HWSW Informatikai Kerekasztal: Acer Notebook-ok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acer Notebook-ok Ati mobility, és Wlan problémák Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   cigam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 03. 20:37

Idézet: orsi - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 21:23

én meg küldözgessem havonta 2 hetekre Csehországba a gépem!?az a problémám hogy vesz az ember egy vadonat új gépet és nem tudja használni mert állandóan szervízben kell legyen,és ez az állandó hercehurca amivel jár,csomagoljam ki-be,valaki mindig tartózkodjon itthon ,vegyen ki egy szabad napot a munkahelyről,mert jön a futár akinek oda kell adni a gépet.

Hát erre szokták mondani, hogy olcsó húsnak ...
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz/gagyi, de ha nem a felső polcról rendelsz, az ilyen esetek könnyen előfordulhatnak.
Viszont nemértem miért kell szabi? Menj dolgozni, és a céges címre hívd a futárt.

Szerkesztette: cigam 2010. 02. 03. 20:39 -kor

#122 Felhasználó inaktív   orsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 05. 11:57

Idézet: cigam - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 20:37

Hát erre szokták mondani, hogy olcsó húsnak ...
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz/gagyi, de ha nem a felső polcról rendelsz, az ilyen esetek könnyen előfordulhatnak.
Viszont nemértem miért kell szabi? Menj dolgozni, és a céges címre hívd a futárt.

Köszi a hozzászólást...de mit akarsz mondani azzal hogy olcsó húsnak...??Ezzel én nem értek egyet,mert vannak ismerőseim akiknek még az enyémnél is olcsóbb gépük van,és évek óta semmi bajuk...szerintem semmi köze ehhez az árkategóriáknak...tök mindegy hogy mennyibe kerül egy gép,ilyennek nem szabadna előfordulnia hogy az első napokban elromlik..ja és a munkahelyekkel nem csak úgy megy ám,hogy én mindig ki sétálgathatok a futár elé...vágod?

#123 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 05. 13:08

Idézet: orsi - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 11:57

Köszi a hozzászólást...de mit akarsz mondani azzal hogy olcsó húsnak...??Ezzel én nem értek egyet,mert vannak ismerőseim akiknek még az enyémnél is olcsóbb gépük van,és évek óta semmi bajuk...

Van ami működik, van ami nem. Acernél nem törvényszerű, hogy működjön, sőt, a millió környéki noteszekkel is lehet szívni. Tartósságban szerintem a Toshiba/Dell vonal még mindig teljesen jó, mást már nem is ajánlok.
Make love not Wor.

#124 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 13:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 13:08

Van ami működik, van ami nem. Acernél nem törvényszerű, hogy működjön, sőt, a millió környéki noteszekkel is lehet szívni. Tartósságban szerintem a Toshiba/Dell vonal még mindig teljesen jó, mást már nem is ajánlok.

es hol van nagy valasztek toshiba gepekbol? ahol taperolni is lehet

Szerkesztette: ion 2010. 02. 05. 13:35 -kor

#125 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 15:37

Idézet: ion - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 13:34

es hol van nagy valasztek toshiba gepekbol? ahol taperolni is lehet

Tudja a fene, nekem az L40, L300, Pro L300 sorozat bejött, újat rendeltem weben, aztán akkor vettem észre, hogy más a fogása, meg a billentyűje, így inkább asszonyé lett, én meg gyűjthetek újabb fél évig :-)

Laptop.hu, notebook.hu, Média Marktok, szépen sorba lehet járni.
Make love not Wor.

