HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 IV.

#841 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 04:00

Idézet: vers - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 2:15

akkor leirom mire gondolt, ha 360-bol rosszat választasz megszivod mert tuti sz@rrá ég
mig ps3-bol  tökmindegy

ti még mindig itt tartotok? :) de azért nyugodtan elmondhatod specialnak hogy a 90 nanós meg a 65 nanós box az 2 külön SKU. az enyém másfél éves ésmég mindig nem égett szarrá, egyébként  :p

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 16. 04:01 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#842 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 09:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 1:22

szerintem az ilyen szellemileg nívótlan riposztok helyett nézz utána az SKU jelentésének.  :rolleyes:

szellemileg nívótlan az kérlek, drága SFIJ, hogy az érvelés szempontjából teljesen lényegtelen részbe kötöttél bele, mégha igazad is volna az SKU definíciójában.

az is niylvánvaló volt, hogy retail SKU-ról beszéltem, nem pedig a gyártó gyártási-logisztikai láncában vezetett SCM-ről. márpedig nincs az a kereskedő, akihez bemész, és az árlistán többféle 40 vagy 60 gigabájtos PS3-at fogsz látni, attól függően, hogy melyik EMS gyártotta, milyen chipekkel szerelték, vagy ki gyártotta a kondenzátorokat bele, és azt sem hinném el hard fact nélkül, hogy a kereskedő képes legyen utánrendelni a disztritől/sonytól többféle változatot egy végfelhasználói modellen belül. ennek megfelelően egy értelmes készletezési rendszerben az esetleg többféle azonosítóval érkező, de ugyanolyan modellt egy SKU alá vonja össze a kereskedő.

persze ha mindenképpen azt szeretnéd, hogy SKU témában neked legyen igazad, akkor keresek más fogalmat majd rá. persze ne zavarjon, hogy egyébként SKU alatt az összes fórumon a végfelhasználói szempontból releváns tényezők alapján különböző termékeket értik. nem is értem, hogy az intel árlistáján miért is nincs jelölve, hogy melyik fabban gyártották, és hol tokozták. hiszen mindre külön megrendelési számot kellene meghatározni.

#843 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 11:14

Kezd már SKUrvaunalmas lenni na.  :reklamacio:

Szóval aki kipróbálta már az Assassin's Creedet és/vagy a Call of Duty 4-et a PS3-on, az legyenszíves referáljon, mik a tapasztalatai, mert most ez a két játék elérhető lenne számomra.
Valaki írta, hogy játszik a Folklore-al. Bevált a játék? Elég szórakoztató? A demó elég volt a látványvilághoz, de a teljes játék hangulatát nem igazán tudom az alapján megítélni.
Mother always says, Sharing is Good

#844 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 11:51

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 12:14

Szóval aki kipróbálta már az Assassin's Creedet és/vagy a Call of Duty 4-et a PS3-on, az legyenszíves referáljon, mik a tapasztalatai, mert most ez a két játék elérhető lenne számomra.
Valaki írta, hogy játszik a Folklore-al. Bevált a játék? Elég szórakoztató? A demó elég volt a látványvilághoz, de a teljes játék hangulatát nem igazán tudom az alapján megítélni.

CoD4 és Folklore egyaránt van nálam.

Utóbbi egy érdekes mix, kábé mintha az Alice-ot összekutyulnánk egy tündérmesével és egy detektívregénnyel.
Számomra a régi idők kalandjátékainak a hangulatát is idézi a helyszínek felépítése, valamint a statikus, képregényszerű átvezetőjelenetek és párbeszédek. Ezeket helyenként nagyon jól kiegészítik a nagyon szép renderelt animációk és a dinamikusan változó zene. Ugye két főszereplő van, de a teljes -- egyébként rendkívül szövevényes és csavaros -- sztori megismeréséhez mindkettővel végig kell tolni az egész játékot, ami egy idő után egyéntől függően unalmassá vagy monotonná válhat, de szerencsére elég rugalmasan kezeli a játék ezt a dolgot, konkrétan fejezetenként választhatsz, melyik szereplővel akarod tovább göngyölíteni a szálakat.

Szal nekem eddig bevált, bár még nem volt időm végigjátszani, most tarthatok úgy a háromnegyedénél.

A CoD4-ről nehéz újat mondani, mindenhol agyonmagasztalták, főleg a multi részét Az egyjátékos mód sztorija az egyik legpörgősebb, amit valaha láttam ebben a műfajban (igaz, mostanában ritkán játszottam ilyen játékokkal), a multi pedig nagyon durván mélyre megy. Ez egyébként azért jó, mert kifogja a szelet azoknak a vitorlájából, akik eddig a modok hiánya miatt fújtak a konzolokra: itt egy bizonyos szint után gyakorlatilag olyan karakterosztályt csinálsz magadnak, amilyet akarsz.

