HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 31. 10:54

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 16:36

bámészkodtam ebayen, azért az kicsit meglepett, hogy egy 550$ról indult sigma 70-200 f2,8ra senki sem licitált, még akkoris, ha sa bajonettes (sigma privát marhasága) :eek:

Valszeg azért meg tág rekesszel egy katasztrófa a képe. :)
Én még 550-et sem adnék érte.
RDaneel_hu

#142 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:10

A képe nem katasztrófa, sőt.  Ami katasztrófa az az SA bajonett.

#143 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:51

Idézet: kukac7 - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 13:28

koszonom a kimerito valasz(oka)t. :)

szerintem akkor o lesz az.
igazsag szerint mas valasztottam nincs is.

olvastam meg, hogy kulonbozo szuroket lehet ra venni.
milyenek vannak?
csak mert nem nagyon ertek hozza.

u.i.: a kepekre kivancsi lennek.
ha megdobsz egy linkkel, azt megkoszonnem.

Szia Hol veszed meg mert jelenleg sehol sincs:(
én már 3 hete kergetem......
nem szállít a fuji mert kifutott....
szal hol veszed ? :D
60K körűl jó vétel!!
de ha nem lesz akkor marad a TZ3 szerintem az is nagyon jó Barátnőm ellesz vele, nem kell sokat állítgatni rajta csak megnyomja és kész.
Európa legjobbja!!

#144 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 12:36

Idézet: Lumpy - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 12:51

Szia Hol veszed meg mert jelenleg sehol sincs:(
én már 3 hete kergetem......
nem szállít a fuji mert kifutott....
szal hol veszed ? :D
60K körűl jó vétel!!
de ha nem lesz akkor marad a TZ3 szerintem az is nagyon jó Barátnőm ellesz vele, nem kell sokat állítgatni rajta csak megnyomja és kész.
Európa legjobbja!!

Mármint a barátnőd? :Đ /off
S6500-at láttam pénteken a Saturnban, árát nem figyeltem mert csak étmentem a soron, de lényeg az hogy van még, e-digital-ban is van 66-ért pl.

#145 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 31. 19:43

Idézet: DLL - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 12:36

Mármint a barátnőd? :Đ /off
S6500-at láttam pénteken a Saturnban, árát nem figyeltem mert csak étmentem a soron, de lényeg az hogy van még, e-digital-ban is van 66-ért pl.

en depon neztem, meg arukeresoben meg nemtom hol es van tobb helyen 65900-ert.
(amugy edigitalnal vennem, mert maskor is rendeltem mar cuccot onnan.)
sot itt is arul az egyik srac egyet a bolhan.
de mivel nem latom rajta, hoghy tulsagosan el akarna adni a gepet, igy szerintem veszek egyet ujonan.

megtudnad nekem, hogy pontosan mennyi fukareknal?
elore is koszi, ha arra jarsz veletlen.

Szerkesztette: kukac7 2007. 10. 31. 19:46 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#146 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:25

Nemrég elhatároztam, hogy kicsit fejleszteni kéne a digitális felszerelésemet (a filmesre egyre kevesebb időm jut, a digitális kompaktom meg nem a legtökéletesebb, ha MŰVÉSZETRŐL :) van szó), úgyhogy elkezdtem nézelődni a felsőbb kategóriás kompaktok között. Megdöbbenve tapasztaltam viszont, hogy a belépőszintű tükrösök is mélyrepülésbe kezdtek az utóbbi időben, ezért erősen kacsingatok arrafelé is. A kérdésem a következő lenne, hogy megéri-e egy Samsung GX-1L-be beruháznom, ami lényegében egy Pentax *istDL átcímkézve, és 18-55-ös kitobival hozzám vágnák 99 ezerért újonnan (nekem tetszik az a pár tesztkép, amit láttam a géppel és az obival, ám ISO800 fölött eléggé zajosodik a jószág), vagy inkább megéri várni és éhezni :) egy kicsit, és beruházni valami belépőszintű, használt Canon vagy Nikon vázba? Nagy igényeim obik terén nincsenek, szerintem sokáig elleszek az egy kitobival, később is abban a tartományban érdekelne a jobb minőség, a kitobinál nagyobb látó és telébb tartomány sosem vonzott igazán.

Apropos: ha mondjuk vennék egy használt EOS 300D-t vagy 350D-t, és behalna a zárszerkezete, akkor mibe fájna/meddig tartana körülbelül a javítás?

#147 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:39

Idézet: debaj - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 21:25

Apropos: ha mondjuk vennék egy használt EOS 300D-t vagy 350D-t, és behalna a zárszerkezete, akkor mibe fájna/meddig tartana körülbelül a javítás?

Nekem decemberben lesz 3 éves a 300D-m, 31e expó körül járok, zárcserém még nem volt (segédtükör csere ~10e expónál igen). Úgy tudom, hogy egy zárcsere kb. 48e Ft a Camera Kft-nél, és 2-4 hétre vállalják.

Analóg géped (rendszered) milyen? Nem lenne jó, ha a meglévő obikat tudnád esetleg használni az új vázon is?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#148 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:51

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 22:39

Analóg géped (rendszered) milyen? Nem lenne jó, ha a meglévő obikat tudnád esetleg használni az új vázon is?

Nem hiszem, hogy találnék megfelelő digitális vázat hozzá, Kiev-88-am van, az utolsó lajkásat most adtam el, az Kiev-III volt. :D Volt analóg Canonom egy ideig, jó haszonnal adtam el. :) Úgyhogy most teljesen rendszer-szűz vagyok, bár vonz a Canon vonal, de nem tudok dönteni az olcsón használtat-olcsón újat opció között. Bevallom őszintén, ha a pénz nem számítana, akkor valami középkategóriás Nikont vennék, de sajnos leginkább a pénztárcámon múlik minden.

A fő kínom az, hogy ott a jó Kiev, csak hetek óta a szekrényben van, mert egyszerűen nem tudnék időt szakítani a laborálásra, pénzért hívatni meg nem jó móka. A digitálisat meg csak le kell húzni a memóriakártyáról, és akkor kevergetem elő, amikor jól esik, még sötét se kell hozzá.

#149 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 01:36

Idézet: debaj - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 22:25

Nemrég elhatároztam, hogy kicsit fejleszteni kéne a digitális felszerelésemet
[ . . . ]

A 350D-t egy jó választásnak tartom, ha jól tudom ebbe már 100K expóra tervezett zár került - de cáfoljatok meg, és objektív vlaszték tekintetében is jobb rendszer mint a Pentax/Samsung, ráasásul az említett modell még nem támogatja a supersonic optikákat, azt hsizem az K10/GX10-től van.

#150 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 03. 09:50

debaj.

Anélkül hogy bármire is rábeszéljelek, mert ugye a tanács arra jó hogy ne fogadják meg, vagy legyen kit okolni utána,de ha valóban csak az említett tartományban szándékozol fotózni, akkor nagyon jó választás a samsung. Bár akkor inkább a Pentax K100D a stabilizátor miatt. A pentax kit obija a kategória legjobbja. De ha beruházol egy sigma 17-70 2.8-ra, vagy egy pentax 16-45-re, azért az már sztem megfelelő minőségi szintet jelent.
De mielőtt sokan felhördülnének, azt is tudni kell, hogy ha nem akarsz bíbelődni, régi m42 üveg obikkal, akkor azért nikon, canon, obikat jobban találsz használtan. Újonnan meg mindegyik baromi drága, ami fényerős, meg ami nem az is.
Gondolom az már kiderült, nekem pentaxom, van. ;)
De én elfogult vagyok, (ki nem), mert volt egy asahi pentaxom régen.

#151 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 10:17

Ahoj!
Nos, elérkezettnek látom az idpt ,hogy vegyek fotomasinat :) korábban már itt megkérdeztem, megkorbeneztem, sé a nikon d40-et ajanlottak.

namarmost, most nézem, és a photo hallba van 12990-ért d40-es. ezt megkapom 30*5423 forintért (budapest bank). Ez akkor igy 162690 hufba kerulne nekem. Tehát a hitel 32700 forintért van. Namarmost, adnak hozzá egy táskát, ami saját bevallásuk szerint 20e pénz. Tehát akkor végulis 17e-be kerul a hitel ha ugy vesszuk.

Van olyan hely, ahol megkapnam olcsobban a hitelt? Amiket nézegettem, kb. ilyen árra jottek ki...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#152 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 15:51

Idézet: kukac7 - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 14:28

koszonom a kimerito valasz(oka)t. :)

szerintem akkor o lesz az.
igazsag szerint mas valasztottam nincs is.

olvastam meg, hogy kulonbozo szuroket lehet ra venni.
milyenek vannak?
csak mert nem nagyon ertek hozza.

u.i.: a kepekre kivancsi lennek.
ha megdobsz egy linkkel, azt megkoszonnem.

