Idézet: kukac7 - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 13:36
hello!
elterveztem, hogy karacsonyra meglepem magam egy fotomasinaval.
olyan 60-70 penzt szannek ra.
a kinezett gep egy finepix s6500fd lenne.
ki mit ajanl?
milyenek a velemenyek a geprol?
Kb. 2-3 hónapja ruháztam be rá, nagyon meg vagyok elégedve.
Pro:
Külső, Ergonómia
-jó anyaghasználat, és összeszerelés
-kiváló ergonómia. Nagy, és nehéz, biztosan lehet fogni.
-Kezelőszervek aránylag jó helyen. Manuális zoom kiválóan, fókusz aránylag jól használható.
Képminőség:
-JPG-ben gusztustalan zajszűrés, erősen szemcsésít, színzajt bénán szűri. Ennek egyetlen előnye, hogy a képet lekicsinyítve sokkal részletgazdagabbnak tűnnk a képek, mint amilyenek.
-Kissé túlzó élesítés, szintén JPEG-nél alapbeállísoknál. Sajnos fel is erősíti a gyeenge zajszűrés hatásait.
-Hajlamos a fehéregyensúlyt kissé kékre állítani szinte minden körülmény között. Ez sem nagy gond.
-Kissé lacsony kontarszt és szaturáció alapból. (Ki hogy szereti persze)
-RAW-ban jelenleg a legjobb képminőséget nyújtja. Alacsony ISO értékeknél nyugodtan össze merném ereszteni egy DSLR-rel, minimális luminanciazaj, színzaj nincs. ISO 400-ig nagoyn jó, enyhe luminancia-zaj kezd jelentkezni, színzaj közel 0, gyarkolatilag veszteség nélkül szűrhető. 800-on még aránylag jó képeket csinálhatsz vele, luminancia zaj itt már elég erős, színzaj is kezd jekentkezni. ISO 1600-3200-nak már nem sok értelme van, ha nagyon nincs más lehetőséged, használható.
-Kiváló dinamika! Főleg RAW használatánál, érezhetően jobb mint a jelenlegi konkurens gépek. Nagyon finom tónusátmenetek! A képek hangulata hasonlít a tükrösökére.
-Objektív is jól teljesít, CA gyarkolatban nem túl vészes, rajzolata kiváló, még 28mm-nél is.
Használat közben:
-a stabilizátor hiányzik.
-gyors. A fókusz nagylátószögnél hozza az átlagot, telében nagyon gyors. Utóbbit segíti egy baromira erős zöld segédfény. 4-5m-ről teljes sötélségben még szinte könnyedén talál fókuszt. ARánylag keveset is hibázik.
-A vaku nagyon jó! A kompakt gépeknél jelentkező előtér beég, háttér bebukik egyáltalán nem jellemző rá. Vörösszem nincs, eléggé magasra nyílik ahhoz.
Ha érdekel még valami, esetleg RAW képek is, csak szólj!
Üdv.:Tamás