A játék technikailag is teljesen rendben van, eddig emlékeim szerint egyszer szaggatott be, valami nagyon heves támadásnál, ahol az ellen azzal kezdett, hogy kiszórt a terepre úgy húsz füstgránátot. A grafika részletessége, a zene és más dramaturgiai elemek néhol hátborzongató hangulatot teremtenek.
Két rész fogott meg eddig nagyon: az egyik, amikor egy C130 fedélzeti fegyvereit kell kezelni infra módban. Engem a Patriot Games azon jelenetére emlékezetett, amikor a tábort támadták az amcsik, és a CIA központ műholdról kapta a képet.
A másik, amikor Pripjatyban kell végrehajtani egy sniper akciót: a kihalt várost nagyon eltalálták (a háttérben halk gyerekzsivaj, amikor belépsz a volt iskolaépületbe, meg ilyenek).
Szal a CoD4 is ott van a szeren, aki ezt a műfajt kicsit is szereti, az jól fog szórakozni vele sztem.

Ha van még konkrét kérdés, szívesen válaszolok.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#845 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 12:36

Elerkezett a pillanat, amire senki nem gondolt volna meg egy evvel ezelott.
Az X360 eladasai, megeloztek Japanban is a PS3 eladasokat.
Igaz ez nem az osszesitett lista, es nem nagy a kulonbeseg az eladasokban,de into jel lehet a Sony szamara. Foleg most, amikor lassan jon az ev vege, a legnagyobb szezonalis bevetel lehetosege.
Mindenesetre ez nagy blama es jol jellemzi a gyenge hattermunkat, hogy a Sony meg mindig nem talalt valamilyen kezenfekvo megoldast az eladasok feltornaszasara.

Szerkesztette: Jakuza 2007. 11. 16. 12:36 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#846 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 12:40

Idézet: Jakuza - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 12:36

Elerkezett a pillanat, amire senki nem gondolt volna meg egy evvel ezelott.
Az X360 eladasai, megeloztek Japanban is a PS3 eladasokat.
Igaz ez nem az osszesitett lista, es nem nagy a kulonbeseg az eladasokban,de into jel lehet a Sony szamara. Foleg most, amikor lassan jon az ev vege, a legnagyobb szezonalis bevetel lehetosege.
Mindenesetre ez nagy blama es jol jellemzi a gyenge hattermunkat, hogy a Sony meg mindig nem talalt valamilyen kezenfekvo megoldast az eladasok feltornaszasara.

Gratulalok. (az ne zavarjon, hogy ez multheti hir, es a heten mar a PS3 vezet, a Wii elott) ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#847 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 14:41

Idézet: Samott - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 12:40

Gratulalok. (az ne zavarjon, hogy ez multheti hir, es a heten mar a PS3 vezet, a Wii elott) ;)

Samott

Psszt, ne zavarjon, hogy ez Nov 4-i lista nem egy hetes :D
Ennek ellenere megtortent, ami meg soha.
My name is penis.

#848 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:53

Idézet: Jakuza - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 13:41

Ennek ellenere megtortent, ami meg soha.

Valóban, mindjárt két hetes :) És valóban, ez tényleg ritka pillanat :)

#849 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:01

PS3 valami 50 ezres szintre ment fel a fehér 40 gigás modell megjelenésétől, télleg nézz utána alaposabban az adatoknak Jakuza :)
LY

#850 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:06

Idézet: Jakuza - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 14:41

Nem zavar, itt vannak a multheti eladasi adatok, okulj... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#851 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:11

Itt vannak a japcsi adatok pontosan akit erdekel:

Media Create Sales 11/5 - 11/11

Hardware - This Week | Last Week |    YTD |        LTD
1. NDS -    78,884 |    78,597 | 5,961,099 | 19,966,778
2. PSP -    58,964 |    59,714 | 2,244,938 |  6,777,067
3. PS3 -    55,924 |    17,434 | 844,568 |  1,302,126
4. WII -    34,546 |    37,617 | 2,860,430 |  3,780,073
5. PS2 -  9,043 |    10,209 | 658,773 | 20,813,632
6. 360 -  5,817 |    17,673 | 188,716 |    453,418
7. GBA -    923 |    319 |    49,903 | 15,347,982
8. NGC -        69 |    155 |    10,303 |  4,179,771

#852 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 16:19

Hehe, kaptam ma egy csomagot Franciaországból, nézem miez. Megköszönik hogy regisztáltam a Playstation Network-re, és küldtek egy free Bluray filmet (az új James Bond rész, és més magyar szinkron is van rajta  :cool: ).
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#853 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 17:01

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 9:20

szellemileg nívótlan az kérlek, drága SFIJ, hogy az érvelés szempontjából teljesen lényegtelen részbe kötöttél bele, mégha igazad is volna az SKU definíciójában.