#126 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 16:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 15:37

Tudja a fene, nekem az L40, L300, Pro L300 sorozat bejött, újat rendeltem weben, aztán akkor vettem észre, hogy más a fogása, meg a billentyűje, így inkább asszonyé lett, én meg gyűjthetek újabb fél évig :-)

Laptop.hu, notebook.hu, Média Marktok, szépen sorba lehet járni.

hát ezekben egyáltalán nincs választék. csak az alsókategória legalját rakják ki, amik szarok.
gondolom, mivel itt nincs jó piaca ezeknek a gépeknek, ezért választék sincs... mármint az alsókategóriás tégladarabokból lehet válogatni, de ha valaki jobb minőséget akar venni, annak kb két lehetősége van, thinkpad vagy mekbuk. nem tudok más gyártót, akinek valóban megvásárolhatók itthon a gépei és megbízhatóbbak az átlagnál

#127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 16:29

Idézet: ion - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 16:09

gondolom, mivel itt nincs jó piaca ezeknek a gépeknek, ezért választék sincs...

Valamint a dollár is ingadozik, drágább cumóból szinte semmit nem éri meg tartani, különben júzer inkább vár egy hetet, oszt 10k-ért megrendeli máshol. Meg hasonlók.
Make love not Wor.

#128 Felhasználó inaktív   cigam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 21:25

Idézet: orsi - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 11:57

Köszi a hozzászólást...de mit akarsz mondani azzal hogy olcsó húsnak...??Ezzel én nem értek egyet,mert vannak ismerőseim akiknek még az enyémnél is olcsóbb gépük van,és évek óta semmi bajuk...szerintem semmi köze ehhez az árkategóriáknak...tök mindegy hogy mennyibe kerül egy gép,ilyennek nem szabadna előfordulnia hogy az első napokban elromlik..ja és a munkahelyekkel nem csak úgy megy ám,hogy én mindig ki sétálgathatok a futár elé...vágod?

Erre gondolok. Mondom ez nem az Acer ellen szól, csak tény, hogy ők a minőség/megbízhatósági létra közepén helyezkednek el. Felettük a brand gépek vannak, alattuk meg a noname-ek.

#129 Felhasználó inaktív   carpediem59 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 14:42

Sziasztok!

Van egy travelmate 2450 notebookom, ami tudom, hogy nem mai gyerek, de amire nekem kell arra jó. Most frissítettem az op. rendszert Win7-re és pár órás keresgélés után minden hardwer működik rajta, csak az a baj, hogy a WLAN a gép leállítása után ha nem kap 220V tápot, vagy csak akkus üzemben van, elfelejti, hogy be volt kapcsolva. Így a gép bekapcsolása után azt mindig újra be kell kapcsolni.
Én arra gondoltam, hogy a Win7 op. rendszer nem kezeli rendesen az alaplapot, emiatt felejti el a beállítást.
Sajnos már nem adnak ki chipset drivert ehhez a notebookhoz Win7-hez, így lehet hogy marad a kézi WLAN bekapcsolás mindig.
Ha valaki tudna nekem ebben segíteni, megoldást adni, azt előre is megköszönném.

#130 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 14:29

Hali! Nem vagyok egy nagy laptop-os, tavaly óta van netbook-om és egy hete notebook-om. Persze Acer mindkettő. A kérdésem az lenne, hogy az energiatakarékosságnál mi a jó beállítás, ha hagyom, hogy lekapcsolja a vinyót (takarékosság), vagy - mint a nagygépeknél - inkább pörögjön mindig (állagmegóvás)?

Szerkesztette: bigsee 2010. 02. 11. 14:29 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#131 Felhasználó inaktív   myke01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 16:27

Nemrégiben vásároltam egy Acer eMachine E525-302G25Mi notebook-ot , aminél problémába ütköztem a vezeték nélküli hálózati adapter (wifi) driverének a telepítésével .

A melékelt telepítőlemezről nem sikerült telepíteni a WLAN drivert semmilyen módszerrel. A gyártó weboldaláról letöltött (E525-ös) driver sem működtette a vezeték nélküli hálókártyát. Egy hardvervizsgáló program (Everest) szerint a következő típusú vezeték nélküli hálókártya „van” a laptopban: 
Atheros AR9285 802.11b/g Wireless Network Adapter PCI
Az ehhez a típushoz letöltött többféle verziószámú driverrel sem működött a WLAN kapcsolat.

