HWSW Informatikai Kerekasztal: Mivel játszol most? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mivel játszol most? Milyen PC játékokkal töltöd az időd?

#2861 Felhasználó inaktív   The Lone Drow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 09. 16. 01:01

Tomb Raider (2013) PC

Sajnos a megjelenéskor nem nagyon volt rá kapacitásom, így utólag szereztem be, bár kicsit kételkedtem, viszont a tesztek bíztatóak voltak. 3 óra után kezd beszippantani, bár az elején kicsit bosszantóak voltak a QTE-k, de bele lehet jönni. Vicces, hogy 1-2 napra a vételre véletlenül akciós lett Steam-en :D. Kicsit bosszantott, de végül is úgy tűnik eddig, hogy megérte megvenni dobozosan.
"Meghalni nem halhat meg az, Mi öröklétig áll. Számlálatlan korok során Enyészik - a Halál." H. P. Lovecraft

"Becsüld az életet, gyilkolj csendesen!"

"A tökéletes gyilkosnak nincsenek barátai, csak célpontjai."

"I breathe shadow, caress with fingers of razor-sharp steel, and weep tears of poison. Mine is the name of your sudden, messy death."

"Bízz meg az árnyakban, mert a fényes ösvényeken mindig jó célpontot nyújthatsz az ellenfeleidnek."

#2862 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 22. 22:47

Grand Crap Theft Auto V

Ez valami vicc? Mi a fenét akart a rockstar ezzel?

Bevallom, hogy a IV-et sose láttam konzolon, így összahasonlítási alapként csak a PC verziót tudom venni, de fel kell tennem a kérdést azoknak akik játszottak vele PS3-on: Az is ekkora szar volt?

Mert ez qrvára nem az amire számítottam, ez a játék minden elképzelhető dologban rosszabb mint a IV pc verziója. Az első dolog ami övön alul ért, az a több mint fél órás telepítés. Amit még meg tudtam volna bocsájtani ha a játék beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A második sokk, a grafika volt. A karakterek még elmennek közelről nézve, de a város? Ha 5m-nél távolabb nézel az egész egy nagy maszat. Ezen felül alig vannak tereptárgyak, gyalogosok szökőévente tűnnek fel, parkoló autók sehol a városban. A IV-ben sorban parkoltak az út szélén mindenhol. Itt meg óránként látok egyet. A forgalom is gyér eleve.

De ezek betudhatóak a konzol gyenge hardverének. Számítottam is rá, hogy kicsit gyenge lesz grafikailag, de ez totális kaka. Ráadásul 720p-ben csomagolva AA és AF nélkül, szinte fájdalmat okoz ránézni.

De sajnos sok olyan negatívum is van ami nem tudható be hardver elégtelenségének. Eddig kb 3-4 órát játszottam a játékkal, és eddig semmi maradandót nem nyújtott. A karakterek akiket eddig megismertem totál érdektelenek. Azt hittem Niko Bellic a IV -ben gyenge "hős" volt. De az itteniekhez képest egy batman. De nem csak az irányítható karakterek bénák. A "barátaid" akiket a játék bemutat azok egytől egyig olyan idegesítőek, hogy a legtöbbet 15mp-el azután hogy megismertem legszívesebben fejbe lőttem volna, ha engedné a játék (open world egy frászt)

Az immerziót tovább csökkentendő bejött egy olyan lehetőség, hogy több játszható karakter van és egyes küldetéseket másik szemszögből csinálod meg. Kb mint a 4-ben a dlc-kel. Itt ezt belegyúrták egy játékba. Jó ez nem lenne önmagában negatívum, ha jó karakterek lennének. Eddig összesen 3 küldetés volt, amit élvezetesnek találtam, (ebből egy mellékküldetés) és tekintve, hogy 1-1 küldetés nem több átlag 5-10 percnél a ~200 percből amit a játékra töltöttem ez édeskevés. Én arra számítottam, hogy az egész játék ilyen élvezetes lesz, nem csak néha egy két momentum. Talán később javul a játék, de kell is neki, vagy az összes ódákat zengő pozitív kritika róla fizetett lenne, esetleg elvakult fanboyok műve?

De ami a legjobban fáj a játékban az a pocsék fizika a járműveknél. Ez eddig az egyik kiemelkedő eleme volt a GTA_knak. Mi történt? Túl nehéz volt Józsikának az irányítás? Még kerestem is a menüben opciót rá hogy hátha át lehet váltani szimulációs módba, mert egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ennyire gagyi.

És ha már ez egyszerűségről van szó, a játékban 100% auto aim van. Csak megnyomsz két gombot és mindig célba találsz tűzharcoknál, oda se kell nézni. Eskü nem túlzok, csukott szemmel túl lehet esni rajtuk.