:offtopic:  szerintem fo reszbe kotottem bele. igenis van jelentos kulonbseg a PS3 SKU-k kozott. Gyengebbek kedveeret: egyes modellek tamogatjak a PS2 jatekokat, masok meg nem. capisci?  :Đ 

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 9:20

az is niylvánvaló volt, hogy retail SKU-ról beszéltem, nem pedig a gyártó gyártási-logisztikai láncában vezetett SCM-ről. márpedig nincs az a kereskedő, akihez bemész, és az árlistán többféle 40 vagy 60 gigabájtos PS3-at fogsz látni, attól függően, hogy melyik EMS gyártotta, milyen chipekkel szerelték, vagy ki gyártotta a kondenzátorokat bele, és azt sem hinném el hard fact nélkül, hogy a kereskedő képes legyen utánrendelni a disztritől/sonytól többféle változatot egy végfelhasználói modellen belül. ennek megfelelően egy értelmes készletezési rendszerben az esetleg többféle azonosítóval érkező, de ugyanolyan modellt egy SKU alá vonja össze a kereskedő.
te iszonyatosn nagyot tevedsz. amit annak tudhatok csak be hogy fejletlen kereskedelmi kulturaju orszagban tengeted az eletedet. De nyugodtan nezzel csak szet modjuk core2duo processzorok okan a magyar kiskereknel. azt fogod talalni hogy bizonyos malajziaban adott heten gyartott peldanyok lenyegesen dragabbak mint egy adott modell atlagara :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 16. 17:05 -kor

#854 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 17:01

:offtopic:  szerintem fo reszbe kotottem bele. igenis van jelentos kulonbseg a PS3 SKU-k kozott. Gyengebbek kedveeret: egyes modellek tamogatjak a PS2 jatekokat, masok meg nem. capisci?  :Đ

ha ennyire hülyének nézel, minek vitatkozol egyáltalán velem? nonszensz az egész, amit csinálsz.

Idézet

azt fogod talalni hogy bizonyos malajziaban adott heten gyartott peldanyok lenyegesen dragabbak mint egy adott modell atlagara :)

hát persze. hozod a kivételt, és abból általánosítasz.

#855 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 19:00

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:49

ha ennyire hülyének nézel, minek vitatkozol egyáltalán velem? nonszensz az egész, amit csinálsz.

:offtopic: nezd felhivtam a figyelmedet egy szerintem jelentos tevedesre. az hogy te ebbol nivotlan flamewart rendeztel, meltatlan hangnem hasznalata kozepette azmar nem az en hibam, szvsz. :rolleyes:

Idézet: special - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:49

hát persze. hozod a kivételt, és abból általánosítasz.
special. egy civlizalt vitanak vannak szabalyai. a pelda az pelda, nem pedig kivetel. civilizalt vitaban csusztatni, szandekosan felremagyarazni nem illik. amugy a pelda arra igen is jo hogy lasd, hogy bizonyos technologiai metrikak alapjan elkulonulo SKUk eseteben a termek piaci erteke az SKU fuggvenyeben valtozo, ergo nem kezelheto az adott fantazianevu termekcsoport homogen masszakent, mint ahogy azt te probalod eroltetni.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 16. 19:08 -kor

#856 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 19:36

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:01

PS3 valami 50 ezres szintre ment fel a fehér 40 gigás modell megjelenésétől, télleg nézz utána alaposabban az adatoknak Jakuza :)

Tenyleg neked kene megnezni az elotte levot. :D

1. NDS Lite - 78,552 [5,879,243]
2. PSP - 59,714 [2,185,974]
3. Wii - 37,617 [2,825,784]
4. Xbox 360 - 17,673 [182,899]
5. PlayStation 3 - 17,434 [788,644]
6. PlayStation 2 - 10,209 [649,730]
7. GBA SP - 206 [21,422]
8. GameCube - 155 [10,234]
9. GB Micro - 113 [26,887]
  10. NDS - 45
My name is penis.

#857 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 19:54

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 11:51

CoD4 és Folklore egyaránt van nálam....

Renwick!

Köszönöm szépen!  :up:
Nagyon korrekt a leírás és jó kedvcsinálónak is. Pc-n fps-t és stratégiákat játszottam leginkább, illetve régebben kalandjátékokat, de időhiány miatt azokról valahogy leszoktam. A Folklore viszont nagyon izgatja a fantáziámat és amit írtál, az csak tovább fokozta a kíváncsiságom, úgyhogy majd arra is áldozok alkalmasint. Hétfőn lesz CoD4 és állítólag Uncharted is. Méghogy nincs játék Ps3-ra.  :cool:

Közben birtokomba került az Assassin's Creed, úgyhogy éjszaka reményeim szerint ki is próbálom és holnap beszámolok.
Mother always says, Sharing is Good

#858 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 20:10

Idézet: Jakuza - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 19:36

O meg a tobbiek is megneztek es kitargyaltak mar a multheten. ;) Mondtam, hogy le vagy maradva... ;)

Samott

#859 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:07

Idézet: Samott - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 20:10

O meg a tobbiek is megneztek es kitargyaltak mar a multheten. ;) Mondtam, hogy le vagy maradva... ;)

Samott

ne roncsatok mar el az olvtars oromet.. most olyanok vagytok mar.. naa :)

#860 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:55

Idézet: Jakuza - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 20:36

Ez már lejárt lemez, láttuk, kitárgyaltuk, következő héten a PS3 lenyomta az X-et a porba; minek kötni az ebet a karóhoz?

Beírhatod, hogy bocsi, lemaradtam, mindenki nyugtázza és megy az élet tovább. Ehelyett erősködsz és mindeki elkönyvel hülyének...

Szerkesztette: Laa-Yosh 2007. 11. 16. 21:56 -kor

LY

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »