HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 10:10

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 9:40

Köszi! Tényleg tök jó árai vannak. Ha következetesen, kérés nélkül úgy csomagol, ahogy leírtad, akkor egy 50 f1.8 ~22 ezerből itthon lenne. Annyit megér próbálkozni, milyen is manuálban, fixszel fotózni... :think:

egy darab levelet nem váltottunk, fizettem, jött a levél hogy beérkezett a pénz, egy másik hogy feladták és a tracking kód (sőt a kód egy órával korábban jött), aztán egyszercsak ideért :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#522 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 13:23

nos akkor eldöntöttem, most ezek állnak, azt hogy ultrakopmpakt az biztos, már ami az ezévi vásárlást illeti..

Casio Exilim V8 casio v8
8 mp, 7xeres optikai zoom, 848x480 video
Sony dsc T200
carl zeiss 5xoros optika, 8mp, 640es video DSCT200
sony dsc t2, ami uyganaz mint a t200 csak 4 giga mem van benne, és csak 3szoros zoom...dsc T2

Szerkesztette: Asker 2007. 12. 14. 13:34 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#523 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 17:06

Idézet: Asker - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 13:23

nos akkor eldöntöttem, most ezek állnak, azt hogy ultrakopmpakt az biztos, már ami az ezévi vásárlást illeti..

Casio Exilim V8 casio v8
8 mp, 7xeres optikai zoom, 848x480 video
Sony dsc T200
carl zeiss 5xoros optika, 8mp, 640es video DSCT200
sony dsc t2, ami uyganaz mint a t200 csak 4 giga mem van benne, és csak 3szoros zoom...dsc T2

Szerintem ezeket felejtsd el, engem is gyorsan lebeszéltek róla kb fél éve, köszönöm mégegyszer!. :respect: Állítólag sz@rok ezek az optikák.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#524 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 17:20

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 18:44

ami nem más, mint egyszerű ISO emelés...
ráadásul nincs nagylátószöge

..

viszont talaltam 46e-ért szhelyen ilyet, akkor mas a fekvese a leanyzonak.
vagy nem?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#525 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 17:53

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 18:06

Szerintem ezeket felejtsd el, engem is gyorsan lebeszéltek róla kb fél éve, köszönöm mégegyszer!. :respect: Állítólag sz@rok ezek az optikák.

Szerintem csak fényerőben rosszabbak, de nem ritka hogy a teleszkópos zoom optikák is hasonló fényerővel rendelkezzenek (kategóriánál maradva).

#526 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 18:32

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 17:20

viszont talaltam 46e-ért szhelyen ilyet, akkor mas a fekvese a leanyzonak.
vagy nem?

Fuji 5700?
38 mm-ről indul, ami veszett hosszú! ilyet semmiképp nem vennék, inkább próbálnék 6500-ast fölhajtani, akár jó állapotú használtat
az nemcsak 28 mm-ről indul (hatalmas különbség!) de pl kézzel állítható zoomgyűrűje van, nem nyomógombos bohóckodás
egészen más szint

#527 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 21:44

Idézet: DLL - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 17:53

Szerintem csak fényerőben rosszabbak, de nem ritka hogy a teleszkópos zoom optikák is hasonló fényerővel rendelkezzenek (kategóriánál maradva).

Szerintem meg felejtősek, ha csak nem mutogatni lesz véve. :)

----------

Apropó, szeretnék kérdezni valamit. A kompakt/bridge gépeknél mit jelent az, hogy ccd/érzékelő típusa pl. 1/2,35", vagy 1/1,7" stb? Ugye a dslr gépeknél az érzékelő mérete van megadva mm-ben, de ez itt hogy van? ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#528 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 14. 21:56

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 22:44

Szerintem meg felejtősek, ha csak nem mutogatni lesz véve. :)

----------

Apropó, szeretnék kérdezni valamit. A kompakt/bridge gépeknél mit jelent az, hogy ccd/érzékelő típusa pl. 1/2,35", vagy 1/1,7" stb? Ugye a dslr gépeknél az érzékelő mérete van megadva mm-ben, de ez itt hogy van? ;)

Létezik egy táblázat hogy pld az 1/2,5"-os érzékelőnek mennyi a valóságos mérete mm-ben. Számolni nem érdemes mert nem annyi. Az 1/2,5"-nak kb 5,5x7mm. Csak teljesen elfelejtettem mi a lap neve.

#529 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 14. 22:28

http://www.engadget.com/2007/01/21/sharp-u...nch-ccd-sensor/

Itt lehet látni hogy a mérete kb mennyi.

#530 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 22:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 21:56

Létezik egy táblázat hogy pld az 1/2,5"-os érzékelőnek mennyi a valóságos mérete mm-ben. Számolni nem érdemes mert nem annyi. Az 1/2,5"-nak kb 5,5x7mm. Csak teljesen elfelejtettem mi a lap neve.