Pár-napi kínlódás után felhívtam az ACER Call Centert , ahol a gyártási szám bemondása alapján kikeresték az adatbázisból a wifi kártya típusát , ami a következő :
Atheros HB95 (valahogy nem egyezik a fentivel ,úgy látszik a majdnem legfrissebb verziójú  Everest is tévedhet)

Az ehhez a típushoz letöltött driverrel végre „életre kelt” a WLAN kártya , aminek a működésével kapcsolatban lenne a következő kérdésem az ilyen típusú notebook-kal rendelkező „sorstársakhoz”:
A vezetéknélküli hálózati kapcsolatot elindító „forróbillentyű” (jobbra a bekapcsoló gombtól) LED-jének nem kellene folyamatosan világítania bekapcsolt WIFI esetén ?

Nem ismerem a működését ennek a kapcsolónak, de általában a notebook-okon folyamatos fénnyel világító LED jelzi a bekapcsolt WI-FI-t . Így viszont nem lehet megállapítani az aktív/inaktív állapotot. Bekapcsolt állapot esetén néha villog a LED, de szerintem nem az adatforgalmat kellene jeleznie a kapcsoló LED-jének, vagy csak akkor fog világítani folyamatosan, ha csatlakozok egy hálózatra?
Nem lehet ez hibás működésre utaló jel  ?

(A „tapipadot” letiltó ill. engedélyező kapcsoló (balra a bekapcsoló gombtól) LEDje folyamatosan világít aktív állapot esetén. )
Tiszteletem a szerve(re)knek !

#132 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 17:41

Idézet: myke01 - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 16:27

Nemrégiben vásároltam egy Acer eMachine E525-302G25Mi notebook-ot , aminél problémába ütköztem a vezeték nélküli hálózati adapter (wifi) driverének a telepítésével .

A melékelt telepítőlemezről nem sikerült telepíteni a WLAN drivert semmilyen módszerrel. A gyártó weboldaláról letöltött (E525-ös) driver sem működtette a vezeték nélküli hálókártyát. Egy hardvervizsgáló program (Everest) szerint a következő típusú vezeték nélküli hálókártya „van” a laptopban: 
Atheros AR9285 802.11b/g Wireless Network Adapter   PCI
Az ehhez a típushoz letöltött többféle verziószámú driverrel sem működött a WLAN kapcsolat.

Pár-napi kínlódás után felhívtam az ACER Call Centert , ahol a gyártási szám bemondása alapján kikeresték az adatbázisból a wifi kártya típusát , ami a következő :
Atheros HB95 (valahogy nem egyezik a fentivel ,úgy látszik a majdnem legfrissebb verziójú  Everest is tévedhet)

Az ehhez a típushoz letöltött driverrel végre „életre kelt” a WLAN kártya , aminek a működésével kapcsolatban lenne a következő kérdésem az ilyen típusú notebook-kal rendelkező „sorstársakhoz”:
A vezetéknélküli hálózati kapcsolatot elindító „forróbillentyű” (jobbra a bekapcsoló gombtól) LED-jének nem kellene folyamatosan világítania bekapcsolt WIFI esetén ?

Nem ismerem a működését ennek a kapcsolónak, de általában a notebook-okon folyamatos fénnyel világító LED jelzi a bekapcsolt WI-FI-t . Így viszont nem lehet megállapítani az aktív/inaktív állapotot. Bekapcsolt állapot esetén néha villog a LED, de szerintem nem az adatforgalmat kellene jeleznie a kapcsoló LED-jének, vagy csak akkor fog világítani folyamatosan, ha csatlakozok egy hálózatra?
Nem lehet ez hibás működésre utaló jel  ?

(A „tapipadot” letiltó ill. engedélyező kapcsoló (balra a bekapcsoló gombtól) LEDje folyamatosan világít aktív állapot esetén. )

Nálam is így működik, a forgalmat akkor jelzi, amikor elalszik a LED. Eszközkezelő milyen nevet ír a wifi-re?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#133 Felhasználó inaktív   myke01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 19:27

Akkor elméletileg nem "hibás" a wifi kártya  ezek szerint .

