HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 IV.

#341 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 15. 01:09

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 23:46

A Blurayt meg konkrétan le se sz**ják a vásárlók, amíg ennyibe kerül egy film, egyedül a hifiadudiofilházimozifan réteg vásárolja, ha nem elég neki a HD műhold/kábel.

Azért ez így nem igaz. Egy Blu-ray film kb. húsz dollárba kerül. Ez nagyon nem drága, kb annyi, mint egy extra kiadású DVD. Tíz dollár körül van egy normál DVD. Akinek van HD képernyője meg lejátszója, az miért ne venné meg a Blu-rayt? A probléma inkább az, hogy sok vásárló még mindig nem tudja mi is az a HD valójában. Nemrég olvastam egy felmérésről, ahol a vásárlók nagy része még a DVD-t is HD-nek gondolta és nem tudták igazából megmondani mi is az a HD.
Az új árcsökkentésekkel pedig igazán nem lesz drága a PS3. Kb. egy heti fizetés. Én úgy vettem PS3-at pár hónapja, hogy előtte semilyen más konzolom nem volt. Gondolkodtam, hogy Xbox vagy PS3 és végül azért vettem ezt, mert ez újabb volt, valamint tetszettek a BR film előzetesek. Eddig mondjuk sok filmet nem vettem, kb van három, de DVD-t meg egyáltalán nem veszek.

#342 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 06:56

:offtopic:

Bocs az off-ért de kivéncsi lennék a véleményetekre. Egy ismerősöm úgy döntött vesz egy konzolt. Namost azt mondta PS3, x360 drága per pillanat nem fussa, vagyis venne PS2-őt vagy Wii-t. Megkérdezett mit javasolok, de bevallom fogalmam sincs. PS2 játék millió van, sok egész olcsón is, de eljárt felette az idő,  a Wii meg mégiscsak "nextgen". Szerintetek?
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#343 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 07:34

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 2:09

Az új árcsökkentésekkel pedig igazán nem lesz drága a PS3. Kb. egy heti fizetés.

Szeretnék én is olyan helyen dolgozni, ahol egy heti fizetésből kapok egy PS3-at  :Đ
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#344 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:10

Xbox 360 arcade kozel ugyanannyi, mint a Wii...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#345 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:22

Idézet: GAI - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 8:34

Szeretnék én is olyan helyen dolgozni, ahol egy heti fizetésből kapok egy PS3-at  :Đ

...ahhoz nem kell messze menni!  ;) Nem is a magyarországi helyzetre értettem.  :) pár oldallal ezelőt ment a vita, hogy a PS3 árából milyen PC-t lehet össze rakni. Azért $500ból nem sok jót lehet kihozni.

#346 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:26

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 7:10

Xbox 360 arcade kozel ugyanannyi, mint a Wii...

Ez OK, de ismerősőm "retteg" mert biztos forrásból tudja hogy a "régi" x360-ak "veszélyesek" mert könnyen tönkremennek. Szóval azt nem mer venni. ( No komment, de ez van)

#347 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:32

Idézet: delphijos - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 7:56

:offtopic:

Bocs az off-ért de kivéncsi lennék a véleményetekre. Egy ismerősöm úgy döntött vesz egy konzolt. Namost azt mondta PS3, x360 drága per pillanat nem fussa, vagyis venne PS2-őt vagy Wii-t. Megkérdezett mit javasolok, de bevallom fogalmam sincs. PS2 játék millió van, sok egész olcsón is, de eljárt felette az idő,  a Wii meg mégiscsak "nextgen". Szerintetek?

konzolt mindig játékok alapján kell választani. a ps2 és a wii ráadásul eléggé kontrasztos. mondjuk tényleg nem kellene a ps2-t egy kategóriába rakni a wiivel, mert kétszer annyiba kerül, és akkor már tényleg szóba jöhet x360 is. egy hagyományos pécésnek egyébként az x360 felhozatal állhat a legközelebb az ízléséhez.

#348 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:36

Idézet: delphijos - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:26

Ez OK, de ismerősőm "retteg" mert biztos forrásból tudja hogy a "régi" x360-ak "veszélyesek" mert könnyen tönkremennek. Szóval azt nem mer venni. ( No komment, de ez van)

Akkor mondd meg neki, hogy te meg biztos forrásból tudod, hogy ez már a múlt, és a Microsoft megoldotta a gondot, és egyébként is 3 év garanciát vállal arra a bizonyos hardverhibára. Ha nem fogadja el, akkor megkönnyítette a te helyzetedet is, mert nyugodt lelkiismerettel hagyhatod magára a döntésével.

Szerkesztette: special 2007. 10. 15. 08:37 -kor

#349 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 09:40

Idézet: delphijos - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:26

Ezt sosem értettem. Ha ilyen jól értesült és tájékozott, akkor miért nem ő ad neked tanácsot?

Ha lesz ma időm, beszerzem a billentyűzetet és az egeret és linuxozok kicsit. A telepítőképernyőig már eljutottam a Yd 5.0.2-20070711 lemezével, de eszközök hiányában megálltam.  :omg:
Mother always says, Sharing is Good

#350 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 09:55

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 8:40

Ezt sosem értettem. Ha ilyen jól értesült és tájékozott, akkor miért nem ő ad neked tanácsot?