Tehát létezik ilyen, ezt nem tudtam. Már csak meg kéne találnom, nekem ezek az angol oldalak nem sokat segítenek. ;)

Szerkesztette: Lauda 2007. 12. 14. 22:34 -kor

#531 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:06

Kép

http://www.dpreview....sensorsizes.asp
http://homepages.tig...o/sensors1.html

#532 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 23:06

Fú ez már igen!

Köszi! :respect:  ;)

Szerkesztette: Lauda 2007. 12. 14. 23:14 -kor

#533 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 09:50

Boldog nyomkodója lettem a hőn áhított Nikon D80-nak kedd óta.
Már nem is tudom hogy évek, vagy hónapok óta vágyok DSLR-re, de lehet, hogy emlékeztek rá, mióta kérdezgetek butaságokat a témáról :D Több mint fél év kőkemény pénzgyűjtésbe került, de végre megvan. :dance:
Sajnos még értelmes képet nem tudtam csinálni, mert a korai sötétedés miatt a lakásba szorultam, ott meg még csak ismerkedek vele.
Egyébként sajnos nem hibátlan a gép. :( Ha személyesen vettem volna meg a gépet boltban, biztos kérek egy másikat, de ez így elvileg nem garanciális hiba, úgyhogy azt hiszem együtt kell élnem vele. A két hiba: van egy hotpixel az LCD tetején, ami pirosan világít, amikor üzemel az LCD. Öröm az ürömben, hogy ez kívül van a visszajátszott képen, így azt nem zavarja.
A másik hiba: a keresőben a középső fókuszkeretből egy vékonyka halvány csík fut le a kereső aljáig.
Ha nem a középső fókuszt használom, hanem a dinamikust, akkor eltünik a csík, de én nem így használom a legtöbbet.
A kézikönyvben megemlíti ezt a két hibát a gyártó, és azt írja, "ez nem számít hibajelenségnek, ez előfordul"  :omg: Jobban mondva csak ezt a két nem-hibának minősülő hibát említi, és én belefutottam mindegyikbe  :mad:
De azért nem zavaróak nagyon, együtt lehet vele élni, de akkor is...

Ennyit a negatívumokról, most jönnek a pozitív benyomások.

Bitang masszívnak tűnt már a kicsomagolásnál is, hát még amikor felraktam rá az obit(18-70), öröm megfogni.
Az obiról sokat hallottam, hogy az összerakás minősége gagyi. Szerintem nem. Zoomoláskor sem lötyög semmi, elég jók a gyűrűk is, nem csúszik ki magától ha lefelé tartom, és elég emberes a súlya, ahhoz képest, hogy nem egy nagyméretű obi.
A gép menüje elég egyértelmű, rögtön személyre tudtam szabni. Az iso állandó kijelzését a keresőben hiányolom, elég gáz mindíg fölnézni a felső LCD-re. Ha meg a "tanítható" gonbra rakom az iso kijelzést, akkor látom a keresőben, de nem lehet egyszerre pl. növelni az iso-t, és kijeleztetni, minden állítás után ellenőrízni kell.  :think:
Még jó, hogy D80-at választottam, nagyon kicsi lehet a többi gép keresője, ha még ez sem az a hű de nagy(szerintem).
A dioptria-állítással is meggyűlt a bajom, igazából nem tudom beállítani, mert akárhova állítom(kivéve teljesen a + oldalra) jónak tűnik, látszik a változás, de alkalmazkodik a szemem. Ilyenkor mi van? Hova állítsam?
A gép zaja marha kicsi, iso1600-nál is alig lehet észrevenni a gép LCD-jén még nagyítva sem, számítógépen is keresve találni, pedig nem szabadtéren teszteltem, így még a szoba sötétje is rátenne egy lapáttal, de nem tesz  :up:
Sajnos ezzel az obival nem nagyon lehet félhomályban(kb ilyen a szobám fénye) fényképezni bemozdulás nélkül a fényereje/gyengesége miatt, jó lesz majd a 50/1.8
A táska, amit most hozzá adott a Digitcam, elég érdekes. Oldaltáska(nekem jobban tetszik a háti) és nehéz úgy elrendezni a belsejét, hogy jó legyen. Elrendezni, tudniillik tépőzáras az összek fakk(nem találok jobb szót) így oda rendezed, ahová akarod. Nekem a múltkorában kölcsönkapott Olympus tatyó jobban tetszett, ahol egy T alakú belső volt, így pont belement a gép obival. Nos, hiába, hogy oda rendezem ezt a táskát, ahová akarom, T-t nem lehet kihozni  :Đ Na mindegy, ajándék lónak...
A gép akksijától többet vártam, jobbnak harangozták be, nemhogy a gyári 2k7 képet nem lehet vele fotózni, de még a tesztekben szereplő 800-at sem szerintem, de lehet, hogy még túl új, be kell járatni.
És valami vicc, hogy a géphez mellékelt Capture NX 30 napos verzió :eek: Még jó, hogy elsőre eltaláltam a kódját, így végleges lett  :p
Összegezve azt tudom mondani egyelőre, hogy a gép nagyon rendben van, ezek a kisebb hibák, amit felróttam feljebb, és amiket szigorú szemmel kerestem, nem nehezítik meg a fotózást, és nem csökkentik az élményét sem. Ha minden jól megy, jövő héttől lesz újra netem otthon, és akkor írok élménybeszámolókat róla, és teszek fel képeket.
bye

u.i. nehogymár ennyi grimaszt ne engedélyezzen a fórummotor...törölnöm kell párat. ahol úgy érzitek raktam volna, oda raktam is, hehe
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#534 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 15. 10:04

+A dioptria-állítással is meggyűlt a bajom, igazából nem tudom beállítani, mert akárhova állítom(kivéve teljesen a + oldalra) jónak tűnik, látszik a változás, de alkalmazkodik a szemem. Ilyenkor mi van? Hova állítsam?"