Kép

Atheros AR5B95 Wireless Network Adapter ,ez olvasható az eszközkezelőben .

Honnan  tudnám leszedni ehhez a legfrissebb XP 32bit-es drivert ?
(Már "áttúrtam az egész netet" , de .....)

#134 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 20:43

Idézet: myke01 - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 19:27

Akkor elméletileg nem "hibás" a wifi kártya  ezek szerint .

És mégis minek? Működik, szopoltál vele x időt, megvan a megfejtés, de nem jó, magad sem tudod, miért, de keresed a legfrissebb illesztőt hozzá. Nyugi. Ha megy, és hiba nélkül, akkor fogadd el, hogy annál jobb nem lehet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#135 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 15:24

Idézet: myke01 - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 19:27

xp3264-7.7.0.329-whql
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#136 Felhasználó inaktív   myke01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 20:25

Na igen , ez az op.rendszer telepítőbe "integrálós" változat .
Azért köszönöm a fáradozásod!

#137 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 08:51

Idézet: myke01 - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 21:25

Na igen , ez az op.rendszer telepítőbe "integrálós" változat .
Azért köszönöm a fáradozásod!

http://www.atheros.cz/

vagy azóta már rá is taláhattál...

#138 Felhasználó inaktív   maeda87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 22:14

Hali!

Ha érdekel valakit acer töltö + acer akumlátor akkor jelezze! gyárilag egyébként acer emachines e725-432g25mi gyári tartozéka teljesen új nem használt

Akumlátor : model AS09A61 (10.8V , 4.40Ah)
töltő,adapter : model ADP-65JH (100-240V , 1,5A)

#139 Felhasználó inaktív   laxapapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 20. 11:35

Sziasztok lenne egy két kérdésem remélem válaszoltok rá.Van egy Acer 3100 laptopom nem tudok rá ati drivert frissiteni le szedem az acer honlapról telepíti is de ugyan az van rajta ami volt.Ati readon xpress 1100 -sa vga van benne.játek elött kiírja hogy a vga illesztőprogramja elavultmit lehet vele csinálni vagy rosszul próbálkozok.Illesztőprogram csomag verzió 8.251-060427a-034514C-Acer
Szolgáltató ATI Technologies Inc.
2D illesztőprogram verzió 6.14.10.6614
2D illesztőprogram-fájl elérési útvonala System\CurrentControlSet\Control\Video\{8B72019A-B15F-4B00-9248-CAC1C0447EF3}\0000
Direct3D Verzió 6.14.10.0399
OpenGL Verzió 6.14.10.5817
Catalyst® Control Center - verzió 1.2.2308.14812
Ez van most fent .Amiket én találtam egyik se volt jó mindig ki irta hogy elavult pedig a legújabb verziokkal is próbálkoztam.
A válaszokat előre is Köszönöm :(

#140 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: laxapapa - Dátum: 2010. 03. 20. 11:35

Sziasztok lenne egy két kérdésem remélem válaszoltok rá.Van egy Acer 3100 laptopom nem tudok rá ati drivert frissiteni le szedem az acer honlapról telepíti is de ugyan az van rajta ami volt.Ati readon xpress 1100 -sa vga van benne.játek elött kiírja hogy a vga illesztőprogramja elavultmit lehet vele csinálni vagy rosszul próbálkozok.Illesztőprogram csomag verzió 8.251-060427a-034514C-Acer
Szolgáltató ATI Technologies Inc.
2D illesztőprogram verzió 6.14.10.6614
2D illesztőprogram-fájl elérési útvonala System\CurrentControlSet\Control\Video\{8B72019A-B15F-4B00-9248-CAC1C0447EF3}\0000
Direct3D Verzió 6.14.10.0399
OpenGL Verzió 6.14.10.5817
Catalyst® Control Center - verzió 1.2.2308.14812
Ez van most fent .Amiket én találtam egyik se volt jó mindig ki irta hogy elavult pedig a legújabb verziokkal is próbálkoztam.
A válaszokat előre is Köszönöm :(

EZT megpróbálnám.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.