Szó sincs róla hogy tájékozott lenne, csak ugye "hallott valamit". Mint amikor valakinek ellopják a biciklijét, feljelentést tesz, és amikor később előléptetnék leszavazzák "mert volt valami rendőrségi ügye"...  :) 

#351 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 10:00

Idézet: delphijos - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 10:55

Szó sincs róla hogy tájékozott lenne, csak ugye "hallott valamit". Mint amikor valakinek ellopják a biciklijét, feljelentést tesz, és amikor később előléptetnék leszavazzák "mert volt valami rendőrségi ügye"...  :)

Öhhhm, hát hogyismondjam, ez a példa azért így kissé sántít... ;)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#352 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 13:19

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 23:46

Bocs, de 5 millió eladott konzol után már régen túl vagyunk az early adoptereken, nem?

Nem fikázásból kérdezem, de az NPD mit ír? A múltkor (egy hónapja) még nem volt az 4 millió sem.
Papesz

#353 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 13:46

Az NPD eleve csak USA adatokat mér, és azt sem 100%-osan. Világszinten kábé 4,5-4,9 millió között van a PS3.
LY

#354 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 13:55

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 14:46

Az NPD eleve csak USA adatokat mér, és azt sem 100%-osan. Világszinten kábé 4,5-4,9 millió között van a PS3.

volt év közepén.

#355 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 14:47

Ratchet & Clank demo a PSN-on (amcsi reg) ;)

#356 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 16:13

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:22

...ahhoz nem kell messze menni!  ;) Nem is a magyarországi helyzetre értettem.  :) pár oldallal ezelőt ment a vita, hogy a PS3 árából milyen PC-t lehet össze rakni. Azért $500ból nem sok jót lehet kihozni.

Pár oldallal ezelőtt le volt írva mit lehet kihozni a ps3 árából. Az sok és jó. De jelenlegi amortizációs tempóban már azóta is változott a dolog és mégjobbat lehet  :D

#357 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 16:18

Idézet: delphijos - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 10:55

Szó sincs róla hogy tájékozott lenne, csak ugye "hallott valamit".

Pont erről van szó, bocsánat, de utálom az ilyet, aki tanácsot kér, majd ő oktat ki, hogy az nem jó amit mondasz mert a pistike nagybátyjának a geek haverjától hallotta, hogy blablalba és ne akard átverni mert ő tudja, hogy az rossz.

Szerkesztette: Mumia 2007. 10. 15. 16:18 -kor

#358 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:30

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 20:34

A visszamenőleges kompatibilitásra céloztam. Bár nem tanultam marketinget, de szerintem 500-600 dolláros konzolt nem feltétlenül olyan közönségnek csinálnak, akiknek még sosem volt konzoljuk. A Sonynak van/volt egy rettenetesen erős bázisa, amit most gyakorlatilag figyelmen kívül hagy.

nézd, szerintem az van, hogy jelenleg a van a piacon egy piacvezető és az diktálja a szolgáltatások szintjét és az árszinvonalat.
az 500-600 dolláros konzol mint olyan a piacon jól láthatólag megfog bukni...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#359 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:33

Idézet: special - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 21:12

szerinte ma ps2 kompatibilitást nem költségcsökkentési céllal szedték ki, szerintem ez egy piacszegmentálási húzás: nem akarják, hogy ps2-es játékokhoz ps3-at vegyenek az emberek, és azzal töltsék el az idejüket, és akár 1 ps3-as játékkal kevesebbet vegyenek emiatt. egy jó ideje azt gondolom, a sony fél szívvel tolja a ps3 szekerét egyelőre. azt írta valaki, hogy ha a ps2 10 százaléka áttért volna már...nos, a sony pénzügyi osztálya meg is őrült volna. ha 2-3x ekkora veszteséget kellett volna elkönyvelni, a a részvényesek pedig kutaragit stringerrel összekötözve kilőtték volna a napba. a kompatibilitás megszüntetésével bezárják a nem kívánatos ps3 hardvereladásokat, és valószínűleg kitolják a ps2 életgörbéjét.

ebbe is van sok igazság, bár én nem vagyok ennyire borulátó. jó ötlet pl a PS-2t a wii ellen pozícionálni míg a PS3 versenyezzen csak a box-szal. nézetednek azt a részét miszerenit a sony szándékosan lefojtja a PS3-at - nem osztom...

#360 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 18:43

Idézet: special - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 23:05

Bocs, de nem tudom elfogadni, hacsak erre nincs kutatási eredmény. Milyen megcélzott piaci réteg nem fogja fel?  Az early adopterek, akik jellemzően az átlagnál magasabb jövedelmű családi háttérrel, ergo az átlagnál magasabb iskolai végzettségű, ergo intenzívebb netfelhasználó és tájékozottabb réteg? Na ne már. Ráadásul köztük van sok hard core gamer arc, akinek kurva nagy PS2-es libraryje van.

nem akarok beledisznólkodni de a jólszituált, magasabb családi jüvedelmű rétegek nyugaton inkább pcn játszanak mint konzolon. erről olvastam egy femérést, sayna már nem emléxem hol...

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »