HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P5B - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P5B ASUS P5B Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 12. 22:41

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 23:22

csak épp nem hajlandó telepíteni P5B-re, azt írja, hogy nem megfelelő az alaplap vagy frissítsek biost.

Milyen OS-re akarod telepíteni? Mert láttam már (ismerősnél ;) ), hogy kalóz vista-ra, nem ment fel az asus driver,  csak akkor, ha a "törés" előtt volt telepítve. (valami álbiosbuhera volt a törés)
Ez alapján akár a biost is ellenőrizheti a program...hogy "illetéktelen" alaplappal ne használd az infrát...

...egyébként nálam a p5b premiumnál mindegy melyik usb porthoz csatlakoztatom...nincs "egy bizonyos".  :)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#402 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 05:12

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 22:41

Milyen OS-re akarod telepíteni?

XP SP3

#403 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 15:50

ha jól tévedek, az ai remote-hoz hozzátartozik az "atk0110 acpi utility" rendszereszköz, nem lehet hogy ezt nem találja a driver a telepítésekor, vagy nincs telepítve? (vagy esetlen nem pont ugyanolyan a sima p5b-n) Ez valami energiagazdálkodási dolog lehet...kikapcsolás, bekapcsolás, készenlét, ai gear (vagy mittudomén, nem értek hozzá)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#404 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:02

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 15:50

ha jól tévedek, az ai remote-hoz hozzátartozik az "atk0110 acpi utility" rendszereszköz, nem lehet hogy ezt nem találja a driver a telepítésekor, vagy nincs telepítve? (vagy esetlen nem pont ugyanolyan a sima p5b-n) Ez valami energiagazdálkodási dolog lehet...kikapcsolás, bekapcsolás, készenlét, ai gear (vagy mittudomén, nem értek hozzá)

Próbáltam ezt is telepíteni, de úgy elszállt a windows, hogy ilyet még nem is láttam. Úgy látszik nem marad más megoldás, mint kibelezni a vevőt és átalakítani soros porthoz. ahhoz meg van ezer öntanuló program (pl. WinLirc). Csak ezt el szerettem volna kerülni, hamár van egy "gyári" cuccom hozzá.

Szerkesztette: zka67 2009. 05. 13. 18:03 -kor

#405 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:13

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 23:22

A cégnél kaptam új gépet (P5B Deluxe), az alaplaphoz adták de ott nem kell a távirányító, ezért hazahoztam. Természetesen megvan az infra vevő is, a program is meg minden, csak épp nem hajlandó telepíteni P5B-re, azt írja, hogy nem megfelelő az alaplap vagy frissítsek biost. A benti gépre simán felment a progi anélkül, hogy bedugtam volna, de itt az usb portig se jutok el, mert egyszerűen kilép a telepítőből. Egyébként biztos, hogy sima P5B alaplapod van és AI Remote távirányítód?

hali! Akkor ha jól értem egy P5B premium deszkához adott távir-t akarsz használni sima P5B-hez? Szerintem nem fog menni. Nekem P5b premium deszkám van, ezen van két usb csati ami meg van külön jelölve és az alaplap leirás több része is foglakozik vele hogy ez a kétt USB van fenntartva a távir részére. Vagyis más USB-re dugva nem müködik, vagyis más alaplapban sem. Gondolom ehhez az USB vezérlőhöz integráltak valamit ami kell neki és a proginak is. Ezért irta neked ki hogy nem jó  a deszka hozzá. Inkább próbáld meg a két alaplapot kicserélni P5B mindkettő. :)

#406 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 19:05

Idézet: Haladó - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 18:13

hali! Akkor ha jól értem egy P5B premium deszkához adott távir-t akarsz használni sima P5B-hez? Szerintem nem fog menni. Nekem P5b premium deszkám van, ezen van két usb csati ami meg van külön jelölve és az alaplap leirás több része is foglakozik vele hogy ez a kétt USB van fenntartva a távir részére. Vagyis más USB-re dugva nem müködik, vagyis más alaplapban sem. Gondolom ehhez az USB vezérlőhöz integráltak valamit ami kell neki és a proginak is. Ezért irta neked ki hogy nem jó  a deszka hozzá. Inkább próbáld meg a két alaplapot kicserélni P5B mindkettő. :)

Köszi a segítséget, már kibeleztem a vevőt, semmi esélyt nem látok rá, hogy működésre lehessen bírni. Nos egy PIC van benne, ezzel azt hiszem el is mondtam mindent. Az infra vevője jól lesz a soros porthoz.

