Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 12:14
Szóval aki kipróbálta már az Assassin's Creedet és/vagy a Call of Duty 4-et a PS3-on, az legyenszíves referáljon, mik a tapasztalatai, mert most ez a két játék elérhető lenne számomra.
Valaki írta, hogy játszik a Folklore-al. Bevált a játék? Elég szórakoztató? A demó elég volt a látványvilághoz, de a teljes játék hangulatát nem igazán tudom az alapján megítélni.
 CoD4 és Folklore egyaránt van nálam.
Utóbbi egy érdekes mix, kábé mintha az Alice-ot összekutyulnánk egy tündérmesével és egy detektívregénnyel. 
Számomra a régi idők kalandjátékainak a hangulatát is idézi a helyszínek felépítése, valamint a statikus, képregényszerű átvezetőjelenetek és párbeszédek. Ezeket helyenként nagyon jól kiegészítik a nagyon szép renderelt animációk és a dinamikusan változó zene. Ugye két főszereplő van, de a teljes -- egyébként rendkívül szövevényes és csavaros -- sztori megismeréséhez mindkettővel végig kell tolni az egész játékot, ami egy idő után egyéntől függően unalmassá vagy monotonná válhat, de szerencsére elég rugalmasan kezeli a játék ezt a dolgot, konkrétan fejezetenként választhatsz, melyik szereplővel akarod tovább göngyölíteni a szálakat.
Szal nekem eddig bevált, bár még nem volt időm végigjátszani, most tarthatok úgy a háromnegyedénél.
A CoD4-ről nehéz újat mondani, mindenhol agyonmagasztalták, főleg a multi részét Az egyjátékos mód sztorija az egyik legpörgősebb, amit valaha láttam ebben a műfajban (igaz, mostanában ritkán játszottam ilyen játékokkal), a multi pedig nagyon durván mélyre megy. Ez egyébként azért jó, mert kifogja a szelet azoknak a vitorlájából, akik eddig a modok hiánya miatt fújtak a konzolokra: itt egy bizonyos szint után gyakorlatilag olyan karakterosztályt csinálsz magadnak, amilyet akarsz.
A játék technikailag is teljesen rendben van, eddig emlékeim szerint egyszer szaggatott be, valami nagyon heves támadásnál, ahol az ellen azzal kezdett, hogy kiszórt a terepre úgy húsz füstgránátot. A grafika részletessége, a zene és más dramaturgiai elemek néhol hátborzongató hangulatot teremtenek. 
Két rész fogott meg eddig nagyon: az egyik, amikor egy C130 fedélzeti fegyvereit kell kezelni infra módban. Engem a Patriot Games azon jelenetére emlékezetett, amikor a tábort támadták az amcsik, és a CIA központ műholdról kapta a képet.
A másik, amikor Pripjatyban kell végrehajtani egy sniper akciót: a kihalt várost nagyon eltalálták (a háttérben halk gyerekzsivaj, amikor belépsz a volt iskolaépületbe, meg ilyenek).
Szal a CoD4 is ott van a szeren, aki ezt a műfajt kicsit is szereti, az jól fog szórakozni vele sztem.
Ha van még konkrét kérdés, szívesen válaszolok.
üdv
R.