És ezen felül rockstarnak sikerült Max Payne 3-ból a legidegesítőbb, és illúziórombolóbb játékelemet áthozniuk: a golyó ütötte lyukakat a karakereden. Mennyire illúziórmboló már, amikor úgy viselkedik mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy 3 bazi golyónyom van a mellkasán? És raádásul ezek az átvezető képsorok során is megmaradnak. Tényleg én vagyok az egyetlen akit ez kiakaszt?

Most komolyan rockstar, szégyeld magad, hogy lehetett mindenben alulmúlni az előző játékot? Én meg szégyellhetem magam mélységessen amiért nem vártam meg a PC verziót.

Szerkesztette: Mumia 2013. 09. 22. 22:50 -kor

#2863 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 25. 15:29

Nekem van némi összehasonlítási alapom a 4esről, mert nyomtam pcn és boxon is és az is rosszabbul néz ki konzolon, mint pcn, más kérdés, hogy a pcs cserébe olyan gépigénnyel rendelkezik, ami a box hwét nézve nem kicsit irreális.

Az autoaimhez annyi hint, hogy a 4ben és a RDRben is ki lehet kapcsolni az autoaimet optionsben.

BTW azért 200 órát toltad, valami csak megfogott benne :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2864 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 25. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2013. 09. 25. 16:29

Nekem van némi összehasonlítási alapom a 4esről, mert nyomtam pcn és boxon is és az is rosszabbul néz ki konzolon, mint pcn, más kérdés, hogy a pcs cserébe olyan gépigénnyel rendelkezik, ami a box hwét nézve nem kicsit irreális.

Az autoaimhez annyi hint, hogy a 4ben és a RDRben is ki lehet kapcsolni az autoaimet optionsben.

BTW azért 200 órát toltad, valami csak megfogott benne :)

milyen 200 óra?

#2865 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 25. 20:55

Percet írtál, benéztem :-D

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2866 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 26. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2013. 09. 25. 21:55

Percet írtál, benéztem :-D

200 óra már csak azért is érdekes lett volna mert el sem telt még annyi idő a megjelenés óta

#2867 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2013. 09. 02. 12:40

Terveztem megnézni, de már 1 hete nem játszottam, és ha játszanék is a fenti kettő még messze nincs kivégezve.

Belenéztem, de ez így ebben aformában nagyon gáz. Potenciál van benne, de bugos mint a szemét. Ráadásul csőjáték. És 5 fps-el megy egyik pályán, másikon meg 50. Élvezhetetlen. Az ellenséges egységek hátrafelé is tudnak lőni. Az embereim beragadnak falba, nem lehet fedezék nélkül legugugolni. A pálya nagy részén nincs egy deka lőszer sem, majd rövid egymásutánban 5 láda, mikor úgyis csak egyet tudsz felvenni.

Arról nem beszélve, hogy az egész egy olyan nyilvánvaló mass effect koppintás, hogy az hihetetlen. Még a képességek is szinte 1:1-ben onnan vannak lopva, a játékmehanikáról nem is beszélve. Mintha csak egy mass effect mod lenne olyan érzés. Csak sajnos a társak itt totálisan hasznavehetetlenek. Ha hátul tartom őket semmit sem érnek, ha előre küldöm, akkor meg 2mp alatt kinyírják őket, hiába vannak fedezékben.

Egyébként nem lenne rossz játék de a sok apró idegesítő dologtól teljesen elmegy tőle a kedvem.

#2868 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 12:03

jaja, nekem is ez jött le kb 2 óra játék alatt :)
Nem írok regényt, inkább beszéljen helyettem eme video:

szerk:
Hogy on legyek, Shadow warrior ill a Panzar című f2p multis csodát próbálgatom.

Szerkesztette: M@Xtreme 2013. 09. 28. 12:04 -kor

#2869 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 16:03

Kb mindenben igaza van. Bár szerintem nem katasztrófális a játék, ha nem lenne a belassulás meg a fos ai azért még el lehetne vele játszani. De így nem.

Ja meg mégegy dolog, hogy az átvezetőben eröltetik a női karaktereket, de a játékban magában csak 4 sablon ffi közül lehet társat "generálni". 1mp alatt elment tőle a kedvem, mert már ott látszott, hogy kb annyira lesz egyedi mint egy mars szelet.

#2870 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 28. 17:54

a belassulást a "Screen Space Reflection" nevű ficsör okozza, kapcsold i akkor gyors lesz mint állat.
Viszont az eddig sem túl szép látvány mégrandább lesz.

#2871 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2013. 09. 28. 18:54

a belassulást a "Screen Space Reflection" nevű ficsör okozza, kapcsold i akkor gyors lesz mint állat.
Viszont az eddig sem túl szép látvány mégrandább lesz.

Kikapcsoltam, de azt hiszem nem fogok visszatérni a játékhoz így sem. Még mindig ott van SR4, Splinter Cell (amivel eddig kb fél órát játszottam) meg GTA V is, amik azért bőven jobb játékok ennél.