#407 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 21:57

Egyébként mi mindenre jó az a távirányító ? :D Érdemes használni ? Vagy csak egy felesleges extra ?
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#408 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 11:38

Idézet: curly - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 21:57

Egyébként mi mindenre jó az a távirányító ? :D Érdemes használni ? Vagy csak egy felesleges extra ?

Arra, hogy ha filmet nézek a tévén, akkor ne kelljen odarohangálni a PC-hez, ha pl. meg akarom állítani vagy bele akarok tekerni, meg ilyesmi. De már megoldottam a problémát, kibeleztem a vevőt, átalakítottam soros porthoz, és már faszán működik a uICE programmal.

#409 Felhasználó inaktív   Spike31 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 11:20

Sziasztok!

Nekem van egy Asus P5B-VM alaplapom,amin van egy Soundmax alaplapi hangkártya,nekem meg van egy Philips SPA2600-as 5.1es hangrendszerem. Idáig XP alatt tökéletesen működött. Értem ez alatt,hogy ha zenét hallgattam szólt minden hangszóró,ha játszottam szólt ugyan úgy mindegyik. Most felraktam a Windows7-et,olvastam,hogy Vista driver kell hozzá. Irány asus honlapja letölteni a legutolsó Vista drivert,feltelepít,de semmi,csak sztereóban szól. Továbbá XP alatt,ha felraktam a drivert kaptam egy Soundmax-os kezelőpanelt, most meg nem. Beállítottam már Windowsban is,hogy 5.1 legyen,első alkalommal ráadásul két fajta 5.1-et adott,1 amelyik hátsó hangszórókkal rendelkezett és egy amelyik két oldalsóval,nekem mivel hátsó van így azt választottam értelem szerűen. Most már nincs is ilyen verzió,hanem csak a 7.1esből tudom kikapcsolni a két oldalsót. Valakinek valami elképzelése,hogy hogyan tudom működésre bírni?

Előre is köszönöm!

#410 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 17:05

Idézet: Spike31 - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 11:20

Sziasztok!

Nekem van egy Asus P5B-VM alaplapom,amin van egy Soundmax alaplapi hangkártya,nekem meg van egy Philips SPA2600-as 5.1es hangrendszerem. Idáig XP alatt tökéletesen működött. Értem ez alatt,hogy ha zenét hallgattam szólt minden hangszóró,ha játszottam szólt ugyan úgy mindegyik. Most felraktam a Windows7-et,olvastam,hogy Vista driver kell hozzá. Irány asus honlapja letölteni a legutolsó Vista drivert,feltelepít,de semmi,csak sztereóban szól. Továbbá XP alatt,ha felraktam a drivert kaptam egy Soundmax-os kezelőpanelt, most meg nem. Beállítottam már Windowsban is,hogy 5.1 legyen,első alkalommal ráadásul két fajta 5.1-et adott,1 amelyik hátsó hangszórókkal rendelkezett és egy amelyik két oldalsóval,nekem mivel hátsó van így azt választottam értelem szerűen. Most már nincs is ilyen verzió,hanem csak a 7.1esből tudom kikapcsolni a két oldalsót. Valakinek valami elképzelése,hogy hogyan tudom működésre bírni?

Előre is köszönöm!

Már a vistánál se működött csak hekkelt driverekkel a hardveres 5.1 hang ,sima a3d hang megszünt csak az openal-es hangkártyák működnek surroundban/sb x-fi stb/..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#411 Felhasználó inaktív   Spike31 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 17:44

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 17:05

Már a vistánál se működött csak hekkelt driverekkel a hardveres 5.1 hang ,sima a3d hang megszünt csak az openal-es hangkártyák működnek surroundban/sb x-fi stb/..

Tehát akkor felejtsem el :( Vagy vegyek egy hangkártyát.

