egy szinttel feljebb az asztalhoz rögzítve a kormány.
Idézet: BoGab - Dátum: 2010. 08. 10. 21:59
Azért mert nem követtél el olyat amitől terminátor módba kapcsolnak, ha lelősz valakit, vagy elütsz valakit akkor jön a váltás. Amíg nincs olyan addig tényleg normálisan viselkednek.
Idézet: arn - Dátum: 2010. 08. 10. 22:28
jo lesz ez... de rajottem, hogy mi hianyzik. a gtakban sem szerettem ezt az eroltetett radiozast, nekem jobban tetszett, hogy az egyes varosreszekben masmas zene van. a mafiaban tokre beleivodott az ember fulebe az adott muzsika, hiaba hallottam 100x ugyanazt. ill ott szerettem meg django reinhardtot 
Az nekem is jobban tetszett, hogy minden városrésznek, meg a countryside-nak is külön zenéje volt, de hát most GTA miatt a rádiózás a divat, és követni kell a divatot különben ákos nem veszi meg a játékot.
Elküldve: 2010. 08. 10. 21:54
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. 08. 10. 22:51
Kicsi a valószínűsége, hogy patch ezen változtatna. Az NPC-k viselkedésén utólag változtatni nagyon nehéz rengeteg galibával jár, gondolj bele, erre épülnek a küldetések, ehhez az agresszióhoz van belőve a küldetések nehézsége, ha csak nem előre scriptelt a játékban az összes autós üldözés (nagyon remélem, hogy nem) akkor ha megváltoztatják az ai-t az összes küldetést felül kell vizsgálniuk nehogy túl könnyűek vagy épp túl nehezek legyenek emiatt.
JFYI: a mission npc-k scripteltek (azaz nincs tévedés) a járókelők meg AI alapúak, azaz lazán lehet update patch. az üldözés (rendőr) nem hinném, de a történet tekintetében végbemenő npc cselekvés igen (ala' gta4)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Elküldve: 2010. 08. 10. 21:55
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. 08. 10. 21:51
Egyébként milyen átmenet vagy ugrálás nem értem, előttem van a billentyűzet és az egér a kihúzható billentyűzet polcon és egy szinttel feljebb az asztalhoz rögzítve a kormány.
Egy szoval sem mondtam hogy hulyesegnek tartom a kormany hasznalatat csak nem ertettem a setupot. Probaltam en, nalam is a kihuzhato reszre van pakolva a bill+eger es volt asztallapra szerelt kormany de kitakarta a monitort. Nem bajlodtam vele sokat mert nem vagyok autovezetes-orientalt de kivancsi voltam hogy te milyen metodust talaltal ki ami gond nelkul mukodik is.
Elküldve: 2010. 08. 10. 22:23
Holnap kb. hány órától lehet letölteni a demot PSN-ről?
Evil is powerfull, but courage is solid.
(\_/)
(O.o)<--Ez egy gonosz nyúl!
(>< )o
Segíts a nyúlnak elfoglalni a világot úgy, hogy bemásolod az aláírásodba!
PSN ID: napPALI91
Elküldve: 2010. 08. 10. 22:26
Idézet: omlas91 - Dátum: 2010. 08. 10. 23:23
Holnap kb. hány órától lehet letölteni a demot PSN-ről? 
9:00-10:00 környékétől már keresheted.
Szerkesztette: Csokis 2010. 08. 10. 22:26 -kor
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Elküldve: 2010. 08. 10. 22:28
Evil is powerfull, but courage is solid.
(\_/)
(O.o)<--Ez egy gonosz nyúl!
(>< )o
Segíts a nyúlnak elfoglalni a világot úgy, hogy bemásolod az aláírásodba!
PSN ID: napPALI91
Elküldve: 2010. 08. 10. 22:47
Mar toltheto javaban, STEAM-rol tudjatok leszedni, nekem mar de. lejott ! 
NAGYON ALLAT, qurva jooo lett !
Yutube-on hedzsooo neven taliztok ( igen, ott is XD ), FRAPS-szal keszitettem vidiket, most tomoritem es este feltoltom majd, holnap megsasolhatjatok !
FULL HD-ben, FULL-graffal !
ATi-karim van 1enlore, szal PhysX-et meg nemtom bemutatni, de a heten jon a GTX480-asom, majd +int csinalok vidit, h a PhysX-et is lehessen latni majd vidin !