#2872 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2013. 09. 28. 10:41

Egyébként nem lenne rossz játék de a sok apró idegesítő dologtól teljesen elmegy tőle a kedvem.

Hát sajnálom, hogy ennyire nem jött be.
Nekem feledtette a hangulata a játéknak ezeket a hibákat és emiatt sikerült ezeken túllépnem.
Mondjuk én még nem játszottam a mass effect-el, úgyhogy ez se zavart be nálam az összképbe.
A Screen Space Reflection nekem be volt kapcsolva, de hálistennek nem okozott sehol belassulást. (Gef8800GT)
Én el voltam vele rendesen.

#2873 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2013. 09. 28. 13:03

jaja, nekem is ez jött le kb 2 óra játék alatt :)
Nem írok regényt, inkább beszéljen helyettem eme video:

Inkább ne beszéljen..
Ennek a gyereknek a hangja egyszerűen kbaszottúl irritáló.. :down:
A hideg ráz tőle.
(Amúgy ki ez?)

Szerintem amúgy túl kevés időt szántatok rá...

Szerkesztette: chris77 2013. 09. 29. 13:29 -kor

#2874 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 09. 29. 14:24

A Screen Space Reflection nekem be volt kapcsolva, de hálistennek nem okozott sehol belassulást. (Gef8800GT)

Az vicces, mert dx11 only effect..
Ergo 8800GT-n nem is működik.

#2875 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 09. 29. 14:24

Hát sajnálom, hogy ennyire nem jött be.
Nekem feledtette a hangulata a játéknak ezeket a hibákat és emiatt sikerült ezeken túllépnem.
Mondjuk én még nem játszottam a mass effect-el, úgyhogy ez se zavart be nálam az összképbe.
Én el voltam vele rendesen.

Hát valóban nem rossz a hangulata, éppen ezért nem 5 percig, hanem 20 percig bírtam a játékot, sőt még 2x-ra is nekifutottam, de nem fogott meg akkor sem. O
tt adtam fel végleg, amikor megjelent az első walker és hátrafelé lőtt az elöl levő gépágyúból.
Meg mégegy szánalmas hibát felfedeztem, hogy a társaid azonnal ordítják a nevét az ellenfeleknek még azoknak is amit ott és akkor láttok először, de nekik már kitalált elnevezésük van rá bravó :-D Ez nem más mint totális nemtörődömség a fejlesztők részéről.

Mass Effect.et meg pótold mielőbb. A harcok játékmenete meg a non-combat is szinte ugyanaz mint ebben azzal a különbséggel, hogy ott valódi karakterek vannak, és valódi történet. És nincsen tele hihetetlen gamebreaker bugokkal.

8800GT-n meg ahogy Max mondja, azért nem lassult be nálad, mert nem is működött az effekt.

#2876 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 29. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 09. 29. 14:28

Inkább ne beszéljen..
Ennek a gyereknek a hangja egyszerűen kbaszottúl irritáló.. :down:
A hideg ráz tőle.
(Amúgy ki ez?)

Szerintem amúgy túl kevés időt szántatok rá...

A hangja valóban irritáló, de amiket mond azok igazak.

Én rászántam talán 1 órát is ha belegondolok, ha ennyi idő alatt nem fogott meg akkor nem is fog később sem. De ez így ebben a formában nem igaz. Mert az alapötlet meg a kor amiben játszódik nagyon bejön. De a kivitelezés minősége nem. Lehet végig bírnám szenvedni ha nagyon akarnám, de már én se az vagyok aki régen a cd-guru cd-ről az összes demo-t végigpróbálta válogatás nélkül, beleértve a shareware szekciót is :-D

#2877 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 30. 05:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2013. 09. 29. 21:47

A hangja valóban irritáló, de amiket mond azok igazak.

Így van :) (egyébként ha pár videot megnéz az ember tőlük, abszolút szokható szerintem)

#2878 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 30. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2013. 09. 29. 17:31

Az vicces, mert dx11 only effect..
Ergo 8800GT-n nem is működik.

Akkor még jó, hogy nem lassított... :-D

#2879 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 30. 10:50

na igen. :)
Nálam (660ti @670) harmadolta a sebességet. 90-ből lett kb 30. :-D

#2880 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 30. 11:09

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2013. 09. 30. 12:50

na igen. :)
Nálam (660ti @670) harmadolta a sebességet. 90-ből lett kb 30. :-D

Csicskák vagytok Gef4mmx el maxon fut 15"os crt-n 640*480-ba, nem tudom milyen lassulásról beszéltek de én nem tapasztaltam :dance:

Szerk: Téged is látni kekszkrém?
Szerk2 (nem is mert 1x-re szerkeztettem): Melyik dirvert használod ami nem kékhalálozik vagy dobja el állandóan magát játék alatt? ismerős szerencsétlenekdik 560ti-vel gondoltam rákérdek valami hozzászagértőnél.

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 09. 30. 11:11 -kor

Téma megosztása:

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.