#412 Felhasználó inaktív   nova71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 14:08

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus P5B alaplapom amivel eddig nem volt semmi probléma. Most viszont az USB-k megadták magukat. Egyedűl a nyomtató hajlandó működni USB-n. A kamera, a scanner és a pendrive viszont nem működik. Előszőr azt gondoltam , hogy nincs meg az 5V és azért nem működnek, de tévedtem. A tápot lecseréltem egy 450W-os Revoltec chromusra és így se működnek. Az eszközkezelőben nincs hiba üzenet. A biosban engedélyezve van . Már a biost is lecseréltem. A windowst is többször újratelepítettem. Kifogytam az ötletekből. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.

#413 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 14:30

Nekem is kuka az egyik USB port. De hogy mitől az nem tudom.
Anno anyi volt hogy felrakta a winupdates drivert az egérhez aztán onnantól kezdve kalap kabát.

#414 Felhasználó inaktív   nova71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 14:41

Egyszer beindultak az USB-k, de úgy hogy nem csináltam semmit. Pár napig ment aztán azóta semmi!

#415 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 16:35

Idézet: nova71 - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 15:08

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Asus P5B alaplapom amivel eddig nem volt semmi probléma. Most viszont az USB-k megadták magukat. Egyedűl a nyomtató hajlandó működni USB-n. A kamera, a scanner és a pendrive viszont nem működik. Előszőr azt gondoltam , hogy nincs meg az 5V és azért nem működnek, de tévedtem. A tápot lecseréltem egy 450W-os Revoltec chromusra és így se működnek. Az eszközkezelőben nincs hiba üzenet. A biosban engedélyezve van . Már a biost is lecseréltem. A windowst is többször újratelepítettem. Kifogytam az ötletekből. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.

hali! menyi idős az alaplap? nembiztos hogy táp csere segitett. Esetleg nézd át az egészet portalanitsd jó alaposan kiszedve mindent memót procit ventiket mindent, kondikat átnézni megmozgatni. forrasztási oldalról végignézve esetleges hibákat keresni. Megmérni az usb kimenetén a feszt menyit ad le terhelés alatt. Amugy ez a tipus éngem is szivat nekem az IDE-Sata átalakitóm nem megy pedig minden más gépben jó csak nálam nem. üdv

#416 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 00:02

Lehet, hogy valami gyári hiba van ezekben az alaplapokban? Az enyémen is megdöglött az összes egyik napról a másikra, pedig csak egy nyomtató van rádugva. Mellesleg még garanciális, mondták, hogy elküldik megjavítani ha gondolom, úgy egy-két hónap múlva talán visszakaphatom. Így került bele egy usb kártya...

#417 Felhasználó inaktív   nova71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 16:04

Az USB kártya jó ötlet volt. Így újra működik minden. Köszi a tippet.

#418 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 21:23

Idézet: nova71 - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 16:04

Az USB kártya jó ötlet volt. Így újra működik minden. Köszi a tippet.

Ezek szerint te is hasonlóan jártál mint én, hagy kérdezzem meg, hogy neked is van-e az usb eszközöknél "ismeretlen eszköz"?

Kép

#419 Felhasználó inaktív   nova71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 10:50

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 21:23

Ezek szerint te is hasonlóan jártál mint én, hagy kérdezzem meg, hogy neked is van-e az usb eszközöknél "ismeretlen eszköz"?

Kép

Nálam nincs ismeretlen eszköz. A windows szerint minden rendben működik, de az nem így van.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1243072249.gif

#420 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 06:00

Idézet: nova71 - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 10:50

Nálam nincs ismeretlen eszköz. A windows szerint minden rendben működik, de az nem így van.

Köszi. Azért kérdeztem, mert miután az enyém bedöglött, két port még egyszer-kétszer működni kezdett rajta, aztán azok se. Én már megbékéltem ezzel az állapottal, végülis van 3 pci hely az alaplapon. Végülis ezért választottam ezt az alaplapot, - mert volt a gépemben egy plusz hálókártya és egy tv tuner - hogy legyen még egy tartalék, de időközben kikerült a hálókártya a tv tunert meg átraktam a másik gépbe.

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.