Udv.: hedzsooo
NAGYON ALLAT, qurva jooo lett !
Yutube-on hedzsooo neven taliztok ( igen, ott is XD ), FRAPS-szal keszitettem vidiket, most tomoritem es este feltoltom majd, holnap megsasolhatjatok !
FULL HD-ben, FULL-graffal !
ATi-karim van 1enlore, szal PhysX-et meg nemtom bemutatni, de a heten jon a GTX480-asom, majd +int csinalok vidit, h a PhysX-et is lehessen latni majd vidin !
Udv.: hedzsooo
Szerkesztette: hedzsooo 2010. 08. 10. 22:56 -kor
Elküldve: 2010. 08. 10. 22:54
Idézet: dareal - Dátum: 2010. 08. 10. 22:54
JFYI: a mission npc-k scripteltek (azaz nincs tévedés) a járókelők meg AI alapúak, azaz lazán lehet update patch.
A rendőrök is ai alapúak, mivel reagálniuk kell a te cselekedetidre nem lehetnek scripteltek, ha viszont jelentősen módosítják a viselkedésüket igenis jelentősen változhat ettól egyes küldetések nehézsége. Egyébként az npc-k is ai alapján működnek csak bizonyos korlátozások vannak rájuk téve, vagy éppen vannak triggerek amik elindítanak egy bizonyos scriptet rajtuk de két script között őket is ai irányítja. Full scripteltek nem lehetnek, mert nem lehet a játékos minden elképzelhető lépésére egy scriptet írni. De nem is értem miért jött elő a fontos szerepet játszó npc-k ai-ja? A rendőrökről volt szó, azok pedig biztos nem scripteltek, legalábbis nem az összes, bedobhatnak scriptelt eseményeket pl ahogy a demo-ban is, de azok a rendőrök akik random jönnek neked mielőtt eléred a hidat a sima rendőr ai-t használják. Persze láttam már olyan megoldást, hogy a küldetésekkel való kompatibilitás miatt úgy működött a program, hogy amikor küldetésben voltál akkor a régi ai működött, viszont ha nem akkor az új. De ebben a játékban ez nem megoldás hiszen a küldetések a lényegek benne erre van kihegyezve, ha ezeken nem javít a patch akkor nincs is értelme időt fecsérelni rá, márpedig egy jó ai összedobása nem kevés idő, mert a mostani sokminden csak nem jó, nem 2 sort kell módosítania kódon és megoldódik a dolog.
Idézet
az üldözés (rendőr) nem hinném, de a történet tekintetében végbemenő npc cselekvés igen (ala' gta4)
Ezt a mondatod meg nem értem mert szerintem hiányzik belőle valami fontos mondatrészi elem.
Elküldve: 2010. 08. 10. 23:03
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. 08. 10. 23:54
A rendőrök is ai alapúak, mivel reagálniuk kell a te cselekedetidre nem lehetnek scripteltek, ha viszont jelentősen módosítják a viselkedésüket igenis jelentősen változhat ettól egyes küldetések nehézsége. Egyébként az npc-k is ai alapján működnek csak bizonyos korlátozások vannak rájuk téve, vagy éppen vannak triggerek amik elindítanak egy bizonyos scriptet rajtuk de két script között őket is ai irányítja. Full scripteltek nem lehetnek, mert nem lehet a játékos minden elképzelhető lépésére egy scriptet írni. De nem is értem miért jött elő a fontos szerepet játszó npc-k ai-ja? A rendőrökről volt szó, azok pedig biztos nem scripteltek, legalábbis nem az összes, bedobhatnak scriptelt eseményeket pl ahogy a demo-ban is, de azok a rendőrök akik random jönnek neked mielőtt eléred a hidat a sima rendőr ai-t használják. Persze láttam már olyan megoldást, hogy a küldetésekkel való kompatibilitás miatt úgy működött a program, hogy amikor küldetésben voltál akkor a régi ai működött, viszont ha nem akkor az új. De ebben a játékban ez nem megoldás hiszen a küldetések a lényegek benne erre van kihegyezve, ha ezeken nem javít a patch akkor nincs is értelme időt fecsérelni rá, márpedig egy jó ai összedobása nem kevés idő, mert a mostani sokminden csak nem jó, nem 2 sort kell módosítania kódon és megoldódik a dolog.