Hali!
Szigliget
Badacsonylábdi
Karnevál
Kertiparti

Ezeknek a képeknek a java a Fujival készült, a DSCFxxxx fájlnevűeket keresd!
Ezek sajnos csak 2MPixelesek, úgyhogy dobtam fel pár eredeti méretűt is, igaz enyhén tömörítve.

Mind RAW-ból konvertálva, módosítás nélkül, ahol mégis, ott írtam.

Kép
ISO 100,
Kép
ISO 100, Vakuval.

Kép
ISO 200
Kép
ISO200
Kép
ISO 200

Kép
ISO400
Kép
ISO400

Érdemes összehasonlítani, néhány mai bridge mit produkál RAW-ban.
A képeken szereplő személyekkel kapcsolatos kommentárokat mellőzzük ha kérhetem.
Ma este még készül egypár, kep.tar-ra fel lesznek téve azok is.

Szerkesztette: AViD 2007. 11. 03. 15:57 -kor

#153 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 15:57

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 10:17

Ahoj!
Nos, elérkezettnek látom az idpt ,hogy vegyek fotomasinat :) korábban már itt megkérdeztem, megkorbeneztem, sé a nikon d40-et ajanlottak.

namarmost, most nézem, és a photo hallba van 12990-ért d40-es. ezt megkapom 30*5423 forintért (budapest bank). Ez akkor igy 162690 hufba kerulne nekem. Tehát a hitel 32700 forintért van. Namarmost, adnak hozzá egy táskát, ami saját bevallásuk szerint 20e pénz. Tehát akkor végulis 17e-be kerul a hitel ha ugy vesszuk.

Van olyan hely, ahol megkapnam olcsobban a hitelt? Amiket nézegettem, kb. ilyen árra jottek ki...

Saturn szórólapban mintha láttam volna 10x k-ért d40-est /simát, nem x-est/ mintha lett volna hitelajánlatuk is rá. Mondjuk pont ezt a csóró gépet nem venném meg hitelre...

#154 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:23

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 15:57

Saturn szórólapban mintha láttam volna 10x k-ért d40-est /simát, nem x-est/ mintha lett volna hitelajánlatuk is rá. Mondjuk pont ezt a csóró gépet nem venném meg hitelre...

nos, korábban már itt megkérdeztem, és többen is ezt a gépet ajánlották.
akkor mit vennél ennyi pénzért?

#155 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:33

A lényeg a hitelre nem venném meg. Mondjuk nekem canon rendszerem van, így nem csoda hogy belépő nikonba nem akarok pénzt tenni. :)

Szerkesztette: RiCS 2007. 11. 03. 16:38 -kor

#156 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:44

Charlie ne dőlj be, csak fáj neki a Nikon...  ;)
Hitelre tényleg nem a legjobb (negyedével többet kell perkálni), de ha nincs más járható út akkor ennél az összegnél még bele lehet vágni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#157 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:58

Mivel egybe nem tudok előrakni ekkora pénzt, azért marad a hitel. De ez igy még mindig nem olyan veszes, egy honapja csak a gép volt 150e...

ez az a saturn?

Szerkesztette: charlie 2007. 11. 03. 17:01 -kor

#158 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:47

Az.

Nekem nem fáj a nikon, eléggé  élhető rendszert sikerült összehoznom magamnak az évek során. Pár apróság még hiányzik, de szerencsére semmi tragikusról nincs szó.

#159 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 19:32

Ami viszont fáj, hogy mintha valahol azt hallottam volna hogy a fuji 6500 helyett érkező fuji 8000 kisebb érzékelőt kap és unblock mindenben gyengébbnek ígérkezik mint a 6500 volt.

#160 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 19:42

ugyanígy kiherélték a jól sikerült Fuji F10/F11/F20/F30/F31 szériát is, amikor 6 Mp helyett 8 M-s érzékelőt tettek az F40-be, végül 12 Mp-t :omg: az F50-be - ezzel el is úszott a korábbi szuperjól viselkedő nagy érzékenység, és a dinamika is sikeresen csökkent...    :mad:

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.