Ha nem hordasz szemüveget akkor feleslegesen állítod, hagyd alaphelyzetben.

#535 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 10:39

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 9:50

A másik hiba: a keresőben a középső fókuszkeretből egy vékonyka halvány csík fut le a kereső aljáig.
Ha nem a középső fókuszt használom, hanem a dinamikust, akkor eltünik a csík, de én nem így használom a legtöbbet.
A kézikönyvben megemlíti ezt a két hibát a gyártó, és azt írja, "ez nem számít hibajelenségnek, ez előfordul" 

ez tényleg egyáltalán nem hiba!
(a TFT hotpixele igen, boltban ez csereok lehetne - de együtt lehet élni vele ha nincs zavaró helyen)

a mattüveg itt valójában egyfajta LCD kijelző, ami vastag fekete kerettel jelzi az aktuális fókuszpontot (ezért van az, h az akkut kiemelve alig látsz vmit: tápfesz nélkül az átláthatósága alaposan leromlik)

az éppen vastagítandó fókuszpont LCD szegmenséhez pedig el kell juttatni valahogyan a vezérlést: ez egy vékony hajszálcsatornán történik, ennek vékony vonala látszik...

dinamikus fókuszpont módban is, mert akkor is van aktuálisan kijelölt pont, amit vastagítani kell

"legközelebbi tárgy" módban nem, mert ott nincs alapértelmezett pont - de amint félig lenyomod az expógombot és talál pontot magának, az már meg lesz vastagítva, és ismét látható a hajszálér

nem kell foglalkozni vele: teljesen normális jelenség, és mivel nagyon vékony, nem is zavaró

#536 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 10:44

Bitang masszívnak tűnt már a kicsomagolásnál is, hát még amikor felraktam rá az obit(18-70), öröm megfogni.
Az obiról sokat hallottam, hogy az összerakás minősége gagyi. Szerintem nem. Zoomoláskor sem lötyög semmi, elég jók a gyűrűk is, nem csúszik ki magától ha lefelé tartom, és elég emberes a súlya, ahhoz képest, hogy nem egy nagyméretű obi.

kitobik közt jónak számít a 18-70
ha komolyabbakhoz hasonlítod, persze műanyag játékszer

alapvetően nem rossz a képminősége sem, bár a torzítása veszett nagy nagylátóban - de azt lehet korrigálni, akár Capture NX-el is (ami egyébként a legutóbbi, 1.3 verzióra nagyon kiforrta magát, elképesztően nagy tudású program, Photoshop gyakorlatilag nem kell mellette)

#537 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 10:50

A dioptria-állítással is meggyűlt a bajom, igazából nem tudom beállítani, mert akárhova állítom(kivéve teljesen a + oldalra) jónak tűnik, látszik a változás, de alkalmazkodik a szemem. Ilyenkor mi van? Hova állítsam?

nem szimmetrikus az állítási tartomány, így nem középen van a semleges helyzet, azon ne lepődj meg

állítani úgy érdemes, h belepillantva az alsó státuszsort rögtön élesnek lásd anélkül, h a szemednek alkalmazkodnia kellene

#538 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 11:08

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 18:32

Fuji 5700?
38 mm-ről indul, ami veszett hosszú! ilyet semmiképp nem vennék, inkább próbálnék 6500-ast fölhajtani, akár jó állapotú használtat
az nemcsak 28 mm-ről indul (hatalmas különbség!) de pl kézzel állítható zoomgyűrűje van, nem nyomógombos bohóckodás
egészen más szint

erről tudnal valami linket, vagy doksit adni, hogy hogyan vannak ezek a mm-erek?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#539 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 11:16

elmentem megvenni az olympus mju700-at, erre láttam saturnban mju 780at akción, a keretbe még pont belefér...

végül inkább nem vettem semmit :p

780 1 évvel újabb, van benne stabilizátor, 5x zoom. tesztben egész jókat írnak róla, iso1600at is dícsérik, bár szerintem béna (de én 1Dhez vagyok szokva)

nemtom még mit vegyek, de 780 felé billen jelenleg a mérleg...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#540 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 11:27

Vegyé valamit mer húsvétra tudod csak odaadni ha így megy tovább. Nem te használod, én a helyedben ívben tennék arra hogy "nekem nem nagyon tetszik". Ha jól néz ki hát vedd meg. :p Kinek szánod az meg örülni fog neki. :]

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.