Ezt a mondatod meg nem értem mert szerintem hiányzik belőle valami fontos mondatrészi elem.
nem hiányzik semmi. miről beszélünk? ai vagy scripted. na ennek fényében olvasd újra. inkább behelyettesítem. (amúgy én is azt írtam, hogy a rendőrök nem scripteltek, a MISSION jelenetek és események scripteltek (mint a gta esetén) (azaz NEM KELL újradolgozni a küldetéseket, mert mint írtad, vagy nehezebb, vagy könnyebb lesz, a sima küldetéstől független játékmeneten nem változtat sokat, illetve nem kell küldetést ellenőrizni, lévén ahhoz nem nyúlt hozzá senki!), de hadd ne kelljen már szövegértelmezésben elmerülni. arról nem is beszélve, hogy bőven érezhető, hogy az előző mondatra épül a tartalom. tudod, mint pl.: "a gáboréknál voltam vacsorázni. finom volt a vacsora amit ettem." remélem, hogy ezek után nem kérdeznél vissza, hogy hol vacsoráztál? mert ez kb ilyen szintű, de szerintem itt a kukacoskodásra megy ki a postolgatásod.
az eredeti párbeszédünk alapján íme a behelyettesítéssel megspékelt mondat, illetve tőled idézet, amire (részben) reagáltam:
Te:
Idézet
ha csak nem előre scriptelt a játékban az összes autós üldözés (nagyon remélem, hogy nem) akkor ha megváltoztatják az ai-t az összes küldetést felül kell vizsgálniuk nehogy túl könnyűek vagy épp túl nehezek legyenek emiatt.
én:
az üldözés (rendőr) nem hinném [, hogy scriptelt (gondolván arra, hogy a saját gondolatmeneted és előzőleg tett kijelentésed tudod követni)], de a történet tekintetében végbemenő npc cselekvés igen (ala' gta4) [azaz a történet lefolyásában történt események IGEN (pl misszión belüli autós üldözés, mint a gta-ban, ahol így csúnyán lehetett is bugosítani, de abba most ne menjünk bele)]
éééééérted?
szerk.: egyébként nézz utána (további kukacoskodást elkerülve) hány és hány játékhoz érkezik olyan patch, ami ezt a sort is tartalmazza az update notes alatt: - highly/significantly/etc improved ai (szerintem még a mafia 1 esetében is volt)
Szerkesztette: dareal 2010. 08. 10. 23:15 -kor
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
Elküldve: 2010. 08. 10. 23:18
Úgysem lesz játékmechanikát javító patch. Nem módi mostanság az ilyesmi.
Elküldve: 2010. 08. 10. 23:48
Mióta lecseréltem az eredetit a Csokis féle exére, azóta ha a Start Demora kettintok kidob a desktopra. o.O' Bárkinek csinált ilyet?
Acer 5536g • Playstation 3 Slim • LG 42LD550
Elküldve: 2010. 08. 11. 06:12
PHYSX workaround:
\Steam\steamapps\common\mafia ii - public demo\3rd\ könyvtárban lévő physx installt kell használni, mert más különben CPU-n fut!!!
\Steam\steamapps\common\mafia ii - public demo\edit\APEX\Cloth könyvtár törlésével további sebesség növekedést lehet elérni.
további tweakek itt: http://physxinfo.com...sx-performance/
\Steam\steamapps\common\mafia ii - public demo\3rd\ könyvtárban lévő physx installt kell használni, mert más különben CPU-n fut!!!
\Steam\steamapps\common\mafia ii - public demo\edit\APEX\Cloth könyvtár törlésével további sebesség növekedést lehet elérni.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H
Elküldve: 2010. 08. 11. 06:34
Idézet: Frosty - Dátum: 2010. 08. 11. 07:12
PHYSX workaround:
Erről beszélek!
GTX260-on 460-on is ugyanannyit megy physx-el 22-23fps-t.... sztem arn is saját mérést írt be, csak nem válaszolt rá utólag.... nála meg nyilván cpu-val futott ati mellett 21fps-sel.
Egyébként felrak magától is vmi physx drivert, de azzal vmi gond van. Más physx progi sem használja. Vantage is anélkül fut és a fluid demo is azt írja ki, hogy nincs drv vagy más használja a kártyát.
Elküldve: 2010. 08. 11. 07:21

Súgó
A téma zárva.